17/5/12

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Google λόγω... Περσικού Κόλπου!



Η Τεχεράνη εξαπέλυσε πρόσφατα μύδρους κατά της Google, με αφορμή μια φαινομενικά "αθώα" παράλειψη στους Google Maps. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο χάρτη της Google, θα διαπιστώσει ότι ο υδάτινος όγκος που χωρίζει το Ιράν από την Αραβική Χερσόνησο δεν έχει όνομα.
 
Μιλάμε, φυσικά, για τον γνωστό σε όλο τον κόσμο Περσικό Κόλπο. Ωστόσο, το όνομα αυτό έχει προκαλέσει τριγμούςστην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι χώρες της Αραβικής Χερσονήσου χρησιμοποιούν το όνομα Αραβικός Κόλπος. Έτσι, τα κράτη της περιοχής "μαλώνουν" συχνά-πυκνά για το πώς θα πρέπει να ονομάζεται διεθνώς ο επίμαχος υδάτινος όγκος.

Η Google γνωρίζει την έριδα και για το λόγο αυτό έχει επιλέξει να μην εμφανίζει κάποιο όνομα στο συγκεκριμένο κόλπο. Η στάση αυτή έχει εξοργίσει το Ιράν, το οποίο τώρα απειλεί να σύρει τη Google στα δικαστήρια. Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα ζήτημα κυριαρχικών δικαιωμάτων και ιστορικής παράδοσης, είναι μάλλον απίθανο να κάνει πίσω η Τεχεράνη.

Προφανώς, η Google έχει το δικαίωμα να ονομάζει όπως θέλει τα όσα απεικονίζονται στους χάρτες. Είναι επίσης προφανές, όμως, ότι το Ιράν θα επικαλεστεί τη δεσπόζουσαθέση της στην αγορά και θα κάνει λόγο για παραποίηση της ιστορίας.

Σημειωτέον ότι η επίμαχη περιοχή ονομάζεται Περσικός Κόλπος στους χάρτες του Bing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.