5/6/12

„Lasst mein Land zur Hölle fahren“ - "Αφήστε τη χώρα μου να πάει στην κόλαση"

Bild Zeitung
Griechen-Parteichef rät Merkel: „Lasst mein Land zur Hölle fahren“


Parteichef Thanos Tzimeros und Kanzlerin Merkel
04.06.2012 — 00:13 Uhr
VonPAUL RONZHEIMERAthen - So hat in Griechenland noch niemand mit dem eigenen Land abgerechnet!
Der liberale Politiker und griechische Unternehmer Thanos Tzimeros (51), der als Vorsitzender der Partei „Wiedererschaffung Griechenland“ in den Umfragen vor der Wahl bei vier Prozent liegt, schreibt in einem Brief an Bundeskanzlerin Angela Merkel Klartext.
Tzimeros zur Kanzlerin: „Wenn ich Sie wäre, würde ich sagen: Lasst dieses schreckliche Land zur Hölle fahren…
In dem Brief, den Tzimeros vor wenigen Monaten an Merkel verschickt hat, heißt es weiter: „Wir danken Ihnen für Ihre Bemühungen Griechenland aus der Krise zu helfen, aber wie man jeden Tag feststellen kann, führen die Bemühungen zu keinem Ergebnis solange die Ursachen nicht angegangen werden: die Korruption, die Verschwendung und ein Staat, der sich wirtschaftsfeindlich verhält (…) Im heutigen Griechenland gibt es nicht einen Bereich, der an ein westliches europäisches Land erinnert.“
Tzimeros appelliert deshalb an Merkel: „Verpflichten Sie diese Politiker, endlich etwas zu ändern. Geben Sie Ihnen sonst keinenEuro mehr – sie werden ihn stehlen.“ Griechenland habe ein großes Potenzial junger und intelligenter Menschen, aber die „Parteienmafia“, die Korruption und der Staat mache das Land kaputt.
Tzimeros: „Frau Merkel, verbieten Sie unseren korrupten und unfähigen Politikern, Sie zu betrügen und uns zu demütigen.“
Tzimeros beschreibt in seinem Brief zahlreiche Fälle von Korruption, berichtet über die Menschen, die einfach keine Steuern zahlen und schreibt von Finanzbeamten, die immer noch die Hand aufhalten und „Fakelaki“ wollen.
Tzimeros in dem Brief an Merkel: „Was würden Sie tun, wenn der Finanzbeamte in Ihr Unternehmen zur Buchprüfung kommt, alles in Ordnung findet, und Ihnen sagt, dass er nicht mit ,leeren Händen' ins Finanzamt zurückkehren kann, und daher eine Geldstrafe verhängen muss, damit auch er sein Schmiergeld bekommt?“
Der Griechen-Politiker abschließend: „Ich möchte Ihnen versichern, dass es 2 Griechenland gibt – es gibt nicht nur die betrügerischen Politiker und die Bürokraten, welche uns dazu gebracht haben, dass wir uns für unser Land schämen. Griechenland hat ein großes Potential intelligenter, produktiver, arbeitsamer und ethischer Menschen, welche jeden Tag von der Parteimafia stranguliert werden. Wenn in Italien die Mafia Verbindungen zum Staat hat, in Griechenland ist der Staat die Mafia.“


Πηγή



Η Bild απονέμει εύσημα στον Θάνο Τζήμερο

H εφημερίδα Bild Zeitung δημοσιεύει ρεπορτάζ του Paul Ronzheimer με τίτλο «Αφήστε τη χώρα μου να πάει στην κόλαση» που αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε στην καγκελάριο Μέρκελ ο αρχηγός του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Κανένας μέχρι στιγμής δεν έκανε καλύτερο απολογισμό για τη χώρα του στην Ελλάδα! Ο αρχηγός του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» (που στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στο 4%) σε επιστολή του προς την καγκελάριο Μέρκελ σημειώνει «Εάν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα: Αφήστε αυτή την χώρα να πάει στην κόλαση»

