16/5/12

Βελτιώνεται ο εξοπλισμός των Σύρων ανταρτών Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Οι Σύροι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ εξοπλίζονται με περισσότερα και καλύτερα όπλα σε μια προσπάθεια την οποία χρηματοδοτούν τα κράτη του Περσικού Κόλπου και εν μέρει συντονίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη Σύρους ακτιβιστές, Αμερικανούς και ξένους αξιωματούχους.Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα επισήμαναν πως οι ΗΠΑ δεν εξοπλίζουν τους αντάρτες, αλλά ούτε δίνουν χρήματα για την αγορά όπλων, ανάμεσά τους και αντιαρματικά όπλα, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Αντίθετα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει διευρύνει τις επαφές της με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης ώστε να μπορέσει να εγγυηθεί στα κράτη του Κόλπου την αξιοπιστία των ανταρτών και να παρέχει υποδομές διοίκησης και ελέγχου, επισημαίνει η Post.

«Ενισχύουμε την βοήθεια μας προς την συριακή αντιπολίτευση και συνεχίζουμε να συντονίζουμε τις προσπάθειες με τους φίλους και συμμάχους μας στην περιοχή και εκτός αυτής ώστε να έχουμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τις συλλογικές μας προσπάθειες», υπογράμμισε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. .
Οι αμερικανικές επαφές με τους αντάρτες και η απόφαση της Ουάσιγκτον να ανταλλάσσει πληροφορίες με τις χώρες του Κόλπου δείχνουν μια αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα καθώς οι ελπίδες για πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία σβήνουν, καταλήγει η εφημερίδα.
www.kathimerini.com.cy




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.