7/6/12

Χαστούκι στη Δημοκρατία, εμφύλιος και συνενοχή της σιωπής

"Υπάρχει ακόμα ένα ιδιαίτερα σημαντικό κείμενο για την Αρχαία Ελλάδα και την αποδεδιγμένη πρόοδο της θετικής σκέψεως την εποχή εκείνη"
Γεώργιος Π. Μαλούχος
Τα νερά που πέταξε και τα χαστούκια που μοίρασε σήμερα το πρωί σε ζωντανή μετάδοση στη Ρένα Δούρου και στη Λιάνα Κανέλλη ο Ηλίας Κασιδιάρης, δεν απευθύνονται μόνον σε αυτές που υπήρξαν τα θύματα του απαράδεκτου αυτού προπηλακισμού. Απεθύνονται σε όλους τους Ελληνες που θέλουν αυτός ο τόπος να παραμείνει δημοκρατικός, αλλά και να μη διολισθήσει σε συνθήκες εμφύλιας σύρραξης. Το πράγμα, δεν είναι αστείο. Κάθε κατάλυση της δημοκρατίας και κάθε τέτοια σύγκρουση, κάπως έτσι ξεκινάει. Όχι γιατί μια τέτοια πράξη αρκεί να φέρει τέτοια δεινά, αλλά γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως η σταγόνα που ξεχειλίζει ένα ποτήρι σαν αυτό το γεμάτο οργή και απελπισία που σήμερα είναι η Ελλάδα.

Η δημοκρατία μας, είναι, με τα όσα τρωτά της, η τελευταία μας ελπίδα. Δεν έχουμε άλλη. Πρέπει να την προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια. Πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή. Σήμερα, η δημοκρατία δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο χαστούκι. Γιατί η βία την υποκατέστησε με τον πιο ωμό τρόπο. Πρέπει άπαντες αμέσως να συνταχθούν απέναντι σε αυτό που συμβαίνει. Θα ήταν ευχής έργο, αν όλα τα κόμματα της Βουλής προσυπογράψουν από κοινού μια σκληρότατη καταδίκη αυτής της ενέργειας. Πρέπει, σήμερα το πρωί, να παραμερίσουν κάθε άλλη τους διαφορά και να βγουν μαζί όλοι οι αρχηγοί τους να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτή τη βία. Πρέπει τώρα να την απομονώσουν. Αύριο θα είναι πολύ αργά.


Η Ελλάδα έζησε μέσα σε τρεις γενιές τον Εθνικό Διχασμό, τον Εμφύλιο Πολέμο, τη δικτατορία των Απριλιανών. Κάτω από την «κρούστα» της ηρεμίας της Μεταπολίτευσης, που σήμερα σπάει, κρύβονται και υφέρπουν τέρατα. Και ας μην πλανάται κανείς: τέτοιες ενέργειες, που στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής λειτουργίας, είναι, ουσιαστικά, βαθύτατα αντεθνικές ενέργειες.
Αν κάποιοι θέλουν να μας βάλουν να σφαχτούμε, μην τους κάνουμε για μια ακόμα φορά τη χάρη.

Τα χαστούκια στη Λιάνα Κανέλλη και το ποτήρι με το νερό στη Ρένα Δούρου, πρέπει να καταλάβει κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτησή του, ότι απευθύνονταν ουσιαστικά στον ίδιο. Απευθύνονταν σε όλους μας. Πρέπει ο κάθε Ελληνας να αντιληφθεί ότι όταν κινδυνεύει η δημοκρατία, κινδυνεύει απολύτως εξίσου και η χώρα. Δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς δημοκρατία, δεν υπάρχει δημοκρατία, χωρίς πατρίδα. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό αμέσως, βαδίζουμε κατευθείαν όχι απλώς στην έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη, αλλά στην απόλυτη καταστροφή που οφείλουμε πλέον να τη λέμε με το όνομά της: στην εμφύλια σύρραξη. Μην αφήσουμε κανέναν να μας οδηγήσει εκεί, μη γίνουμε συνένοχοι δια της σιωπής, όπως, δυστυχώς, απαθείς έμειναν οι παρόντες στο περιστατικό εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, που θα έπρεπε να είχαν ξησηκωθεί όλοι μαζί....

30 σχόλια:

  1. Με την υποκρισία ρε παιδιά τί γίνεται; Θα είχαν λόγο ύπαρξης οι Χυσαυγίτες αν το κράτος αστυνόμευε σωστά τή χώρα; Πόσοι συνέλληνες σκοτώθηκαν από καλάζνικωφ αλλοδαπών; Πόσα ηλικιωμένα ζευγάρια δεν έζησαν τον τρόμο του ξαφνικού θανάτου; Ξεχάσαμε τον έρημο πατέρα που δεν πρόλαβε να συνοδεύσει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο; Ποιός ο ρόλος του Σύριζα και των αριστερών κομμάτων στο θέμα των αλλοδαπών κακοποιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν η δημοκρατία δέρνει καί πνίγει στά χημικά τούς πολίτες στό Σύνταγμα τότε είναι όλα...ωραία.
    Είναι η ώρα τής πληρωμής τού μεταπολιτευτικού συστήματος έστω καί μέ δύο..μπούφλες.
    Αυτό τό πολιτικό σύστημα έφερε τήν Χ.Α στήν βουλή μέ τά λάθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βια του ελεεινου ΧΑγητη κατα της Κανελλη και Δουρου δεν ειναι διαφορετικη απο τον καθε Προοδευτικο που βριζει και χτυπα τον Αστυνομο, και καιει την χωρα του.

