8/6/12

H βία δεν έχει πρόσημο, απλά, η βία φέρνει βία

16 σχόλια:

  1. "Γνωρίζουν οι αναγνώστες του Αντίβαρου τις 1-2 αναρτήσεις κατά της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και η κριτική ήτανε σφοδρή.

    Το σημερινό γεγονός όμως προκαλεί μεγάλη εντύπωση, από την ανάποδη.

    Η βία στη δημόσια ζωή στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια έχει έναν συγκεκριμένο προστάτη. Έναν ιδεολογικό χώρο, ο οποίος παρέχει νομική και πολιτική υποστήριξη στους συλληφθέντες μικροτρομοκράτες και κουκουλοφόρους. Ο ίδιος ιδεολογικός χώρος καλύπτει τα τελευταία δύο χρόνια στο επίπεδο της διανόησης τη δημόσια βία σε πολιτικά πρόσωπα (ύβρεις, σκαμπίλια, γιαούρτια, μέχρι και άγριους ξυλοδαρμούς κάτω από το βλέμμα των τηλεοπτικών συνεργίων, με τη μόνη διαφορά ότι δεν ήταν σε ζωντανή μετάδοση), την άρνηση καταγγελίας της εκτεταμένης βίας τον Δεκέμβριο του 2008 όταν κάηκε η πρωτεύουσα κοκ.

    Όλα αυτά συνοψίζονται στη φράση ότι η δημόσια βία στην Ελλάδα έχει έναν προστάτη-νταβατζή. Είναι λοιπόν γελοίο αυτός σήμερα να εμφανίζεται ως το θύμα της δημόσιας βίας.

    Προφανώς όλα αυτά δεν δικαιολογούν τη σημερινή απαράδεκτη και άνανδρη βία σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό στούντιο του Αντέννα, καταδεικνύουν όμως την υποκρισία των πάντων από την αντιμετώπιση του φαινομένου."



    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον,θα ήθελα να ρωτήσω όλους όσους συμφωνούν με την άνανδρη πράξη του Κασιαδιάρη,τι θα συμβεί στη χώρα μας αν απο εδώ και στο εξής αρχίσουν τέτοιου είδους επεισόδια,και ειδικά όταν αυτά μεταφερθούν νομοτελειακά στην κοινωνία μας.

    Τι θα γίνει στη χώρα,αν αρχίσουν οι μάχες μεταξύ χρυσαυγιτών και κνιτών,και γενικά όλων αυτών των θερμόαιμων έως ανεγκέφαλων ανθρώπων;

    Δεύτερον,το επεισόδιο αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το εκρηκτικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης,ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο.

    Τρίτον,τα έφερε έτσι η μοίρα να είναι στο συγκεκριμένο πάνελ και ο Παυλόπουλος,ο κύριος ''ευχαριστούμε τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας''.Εκεί στη ΝΔ καλά θα κάνουν να ψαχτούν λίγο,μήπως,ξαναλέω μήπως,και έχουν καμία σχέση με την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

    Τέταρτον,οι ''αριστεροί'' του κώλου που σκίζονται να δώσουν γή και ύδωρ στους λαθρομετανάστες,παριστάνοντας τους ανθρωπιστές ενώ στην πραγματικότητα συμβάλουν τα μέγιστα στην εκδήλωση μιας ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας,με μοναδικό αποτέλεσμα να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη λαθρομεταναστών.

    Πέμπτον,σε ότι αφορά τη λαθρομετανάστευση,θα θυμίσω στον φίλο Nativist αυτό που του έγραψα πρίν λίγες ημέρες,καλό και σώφρων είναι να τους ταΐζει η εκκλησία,ή και οποιοσδήποτε άλλος φορέας,γιατί σε άλλη περίπτωση θα λειτουργήσει η φύση του ανθρώπου,το ένστικτο της επιβίωσης,με τραγικά αποτελέσματα.

    Όσο κλισέ και αν ακούγεται,η διασάλευση της δημόσιας τάξης είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο,με απρόβλεπτα αποτελέσματα,και καλά θα κάνουν οι πολίτες να καταλάβουν ότι η βία είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεσπάσει,ειδικά όταν βασίζεται σε δικαιολογημένη αγανάκτηση,ΑΛΛΑ πολύ δύσκολο να σταματήσει.

    Πρίν απο καιρό έγραψα,ότι τα αίτια της πολυεπίπεδης κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας,μπορούν να εντοπιστούν ακόμη και απο την εποχή του εσωτερικού πολέμου,της οποίας εποχής τα τραύματα τροφοδότησαν και καθόρισαν τη μετέπειτα πορεία του Ελληνικού Έθνους.Δεξιοί και Αριστεροί,ευνοημένοι και αδικημένοι,νικητές και αδικοχαμένοι,νεκροί και ζωντανοί,δολοφονημένοι και προδομένοι,ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ.

