13/5/12

Οι απόψεις του El Carnicero Rojo για το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης


El Carnicero Rojo είπε...
Σάββα, αποτελεί τρομερό σφάλμα την κρίσιμη αυτή ώρα να προσχωρείς στην πιο μαύρη συστημική προπαγάνδα που:
Ι) προσπαθεί να μειώσει kαι να απαλύνει τις τεράστιες & εγκληματικές ευθύνες του δικομματικού αστικού συστήματος για την 30ετή πορεία και την κατάντια του λαού και της χώρας μας ονομάζοντας αυθαίρετα και με παγκάλειο λογική ως συνένοχη την Αριστερά, 
ΙΙ) επιχειρεί να ακυρώσει τη διαφαινόμενη σοσιαλδημοκρατικίζουσα Μεταπολίτευση της Μεταπολίτευσης (όσο αδόκιμος κι αν ακούγεται ο όρος) προκαταλαμβάνοντας τη γραμμή που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση και να τη δυσφημίσει ως συνέχεια του παπανδρεικού λαικισμού λες κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του μακαρίτη, του σημίτη και του τρισάθλιου ΓΑΠ,
ΙΙΙ) δοκιμάζει να αναστηλώσει τη μνημονιακή προοπτική (αργού θανάτου) του λαού και της χώρας μας με το μηδενιστικό τρόπο της δυσφήμισης άλλης εναλλακτικής λύσης πέρα από τα προδοτικά κόμματα του αστικού παλαιοκομματισμού.
Είναι απογοητευτικό ότι ούτε καν προσεγγίζουν την κεντροδεξιά-αστικοπατριωτική (μέχρι αηδίας) αλλά σαφώς εθνική και αντιμνημονιακή γραμμή Καμμένου τα γραφόμενά σου!!!
Είναι προφανές όμως ότι μιλούν τα διαφορετικά ταξικά συμφέροντα, εντάξεις και πορείες.
Θα δούμε όμως ποιος τελικά θα νοηματοδοτήσει ξανά αυτή την πατρίδα και ποιος θα ορίσει τον πατριωτισμό: Οι επίγονοι του ΕΑΜ ή οι μνημονιακοί επίγονοι των χιτών & των ταγματασφαλητών;
Η ιδεολογική και ταξική πόλωση είναι πια δεδομένη αν λάβουμε υπ'όψιν και τον εκφασισμό των σωμάτων ασφαλείας και του στρατεύματος που καταδείχθηκε στις κάλπες με την από μέρους τους υπερψήφιση της Χ.Α. και για την οποία Σάββα δεν είδα καμμία ανάλυση στο ιστολόγιό σου.
Είναι πραγματικά κρίμα που υιοθετείς τη σκληρή δεξιά έως κι ακροδεξιά σαμαρική αντιαριστερή λογική επειδή η σοσιαλδημοκρατικίζουσα (και σε καμμία περίπτωση κομμουνιστική) προοπτική διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική "μεσαία λύση", η μόνη κοινοβουλευτική κι εντός της αστικής νομιμότητας διέξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές, την εθνική υποτέλεια, τις αρπακτικές διαθέσεις της ξενόδουλης ντόπιας πλουτοκρατίας ενάντια στο λαό και την πατρίδα μας. Επειδή αν δεν αφήσετε να περάσει αυτή η μεσαία λύση, η μοναδική άλλη διέξοδος που αφήνετε στα εκατομμύρια κολασμένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές συμπολιτών μας είναι ο άγριος εθνικοαπελευθερωτικός και συνάμα ταξικότατος εμφύλιος πόλεμος.
Αν δεν γίνει κατανοητό στην αντίπαλη παράταξη ότι "Βάρκιζα τέλος" και δεν αφήσει τον Τσίπρα να μας βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια και να σταματήσει τον κατατρεγμό όποιου δεν ανήκει στην άρχουσα κλεπτοκρατική τάξη και τους ρουφιάνους της, τότε αυτό που σας και μας περιμένει είναι ένα νέο Σαλβαδόρ με τον 20χρονο, "υπόκωφο" εμφύλιο των 60.000 νεκρών..

10 σχόλια:

  1. O Τσιπρας θα μας βγάλει ειρηνικά από το μνημόνιο!!!!!!!!
    Συγνώμη αλλά αυτή η τελευτα'ία σου άποψη, με έκανε να ακυρώσω οποιαδήποτε προσπάθεια κατανοησης των προηγούμενων ιδεών σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν είναι σαφώς υπεύθυνα για την καταστροφή.

    Όμως,Γιώργο,η αριστερά είχε χρέος και ευθύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταθέσει πρόταση κυβέρνησης που να πείσει το λαό.

