27/6/12

Oι Κύπριοι της Ξάνθης καταδικάζουν την επίσκεψη Μπαχτσελί στη Θράκη

Την επίσκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης.
Όπως αναφέρεται, «Το Δ. Σ του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης συνελθών σήμερα 25/6/2012 σε έκτακτο συμβούλιο, μετά την πληροφόρηση που είχε από τον τοπικό τύπο για την επικείμενη επίσκεψη του αρχηγού των «Γκρίζων Λύκων» του κόμματος ΜΗΡ, του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην περιοχή μας, αποφάσισε την έγγραφη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη αυτή για τους παρακάτω λόγους:

  • Οι Γκρίζοι Λύκοι ευθύνονται για σωρεία δολοφονιών και εκτελέσεων στο νησί μας, με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ στις 11/8/1996 και του εξαδέλφου του Σολωμού Σολωμού στις 14 του ιδίου μηνός, μπροστά στις διεθνείς τηλεοπτικές κάμερες που έκαναν απευθείας αναμετάδοση των διαδηλώσεων στη Δερύνεια, αλλά προπαντός μπροστά στους ειρηνευτές στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών. O Tάσος Iσαάκ, πήγε να βοηθήσει ένα άλλο Ελληνοκύπριο τον οποίο κτυπούσαν οι Τούρκοι, δυστυχώς όμως τον κτύπησαν κι’ αυτόν με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να ξεσπάσει επάνω του όλο το μανιασμένο μίσος του όχλου των Τούρκων ανάμεσα στους οποίους ήταν και «αστυνομικοί» του ψευδοκράτους. Τον κτυπούσαν αλύπητα με πέτρες, λοστούς, ρόπαλα, κασμάδες , υπό την καθοδήγηση πάντα του αρχηγού του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, του Mεχμέτ Aρσλάν. Όταν πλέον το ηρωικό παλικάρι άφησε την τελευταία του πνοή τότε επέτρεψαν στους στρατιώτες του ΟΗΕ να πλησιάσουν. Έτσι ο Ισαάκ Ισαάκ μόλις 24 χρόνων πέρασε στην αθανασία αφήνοντας πίσω του την σύζυγο του έγκυο η οποία έφερε στον κόσμο το Σεπτέμβριο ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Για τον Μεχμέτ Αρσλάν έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν συνελήφθει. Στις 14 Αυγούστου του 1996, την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ, ο εξάδελφος του Σολωμός Σολωμού οργισμένος με ομάδα διαδηλωτών μεταβαίνουν στο οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσει στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της θυσίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή όμως μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μόλις εμφανίστηκαν και πάλι οι Γκρίζοι Λύκοι κι άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά το ηρωικό παλικάρι ο Σολωμός Σολωμού ξεφεύγοντας από τα χέρια των Eιρηνευτών ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Oι Tούρκοι άρχισαν να τον πυροβολούν, μέχρι που έπεσε νεκρός. Ένας από τους δολοφόνους του ήταν και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού και πράκτορας των Tουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών. Και για τον Ακίν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του δύο μήνες αμέσως μετά την δολοφονία του Σολωμού, αλλά κι’ αυτός εξακολουθεί να διαφεύγει. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κος Ακίν είχε βάλει και υποψηφιότητα για «βουλευτής» για την ψευτοβουλή.
  • Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ακόμη στο νησί μας, είναι στα κατεχόμενα και κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους και μάλιστα με τον πιο άσχημο και βίαιο τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Έρχονται μάλιστα συχνά σε ρήξη ιδίως με Κούρδους. Στις αρχές του Μάη δε σε συμπλοκή που σημειώθηκε στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Κούρδος φοιτητής Σουέλ Γιουκνού μαχαιρώθηκε από Γκρίζο Λύκο σύμφωνα με δημοσίευμα της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Star Kibris», η οποία αναφέρει ότι οι συμπλοκές αυτές είναι συχνό φαινόμενο.
  • Οι Γκρίζοι Λύκοι ακόμη σε συνεργασία με Τούρκους εποίκους τρομοκρατούν τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους μας στην ηρωϊκή Καρπασία, με απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία, κατάληψη του σπιτιού όποιου πεθάνει και την τοποθέτηση άμεσα σ’ αυτό εποίκων. Το να φύγει κάποιος δε στην ελεύθερη Κύπρο και να επισκεφθεί συγγενείς του είναι μεγάλο πρόβλημα, γιατί γυρνώντας στο σπίτι του θα το βρει με νέους ενοίκους. Είναι καθημερινό φαινόμενο ακόμη η απειλή των υπερηλίκων και η μεταφορά τους στα ψευτοαστυνομικά τμήματα για δήθεν καταθέσεις και με μόνιμη απειλή τον εγκλεισμό τους σε φυλακή. Την καταγγελία έκαναν η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, το Σωματείο “Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία” και το Σωματείο “Το Ριζοκάρπασον. Μάλιστα αντιπροσωπεία τους είχε σύμφωνα με το δημοσίευμα του SigmaLive στις 19/2/2012, συνάντηση με την Ανώτερη Λειτουργό Πολιτικών Υποθέσεων Sunaina Lowe, παρουσία και τεσσάρων συνεργατών της, στο Αρχηγείο της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP).
