7/6/12

"Στο ύστερόν σου κάλεσμα την ύστερη ανάσα θα σου πάρω"

Το ανώτερο " Ιερό Ζώο" που συμβολίζει  Την αξιοπρέπεια και το θάρρος μπροστά στον θάνατο,Το ανυποχώρητο σε μια αέανη πάλη,  Τον κύκλο των Αναγεννήσεων,  Το Όνειρο και την Ενόραση με την πραγματικότητα, Την αρμονική ζεύξη του Ενστίκτου με την Νόηση, Την Κοινωνικότητα και την Συντροφικότητα, Την Νικηφορία, την Αυτοπροστασία και την Προστασία των οικείων προσώπων, Την Επιμονή και την Υπομονή  Στο άγριο το βλέμμα του, ένα βλέμμα  χωρίς ίχνος αλαζονείας και έπαρσης η τιμή του, στην καθαρή ματιά του το ξεκάθαρο μήνυμα δεν υπάρχουν  δεύτερες ή τρίτες σκέψεις, ένα ενιαίο αδιαίρετο σύνολο
 

1 σχόλιο:

  1. Ο λύκος είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ζώο, το οποίο πάντα με γοήτευε. Δεν είναι ζώον εκ φύσεως κοινωνικό, δηλ. δεν ζει σε αγέλες. Είναι ζώο μοναχικό και κυνηγά κατά μόνας.

    Σε δύσκολες βαρυχειμωνιές και όταν χρειασθεί να επιτεθεί σε κατοικημένη περιοχή, χωριό ή και πόλη ακόμη, δρα ως εξής:

    Κατ' αρχάς φτιάχνει αγέλη, στην οποία ορίζεται ο ισχυρότερος ως αρχηγός. Επειδή ακριβώς δεν είναι ζώο αγελαίο, χρειάζεται σιδηρά πειθαρχία, γι αυτό κάθε λύκος αναλαμβάνει τον ρόλο του στην αγέλη. Εμπροσθοφύλακας, πλαγιοφύλακας, ή οπισθοφύλακας. Αν κατά την διάρκεια της πορείας εγκαταλείψει την θέση του, αμέσως οι άλλοι λύκοι τον κατασπαράσσουν!

    Πριν μπουν στο χωριό/πόλη, ο αρχηγός στέλνει ανιχνευτές, για να "κόψουν κίνηση". Αφού στην συνέχεια διαπιστώσει και ΚΡΙΝΕΙ, ότι το εγχείρημα μπορεί να γίνει, εξαπολύει την επίθεση.

    Μετά το πέρας της αποστολής, η αγέλη διαλύεται και ο κάθε λύκος τραβά τον δρόμο του.

    Είναι από τα λίγα θηλαστικά που είναι οικογενειάρχες. Όταν η λύκαινα γεννήσει, ο λύκος, με τον οποίο ζευγάρωσε, δεν την εγκαταλείπει, αλλά κάθεται μαζί της στην σπηλιά και την βοηθά να μεγαλώσει τα μικρά τους. Κυρίως φροντίζει για τροφή, την οποία μεταφέρει στην σπηλιά και επιβλέπει ώστε να φάνε πρώτα τα μικρά, κατόπιν η μάνα και τελευταίος τρώει ο ίδιος!

    Ωραίο ζώο και ωραίο το βίντεό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.