    Ο Φασισμος των Σοσιαλ(η)στο-Κομουνιστικων δημαγωγων του ΤσυριζοΠασοΚΚισταν ειναι το ιδιο αποκρουστικος οπως και αυτος της ΧΑ.

    - Π. Ηφαιστος,"20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis", "Βαρβαρότητες του Δεκεμβρίου 2008 και το νεοελληνικό κράτος και "η εξέγερση των παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια στους ευνουχισμένους γονείς" (Κονδύλης)",
    http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάνο κάπως έτσι ξεκίνησε το έργο, μέρος του οποίου είναι και ο τύμβος της Μακεδονίτισσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρίτα
    όχι κάπως έτσι,αλλά ακριβώς έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σχέση έχει το εξώφυλλο του περιοδικού εκτός από το να προβοκάρει;

    θα μπορούσε να μπει δηλαδή και το εξώφυλλο του Time με τον Χίτλερ;
    ή και το εξώφυλλο του Time με τον Στάλιν ;

    δείτε και άλλες προσωπικότητες που έχου γίνει εξώφυλλα και έχουν ανακηρυχθεί πρόσωπα της χρονιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Δημοκρατια ΣΑΣ Κε Μαλουχο..καλα θα κανει να ξεκινησει απο τα βασικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ & ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ - ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

    ΑΝ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΥΠΟ ΤΟΝ ΜΠΡΕΪΒΙΚ? ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΩΣ ΛΥΣΗ?

    -ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ? ΠΩΣ ΕΠΙΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ?

    -ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΙΟΤΕ) ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ?

    -ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ?

    -ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ?

    -ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΓΙΑΤΙΙΙΙ????

    - ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ?

    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ ΑΥΤΟ:

    Ο βομβιστής Μιχαλολιάκος:
    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-bombistis-mixaloliakos-tis-katerinas-stayroyla

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων

    http://jungle-report.blogspot.gr/2012/05/2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επανάληψη μητήρ μαθήσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί τά ΜΜΕ δέν αντιδρούν μέ τέτοια σφοδρότητα όταν αθώοι γέροι δολοφονούνται μέσα στά σπίτια τους από τούς εποίκους πού μπάζει στήν πατρίδα μας η Τουρκία καί ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Πάντως η Κανέλλη τών βορείων προαστείων κτύπησε πρώτη τόν Κασιδιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θά μπορούσατε σάν εξώφυλλο νά βάλετε τόν Στάλιν τού ΚΚΕ ή τόν Κεμάλ τού ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά τό τελευταίο κόμμα είναι τό πιό επικίνδυνο διότι τόσο ο Χίτλερ όσο καί ο Στάλιν έχουν πεθάνει καί δέν κινδυνέουμε από τή νεκρανάστασή τους. Ο Κεμάλ όμως ζεί καί βασιλεύει καί συνεχίζει τίς γενοκτονίες του τόσο στήν Κύπρο καί τήν Πόλη, όσο καί στο Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. fstav σε κανεναν δεν εχω χαριστεί
    Σε κανέναν ντόπιο λακέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα εξωφυλλα εινε απο τα περιοδικα της χρυσης αυγης που διχνουν καθαρα οτι εινε νεοναζι.ΓΙΑΤΙ διαμαρτυρεστε κυριοι??και μαλιστα δεν φορανε παντελονια γιατι ενω εινε καραναζι του κερατα το κρυβουν
    http://xa-watch.blogspot.gr/
    http://www.katohika.gr/2012/05/2_09.html
    http://www.ramnousia.com/2012/03/blog-post_3850.html#.T3s37_B1CQA
    αν εινε ψεματα γιατι τοσο καιρο δεν τους κανει μυνηση η χα??αμα εινε συκοφαντιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαντάζεστε έναν διάλογο...
    Κασιδιάρης.(Καταφρονεμένος και χτυπήμενος από την Λιάνα)
    Vicious you hit me with a flower ,you do it every hour ,oh baby you're so vicious!(Lou Reed-Vicious)
    Κανέλλη. Ηit me with your rhythm stick ,hit me, hit me ,hit me!
    Je t'adore !Ich liebe dich!hit me ,hit me ,hit me! ...Hit me with your rythm stick ,hit me slowly hit me quick,hit me hit me hit me!
    Das ist gut ,c' est fantastique hit me ,hit me ,hit me!...Hit me with your rythm stick ,it's nice to be a lunatic!Hit me ,Hit me ,Hit me!
    C'est si bon ,ist es nicht ? hit me ,hit me,hit meeee!!!!!εδώ ολοκλήρωσε(Ian Dury- Hit me with your rythm stick).
    Πάμε στοίχημα ότι θα έχουμε ειδύλλιο?Λέτε να φάμε και κουφέτα??? Θέλετε να ξέρετε και πως θα το αιτιολογήσει η Λιάνα Είναι απλό!...
    "Το π.....ριό ... χτυπούσε υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επίσης
    "Απλώς ο τύπος είναι λίγο "αρσενικός' και δε μασάει."