    Να βάλουμε καλά στο μυαλό μας,πως η συμπεριφορά μας την κρίσιμη αυτή περίοδο,θα επηρεάσει άμεσα και έντονα τη μετέπειτα πορεία της Ελλάδος και του Ελληνισμού.Αργά ή γρήγορα,αυτή η κρίση θα περάσει,θα έρθει εκείνη η ευλογημένη μέρα που θα κοιτάμε πίσω στο παρελθόν και θα πούμε πάει,πέρασε.Το ζητούμενο είναι να εξέλθουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές για να επουλώσουμε,και φυσικά να βγούμε δυνατότεροι εφόσον καταφέρουμε να μάθουμε απο τα λάθη μας.

    Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την επόμενη ημέρα,τι θα μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Χατζησαββίδης
    Ρωτάς τι θα συμβεί στην χώρα μας αν αρχίσουν να συμβαίνουν από εδώ κα στο εξής τέτοια περιστατικά;
    Γιατί μήοως δεν συμβαίνουν;Δηλαδή δεν έχεις δει τετοιου είδους επεισόδια εκ μέρους της αριστεράς και των συνιστω΄σων τους;
    Μόνο τυφλός δε μπορέι να τα δει.
    Και με την ευκαιρία για καμαρώστε τον παρακάτω υποψήφιο, ποιανού κόμματος άραγε;

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tLdUsANz1W4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Πέμπτον,σε ότι αφορά τη λαθρομετανάστευση,θα θυμίσω στον φίλο Nativist αυτό που του έγραψα πρίν λίγες ημέρες,καλό και σώφρων είναι να τους ταΐζει η εκκλησία,ή και οποιοσδήποτε άλλος φορέας,γιατί σε άλλη περίπτωση θα λειτουργήσει η φύση του ανθρώπου,το ένστικτο της επιβίωσης,με τραγικά αποτελέσματα<

    Γιατί το θυμίζεις αυτό σε μένα; Άσε που το ζήτημα έχει δύο όψεις. Η μία είναι αυτή που λες. Η άλλη είναι ότι, όταν τους ταΐζουν σε συσσίτια, εκκλησιαστικά ή μη, τους ενθαρρύνουν να παραμένουν στην Ελλάδα -όσους μπορούν να φύγουν, εννοείται- και δρα σαν κάλεσμα για την έλευση νέων. Ακόμη, όσο οι αλλοδαποί σιτιζόμενοι αυξάνουν, τόσο οι μερίδες θα μικραίνουν, διότι τα τρόφιμα δεν αυξάνονται αναλόγως. Αντιθέτως, μάλιστα, λόγω οικονομικής κρίσης, μειώνονται οι προσφορές και αυξάνονται οι ημεδαποί σιτιζόμενοι.

    Βλέπεις, λοιπόν, ότι τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψηφιζουμε Τσυριζα!

    Ο μεταπολιτευτικος Αριστεροφασισμος του ΤσυριζοΠασοΚΚισταν ανεθρεψε με ανοχη και ψηφο, μπουμπουκια οπως τα Ουρφο-Αναρχικα και την ΧΑ.

    Τριβει τα χερια του ο καθε τουρκος, με τους παντα προοδευτικους - χρησιμους ηλιθιους μας!

    - Άδωνις vs Ουρφ 1.6.12
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7d0DymLZMmE#!

    - "Σοβαρευτείτε, η χώρα εκτός της κατάρρευσης, βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου"
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1522888

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο δημοτικό είμαστε Καλλιμάχειε;
    Ασφαλώς και είναι το ίδιο επικίνδυνες ανάλογες πράξεις απο όποιον και αν προέρχονται.Το αποτέλεσμα μας αρέσει; Δεν πιστεύω στις ψευτοιδεολογίες όπως αριστερός,δεξιός κλπ.

    Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το φαινόμενο,και καλώ όλους όσους επικροτούν τέτοιου είδους ενέργειες να αναλογιστούν τις συνέπειες για την πατρίδα μας,την οποία υποτίθεται ότι νοιαζόμαστε.

    Η μόνη περίπτωση που δεν καταδικάζω τη βία σε καιρό ειρήνης είναι σε περίπτωση επανάστασης,αλλά ακόμη και τότε μπορεί και πρέπει να αποφευχθεί.

