7/6/12

ΚΡΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU

Ο διοικητής της Στρατοφυλακής της Lice ( επαρχία Ντιγιάρμπακιρ), Ercan Kurt και ένας λοχίας βρήκαν τον θάνατο  από έκρηξη νάρκης.Οι Κουρδικές πηγές ανέφεραν 5 νεκρούς Τουρκους στρατιώτες.Κατά την κηδεία τους απαγορεύτηκε η παρουσία εκπροσωπων τύπου κάτι που ερμηνευεται ως μια προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας.Φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα τους τελευταίους τρείς μήνες να έχουν βρεί το θάνατο πάνω απο 150 Τούρκοι στρατιώτες  

Οι ηγέτες της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κάθισαν στο τραπέζι για την επίλυση του ζητήματος της "τρομοκρατίας"

Πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνάντηση που περίμενε με ανυπομονησία όλη η Τουρκία.
Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan και ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Kemal Kılıçdaroğlu, συζήτησαν το ζήτημα της "τρομοκρατίας" επί μια ώρα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Beşir Atalay, ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ömer Çelik, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του AKP Mahir Ünal, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Akif Hamzaçebi, καθώς και οι Γενικοί Αντιπρόεδροι του Κόμματος Faruk Loğoğlu και Sezgin Tanrıkulu.

Ο ηγέτης του CHP,Kılıçdaroğlu μετέφερε τις απόψεις του σχετικά με την επίλυση του ζητήματος "τρομοκρατίας" στον Πρωθυπουργό Erdoğan σε μια έκθεση δέκα άρθρων.

Στις δηλώσεις που προέβη ο Γενικός Αντιπρόεδρος του CHP, Faruk Loğoğlu μετά το πέρας της συνάντησης σημείωσε χαρακτηριστικά “η έκθεση του CHP δεν είναι μια πρόταση λύσης. Πρόκειται για ένα πακέτο που περιέχει μόνο μεθοδικά στοιχεία. Αυτό που έχει σημασία είναι ο σχηματισμός μιας επιτροπής που εκπροσωπούνται και τα τέσσερα κόμματα”.

Ενώ ο Γενικός Αντιπρόεδρος του Κόμματος ΑΚP Ömer Çelik δήλωσε “ο Πρωθυπουργός μας αντιμετώπισε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του CHP να συμβάλλει. Το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης αντιμετωπίζει αρνητικά την πρωτοβουλία του CHP. Δηλώσαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στο σχηματισμό μιας επιτροπής σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κομμάτων στο κοινοβούλιο. Αν συμπεριληφθούν το CHP, MHP και το BDP εμείς θα επιθυμούσαμε τον σχηματισμό μια επιτροπής. Στη συνέχεια μπορεί να σχηματιστεί και η ομάδα των σοφών”.

Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί τελικά η επιτροπή ο Πρωθυπουργός Erdoğan πρότεινε ένα σχέδιο Β.

“Ακόμη και αν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία στο κοινοβούλιο, και δεν υλοποιηθεί το σχέδιο, επειδή η σημερινή πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκε θετικά, μπορεί να συγκροτηθεί μια συμβουλευτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τις αποστολές που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση, η οποία θα συνεχίσει τις συνομιλίες της και εκτός της βουλής” δήλωσε ο Γενικός Αντιπρόεδρος του Κόμματος ΑΚP Çelik.
TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.