    ΖΗΤΩ ΤΩΝ Γ@ΜΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩΝΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ!!!
    ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!

    Η ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ!

    ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΝΕΟΕΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΙΩΤΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟ-ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΑΝΤΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ:

    -ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΙΘΗΚΩΝ ΠΟΥ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΣΣΌΜΕΝΟΥ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΟΠΟς - ΑΠΛΑ ΣΤΑΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗς ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΕς ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕς ΚΙΝΗΣΕΙς ΔΗΛΩΤΙΚΕς ΤΗς ΠΡΟΘΕΣΕΩς ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ.

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ!(ΖΩΩΔΗς, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΑ).

    ΕΜΕΙς ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΑΠΛΩς, ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΜΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥς! ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΌΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ ΚΑΙ ΒΑΛΕ- ΕΩς ΑΜΟΙΒΑΔΑ!

    ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και όμως, εμένα προσωπικά, αυτό το θλιβρό επεισόδιο μ`έκανε να δω όλη την αλήθεια που οι παμπόνηροι πολιτικοί μας κρύβουν χρόνια τώρα.
    Όχι κύριε! Αυτό δεν ήταν χαστούκι στη δημοκρατία. Ήταν χαστούκι στο φασισμό και στο σάπιο πολιτικό μας σύστημα. Ήταν χαστούκι σ`αυτούς που προσπαθούν να φιμώσουν τους συνομιλητές τους, βρίζοντάς τους και ουρλιάζοντας κάθε φορά που εκείνοι επιχειρούν να μιλήσουν.
    Όχι κύριε! Αυτό που κινδυνεύει, από το χαστούκι του Χρυσαυγίτη, δεν είναι η δημοκρατία, αφού έτσι κι αλλιώς τέτοιο πολίτευμα στη χώρα μας σήμερα δεν υπάρχει, κινδυνεύουν όμως τα μεγάλα συμφέροντα, κινδυνεύουν οι κομματικές "παράγκες",κινδυνεύουν όλοι αυτοί που μας έφεραν στο σημερινό χάλι, αλλά και όλοι εκείνοι που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να μας διαλύσουν σαν κράτος, σαν λαό και σαν έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Η Georgia Eleonor ,

    Θεωρείς ότι ο Κασιδιάρης διέκοψε την "επιχειρηματολογία" της Κανέλλη;
    Θεωρείς ότι η Κανέλλη συμμετείχε σε κάποιο πολιτισμένο διάλογο ;
    Ποιοι ήταν αυτοί που μετέτρεψαν το πάνελ σε χάβρα Ιουδαίων ;
    Ποια η διαφορά της αχαλίνωτης παπαρολογίας της Κανέλλη με την πορνοΚατίνα της γειτονιάς ;

    Για να ακούς πρέπει να σωπαίνεις αλλά μερικοί έχουν το στόμα τους πιο βρωμερό από το ...

    Στο κάτω-κάτω η δικαιοσύνη ας πράξει τα δέοντα και να επιβάλλει την ΜΕΓΙΣΤΗ των ποινών στον Κασιδιάρη για την ενέργειά του ...
    Δεν εμπιστεύεσαι το πολιτικοκοινωνικό μας σύστημα ;

    Ας μπούνε οι μάρτυρες στην σειρά να ισχυριστούν ότι εκτός από την Κανέλλη και την Δούρου πήγε να δολοφονήσει και την Δημοκρατία .

    Ψυχραίμησε λίγο και τοποθέτησε το γεγονός στη σωστή του διάσταση .