  • Σεβόμενοι την περιοχή που μας δέχθηκε στην αγκαλιά της, πονώντας κυριολεκτικά για την Θράκη, την δεύτερη πατρίδα μας θέλουμε ν’ απευθυνθούμε και τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους και να τους δώσουμε τις τελευταίες δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων και ψευδοπροθυπουργού Μεχμέτ Αλή Ταλάτ προς τις τουρκικές εφημερίδες Radikal και Milliyet στις 18/6/2012, όπως τις πήραμε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας , αποδίδοντας το πάντα σε ελεύθερη μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Μιλώντας λοιπόν στον δημοσιογράφο Oral Calislar της Radikal, για τις σχέσεις μεταξύ του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας είπε ο κ. Ταλάτ ότι αποτελούν «σχέσεις μεσεγγύησης". Ο Ταλάτ είπε ακόμη ότι κάθε σκέψη που έρχεται στα κατεχόμενα από την Τουρκία, θεωρείται σαν διαταγή από την "διοίκηση" και πρόσθεσε ότι στην εποχή του τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. "Εκείνη την εποχή καμία παρέμβαση δεν ήρθε από την Τουρκία. Ήταν ο στρατός που ήταν δυνατός και δεν είχαμε προβλήματα με αυτούς ". Ενώ η "κυβέρνηση" προσποιείται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Τουρκία, είπε, η αντίδραση κατά της Άγκυρας μέσα στην κοινωνία είναι πολύ ισχυρή και μεγαλώνει. Μίλησε ακόμη για αθέμιτο ανταγωνισμό που ακούν οι Τούρκοι επιχειρηματίες στους Τουρκοκύπριους, αλλά και για το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις , ιδίως, αντιδρούν έντονα εναντίον της Τουρκίας και στέλνουν το μήνυμα ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να έχουν την διαχείριση οι ίδιοι. Σχολιάζοντας το θέμα, ο Oral Calislar σημειώνει ότι αυτός είναι ένας δημοσιογράφος που παρακολουθεί τα θέματα που αφορούν την Κύπρο για χρόνια και ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε μια τέτοια αντίδραση κατά της Τουρκίας. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος της Μιλιέτ Καντρί Γκιουρσέλ, έγραψε ότι οι δημοσιογράφοι που επισκέπτονται την κατεχόμενη Κύπρο συναντάμε το ζήτημα της πίεσης που ασκείται από συντηρητικούς κύκλους της Άγκυρας προς την Τουρκοκυπριακή ταυτότητα . Πρόσθεσε μάλιστα ότι μίλησε με τον κ. Ταλάτ για το θέμα αυτό και τα συναφή ζητήματα, όπως το άνοιγμα των θρησκευτικών σχολείων στην κατεχόμενη περιοχή και την κατασκευή των τζαμιών. Ο Ταλάτ δήλωσε ότι η Κύπρος δεν έχει μια φονταμενταλιστική δομή και πρόσθεσε ότι το νερό, ο αέρας, και το να είναι ένα νησί η Κύπρος, δημιουργούν μια πιο ευέλικτη δομή. Είπε επίσης ότι ακόμη και εκείνοι που έρχονται στο νησί από την Τουρκία, αφομοιώνονται.   Πήγε παραπέρα και πρόσθεσε ότι εάν δεν υπάρχει καμία λύση, οι Τουρκοκύπριοι θα διαχωριστούν. Είπε ακόμη ότι η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται για το Κυπριακό πρόβλημα. «Επειδή δεν υπάρχει κανένα κυπριακό πρόβλημα, επειδή δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Αυτά είπε ο πρώην εκπρόσωπος και ψευδοπροθυπουργός των κατεχομένων στην Κύπρο Μεχμέτ Αλή Ταλάτ στους Τούρκους δημοσιογράφους.
  • Τέλος ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια του νόμου και της υπευθυνότητας και να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της πατρίδας μας, κατά της Θράκης μας.» http://www.xanthipress.gr

3 σχόλια:

  1. Υποτίθεται ότι έχουμε κυβέρνηση,και περιμένω εγώ τώρα,μέχρι και την τελευταία στιγμή,να φάει πόρτα ο τουρκομόγγολος.

    Ελέω φιλίας απο το 95 ορισμένων ατσαλάκωτων,που χάριν εσωκομματικών ισορροπιών έραψαν τους κώλους τους σε υπουργικές καρέκλες,παρακολουθούμε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τί χειρονομία ... καθαρά ισλαμική ... τον Αλλάχ προσκυνάει το Ισλάμ ή τον ΜΑΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Μεγάλη εντύπωση προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές, η ευκολία με την οποία οι άντρες της ασφάλειας του Νεβλέτ Μπαχτσελί, έλαβαν κατά την είσοδό τους στην χώρα, άδεια να φέρουν τον φορητό τους οπλισμό. ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.