18/5/12

ΑΣΚΗΣΗ PHOENIX EXPRESS 2012

Από τις 07 έως 18 Μάιου 2012 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) η εν όρμω φάση της πολυεθνικής άσκησης «PHOENIX EXPRESS 12» που περιλάμβανε εκπαίδευση σε αντικείμενα ναυτικής αποτροπής και αντικείμενα ιατρικής κατάρτισης αναφορικά με την παροχή Α΄ Βοηθειών Μάχης. Το ΚΕΝΑΠ επιλέχτηκε να παρέχει την εκπαίδευση σε όλους του συμμετέχοντες ως το πλέον σύγχρονο, εξειδικευμένο και άρτια οργανωμένο Κέντρο Εκπαίδευσης.

Η άσκηση Phoenix Express είναι ετήσια ναυτική άσκηση που σχεδιάζεται και οργανώνεται από τις ΗΠΑ (Διοίκηση Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής), και συμμετέχουν κατόπιν προσκλήσεως χώρες της Μεσογείου που είναι μέλη ή συνεργάζονται (PfP , Mediterranean Dialogue) με το ΝΑΤΟ. Στην «PHOENIX EXPRESS 12» συμμετέχουν εκτός των ΗΠΑ και της Ελλάδας, η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Λιβύη, η Μάλτα, το Μαρόκο, η Τουρκία και η Τυνησία. Η διεξαγωγή της άσκησης πραγματοποιείται στη Μεσόγειο Θάλασσα από τις 07 έως 30  Μαΐου και χωρίζεται σε δύο φάσεις, στην εν όρμω και στην εν πλω. Σκοπός της είναι η ενίσχυση της περιφερειακής σύμπραξης στο θαλάσσιο περιβάλλον, προσανατολισμένη σε επιχειρήσεις θαλασσίου ελέγχου.

Η εν πλω φάση της άσκησης θα διεξαχθεί στη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου από 21 έως 28 Μαΐου και θα περιλαμβάνει σενάρια που θα επιδίδονται σε πραγματικό χρόνο από το θάλαμο επιχειρήσεων (Combined Maritime Operations Center - CMOC), που εδρεύει στο Οράν της Αλγερίας και διευθύνεται από Τυνήσιο Πλοίαρχο, στοχεύοντας στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εν πλω ναυτικών Δυνάμεων.

Η χώρα μας συμμετέχει με μία  Φρεγάτα του ΠΝ με το οργανικό της ελικόπτερο και μια Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού.
 http://www.geetha.mil.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.