    **Το να επαναλαμβάνεις το ίδιο μήνυμα σε διαφορετικά σχόλια δείχνει εργολαβική πρόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οταν ένας ομιλητής έχει να κάνει με εξοργιστικά προκλητικούς "συνομιλητές", οι οποίοι το "έξω από τα δόντια" το συγχέουν κάπου-κάπου με το "εκτός ορίων", δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης, αλλά πεδίο μάχης.
    Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σε μια μάχη, όλα μπορούν να συμβούν και να μην εκπλησσόμαστε...
    Ομως, καθένας ακόμα και με τον τρόπο που μάχεται, συνιστά εαυτόν.
    Αν δεν είχε παραφερθεί, θα είχε πολύ περισσότερους πόντους. Και ίσως τα επιχειρήματά του να κέρδιζαν μεγαλύτερο έδαφος.
    Με τη βίαιη αντίδραση, συνήθως χάνεις, ενώ ελαφρύνεται κατά πολύ η θέση του απέναντι, όσο απαράδεκτος κι΄αν είναι..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ dim
    Μάλλον εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις τα όρια και υπερασπίζεσαι την Φυσική Βία, χωρίς να ενοχλείσαι ούτε όταν αυτή ασκείται από Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους με όρους Kick Box προς-έστω ασθενέστερους σωματικά αν μη τι άλλο.
    Πολλώ δε μάλλω δεν ενοχλείσαι και επί της ουσίας του υπόδικου του "κοινοβουλευτικού εκπροσώπου" ως κοινού μαχαιροβγάλτη, που πυροδότησε την ούτως ή άλλως ανεξέλεγκτη οργή του.
    Εργολαβία δείχνει η διαρκής σου προσπάθεια να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
    Στείλε υποστηρικτική ανταπόκριση στα Διεθνή ΜΜΕ, μπάς και μαζέψεις τα ασυμάζευτα. Εδώ ξέρουμε τι παίζεται και με ποιούς όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Η Georgia Eleonor

    1.Προσπερνάς τα ερωτήματα που έθεσα και δεν τους δίνεις την ανάλογη σημασία-απάντηση.
    2.Εγώ στην φυσική βία δίνω ακριβώς την "φυσική" της διάσταση :
    ασχολείσαι με τα σκαμπιλάκια της Κανέλλη και προσπερνάς τις καθημερινές δολοφονίες όπως τη σφαγή της ηλικιωμένης ΜΑΝΑΣ που συνέβη την ίδια μέρα και ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της Κανέλλη, Δούρου, Παυλόπουλου δηλαδή των παρευρισκομένων (αν θες βάλε και τα ΜΜΕ)
    3. >>υπόδικου του "κοινοβουλευτικού εκπροσώπου" ως κοινού μαχαιροβγάλτη <<

    Ο υπόδικος είναι κατηγορία ; Η Κανέλλη και η Δούρου και δεν συγκρατούνταν μέχρι την Δευτέρα που θα γινόνταν η δίκη και να μιλήσουν επί της απόφασης ; ήθελαν να δικάσουν παρουσία του αντιεισαγγελέαΔελλατόλα;

    4. Η αξία της σφαλιάρας-γεγονότος είναι ακριβώς αυτή που της δίνει το Ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης Πταίσμα ,αν το έβλεπες στον δρόμο και δεν ήταν η Κανέλλη θα το προσπερνούσες ατάραχη ή άντε το πολύ να ξυπνούσε το αντιφαλλοκρατικό σου απωθημένο .

    5. Στα διεθνή ΜΜΕ έγινε θέμα γιατί εκεί οι πολιτικοί δεν αποκελίουν κόμματα ,στα πάνελ κάνουν διαλογο, δεν αρνούνται debate και δεν προβοκάρουν

    Αθυρόστομοι-παπαρολόγοι σαν την Κανέλλη , Δούρου και λοιποί να μάθουν να κουβεντιάζουν πολιτικά ή να συνηθίσουν ότι το να προβοκάρεις σε προσωπικά θέματα δεν είναι ανώδυνο.
    Ας του δώσει η δικαιοσύνη την ανάλογη διάσταση και τα χρήματα της αποζημίωσης από την ενέργεια του Κασιδιάρη να διατεθούν τις ανάγκες λαθρομεταναστών.

    ** Σε πόσα σχόλια και blog έχεις αντιγράψει το ίδιο μήνυμα για να σου απαντήσω και στα άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Dim
    Για να μην το κουράζουμε, εσύ στήνεις δικηγορίστικα ερωτήματα, εγώ στέκομαι στην πραγματικότητα και μην αναμιγνύεις άλλες υποθέσεις για να παραπλανήσεις.

    Ένα ερώτημα έχω: Αν για να διορισθείς στο Δημόσιο απαιτείται ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ?.

    Και επίσης για να μην το κουράζουμε άλλο, η ερώτηση είναι ρητορική. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις απο τη στιγμή που δεν είσαι σε θέση να μπορείς να διακρίνεις τα Όρια, όχι της φυσικής βίας (δεν σου λέει κάτι), αλλά της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ.
    ______________________________________________________________________
    Ο "υπόδικος" σου κρύβεται για να αποφύγει το Αυτόφορο.
    ______________________________________________________________________
    "το αντιφαλλοκρατικό σου απωθημένο ."

    Τα θέλεις και τα λές ή σου ξεφεύγουν?
    -Θα φροντίσω να καλλιεργήσω στο άμεσο μέλλον "Φιλο-φαλοκρατικές αντιλήψεις" για να μην με θεωρήσεις ελλιπή!

    ______________________________________________________________________
    "** Σε πόσα σχόλια και blog έχεις αντιγράψει το ίδιο μήνυμα για να σου απαντήσω και στα άλλα."

    Νομίζω αρκετά ασχολήθηκα με το Θέμα σου σε αυτό το Blog, λυπάμαι δεν έχω να σου παραθέσω "λοιπά" στοιχεία για το άτομό μου, ότι έχω να πω το λέω ευθαρσώς και καθαρά εδώ. Αρκέσου σε αυτό.

