28/6/12

Ρ. Πρόντι: Να διαπραγματευθούμε όλοι μας και για την Ελλάδα

Δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου).
Δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι Έλληνες είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας και με αυτή την πολιτική, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα.
Παράλληλα δήλωσε ότι η Ελλάδα στο παρελθόν εξαπάτησε με τα οικονομικά της στοιχεία αλλά τώρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ευθυγραμμιστεί και σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή αρχή αλλά και μια πολιτική αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες. Πάντως αποκάλυψε ότι πίστευε πως οι Έλληνες θα πήγαιναν περισσότερο προς τα άκρα, δεδομένης της κατάστασης.
Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι, η σημερινή Σύνοδος στις Βρυξέλλες δεν θα είναι καθοριστική ενώ δήλωσε ότι είναι λιγότερο απαισιόδοξος μακροπρόθεσμα και πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση.
Σχετικά με το «μέτωπο του νότου», απάντησε ότι η ιδέα του να χωρίσουμε το βορρά από το νότο και να παίζουμε με τις χώρες καθορίζοντας την πολιτική τους σαν να ήταν μαριονέτες, είναι μία εσφαλμένη ιδέα
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.