    Η γνώμη μου είναι ότι ΟΛΟΙ,μηδενός εξαιρουμένου,αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

    Ή αν θέλετε,τα έφερε η μοίρα έτσι ώστε κανένας να μη μείνει όρθιος,και μην νομίζετε ότι ο Σύριζα δεν θα πληρώσει ακριβά την πλάνη στην οποία βρίσκεται.

    Μεγάλο λάθος του Σύριζα να θεωρήσει δεδομένη τη νίκη του και να μεθύσει με αυτή,τα δύσκολα είναι μπροστά του και αμφιβάλω πολύ αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί.

    Θα γίνω κουραστικός επαναλαμβάνοντας ότι,την επομένη της καταστροφής το δεν με κατάλαβε ο λαός δεν θα αποτελεί επιχείρημα.

    Προσαρμογή στα νέα δεδομένα όσο είναι ακόμη καιρός,να σώσουμε ότι είναι δυνατό να σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστώντας το Σάββα για την ευγενή πρωτοβουλία του να μετατρέψει το σχόλιό μου στο άρθρο του σε ξεχωριστή ανάρτηση, να εμβαθύνω διευκρινιστικά σε δύο σημεία των προλεχθέντων μου.

    Ι)Περί της διαδικασίας εκφασισμού των Σωμάτων Ασφαλείας & του στρατεύματος: όπως έχει γίνει γνωστό στα ΜΜΕ, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν μέλη των ΜΑΤ ή στελέχη των Ε.Δ. έφθασαν ακόμη και το 13%.
    Αυτό δείχνει τη διάχυση ακροδεξιών ιδεών και νοοτροπιών στο εσωτερικό των Σ.Α. & των Ε.Δ. σε τέτοιο ανησυχητικό βαθμό ώστε: Ι) ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ πλέον εκ των πραγμάτων (και με μεγάλη ευθύνη των Πολύδωρα-Χρυσοχοίδη-Παπουτσή) ο εκδημοκρατισμός των Σ.Α. & των Ε.Δ. που αν και στρεβλά ιδεολογικά (εθνομηδενιστικά-πασιφιστικά) και βασανιστικά αργά (χρονικά) επετεύχθη κατά τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ΙΙ) φαίνεται να έχει δημιουργηθεί το γόνιμο έδαφος για να "αναστηθούν" από συγκεκριμένα θεσμικά και μη κέντρα λήψης αποφάσεων Νατοικοί τύπου GLADIO ή/και παρακρατικοί μηχανισμοί της ψυχροπολεμικής εποχής όταν τα Σ.Α. & τις Ε.Δ. αποτελούσαν τον κύριο πυλώνα στήριξης του μετεμφυλιακού κράτους της δεξιάς ξενοδουλείας εναντίον του λαού με τις όποιες βέβαια συνέπειες στο αξιόμαχο των τελευταίων έναντι εξωτερικών απειλών κι από τις οποίες συνέπειες ουδέποτε μέχρι σήμερα συνήλθε το στράτευμα, όπως φάνηκε το 1974 αλλά και το 1987 & 1996.
    Το μένος των ανάνδρων των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών κατά το τελευταίο έτος και η πλήρης συναισθηματική-κοινωνική αποστασιοποίηση-απομόνωσή τους από το μέσο πολίτη, συντείνει στο ενδεχόμενο οι μηχανισμοί αυτοί να έχουν ήδη δημιουργηθεί, δοκιμασθεί σε χαμηλής έντασης συρράξεις και να βρίσκονται σε ετοιμότητα και για άλλου είδους επιχειρήσεις που έχουμε δει μέχρι τώρα μόνο στη Λατινική Αμερική.

    ΙΙ)Ως προς το ίδιο το φαινόμενο της γενικότερης ανόδου της Χ.Α. στο εκλογικό σώμα οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί τις τελευταίες ημέρες συντείνουν τόσο στην ενοχή του αστικού παλαιοκομματισμού όσο και της Αριστεράς και δη ενός διακριτού τμήματός της σαφώς μη κομμουνιστικού.
    Κακά τα ψέμματα, σε όποια υποβαθμισμένη περιοχή απουσίασε το κράτος ή/και η Αριστερά, εμφανίσθηκε και επωάσθηκε το αυγό του φιδιού και το γιατί παρέχεται τόσο από τη διεθνή ιστορική εμπειρία όσο και από την κοινωνιολογία.
    Ίσως ένας γόνιμος διάλογος περί του φαινομένου θα συνέβαλλε στην έγκαιρη αντιμετώπισή του αφού η υπόθεση πρόληψής του έχει πια χαθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλλιμάχειε, έγραψα "Αν δεν γίνει κατανοητό στην αντίπαλη παράταξη ότι "Βάρκιζα τέλος" και δεν αφήσει τον Τσίπρα να μας βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια".
    Αυτό δεν σημαίνει πως πιστεύω κι εγώ ότι όντως θα επιχειρήσει να μας βγάλει. Τουναντίον.
    Αν όμως το κατεστημένο δεν του δώσει η ευκαιρία να... τα θαλασσώσει, τότε φλερτάρει με το ξέσπασμα κοινωνικής έκρηξης στο ορατό μέλλον.
    Ας μας αφήσει λοιπόν το παλαιοκομματικό καθεστώς να δούμε κατά πόσο ο Τσίπρας θα αποδειχθεί ένας νεολαικιστής τύπου Παπανδρέου όπως έγραψε ο Σάββας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >και δεν αφήσει τον Τσίπρα να μας βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια<