Στην επιστολή που απέστειλε ο Τζήμερος πριν από μερικούς μήνες αναφέρεται στη συνέχεια:
«Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειές σας να βοηθήσετε την Ελλάδα να βγει από την κρίση, αλλά όπως διαπιστώνει κανείς κάθε μέρα, οι προσπάθειές σας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα εφόσον δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες: η διαφθορά, η κατασπατάληση και ένα κράτος εχθρικό προς την οικονομική δραστηριότητα (...) Στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας τομέας που θα θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα»

Για αυτό το λόγο ο Τζήμερος κάνει έκκληση στην καγκελάριο: «Αναγκάστε τους πολιτικούς να αλλάξουν επιτέλους κάτι. Ειδάλλως μην τους δίνετε ούτε ένα ευρώ πια – θα σας το κλέψουν»

17 σχόλια:

  1. Θαυμάσια! Πέτυχε η αυτοδιαφήμιση και το ρεζιλίκι μας δεν έχει τελειωμό. Η φυλλάδα Bild, ως μέσον προβολής του λεγάμενου :(

    Πάνω από τον τίτλο, του οποίου η απόδοση στα ελληνικά (όχι κατ' ανάγκη η λέξη προς λέξη μετάφραση) είναι «Αφήστε τη χώρα μου να πάει στο διάολο», γράφει με κόκκινα κεφαλαία: "ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ" και ακολουθεί η ... συμβουλή.

    Αλίμονο, που θα ξέφευγε της Βild! Αυτά, κύριε Τζήμερε, να σε χαίρονται οι χειροκροτητές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να μην ξεχνιομαστε:

    - "Θ. Τζήμερος: "Με τον Τσίπρα η οικονομία θα καταστραφεί"
    https://www.youtube.com/watch?v=hJ75ayMG2gQ&feature=youtube_gdata

    - "Έλενα Ακρίτα: Στο διάολο εσείς κύριε Τζήμερε…"
    http://infognomonpolitics.blogspot.ch/2012/06/blog-post_3355.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Parteienmafia=ΚΟΜΑΤΙΚΗΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ilio21367

    Το μόνο που με ενοχλεί, είναι οι ανορθογραφίες σου.

    _________________________________

    Εις τα εξών συνετέθη η "Δημιουργία Ξανά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιεμαι πως ο κ, Τζιμερος υστερα απο αυτα θα εχει τα μουτρα να ζητησει τη ψηφο του Ελληνικου Λαου....ας ζητησει την ψηφο της Bklind

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Χρήστο,

    Εκτός της απαράδεκτης επιστολής(*), δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό ποιος ακριβώς είναι ο "κύριος" αυτός και τι πρεσβεύει.

    Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»

    Συμφωνούν με τα παραπάνω οι χειροκροτητές του;

    (*) Άλλο ένα ερώτημα είναι, γιατί έστειλε την επιστολή στην Μέρκελ. Τί είναι η Μέρκελ; Η ηγέτις της Ευρώπης; Διότι ο δανειστής μας είναι η τρόικα, ήτοι ΔΝΤ-ESM-EKT. Όχι η Γερμανία. Άρα της αναγνωρίζει με την επιστολή ηγετικό ρόλο, τον οποίο η ίδια επιθυμεί να έχει. Ο διαφημιστής ξέρει την δουλειά του άριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χρήστο Βούλγαρη:

    >Αναρωτιεμαι πως ο κ, Τζιμερος υστερα απο αυτα θα εχει τα μουτρα να ζητησει τη ψηφο του Ελληνικου Λαου....ας ζητησει την ψηφο της Bklind
    7 Ιουνίου 2012 2:17 π.μ.<

    Μηπως επειδη εχει τα μουτρα να καταγγειλει το ρεζιλικι του προοδευτικου Οθωμανο-Σοβιετ, και δεν επελεξε την ευκολη λυση να δυσφημησει την "Ναζι-Μερκελ";