    Υ.Γ Μήπως έχεις ακουστά τελευταία το παιχνιδάκι με το Real Estate που παίζεται στον Άγιο Παντελεήμονα? Κουτσοί στραβοί, μεγάλη η Χάρη του;
    Θα σε βοηθούσε να κατανοήσεις, εκτός αν γνωρίζεις ήδη τι παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @P.G. η χ.α. δημιουργηθηκε στα τελη της δεκαετια του '70 Απο τοι θυμαμαι δεν υπηρχαν πολλοι λαθρομκετανστες (δεβ υπηρχε καν ο ορος) και` δεν θυμαμαι και πλλα πααπνα για ασφαλεια των πολτιων...ωραιο το παραμυθι να ειχε ομως και ενα δρακο...
    @Δημοκριτος: θα του ηταν ευκολο να βρει τις ομοιτητες και διαφορες αναμεσα σε α)"Ο Φασισμος των Σοσιαλ(η)στο-Κομουνιστικων δημαγωγων του ΤσυριζοΠασοΚΚισταν ειναι το ιδιο αποκρουστικος οπως και αυτος της ΧΑ." και β) "Δεν υπαρχει καμια διαφορα αναμεσα στους Φασιστες-Ναζιστες και στους Σοσιαλ-φαιστες" (Γερμανοι Κομμουνιστες 1930-1933)Πληροφοριακα παντως λογω τετοιων αντιληψεων οι Γερμανοι Κομουνιστες κατλεηξαν τον Μαιο του 1935 να ειναι οι πρωτοι "φιλοξενουμενοι" του Νταχαου..." οποιος δεν ξερει ιστορια ειναι καταδικασμενος να επαναλβανει τα λαθη του"...
    @Georgia Eleanor: μου αρεσε πολυ το ποιημα του Μπερχτ απο οτι φαινεταισε χρειαζομαστε για να ειπωθουν πραγμτα που σε αλλη περιπτωση θα ηταν αυτονητα για να μην αναφερω μερικους σιχους απο το "Αν" του Κιλπιγκ οπως π.χ. οτι ο ανδρας για να ειναι ΑΝΔΡΑΣ και οχι κτηνος αν μη τι αλλο θα πρεπει να εχει αυτοσυγκρατηση
    @Brera:Πριν καταδικασει την ΔΗΜΟΜΡΤΣΤΙΑ ΜΑΣ ας σκεφτει τι θα μπορουσε να του/της συμβει (δεν ξερω το φυλο) αν εγραφε κατι αναλογο π.χ. στην Κινα η στο Ιραν
    @stav ; δικαιωατικα παιρνει το αργυρο μεταλιο για στρεψιδικια καθοτι το TIME δεν ταυτιζονταν ιδεολικα ουτε με τον Κεμαλ ουτε με τον Σταλιν ουτε με το Κεμαλ.Θα μπρορουσε να πει με το χερι στο Ευαγγελιο το ιδιο για την χ.α. σε σχεση με τον Χιτλερ για οποιο αν ενυθμουμαι καλως οπως και τους συμαχους του Ιταλους ειχε εκφρασει την αποψη οτι θα επρεπε να τους δωθουν ωαεις ωστε να αποτραπει ο Πολεμος...
    @dim στον οποιο απανεμεται το χρυσο μεταλιο της δοκησισοφιας γιατι αυτος που ενω εχει υποστηριξει οοτι ορθως ο Μουσολινι επειτεθη στην Ελλαδα τωρα διαμαρτυρεται για την παραβιαση των δημοκρτικων διαδικασιων της εν λογω τηλεμαχιας δεν αξιζει τιποτα λιγοτερο.Ειναι σαν να βαλουμε εναν Ταλιμπαν να αξιολογησει την Χριστιανικη μας Θεολογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Η Georgia Eleonor

    Πίστεψέ με δεν θα σου απαντούσα , δεν έχει νόημα να προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις με ανθρώπους που ούτε απαντούν σε ερωτήματα ούτε περιμένουν απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτουν.

    Θα σου επισημάνω απλά ότι οι λέξεις μου πάντα είναι μετρημένες και δεν μου ξεφεύγουν και εξηγώ:

    ξεκινάς να δώσεις μια πολιτική προέκταση σε ένα ανθρώπινο γεγονός με σεξιστικούς και πρόστυχους σχολιασμούς
    "Απλώς ο τύπος είναι λίγο "αρσενικός' και δε μασάει."

    ΖΗΤΩ ΤΩΝ Γ@ΜΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩΝΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ!!!
    ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!


