14/6/12

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ


"Η υπονόμευση, είναι ο όρος που χρησιμoποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας και συνήθως στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη με την κατασκοπεία και άλλα ρομαντικά πράγματα όπως η ανατίναξη γεφυρών, ο εκτροχιασμός τρένων και άλλες θεαματικές χολυγουντιανές ενέργειες...
Αυτά όμως που θα πω τώρα, δεν έχουν καμία σχέση με τα κλισέ της κατασκοπείας ή τις δραστηριότητες της KGB για τη συλλογή πληροφοριών.
Το μεγαλύτερο λάθος ή καλύτερα η λανθασμένη αντίληψη είναι το γεγονός ότι όποτε μιλάμε για την KGB, για κάποιον περίεργο λόγο από τους παραγωγούς ταινιών του χόλυγουντ, μέχρι τους διδάκτορες της πολιτικής επιστήμης, και τους εντός εισαγωγικών "ειδικους" επι των σοβιετικών θεμάτων ή "κρεμλινολόγους" οπως αυτοαποκαλούνται ολοι τους νομίζουν ότι η δραστηριότητα της KGB περιορίζεται στην κλοπή των σχεδίων κάποιου υπερηχητικού αεροσκάφους, την παράδοση τους στους σοβιετικούς και την πώληση τους στην σοβιετική στρατιωτική βιομηχανία.
Αυτό όμως είναι μόνο μέρος της αλήθειας...."
Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός πράκτορας  της KGB σδτην Ινδία , εξηγεί λεπτομερώς σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.τις τεχνικές που διδάχθηκε  στη KGB για την υπονόμευση χωρών – στόχων.
Ο Bezmenov εξηγεί τη μέθοδο διάβρωσης των αρμών ενός έθνους διαφθείροντας δασκάλους, πολιτικούς και  λοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας - στόχου σ εφαρμογή του σχεδίου υπονόμευσης, που αναπτύσσεται σε έξη στάδια.

Ο Yuri Bezmenov αυτομόλησε στην Αμερική και προφανώς τώρα εργάζεται στην υπηρεσία της αμερικανικής πολιτικής, πράγμα που είναι εμφανές στη διάλεξη του.
Οι μέθοδοι όμως που περιγράφει, είναι αναηνωρίσημες και σε ευρύτατη χρήση  με τον τρόπο που περιγράφονται στη διάλεξη. Οι μέθοδοι αυτές αναφέρονται εξ άλλου στα αμερικανικά στρατιωτικά εγχειρίδια ψυχολογικού πολέμου.
Αξιοπρόσεκτη είναι η αναφορά του στη μελέτη σοβιετικού ιστορικου-κοινωνιολόγου που διαπίστωσε σαν κοινό συντελεστή της εξαφάνισης εθνών και πολιτισμών (Μεσοποταμία, ΄Ινκας κ.λ.π.) την εξάλειψη της θρησκείας!
Σήμερα, οι μέθοδοι της υπονόμευσης χρησιμοποιούνται και εναντίον της χώρας μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως περιγράφονται στη διάλεξη.
Οι ομοιότητες των καταστάσεων που ζει η χώρα μας είναι ανατριχιαστικές, όπως ανατριχιαστική είναι και η κατάληξη της υπονόμευσης όπως την περιγράφει ο Bezmenov ειδικά στο τελευταίο στάδιο της εξομάλυνσης.
Η απαξίωση της θρησκείας μας, η εθνομηδενιστική ιδεολογία που έχει δηλητηριάσει τη νεολαία μας, ο ρόλος των ακροδεξιών και ακροαριστερών ομάδων, η υπονόμευση της θρησκείας, οι «εξουσίες» των Μ.Κ.Ο.,οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων, τα ΜΜΕ, οι πουλημένοι πολιτικοί μας, ταιριάζουν ανατριχιαστικά με τις περιγραφές του Bezmenov.
Είναι ένα βίντεο που πρέπει να δούμε οπωσδήποτε ολόκληρο. Αγνοώντας την αντιδημοκρατική νοοτροπία του ατόμου -που δεν αποβάλλεται με την αλλαγή στρατοπέδου-  μελετώντας την  τεχνική και συνάγοντας τα απαραίτητα συμπεράσματα για την άμυνα.
Λύνει πολλές απορίες για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και για όσα προφανώς σχεδιάζονται  να συμβούν....

