29/6/12

Η τελική φάση θα συμπέσει με την έναρξη της κυπριακής Προεδρίας Σε δύο δόσεις πραγματοποιείται η νέα τουρική άσκηση

Λευκωσία: Νέα άσκηση στην περιοχή, η οποία θα συνεχισθεί σε δύο δόσεις μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα πραγματοποιεί η Τουρκία. Αυτή τη φορά, μέσα στο παιχνίδι της προσπάθειας για νομιμοποίηση του κατοχικού καθεστώτος, εκδόθηκε χθες ΝΟΤΑΜ από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για άσκηση έρευνας και διάσωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο και θα συνεχισθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι η άσκηση θα διεξαχθεί «σε διεθνή ύδατα» εντός του FIR Λευκωσίας. Την ίδια ώρα, ΝΟΤΑΜ με το ίδιο περιεχόμενο εκδόθηκε για προφανείς λόγους και από το τουρκικό υπουργείο Μεταφοράς.
Σημειώνεται ότι χθες ολοκληρώθηκε άσκηση έρευνας και διάσωσης, η οποία διεξήχθηκε σε περιοχές ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, βόρεια και ανατολικά της Κύπρου και σε αυτή είχαν εμπλακεί τόσο στρατιωτικά αεροσκάφη όσο και πλοία. Είναι σαφές πως η Τουρκία πυκνώνει τις ασκήσεις στην περιοχή, θέλοντας προφανώς να στείλει μήνυμα προς τη Λευκωσία, η οποία ως γνωστόν αναλαμβάνει μεθαύριο Κυριακή την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως έγραψε χθες ο «Φ», οι ασκήσεις συνδέονται πέραν από τις εξελίξεις στην Κύπρο και με όσα διαδραματίζονται στη Συρία.

Σε διπλωματικό επίπεδο, συνεχίζονται οι τουρκικές επιθέσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με έντονη την προσπάθεια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της.

Ο λαλίστατος υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας και Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, στο πλαίσιο των επαφών του στο Βερολίνο, επισκέφθηκε την Ένωση Εμπορίου και Επενδύσεων Γερμανίας.

Στις δηλώσεις του δεν απέφυγε τον πειρασμό και αναφέρθηκε στην κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. Μάλιστα προέτρεψε τους Ευρωπαίους να απευθυνθούν για την Προεδρία στο ψευδοκράτος. Σε δηλώσεις του, ο Εγκεμέν Μπαγίς αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε., λέγοντας ότι αυτές συνεχίζονται και ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στο θέμα της Θετικής Ατζέντας. Έσπευσε να αναφέρει ότι ακόμη και τώρα οι Ε/κ ζητούν βοήθεια σε ό,τι αφορά στην Προεδρία της Ε.Ε., σημειώνοντας ότι η «Τ.Δ.Β.Κ.» έχει ικανοποιητικό αριθμό εγκαταστάσεων και ότι μπορεί να τους παρασχεθεί βοήθεια εάν έρθουν σε επαφή με το ψευδοκράτος.

Ο Τούρκος αξιωματούχος παρομοίασε την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη «νότια Κύπρο», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, την 1η Ιουλίου, με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά όταν κάθονται στα έδρανα της Βουλής στις 23 Απριλίου, Ημέρα εορτής του Παιδιού στην Τουρκία.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.