    γιατί λοιπόν θίγεσαι για το "αντιφαλλοκρατικό σου απωθημένο" ;
    δεν προκύπτει ;
    Πως θα σου φαίνονταν να ξεκινούσα ένα "σοβαρό" πολιτικό σχόλιο και να χαρακτήριζα ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο με τις σεξουαλικές προτιμήσεις-συμπεριφορές της Κανέλλη.
    Και μάλιστα ήσουν τόσο "ενθουσιασμένη" που το αναπαρήγαγες "ασύστολα" σε διαφορετικά σχόλια.
    Εγώ προσωπικά ντρέπομαι που με αναγκάζεις να γίνω τόσο αναλυτικός και μένω εδώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Χρήστος Βούλγαρης

    η ταπεινή μου καταγωγή δεν μου έχει επιτρέψει να "κατέχω" ένα "πλούσιο" λεξιλόγιο και μπορώ να σου πω ότι μου είναι εντελώς "άγνωστη" η λέξη "δοκησισοφια" που εξαιτίας της μου απονέμεις το "χρυσό".

    Επειδή όμως μακρόχρονη παραμονή σου στο εξωτερικό , η "αγγλική" σου "παιδεία" και "ανατροφή" δεν σου επιτρέπουν την κατανόηση της λαϊκής δημοτικής αυτή την φορά θα σου μιλήσω με αντίστοιχα παραδείγματα εκείνης της περιόδου:

    Νορβηγία: Η Νορβηγία δεν θα μπορούσε να διατηρήσει την ουδετερότητα από την στιγμή που επέτρεπε την χρήση του εδάφους της για σκοπούς ενάντια των συμφερόντων της Γερμανίας . Στοιχεία για την τεκμηρίωση του παραπάνω ισχυρισμού μου θα βρεις σε ανάρτηση του Ινφογνώμων αλλά και αν γκουγκλάρεις
    Operation Weserübung

    Ισπανία Η Ισπανία διατήρησε την ουδετερότητά της παρά την σημαντική στρατηγική της θέση για κάθε πλευρά των εμπλεκομένων (συμμάχων -άξονα) διότι σε ΚΑΜΙΑ φάση του πολέμου ΔΕΝ επέτρεψε χρήση του εδάφους της από ΚΑΝΕΝΑ

    Από την στιγμή που η Ελλάδα "επέτρεπε" (με επιλογή της ή αναγκαστικά δεν έχει σημασία) την χρήση "εδάφους" της ή λιμανιού της Σούδας από τους Άγγλους μοιραία θα έχανε την ουδετερότητά της.

    Τώρα αν εσύ προβοκατόρικα ή έχοντας μάθει την Ιστορία από τα "απομνημονεύματα του Τσώρτσιλ" ερμηνεύεις ότι εννοώ "ορθως ο Μουσολινι επειτεθη στην Ελλαδα " θα σου θύμιζα (επειδή είσαι λάτρης της λογοτεχνίας και εγώ δεν είμαι παιδάκι του κατηχητικού)κάτι που είπε κάποιος που δεν είχε και τόσο ποιητικό λόγο:

    Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...