    Και πώς θα μάς βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια; Με φληναφήματα; Με υποσχέσεις του τύπου "κατώτατος μισθός € 1300/μήνα σε 100.000 υπαλλήλους, που θα προσληφθούν την επομένη των εκλογών; Πώς θα μας βγάλει ειρηνικά από το μνημόνιο και ταυτοχρόνως θα υλοποιήσει τα ανωτέρω;

    Όχι και να παραδώσουμε την χώρα στα Εξάρχεια!

    Διαβάστε εδώ και ακούστε προσεκτικά το βίντεο. Ο Στέλιος Ράμφος δεν είναι τυχαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >>οι επίγονοι του ΕΑΜ ...<<

    ποιών επιγόνων ;

    α)αυτών που αγωνίστηκαν στο πλευρό του "μιζέρια" (αρη βελουχιώτη) τον οποίο μέχρι το 2011 είχε αποκύρήξει το ίδιο το ΚΚΕ για την αντεθνική του δράση ;

    β)ή μήπως αυτων των επιγόνων που ζαχαριάδη τον οποίο έφεραν με αεροπλάνο της RAF στην Ελλάδα οι άγγλοι για να αναλάβει την ηγεσία του ΚΚ της Ελλάδας και την έναρξη του εμφύλιου με το "δημοκρατικό" στρατό;

    γ)ή του μαρκου βαφειάδη που με αλβανους , σκοπιανούς "μακεδόνες" ήθελε να μας ελευθερώσει από την αγγλική "κατοχή";

    ΝΤΡΟΠΗ ,

    μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορώ να ερμηνεύσω την ενέργεια ανάρτησης ενός τέτοιου ανιστόρητου σχολίου,

    μην αναλύσω την σύγχρονη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για σύριζα , δυτική θράκη τουρκία , αιγαίο κλπ

    ΝΤΡΟΠΗ να μιλάς για εμφύλιο και να απειλείς ...
    στο σπίτι του κρεμασμένου μην μιλάτε για σχοινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γραφεις El Carnicero Rojo:

    >>...Αν δεν γίνει κατανοητό στην αντίπαλη παράταξη ότι "Βάρκιζα τέλος" και δεν αφήσει τον Τσίπρα να μας βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια και να σταματήσει τον κατατρεγμό όποιου δεν ανήκει στην άρχουσα κλεπτοκρατική τάξη και τους ρουφιάνους της,τότε αυτό που σας και μας περιμένει είναι ένα νέο Σαλβαδόρ με τον 20χρονο, "υπόκωφο" εμφύλιο των 60.000 νεκρών...
    13 Μαΐου 2012 12:24 μ.μ.<<

    Αυτη η σκεψη και μονο αρκει για να καταλαβει κανεις, ποσο τραγικη μπορει να καταντησει η διαχρονικη πλυση εγκεφαλου μεσα απο το βαρβαρο ιδεολογημα του Αριστερο-Φασισμου.

    Ειδη αυτην την στιγμη φαινεται η Τσαρλαταναρια του "λαιγκτ κομμουνιστη" Τσιπρα, που δεν αντεχει καν την ανοχη συγκυβερνησης.

    Εχει κοστος η "πρωτοπωριακη" ηλιθιοτητας μας!

    "Ήταν που ήταν αυτή η χώρα στη πρωτοπωρία της παγκόσμιας ηλιθιότητας, την τελευταία εβδομάδα έχει πλεον φτάσει σε συμπαντικά επίπεδα."
    (Olympios, http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=91337292&postcount=5010)

    - Π. Ηφαιστος, "20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis", "Βαρβαρότητες του Δεκεμβρίου 2008 και το νεοελληνικό κράτος και "η εξέγερση των παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια στους ευνουχισμένους γονείς" (Κονδύλης)",
    http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm
    - Ο νεολαικιστης, light κομμουνιστης
    http://video.msnbc.msn.com/cnbc/47324473#47324473

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...και δεν αφήσει τον Τσίπρα να μας βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια και να σταματήσει τον κατατρεγμό όποιου δεν ανήκει στην άρχουσα κλεπτοκρατική τάξη και τους ρουφιάνους της, τότε αυτό που σας και μας περιμένει είναι ένα νέο Σαλβαδόρ με τον 20χρονο, "υπόκωφο" εμφύλιο των 60.000 νεκρών.."