    "Δε δυσφήμισε την πατρίδα του ο Τζήμερος. Δυσφήμισε αυτούς που πάνε να τη βγάλουν καθαρή (Δημόσιο, λαμόγια, πολιτικούς, συνδικαλιστές, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, κλπ κλπ κλπ).
    Όσο δεν λέει κανείς ούτε μια λέξη για τους λερωμένους συνδικαλιστές που πήγαν ΟΛΟΙ στο ΣΥΡΙΖΑ και το παιδί-θαύμα της Κουμουνδούρου, τόσο κάποιοι θα το λένε και θα αντιστέκονται.
    Για την υπόθεση της Ελλάδος φταίνε κατά 70% οι απαίδευτοι και ακαλλιέργητοι Έλληνες (ή τουλάχιστον ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς) και λιγότερο οι ξένοι. Θα την είχαμε βγάλει πιό καθαρή αν είχαν γίνει ορισμένα πράγματα που δεν έγιναν.
    Χώρια φυσικά που τη συγκεκριμένη επιστολή ο Τζήμερος την είχε στείλει ανοικτά πριν μήνες και είχε δημοσιευτεί ΠΑΝΤΟΥ στο Ιντερνετ. Αλλά βλέπεις, τότε δεν ήταν επικίνδυνος για να την "ανακαλύψουν". Ναι ντε, οι μισητοί "καθεστωτικοί" δημοσιογράφοι που όποτε μας βολεύουν ακούμε ότι "ανακαλύπτουν" και όταν δεν μας βολεύουν είναι προδότες, πουλημένοι και τσιράκια των Τσολακογλου.
    Αποφασίστε τέλος πάντων τι θέλετε."

    (gm, http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=92141509&postcount=4531)

    - "Επιστολή Θ.Τζήμερου-Στ. Μάνου προς τους πολιτικούς αρχηγούς, 6.6.2012
    http://www.ert.gr/ethnikes-ekloges-17june-drastiriotita-kommaton/item/14148-Epistolh-Manoy-Tzhmeroy-se-Samara-Benizelo-Koybelh


    @ NAtivist

    >Εκτός της απαράδεκτης επιστολής(*), δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό ποιος ακριβώς είναι ο "κύριος" αυτός και τι πρεσβεύει.
    Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»
    Συμφωνούν με τα παραπάνω οι χειροκροτητές του;
    7 Ιουνίου 2012 8:06 π.μ.<

    Προβλημα του Μανου και της "Φιλελευθερης Συμμαχιας" να πεταξουν εξω τον Γρ. Βαλλιανατο (οπως ζητησε ο Τζημερος), τον Φ. Δραγουμη και Δ. Γουσετη, για της θεσης τους (και ολων που ειναι) υπερ της δημαγωγιας των Σκοπιανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Nativst εχω διαβασει και αλλου για το ποιον του εν λογω κυριου.Απο οτι φαινεται στις κρισεις ανθουν οι αριβιστες.Παντως σ΄οτι αφορα τους λγους για τους οποιους εστειλε το γραμμα στην Μερκελ εχω την υποψια οτι την παντηση την εχει δοσει ο Ντοστογιεφσκι "ο σκλαβος που φιλα το χερι του αφεντη του πιστευει οτι περνει κατι απο την δυναμη του"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Δημοκριτος με ποια ακριωβς ιδιοτητα ο εν λογω "κυριος" γραφει στην Μερκελ μπορει ο καθενας μας αραγε να γραψει στν κ. μερκελ;δεν το νομιζω!Απο την αλλη η "αγιογραφηση" αυτο του "κυριου" ως "του Χριστου που διωχνει με το φραγγελιο τους αργυραμοιβους απο τον Ναο του Σολομωντα" συγνωμη αλλα δεν με πειθει δεδομενου οτι οπως εχει δηλωσει ο ΙΔΙΟΣ (αρα δεν υπαρχει λογος να το αμφισβητησουμε) οτι την δεκαεται του 80 ηταν μελος του συνδικαστιλικου κινηματος και ψηφιζε Παπανδρεου και οτι στις προηγουμενες εκλογες ψηφισε τον Γιωργο Παπανδρεου.Αρα αφενος ανηκει σε αυτους που ο Δημοκριτος κατηγοριε ως υπευθυνους για τη κατασταση μας και αφετερου η μεταλαξη του σε ακραιο νεοφιλευθερο ειναι αποτελεσμα αριβισμου για αυτο ακριβως τον ειχα αποαλεσει αριβιστα σε προγουμενο σχολιο μου.Επεισης επειδη ακριβως εχει μαζεψει τα κατακαθια του πολιτου χωρου οπως το "οουρανιο τοξο" και τον "οπου φυσα ο ανεμος" Μανο μαλλον ειναι προκλητικο να προσποιοιται το αναμορφωτη του πολτικου συστηματος (κατι μεταξυ σε Σολωνα και Λυκοτργο)Χωρια που εχουν κυκλοφορησει στο διαδικτυο μερικα πολυ "ευπσμα" στοιχεια για τν λειτουργια του κομματος που μαλλον δεν συναδουν με την λειτουργεια κοματος δημοκρατικων αρχων.Καταληγοντας η πεπιπτωση του κ. Τζεμελου μου θυμιζει την ετυηγορια του κ. Βλαχου για τον Μεταξα ως του ανθρωπου που απο τα ρακη της δυστηχιας της πατριδας μας επιδιωκει να φτιαξει προθυπουργικο φρακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Δμόκριτο