    ...αν και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τελικα οφειλω να απραδεχθω οτι εκανα ενα λθος ξεχασα να απονειμω στον dim και το χρυσο μεταλιο της στρεψοδικιας (τουλαχιστον) καθως το αξιζει και με το παραπανω
    Νορβηγια:τωρα ο dim ειτε δεν καταλαβαινει τι διαβαζει η θα πρεπει να`αρχισω να ανυσηχω για το διανοητικο του επιπεδο καθως το Cossack συνελαβε το Altmark οταν το τελευταιο ηταν ΗΔΗ ΕΝΤΟΣ των Νορβηγικων χωρικων υδατων εκτος φυσικα αν δεν "πειραζε" οταν το Altmark τα παραβιαζε αλλα οταν εισηλθε το Cossack τοτε και` μονο τοτε ετεθη ζητημα.Ευτηχως που ο dim δεν εχει ισχυρισθη εισετι οτι το Altmark ενεφανισθη στα Νορβηγικα χωρικα υδατα ως δια μαγειας η διακτινησθη εις αυτα σαν τα διαστημοπλοια εις το Strar Trek η Βabylon 5 κτλ! Ισπανια:Παρακαλω καποιος να ενημερωσει τον dim για την επιχηρηση Felix και τα λοιπα σχεδια των Γερμανων για επιχειρησεις στην Ιβηρικη;Ο`λογος για τον οποιο η Ισανια εμειννε εκτος του Β!ΠΠ. (αν και αν λαβουμε υποψη την υπαρξη της 250 "Κυανης"ΜΠ του Γεμμανικου Στρατου αυτο ειναι συζητησιμο) ειναι οτι πολυ απλα οτι δεν "υπηρχε" στα στρατηγικα σχεδια των αντιπαλων καθως ουτε οι Αμερκανοι ουτε οι Γερμανοι ειχαν "Μεσογειακη στρατηγικη" (οι Αγγλοι ειχαν αλλα δεν ειχαν τις δυυμαμεις) οι μεν Γερμανοι ειχαν μια εμονη με την Αν. Ευρωπη οι δε Αμερικανοι πιστη ατο δογμα της "Αμεσης Στρατηγκης" του Στρατηγου Γκραντ ηθελαν να ανοιξουν "Δευτερο Μετωπο" στην Δ. Ευρωπη απο το 1942 και χρειασρηκε μεγαλη πιεση ωστε να παρασχπυν περιορισμενη υποστηριξη για τις επιχειρησεις στην Σικελια- Ιταλια και δεν τηαν διατεθειμενοι για αλλες επιχειρησεις στο ΜΘΕ (Μεσογειακο Θεατρο Επιχειρησεων) για αναπογυγουν διασπορα δυναμεων."Φυσικα" δεν θα μπορουσε να ΄λειωει το γνωστο "παραμυθακι για μικρα παιδια" της Σουδας παρτα το γεγονος οτι τοσ εγω και οσο και ο αγαπητηος Nativist εχουμε αποδειξει οτι προκειται περι μυθευματος (Συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. (συνεχεια)
    Γενικα τα επιχειρηματσ του dim δικαιολογουν ειτε το χρυσο μεταλιο στρεψιδικιας η το Σαικσπηρικο ρητο "ο διαβολος επικαλειται ακομα και την ιδια τη Βιβλο αν κρινει οτι τον ωψελει".Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα αδυναμιας κατανοησης εστω απλων κειμενων...
    Ειλικρινα απο την στιγμη που ο dim εει βασισει την επιχειρηματολογια στο ιδιο ακριβως επιχειρημα που ειχε χρησιμοποιησει και ο Μουσολινι για να δικαιολογησει την εισβολη του στην Ελλαδα οτι δηλαδη η ελλαδα ειχε` παρειτηθει της ουδετεροτητας της υπερ των Σθυμαχων (η πιο απλα αλληνικα προς κατανοηση του dim) απο την στιγμη που η Ελλαδα ηταν πλεον de facto στο στρατοπεδο των Συμμαχων ο Μουσολινι ειχε πλεον το "δικαιωμα" να της επιτεθει, αυτο σημαινει οτι συμφωνει με τον Μουσολοινι και την ενεργια του εναντιον της Ελλαδος και δεν χρειαζετια λογικη αναλυση του επιπεδου του γνωστου μεγαλου Σταγειρητη φιλοσοφου για να αποδειχθει...
    Πληροφοριακα παντως τον διαβεβαιω οτι και`εγω ειμαι ταπεινης καταγωγης (ποπολαρος) και οτι κατεχω απταιστα οχι μονο την λαικη δημοτικη αλλα και την "καραβισια ορολογια" και την χρησιμοποιω αν παραστει η αναγκη...
    Επισης με λυπη διαπιστωνω οτι o dim υποφερει απο μετρια ιδεολογικη συγχυση καθως δεν θυμαμαι να εχω χρησιμποιησει πουθενα ως πηγη τα απομνημονευματα του Churchhil αν και τολμω να πω οτι ειναι σαφως πιο αξιοπιστη πηγη απο τα απαμνημονευματα των Οτο Σκορτσενυ και Λεον Ντεγκρελ απο τα οποια ο dim εχει σχηματισει την ιστορικη οπτικη του...Αντε και του ευχομαι "προαγωγη" στην "ιστορια" της Ρεπουση εξαλλου η μονη διαφορα που εχει με αυτην ειναι το "προσημο"
    Τωρα τα περι "αγγλικης παιδειας" μπυ και αλλα τοιαυτα εξισου φαιδρα οπως λεμε και στην Λευκιμμη Κεεκυρας "απο οτι δεν πεζαρει (αξιζει) ωνα` παρουν φιλοι και κουμπαροι"και επισης ειναι προσηκοντα εισ ενα ατομο οπως ο dim το οποιο στην καλυτερη για αυτον περιπτωση κατατρυχεται απο την "γερμανικη παιδεια" του (για να χρησιμοποιησω εναν ορο απο τον 4ο τομο του Ημερολογιου του Μεταξα ειναι "γερμανοπληκτος") καθως ο αμοιρος δεν τυγχανει ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ειτε`δεοδμενης της συμ,περιφορας του απενατι στην Georgia Eleanor ΔΕΝ τυγχανει καμιας παιδειας (τα ατομα του χωρου του απο οτι φαινεται εχουν προβλημα συμπεριφορας απενατι στις κυριες).Οσο για το ρητο του Αινσταιν που παραθετει στο τελος "Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...
    ...αν και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος¨!"μια απλη αναγνωση των σχολιων του ειναι αρκετη για αν πειση και τον πιο δυσπιστο για την ακριβεια του ρητου...Να υποθεσω οτι ο dim εχει μια σπιθα αυτογνωσιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Χρήστος Βούλγαρης,

    Νορβηγία:Operation Weserübung μπες στον κόπο να διαβάσεις ποιός ακύρωσε την ουδετερότητα και για πιο λόγο... εμπορικά σκάφη που μεταφέρουν αιχμαλώτους-ναυαγούς σαν καραβολόγος που είσαι θα ξέρεις για το δίκαιο της θάλασσας τι ισχυει...