    Να υποθέσω πως στο ΣΥΡΙΖΑ γυαλίζουν τα ντουφέκια; Ποιος να αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ; Ο Σάββας; Με 15% κι αυτό λόγω λευκής απεργίας του ΚΚΕ, θέλετε να κυβερνήσετε; Εσύ πιστεύεις ανεξάρτητα από τα τεράστια λάθη του δικομματισμού πως Σαμαράς ή Βενιζέλος επιθυμούν τη άγρια λιτότητα του μνημονίου; Εγώ είμαι σίγουρος πως τουλάχιστον τα χειροκροτήματα κι οι ένθερμες χειραψίες που αντικαταστάθηκαν από τα γιαούρτια και τα μπινελίκια τους έχουν ενοχλήσει αφόρητα. Γιατί δηλαδή να μην πιστεύει κάποιος πως θα ακολουθήσει την τακτική του ΠΑΣΟΚ το 81 όπου οι μεγάλες εξαγγελίες μετατράπηκαν σε μια νύχτα στην πιο ύπουλη και ύποπτη μεταστροφή. Αν θέλετε εμφύλιο πιαστείτε με την χρυσή αυγή, άλλωστε τα ποσοστά σας δεν διαφέρουν και πολύ, προσέξτε μόνο μη μας πάρουνε τα σκάγια. Ποια ευρωπαϊκή προοπτική της αριστεράς; Συνάδει πουθενά η αριστερά με το ξεφτιλίκι της παρούσας ευρωπαϊκής ένωσης; Μας έχει με τους Τούρκους σε μια συνεχή διαμάχη για να πουλάνε εξοπλισμούς ενώ θα μπορούσε να αναλάβει τα σύνορα της Ελλάδας ως δικά της και να μην κουνιέται τρίχα. Μας χρέωνε για να πουλάνε "αγαθά πολυτελείας", εξαγόρασε εντέχνως όλες σχεδόν τις βιομηχανίες δημιουργώντας Γερμανογαλλοολανδικά καρτέλ στα προϊόντα άμεσης ανάγκης. Μας οδηγεί σ' ένα μνημόνιο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα πέντε τραπεζιτών που σ' αυτούς είναι χρεωμένος ολόκληρος ο κόσμος και μιλάμε για "αριστερή" προοπτική της ΕΕ;;; Με το 15% του μικρού και αδύναμου κρατιδίου. Με το δικομματισμό χάσαμε την ευκαιρία να δυναμώσουμε μια στάλα ώστε να μην έχουμε πολλούς μπελάδες στο παρόν άθλιο παγκόσμιο γίγνεσθαι και με το Γιωργάκη χάσαμε την ευκαιρία να βιώσουμε πιο απαλά τις συνέπειες τότε που υπήρχε μια σοβαρότερη ρευστότητα σε ευρώ που δεν ήθελαν να τη χάσουν οι ευρωπαίοι μαζί με το σπάσιμο του φράγματος της ευροζώνης. Τώρα οι συνέπειες τους θα είναι τόσο μικρότερες που πιθανά θα τους βολέψει κιόλας. Σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών μου όταν στην Ευρώπη ακούνε "Ελλάδα" γυρίσουν τον αντίχειρα προς το έδαφος σαν τον Καίσαρα στην αρένα και μιλάμε για Ερωπαϊκή προοπτική της αριστεράς. Δε συνάδει κι αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει καλά το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νativist, οντως καταπληκτικος, οπως παντα ο Στελιος Ραμφος!

    Η Τσαρλαταναρια του Αριστεροφασισμου δεν εχει ορια - η χαρα, του ζητιανοτζαμπατζη ψηφοφορου!

    - Ο Στέλιος Ράμφος στο Mega Σαββατοκύριακο σχολιάζει την επικαιρότητα ( 12 5 2012 )
    http://steliosramfosgr.wordpress.com/

    "H Αριστερα ειναι το ποιο κοντοφθαλμο στοιχειο της κοινωνιας, ειναι η ποιο εκτος τοπου και χρονου, ειναι το ποιο καθυστερημενο στοιχειο της ιστοριας...το ποιο απαρχαιωμενο στοιχειο της κοινωνιας...δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για αυτο!"
    (Ραμφος 22:30)

    Κοιμομαστε ορθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.