3 σχόλια:

 1. Κι όμως υπάρχει κάποιος ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για πρωθυπουργός!  Σε λίγες ημέρες οδηγούμαστε πάλι στην κάλπη. Θα κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αναξιόπιστα κόμματα και πρόσωπα. Ποιον να εμπιστευτείς; Τον κο Σαμαρά που από τις πολλές εναλλαγές θα έχει μπερδευτεί κι ο ίδιος; Τον κο Βενιζέλο που μολονότι συνταγματολόγος πέρασε μια σειρά αντισυνταγματικών μέτρων και νόμων την τελευταία διετία; Τον κο Τσίπρα που νομιμοποιεί και μοιράζει επιδόματα σε λαθρομετανάστες ενώ ακόμη δεν καταλάβαμε αν καταργεί, καταγγέλει, αλλάζει ή απλά σκίζει το μνημόνιο; Ποιον;

  του Στρατή Μαζίδη
  Κι όμως υπάρχει ένας άνθρωπος που ανέλαβε υπηρεσιακά καθήκοντα υπουργού αλλά επέλεξε να εργαστεί σκληρά αντί απλά να διαχειριστεί καταστάσεις μέχρι να φύγει.
  Και ναι, είναι ο Φράγκος Φραγκούλης, ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος μέσα σε ένα μήνα:
  > Απεσώβησε την ολέθρια εμπλοκή των Τούρκων -αυτών που κάποτε μας έκαιγαν σύμφωνα με το πρώην πρωθυπουργό της γείτονος Μεσούτ Γιλμάζ- στην πυροπροστασία.
  > Ακύρωσε διαγωνισμό σκάνδαλο € 3.000.000,00 για μια απλή ιστοσελίδα του Πολεμικού Μουσείου φανερώνοντας πως τελικά λεφτά υπάρχουν.
  > ξεμπλόκαρε τις διαδικασίες παράδοσης – χαρίσματος από τις ΗΠΑ των 400 τεθωρακισμένων Abrams στον ελληνικό στρατό που τον καθιστούν πρώτη δύναμη στο συγκεκριμένο τομέα στην Ευρώπη αμέσως μετά τη Ρωσία
  > επιτάχυνε με διπλοβάρδιες τις εργασίες κατασκευής της αντι-αρματικής τάφρου στον Εβρο,
  > ενέπνευσε στο λαό το αίσθημα της εθνικής ασφάλειας από εξωτερικούς εχθρούς σε συνεργασία με τους επιτελείς και το άριστο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τις πρόσφατες πετυχημένες ασκήσεις τους, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουμε την απαραίτητη ταχύτητα που χρειαζόμαστε ώστε να εξισορροπήσουμε τα τουρκικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την υπεροχή σε θέματα εξοπλισμών
  > εναντιώθηκε στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές ακαδημίες δηλώνοντας πως δεν παίζει με την άμυνα της χώρας,
  > αρνήθηκε να εξισώσει εαυτόν με τον υπερήφανο σκοπιανό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη
  > έβαλε στη θέση του τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδεικνύοντάς του να μας σέβεται περισσότερο, όπερ και εγένετο δύο μόλις ημέρες αργότερα.
  Και αναρωτιέμαι, μήπως κάνει και για πρωθυπουργός;
  Α! Και μια μικρή λεπτομέρεια! Δεν είναι ανεπάγγελτος!
  freepen.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για όσους τυχαίνει να μη γνωρίζουν,για να εμφανιστούν υπότιτλοι θα πρέπει να πατήσετε το cc στη μπάρα του βίντεο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το έργο αυτό το είδαμε δύο φορές. Μια φορά με τον καραμαλη. Σε αυτή βοήθησαν εξωτερικά οι φίλοι του γιώργου. Και ο νεκρός ιδεολόγος είναι ο γκιολιας του τροκτικου, που βοήθησε να γίνουν όλα αυτά και μετά δεν χρειαζόνταν άλλο. Το μεγάλο λάθος με τις πολλές ΜΚΟ και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Μετά δεν μπόρεσε και έφυγε με ελαφρά.
  Την δεύτερη φορά με την αριστερά. Όλες οι ΜΚΟ και όλα αυτά τις υπονόμευσης αφού είχαν ξαναγίνει όπως και η αποσταθεροποίηση τώρα ξανάγιναν από την αριστερά. Κερδισμένος είναι ο τσίπρας. Είναι ο ηγέτης που θα την χώρα. Τελικά πάμε για εμφύλιο ή για εξομάλυνση? Το βίντεο αυτό πρέπει να διαδοθεί και να αναρτηθεί επανηλημένα για γνώση και αντιμετόπιση τέτοιων φαινομένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.