    >Προβλημα του Μανου και της "Φιλελευθερης Συμμαχιας" να πεταξουν εξω τον Γρ. Βαλλιανατο<

    Και πως θα πετάξει έξω τον Βαλλιανάτο, θα αλλάξει απόψεις ο Μάνος; Ο Μάνος είναι υπέρ τού να δοθεί στα Σκόπια το όνομα. Ό,τι δεν έχει να κάνει με οικονομικά, για τον Μάνο είναι τρίχες κατσαρές, δεν το ξέρεις ή δεν το καταλαβαίνεις;

    Νομίζω ότι το άρθρο στην Σ. Βούλτεψη τα λέει μια χαρά. Σε τι διαφοροποιείται και ο Τζήμερος;

    Σε κάποια πράγματα, οι θέσεις των "προοδευτικών" τύπου Μάνου είναι οι ίδιες σε όλες τις παρατάξεις.

    Ναι στο όνομα της "Μακεδονίας", ναι στο σχέδιο Ανάν, ναι στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και τράβα κορδόνι. Μάνος, Ανδριανόπουλος, Γιωργάκης, Μπακογιάννη, Γιαννάκου, μερικά μόνον ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Δημόκριτο

    Στην προηγούμενη αναφορά μου στους "προοδευτικούς", παρέλειψα να γράψω, αν και γνωστό, όλον τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ο Μάνος, δήθεν χαριτολογώντας προ ημερών στην τηλεόραση, είπε ότι, αν εξαιρέσεις το μνημόνιο, είμαι κοντύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ. Την αλήθεια είπε.

    Δεν ξέρω αν εγκρίνει και τις παρακμιακές κιναιδοπαρελάσεις, τις οποίες επιδοτεί και φέτος ο Δήμος Αθηναίων (την αρχή είχε κάνει η Μπακογιάννη), ενώ ο κόσμος πεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πάντως, ενημερώνει μέσω των social media, ότι θα είναι εκεί." Tο λέει το παραπάνω άρθρο και συμπληρώνει "Δεν αμφιβάλλαμε ούτε λεπτό..."

    Εσύ θα είσαι εκεί; .... ;)

    Απ' όπου κι αν τους πιάσεις όλους δαύτους τους δήθεν προοδευτικούς, βρωμάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Χρήστος Βούλγαρης

    >@Δημοκριτος με ποια ακριωβς ιδιοτητα ο εν λογω "κυριος" γραφει στην Μερκελ μπορει ο καθενας μας αραγε να γραψει στν κ. μερκελ;<

    Μαλλον σαν πολιτης.

    >δεν το νομιζω!<

    Και γιατι οχι;

    >Απο την αλλη η "αγιογραφηση" αυτο του "κυριου" ως "του Χριστου που διωχνει με το φραγγελιο τους αργυραμοιβους απο τον Ναο του Σολομωντα" συγνωμη αλλα δεν με πειθει δεδομενου οτι οπως εχει δηλωσει ο ΙΔΙΟΣ (αρα δεν υπαρχει λογος να το αμφισβητησουμε) οτι την δεκαεται του 80 ηταν μελος του συνδικαστιλικου κινηματος...
    7 Ιουνίου 2012 10:52 π.μ.<

    Ψευδεσαι, η μαλλον δεν προσεξες τι λεει ο Τζημερος (1:30).

