3/5/12

Ερντογάν: Παράλογη η αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P


«Ο S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (...) αλλά αντίθετα, ανέβασε την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Παράλογη χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Standard & Poor's (SP) [Βλέπε άρθρο] , την ώρα που ο οίκος αξιολόγησης μείωνε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Τουρκίας.
«Βρήκα πολύ παράξενη αυτή την απόφαση (...). Κανένας δεν είναι κορόιδο και κυρίως όχι ο Ταγίπ Ερντογάν», παρατήρησε σε αυστηρό ύφος ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.
«Ο S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (...) αλλά αντίθετα, ανέβασε την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική», υποστήριξε εκθειάζοντας την οικονομική υγεία της Τουρκίας. «Υπάρχει μια Τουρκία που καταγράφει ανάπτυξη 8,5%, μετά την Κίνα, και εσύ δίνεις ένα τέτοιο βαθμό στην Τουρκία, δεν είναι κανείς κορόιδο», σχολίασε χαρακτηριστικά και απείλησε πως εφεξής δεν θα αναγνωρίζει τον S&P ως αξιόπιστο θεσμό οικονομικών εκτιμήσεων.
Με τη σειρά του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο υπουργός Οικονομικών της γείτονος, Μεχμέτ Σιμσέκ, καταλόγισε στον οίκο αξιολόγησης ότι η έκθεσή του αναφέρεται σε δεδομένα τα οποία είναι ξεπερασμένα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Ξύδι ΤΟΠ.....όταν θα σκάσει η φούσκα σας να δούμε τι θα λές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξύδι ΤΟΠ....όταν θα σκάσει η οικονομική σας ΦΟΥΣΚΑ να δω τι θα λές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δουλειά έχει ο Ερντογάν να πιάνει στο στόμα του την Ελλάδα? Δε θα βγει κανεις επιτέλους να του κόψει τη μίλια? Asa ασχολείται με το καθεστώς του και το πως θα καταπατήσει περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι στο οποιο είναι ειδικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.