29/6/12

Πολεμικό πλοίο από χθες στο λιμάνι μας

Το Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο USS Mount Whitney (LCC 20) που πρωταγωνίστησε στις επιχειρήσεις κατά του Καντάφι στη Λιβύη τον προηγούμενο χρόνο, βρίσκεται από προχτές αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ρόδου. Πρόκειται για πλοίο που εξασφαλίζει τον έλεγχο των επικοινωνιών και χαρακτηρίζεται ως το πλέον εξελιγμένο στον ηλεκτρονικό πόλεμο και απαραίτητο για την υποστήριξη αμφίβιων επιχειρήσεων και δικαιολογημένα θεωρείται ναυαρχίδα του έκτου στόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιωματικοί-Σύνδεσμοι συμμάχων χωρών κατά τις επιχειρήσεις εκείνες βρέθηκαν τον περασμένο Μάρτιο σε συντονιστική σύσκεψη επί του αμερικανικού αυτού πολεμικού το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως πλοίο διοικήσεως, προκειμένου να συζητήσουν με τους Αμερικανούς επιτελείς για τον έλεγχο και τη διοίκηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων πολλαπλών φάσεων, κατά του Καντάφι στη Λιβύη.

Tο κέντρο διοίκησης και ελέγχου της στρατιωτικής επιχείρησης βρισκόταν πάνω στο USS Mount Whitney, το οποίο διέσχισε τη Μεσόγειο, με άλλα 24 πολεμικά πλοία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τον Καναδά.

Το 195 μέτρων μήκους πολεμικό πλοίο έδεσε στην Ακαντιά όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 29 του μήνα για να αποπλεύσει αμέσως μετά ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του στο πλαίσιο της αποστολής που του έχει ανατεθεί.

Κυβερνήτης του πολεμικού στο οποίο επιβαίνουν 11 αξιωματικοί 289 ναύτες είναι ο κ. Τed Williams ο οποίος χτες πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι το πρωί της Δευτέρας αμέσως μόλις κατέπλευσε στην περιοχή όμως ο κυβερνήτης του αποφάσισε να μείνει στ’ ανοιχτά λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε. Τελικά το πολεμικό μπήκε στην Ακαντιά αργά το απόγευμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Τον κυβερνήτη της «ναυαρχίδας» του 6ου Στόλου USS “Mt. Whitney” Τεντ Γουίλιαμς, που συνοδευόταν από τον ακόλουθο της Αμερικανικής πρεσβείας Τζόζεφ Χικς, δέχθηκε στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των δύο λαών, όπως και στις καθοριστικές προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ για την αποκλιμάκωση της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και συνολικά την Ευρώπη, ενώ ευχήθηκε επίσης να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το κλίμα αναταραχής που επικρατεί σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, με τον κυβερνήτη του αμερικανικού πλοίου πάντως να εκφράζει τον θαυμασμό του για το νησί μας, το οποίο επισκέφθηκε πρώτη φορά πριν είκοσι χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διαβεβαίωσε τα μέλη του πληρώματός του ότι «σαν τη Ρόδο δεν υπάρχει άλλο μέρος πουθενά».

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα όπως το ποδόσφαιρο και τους πρόσφατους αγώνες της Εθνικής μας στο EURO 2012, δηλώνοντας υποστηρικτής της ομάδας μας.
Πηγή : Ροδιακή

4 σχόλια:

  1. Λες να το παρά-έχεσαν εδώ τα φιλαράκια της Μέρκελ που παραπαίει
    Οι γερμανοτσολιάδες δεν έχουν πάρει ανάσα ούτε έχουν φτερνιστεί καθόλου ακόμα.. ποτέ τους και κανένας τους
    Αν είχε φτερνιστεί μόνο κάποιος πολιτικός μας από τότε που ανακαλύφθηκε ο ναζισμός θα ήταν η Μέρκελ για πολλά κάθε μορφής πέναλτι στημένη και μάλιστα όχι κατά πρόσωπο…

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κόψει η χώρα μας νομίσματα με αντίκρισμα στην Γερμανική οικονομία ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΆ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ μόνο τότε θα πάνε καλά όλα τα ζητήματα ιδίως στην Ευρώπη που παραπαίει στην αμετροέπειά της

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και το κατοχικό δάνειο, ανεξόφλητο. Υπάρχει και το σχετικό σημείωμα με το ακριβές ποσό που παραδέχτηκε η Γερμανία ότι οφείλει στην Ελλάδα και που έδωσε ιδιοχείρως ο Γερμανός στις ελληνικές αρχές, όταν παρέδωσε μαζί και τα κλειδιά της πόλης των Αθηνών, φεύγοντας (και ίσως κλαίγοντας). Πόσο πολύ θα ήθελα να το δώ δημοσιευμένο κάπου αυτό το σημείωμα!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πόσες επί κατοχής αρχαιότητες κλαπείσες κοσμούν τα Μουσεία των ηττημένων αντί απλά να επανέλθουν στους τόσο μα τόσο ταπεινωμένους νικητές της

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.