9/6/12

Ένταση στο λιμάνι της Κω

Για να μην Ξεχνάμε και τον Υπουργό που μίλησε για Τουρκικά Παράλια 
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης (07/06) στο λιμάνι της Κω, με Έλληνες πλοιοκτήτες να εμποδίζουν τουρκικό καταμαράν να πάρει επιβάτες για προγραμματισμένη εκδρομή. Οι πλοιοκτήτες υποστηρίζουν ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν μια άτυπη συμφωνία με τους Τούρκους ομολόγους τους για να παίρνουν ως επιβάτες μόνο ομοεθνείς τους. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν ένα γραφείο της γείτονας χώρας άρχισε να πηγαίνει στη Ρόδο και την Κω, παίρνοντας την "μπουκιά από το στόμα" των Ελλήνων.
Τα...παρατράγουδα λοιπόν ξεκίνησαν όταν ένα από τα τούρκικα καταμαράν του προαναφερόμενου γραφείου έδεσε στο λιμάνι και ετοιμαζόταν να επιβιβάσει τουρίστες. Οι πλοιοκτήτες μπήκαν μπροστά από την πύλη του λιμανιού, εμποδίζοντας τους τουρίστες να ανέβουν στο καταμαράν, ο Λιμενάρχης τους ζήτησε να αφήσουν τον κόσμο να περάσει και κάπου εκεί τα αίματα άναψαν μεταξύ των πλοιοκτητών και των ανδρών του Λιμενικού. Επακόλουθο ήταν οι Λιμενικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη πέντε πλοιοκτητών. Οι τελευταίοι πάντως φάνηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, απειλώντας ακόμα και με κλείσιμο του λιμανιού.

Στις 2 Νοέμβρη η δικάσιμος για τα επεισόδια στην Κω

Στις 2 Νοέμβρη ορίστηκε η τακτική δικάσιμος για τους πλοιοκτήτες που συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο Λιμάνι της Κω για παρακώλυση συγκοινωνίας, αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε άτομα, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ πλοιοκτητών και λιμενικών, όταν το τουρκικό τουριστικό πλοιάριο «AKCAKOCA», υπό τουρκική σημαία, επιχείρησε να πάρει 105 αλλοδαπούς τουρίστες για να τους μεταφέρει στο Μπόντρουμ της Τουρκίας.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν, καθώς -όπως υποστηρίζουν οι πλοιοκτήτες- όσοι φεύγουν απο ελληνικό νησί υπάρχει συμφωνία να μεταφέρονται με ελληνικά πλοιάρια. Τελικά, το τουρκικό πλοιάριο έφυγε χωρίς να πάρει τους τουρίστες.
 http://www.zougla.gr/
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.