    Προσωπικά,έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη απο μια φυσιογνωμία όπως εκείνη του Πλαστήρα,ο οποίος έριξε το σάπιο καθεστώς διασφαλίζοντας ότι δεν θα διασαλευθεί η δημόσια τάξη,στο μέτρο του δυνατού για την εποχή εκείνη,αποδίδοντας δικαιοσύνη και φροντίζοντας την μετάβαση στο νέο.

    Λες εμένα να μου αρέσει αυτό το έκτρωμα της μεταπολίτευσης;

    Υπάρχουν τρόποι,αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι και όχι να συνεχίζουμε ο καθένας απο την ιδεολογική στάνη που έντεχνα τον έβαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα έρθουν και άλλοι για το λόγο αυτό,αλλά η ουσία σε αυτό που έγραψα είναι στο βαθμό επικινδυνότητας.

    Θα αναζητήσουν τροφή με κάθε τρόπο και μέσο,και αυτό θα πρέπει σίγουρα να το αποτρέψουμε.

    Διαφορετικά,το κόστος σε ανθρώπινες ζωές,όπως και σε πόρους για αστυνόμευση κλπ,θα είναι πολλαπλάσιο.

    Επομένως,καλύτερα να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την τροφή τους για να αποφύγουμε τα πολύ χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κομματόσκυλα εν δράση,με αφοπλιστική ειλικρίνεια,και εμείς οι ηλίθιοι καθόμαστε και αναρωτιόμαστε τι φταίει,μήπως είναι στραβός ο γιαλός τελικά....

    Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του πεμπτοφαλαγγίτη,τότε τι είναι;

    Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόσφατα συναντήθηκαν με τον Σαμαρά,ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι προσηλωμένος στις τακτικές άλλων,μαύρων δεκαετιών.


    Θαυμάστε τους:

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/video_549.html

    Σημείωση:Προφανώς αυτά δεν γινόντουσαν ή δεν γίνονται ακόμη μόνο απο τη ΝΔ,αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τις ευθύνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Χρήστος Χατζησαββίδης

    1. Επεισόδια και βία υπάρχουν καθημερινά στην κοινωνία και την έχουν εισαγει τα τελευταία χρόνια πολιτικές επιλογές συγκεκριμένων κομμάτων .
    2.Πράγματι δεν έχει καμία σχέση και σύγκριση οι δολοφονίες και η πλιατσικολόγηση της Ελληνικής κοινωνίας με 2-3 σκαμπιλάκια σε μία αθυρόστομη παραρολόγα
    3.Το γεγονός ότι η ΝΔ επιλέγει να εκπροσωπείται με τον Παυλόπουλο επιβεβαιώνει τις πολιτικές επιλογές μου.
    4. Λίγα λες έχω πει περισσότερα και όσο μπορούσα τεκμηριωμένα αλλά δεν κρίνονται άξια συζήτησης.
    5.θα συμφωνήσω με τον Nativist

    Ποιός μιλάει για αριστερούς δεξιούς; Ποιων το στόμα δεν ξεκολάει από το "φασισμό" , "ναζισμό" ελλείψη επιχειρηματολογίας ; Ποιοι είναι αυτοί που εξαιρούσαν την Χρυσή Αυγή από κάθε μέσο και το μόνο που έκαναν όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς ήταν να προβοκάρουν την συζήτηση;

    Σόρρυ που δεν μπορώ να καρτερώ και να φαντασιώνομαι μαζί σου την έλευση ενός νέου Πλαστήρα που θα μας σώσει χωρίς να κουνηθούμε από την θέση μας ...

    Και αν θες τον ορισμό του πεμπτοφαλαγγίτη ρίξε μια ματιά στις πολιτικές επιλογές που έχεις ... έχεις όλο τον "χρόνο" και την "άνεση" να καταλήξει σε "ασφαλή" συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άκουσα χθες στην εκπομπή του Λάλα τον κ. Τατσόπουλο. Αμετανόητος για το θέμα, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη-από τους θεατές και ψηφοφόρους του τουλάχιστον-αλλά δικαιολογήθηκε και από πάνω. Ντροπή και δυστυχώς η βία θα μεταφερθεί σε λίγους μήνες και στον ελληνικό λαό του οποίου οι δεσμοί αλληλεγγύης υπάρχουν μεν, αλλά εν μέσω πείνας ελέω ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως μπορεί να γυρίσουμε στο 45-49. Κι όμως, μην το γελάτε αυτό. Όσοι ξέρουν ιστορία γνωρίζουν τι συμβαίνει καθημερινά και φυσικά τι συνέβη τότε αλλά και πρόσφατα στα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θέλει και πολύ φαντασία νομίζω, για το πού οδηγεί η βία, όταν βρεί ανοιχτό δρόμο.
    Είναι βέβαιο ότι γυρίζει μπούμερανγκ, αλλά ως τότε θα έχει δημιουργήσει πολλά θύματα και ανεπανόρθωτη καταστροφή.
    Κατά που λένε, ότι όποιος παίζει με τη φωτιά, θα κάψει και τα φτερά του.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. dim,συνεχίζεις να μπερδεύεις,σίγουρα όχι τυχαία,την άνανδρη επίθεση του Κασσιδιάρη με την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.

    Καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο,το ένα είναι ένα κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα και το άλλο είναι η απώλεια ψυχραιμίας ενός άνανδρου υποκριτή.

    Οι χρυσαυγίτες ΔΕΝ λύνουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης,αλλά ακόμη και όταν τους διώχνουν απο μια γειτονιά,τότε πολύ απλά ΠΑΝΕ ΣΕ ΆΛΛΗ.

    Επικαλούνται τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό,με τον οποίο καμία απολύτως σχέση δεν έχουν οι πράξεις τους.

    Αν εσύ ως άνθρωπος,πολίτης και Έλληνας,θεωρείς ότι τα ''σκαμπίλια'' όπως υποτιμητικά τα αναφέρεις,βοηθούν έστω και στο ελάχιστο στο να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας,τότε δεν έχω να σου πω τίποτα περισσότερο.

    Αν δεν μπορείς να σκεφτείς άλλο τρόπο για να λύσεις ένα πρόβλημα,αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση,και φυσικά δεν σου δίνει το δικαίωμα να αρχίσεις να μοιράζεις σκαμπίλια.

    ΥΓ
    Αν έχει τα κότσια,και όπως λέει επιδιώκει μια κοινωνία με νόμους και κανόνες,τότε ας έδινε ΠΡΩΤΟΣ το παράδειγμα και ας πήγαινε στην εισαγγελέα,αντί να κρύβεται σαν αρουραίος. Μόνο τσάμπα μάγκες κάνουν τη ''λαδιά'' και μετά κρύβονται απο τις ευθύνες τους,αντί να τις αναλάβουν σαν Άντρες.

    Απο μπούρδες χορτάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήστο, η διευκρίνισή σου με το ΥΓ, τα καλύπτει όλα. Εχει δημιουργηθεί πολύ σύγχυση αυτές τις ημέρες και όλα τα μεγάλα δεινά, μέσα από την ομίχλη ξεπηδάνε.
    Οι διευκρινίσεις σ΄αυτή τη χρονική στιγμή, όσον αφορά τη βία, το εθνικό συμφέρον, το κάθε πρόβλημα χωριστά, βάζουν τη σκέψη μας σε μια τάξη και προλαμβάνουν παρεξηγήσεις.
    Επειτα, και η τάξη όπως και όλα, από μια σκέψη ξεκινάνε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Χρληστος Χατζησαββίδης

    "Οι χρυσαυγίτες ΔΕΝ λύνουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης,αλλά ακόμη και όταν τους διώχνουν απο μια γειτονιά,τότε πολύ απλά ΠΑΝΕ ΣΕ ΆΛΛΗ."

    Εν τώ μεταξύ έχουν μεσολαβήσει Αγοραπωλησίες Εκτεταμένες, Υποβαθμισμένων Ιδιοκτησιών, οι οποίες: Ω του Θαύματος, μετά την Εκκαθάριση της ΧΑ, έχουν επιφέρει Ασύστολα Κέρδη.
    Νομίζω πρέπει να Κοιτάξουμε την πραγματικότητα Κατάματα, Δεν υπάρχουν Δικαιολογίες για τους αισχροκόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Georgia Eleonor

    >Εν τώ μεταξύ έχουν μεσολαβήσει Αγοραπωλησίες Εκτεταμένες, Υποβαθμισμένων Ιδιοκτησιών, οι οποίες: Ω του Θαύματος, μετά την Εκκαθάριση της ΧΑ, έχουν επιφέρει Ασύστολα Κέρδη. <

    Εδώ κάνεις μία θαυμάσια παρατήρηση. Η ΧΑ σε ρόλο εκκαθαριστών, για την αναβάθμιση των περιοχών, που είχαν υποβαθμιστεί, λόγω λαθρομεταναστών και πουληθεί για κομμάτι ψωμί; Εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ομολογώ ότι δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, διότι δεν ξέρω να έδιωξαν από πουθενά κανέναν. Αν το έκαναν, όμως, πρέπει να επανεξετασθεί ο ρόλος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Nativist
    Λυπάμαι που πέρασαν μέρες πολλές από το σχόλιό σου.

    Βλέπε Άγιο Παντελεήμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.