    επιχείρηση Felix = μια επιχείρηση που έμεινε στα χαρτιά με αποτέλεσμα σε ολόκληρη την Ισπανία-πορτογαλία σε όλη την διάρκεια του πολέμου να μην υπάρξει ούτε ένα κράνος από στρατιώτη του άξονα ή των συμμάχων.

    Κυανή μεραρχία = SS = ισπανοί εθελοντες που δραστηριοποιούνταν εκτός ισπανικών συνόρων και δεν ήταν αναγνωρισμένοι από την Ισπανία όπως και οι αντιστοιχοι του Καρλομαγνου των γαλλικώ ss , οι βαλλόνοι SS των Βέλγων κλπ...

    για τα υπόλοιπα βαριέμαι τώρα σίγουρα όπως τα βλέπω θα έχω την ευκαιρία να τα βάλω στην θέση τους στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Χρήστος Βούλγαρης

    Χαιρετώ τις Τεκμηριωμένες σου απόψεις σχετικά με τον WWII. Σε ευχαριστώ μάλιστα που με τα όπλα σου μπαίνεις σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης, που σωστά επισημένεις δεν θα έπρεπε κάν να είναι πεδίο διαλόγου.

    Χαιρετώ το χιούμορ σου πάνω απ' όλα!
    "να πείσει και τον πιο δυσπιστο για την ακριβεια του ρητού!", με την σημειολογική σου αναφορά σε Ταύτιση).
    - Και σε ευχαριστώ, γέλασα με την καρδιά μου.

    Σου εύχομαι πρίμα Μαΐστρο (ΒόρειοΔυτικός), στα ταξίδια σου προς Κέρκυρα.
    Σου αφιερώνω, ελπίζοντας να σου αρέσει:
    http://www.youtube.com/watch?v=tVnmAeTSeNQ

    Υ.Γ Όπου Κρήτη βάλε Κέρκυρα. Ενιαίος Χώρος Γάρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Aγαπητη Georgia Eleanor σου ευχομαι οτι το καλυτερο.
    @dim μετα λυπης διαπιστωνω οτι μιλα για πραγματα που ΔΕΝ γνωριζει καθως α)Το Altmark ηταν πλωτη φυλακη και αο οτι θυμαμαι η μεταφρορα αιχμαλλωτων θεωρειται μαχιμος αποστολη οπως και η μεταφορα πολεμοφοδιων εκτος δυσικα αν dim μπροει να αποδειξει οτι οι Βρετανοι ναυτικοι δεν ηταν αιχμαλωτοι αλλα τουριστες-καλεσμενοι των ναυαρχων Ραιντερ Νταιντς και φον Καναρη για το γυρο της Σκανδηναυιας και Βαλτικης
    β) Η επιχειρηση Felix`δεν πραγματοποιηθηκε επειδη δεν εδιναν την εγκριση τους οι Ισπανοι και οχι επειδη οι Γερμανοι ειχαν σεβασμο για την Ισπανκη οθδετεροτητα.Υπηρχαν και σχεδια για καταληψη της Ισπανιας αλλα λογω των εμονων των Γερμανων με ττην Ρωσσια δεν ειχαν` τις απαιτουμενες δυναμεις.Εξαλλου ο σεβασμος των Γεραμνων για την ουδετςροτητα φαινεται και απο τα σχεδια τους για ρπιθεση στην Ελβετια και Σουηδια (Επιχειρηση Πολικη Αλεπου) για την δευτερη μαλιστα ειχαν συγκροτησει επι τουτου και την 25η ΤΘΜ -πρωην ΤΘΜ "Νορβηγια" αν και τελικα καμια απο τις δυο επιχειρησεις δεν προχωρησε περαν του σχεδιασμου της επι χαρτου ενεκα των αναγκων του Ανατολικου Μετωπου
    γ)Η Ισπανικη Μπλε Μεραρχια (υπηρχε και Κροατικη Μπλε Μεραρχια) ανηκε στη Wehrmacht και οχι στα SS τα οποια ειχαν την δικη τους μοναδα μεγεθους ταγματος μειωμενης συνθεσης η οποια σχηματισθηκε μετα` την αποχωρηση της 250ης ΜΠ και η οποια ηταν τοσο "παραμελημενη" απο την Ισπανικη ηγεσια ωστε την πρωτοχρονια του 1942 οι στρατιωτες της` δεχθκαν ως δωρο κρασια απο το Ισπανικο Υπουργειο Πολεμου και ο πρωτος δοικητης της για ενα διαστημα εφινε και ο ιδιος Υπουργος Πολεμου μετα τον πολεμο
    δ) η κεξη καραβολογος δεν απανταται στα Ελληνικα θα μπορουσε ο dim να ενμερωσει τον κ. Μπαμπινιωτη ωστε να διορθωσει αυτη την παραλειψη;Επιζω φυσικα να μην εννοει ενα ομοιοκαταληκτο ορο του ΠΝ καθως θα ηταν αγενεια στις αιθεριες υπαρξεις οι οποιες αναγιγνωσκουν/συγγραφουν τον Ινφογνωμονα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.