6/6/12

Δηλώσεις χωρίς ουσία

Άρθρο του Μεχμέτ Λεβέντ στην Αφρίκα
ΑΠΟ1η Ιουλίου η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία και θα ασκεί για διάστημα έξι μηνών αφού αυτό ορίζει ο κανονισμός της Ε.Ε. Η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. αλλά υποψήφια για ένταξη χώρα. Προέβη σε κάθε είδους απειλές προκειμένου να παρεμποδίσει την ανάληψη της προεδρίας από τους Ε/κ. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσαν: «Μετά την 1η Ιουλίου δεν θα έχουμε να συζητήσουμε οτιδήποτε στο τραπέζι των συνομιλιών», «δεν πρόκειται να συζητήσουμε με ένα κράτος το οποίο δεν αναγνωρίζουμε», «δεν πρόκειται να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι με εκείνους», «εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας», «αν μέχρι την 1η Ιουλίου δεν εξευρεθεί λύση μπορεί να προσαρτήσουμε την “ΤΔΒΚ’’ στην Τουρκία».
Αποδέκτης των απειλών αυτών δεν ήταν μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και η Ε.Ε. Ήθελαν να της διαμηνύσουν: «Αν της δώσετε την προεδρία , έχω και εγώ τα σχέδιά μου, δεν θα αναγνωρίσω την προεδρία, δεν θα συνομιλήσω , εξαντλείται η υπομονή μου, θα προσαρτήσω τη βόρεια Κύπρο στην Τουρκία…». Το τελευταίο είναι σκέτη μπαρούφα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι χωρίς την άδεια του μεγάλου αδελφού τους, της Αμερικής, δεν είναι δυνατόν να κάνουν κάτι τέτοιο. Αν και το γνωρίζουν, αμολούν τέτοιες μπαρούφες. Αυτό που ήθελα να υπογραμμίσω αφορά το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Κων/πολη. 

Η Τουρκία ήταν φιλοξενούσα χώρα και σε αυτό συμμετείχαν 172 χώρες. Αντιλαμβάνεστε ότι επρόκειτο για μια σημαντική οργάνωση αλλά, δυστυχώς, απουσίαζε από αυτήν η «ΤΔΒΚ». Αν και η Τουρκία ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει την «ΤΔΒΚ» ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο «κράτος», δεν προσκάλεσε την «ΤΔΒΚ» στη διοργάνωση ενώ συμμετείχε η Κυπριακή Δημοκρατία για την οποία η Τουρκία ανακοινώνει ότι δεν την αναγνωρίζει, ότι ουδέποτε θα θεωρηθεί ομόλογός της.  
Δεν προσκλήθηκε η «ΤΔΒΚ», επειδή είναι ένα πειρατικό κράτος που δεν αναγνωρίζεται από καμιά χώρα του κόσμου ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αναγνωρισμένο κράτος, μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ. Κατόπιν όλων αυτών οι αξιότιμοι ιθύνοντες της «Μητέρας πατρίδας» επέβαλαν και πάλι αθλητικό εμπάργκο κατά της «ΤΔΒΚ» ενώ ο Ερντογάν και άλλοι αρμόδιοι χαιρέτισαν και χειροκρότησαν όρθιοι τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την τελετή έναρξης των αγώνων. 

Ξέχασαν τους παλικαρισμούς για τη μη αναγνώριση κ.λπ. και γελοιοποιήθηκαν από τη διεθνή κοινότητα και τους Ε/κ.  
Θα πρέπει να σας αναφέρω ότι στην τελετή ήταν και ο Υπουργός Παιδείας και αθλητισμού της βόρειας Κύπρου, Κεμάλ Ντουρούστ καθώς και ο «υπουργός» δημοσιονομικών. Είναι αυτοί που δηλώνουν ότι η «ΤΔΒΚ» θα υπάρχει εσαεί, είναι αυτοί που χαιρέτισαν την κυπριακή σημαία όρθιοι , χωρίς να ντραπούν, χωρίς να προβληματιστούν για την απουσία της «ΤΔΒΚ» ή το ότι η Τ/κ αθλήτρια Μελίζ Ρεντίφ αγωνίστηκε με τα χρώματα της Τουρκίας και όχι της «ΤΔΒΚ». Δήθεν δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Ποιος θέλουν να τους πιστέψει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.