17/5/12

Ομιλία Tσίπρα τη Δευτέρα στο Παρίσι - Γαλλία: "Οχι" σε πειθαρχία χωρίς μέτρα ανάπτυξης

Ομιλία Tσίπρα τη Δευτέρα στο Παρίσι
Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, να μιλήσει στο Παρίσι προσκεκλημένος από το γαλλικό «Αριστερό Μέτωπο», που συμμετείχε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.


Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οποίας πρόεδρος είναι ο Πιέρ Λοράν, που είναι, συγχρόνως, και ο γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Για τις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πιέρ Λοράν και ο Ζαν Λακ Μελανών, που ηγήθηκε του «Αριστερού Μετώπου» στις πρόσφατες προεδρικές, ενώ για τις 7.30 της ίδιας ημέρας προγραμματίζεται «δημόσια συγκέντρωση» στην πλατεία, έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση.


«Στοχεύουμε, από κοινού, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για έναν αναπροσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό της Ευρώπης και να απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που, αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατίθενται να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Λοράν.


Εκτίμησε, παράλληλα, ότι, ύστερα από τη συνάντηση Μέρκελ- Ολάντ και λίγες μέρες πριν από την άτυπη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, «οι επόμενες μέρες θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της Ευρώπης».


Πηγή

Γαλλία: "Οχι" σε πειθαρχία χωρίς μέτρα ανάπτυξης

Η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να δυσαρεστήσει αυτούς που την προτίμησαν ενώ προωωθεί τη παράλληλη υλοποίηση πειθαρχίας και μέτρων τόνωσης της ανάπτυξης

Γαλλία: "Οχι" σε πειθαρχία χωρίς μέτρα ανάπτυξης
Να διαχωρίσει τη θέση της στην Ολάντ εποχή θέλει νέα κυβέρνηση της Γαλλίας με τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί να αναφέρει πως η χώρα δεν θα επικυρώσει το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο έχει υπογράψει ο Νικολά Σαρκοζί, εάν δεν συμπληρωθεί από ένα κεφάλαιο για την οικονομική ανάπτυξη. Ο Ολάντ με το "καλημέρα" θέλει να οριοθετήσει τις γραμμές στις σχέσεις του με το Βερολίνο ενώ αναδεικνύει παράλληλα και τις ελλειψεις-παραλήψεις στην Ευρώπη η οποία παραπέει από τη κρίση. Βασική διεκδίκηση που βρίσκει συμμάχους Ιταλία-Ισπανία κ.α είναι τα μέτρα που θα φέρουν ανάπτυξη έχοντας παράλληλα υπόψιν και τη δημοσιονομική πειθαρχεία που τόσο επιθυμεί η Μέρκελ.
"Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε μόνοι μας", είπε ο Πιερ Μοσκοβισί που ανέλαβε τα καθήκοντά του από τον Φρανσουά Μπαρουέν.
"Είναι ανάγκη να εργασθούμε με όλους του εταίρους μας...πρώτα με τη Γερμανία, αλλά οφείλουμε επίσης να σεβασθούμε πλήρως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς", εξήγησε.

"Η ελληνική κρίση που είναι παρούσα, η ευρωζώνη που πρέπει να ανακουφισθεί, η ευρωπαϊκή οικοδόμηση που πρέπει να λάβει νέα κατεύθυνση", συνέχισε ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος παρουσιάζεται ως "ένθερμος ευρωπαϊστής".

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ωστόσο θέλησε να δώσει έμφαση στην προσήλωση της νέας κυβέρνησης και στην δημοσιονομική ανάταξη. "Το δημόσιο χρέος είναι εχθρός" για τη Γαλλία, τόνισε, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης θα είναι η μείωση του ελλείμματος.


1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.