9/6/12

Τουρκία: Φυλάκιση φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν για δωρεάν παιδεία Οι φοιτητές καταδικάστηκαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.


Η εν λόγω ποινή φυλάκισης είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας των Ειδικών Δικαστηρίων, τα οποία ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει ως «κράτος εν κράτει».

Οι φοιτητές Μπερνά Γιλμάζ και Φερχάτ Τουζέρ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 8,5 ετών και 20 ημερών επειδή σήκωσαν πλακάτ διαμαρτυρίας που έγραφαν συνθήματα για δωρεάν παιδεία, σε εκδήλωση που παρίστατο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, οι φοιτητές καταδικάστηκαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η εφημερίδα Ταράφ στην πρώτη σελίδα της αναφέρει τα συνθήματα των πλακάτ που κρατούσαν οι φοιτητές με την προειδοποίηση «μην κρατάτε ανοικτή την εφημερίδα αν βρίσκεστε κοντά στον Πρωθυπουργό διότι κινδυνεύετε με οκταετή φυλάκιση».Η Πόστα γράφει ότι η συγκεκριμένη ποινή φυλάκισης είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας των Ειδικών Δικαστηρίων, τα οποία ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει ως «κράτος εν κράτει».
http://www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.