    - "Θ. Τζήμερος: "Με τον Τσίπρα η οικονομία θα καταστραφεί"
    https://www.youtube.com/watch?v=hJ75ayMG2gQ&feature=youtube_gdata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Nativist

    >@ Δμόκριτο
    >Προβλημα του Μανου και της "Φιλελευθερης Συμμαχιας" να πεταξουν εξω τον Γρ. Βαλλιανατο<
    "Και πως θα πετάξει έξω τον Βαλλιανάτο, θα αλλάξει απόψεις ο Μάνος; Ο Μάνος είναι υπέρ τού να δοθεί στα Σκόπια το όνομα. Ό,τι δεν έχει να κάνει με οικονομικά, για τον Μάνο είναι τρίχες κατσαρές, δεν το ξέρεις ή δεν το καταλαβαίνεις;
    Νομίζω ότι το άρθρο στην Σ. Βούλτεψη τα λέει μια χαρά. Σε τι διαφοροποιείται και ο Τζήμερος;
    Σε κάποια πράγματα, οι θέσεις των "προοδευτικών" τύπου Μάνου είναι οι ίδιες σε όλες τις παρατάξεις."<

    Δες τι απαντα ο Τζημερος (3:45) εδω,
    - "Θ. Τζήμερος: "Με τον Τσίπρα η οικονομία θα καταστραφεί"
    https://www.youtube.com/watch?v=hJ75ayMG2gQ&feature=youtube_gdata

    και εδω:
    - "Επιστολή Θ.Τζήμερου-Στ. Μάνου προς τους πολιτικούς αρχηγούς, 6.6.2012
    http://www.ert.gr/ethnikes-ekloges-17june-drastiriotita-kommaton/item/14148-Epistolh-Manoy-Tzhmeroy-se-Samara-Benizelo-Koybelh

    >"Ναι στο όνομα της "Μακεδονίας", ναι στο σχέδιο Ανάν, ναι στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και τράβα κορδόνι. Μάνος, Ανδριανόπουλος, Γιωργάκης, Μπακογιάννη, Γιαννάκου, μερικά μόνον ονόματα."
    7 Ιουνίου 2012 11:54 π.μ.<

    Προβλημα του καθενος μας οταν ψηφιζει εθνομηδενιστες... Ας απολογηθουν οι κυριες και κυριοι για την σταση τους.

    "Ζητειται συναινεση!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Nativist

    >@ Δημόκριτο
    Στην προηγούμενη αναφορά μου στους "προοδευτικούς", παρέλειψα να γράψω, αν και γνωστό, όλον τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ο Μάνος, δήθεν χαριτολογώντας προ ημερών στην τηλεόραση, είπε ότι, αν εξαιρέσεις το μνημόνιο, είμαι κοντύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ. Την αλήθεια είπε.<

    Δες την "Επιστολή Θ.Τζήμερου-Στ. Μάνου προς τους πολιτικούς αρχηγούς, 6.6.2012", για το ποσο κοντα ειναι με τον Τσυριζα.

    >Δεν ξέρω αν εγκρίνει και τις παρακμιακές κιναιδοπαρελάσεις, τις οποίες επιδοτεί και φέτος ο Δήμος Αθηναίων (την αρχή είχε κάνει η Μπακογιάννη), ενώ ο κόσμος πεινά.
    7 Ιουνίου 2012 12:03 μ.μ.<

    Δες τι εχει να πει ο Τζημερος την για Φιλελεύθερη Συμμαχία (4:40), και το Τσυριζα (7:00):
    - "Θ. Τζήμερος: "Με τον Τσίπρα η οικονομία θα καταστραφεί"
    https://www.youtube.com/watch?v=hJ75ayMG2gQ&feature=youtube_gdata

    Και για τα "καρναβαλια" - ας περνανε καλα "τα παιντια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Δημοκριτο δεν μπορω να δω βιντεο στον υπολογιστη μου αρα δεν μπορω να απανσησω σε αυτο ομως θα του συμιστουσα να δει κατι "ευοσμα" αρθα που γραφουν πρωην στελεχη του Δημιουρια ξανα για τον πρωην αρχηγο τους και τις "δημοκρατικες" πρακτικες του πριν τον "αγιογραφησει" ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.