3/6/12

Το Tουρκικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιγαίου στα κατεχόμενα για επαφές

Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιγαίου στα κατεχόμενα για επαφές

Αντιπροσωπεία 120 μελών του τουρκικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιγαίου βρίσκεται στα κατεχόμενα και χθες είχε επαφές με τον Ντερβίς Ερογλου και ''υπουργούς'' της ψευδοκυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι ενώ δεν υπάρχει συμφωνία και η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, πρέπει να διευρύνονται οι σχέσεις με την Τουρκία. Είναι σημαντικό, συνέχισε, οι βιομήχανοι στα κατεχόμενα να μοιράζονται την εμπειρία των Τούρκων βιομηχάνων και να συνεργάζονται μαζί τους. ''Το πιο σημαντικό είναι να αρχίσει ο διάλογος και να φέρει αποτέλεσμα η συνεργασία''.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Εντέρ Γιοργαντζιλάρ, κατά τη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη ανέφερε ότι ψευδοκράτος και Τουρκία είναι όπως το ''νύχι και το κρέας''. Από τις εξαγωγές της Τουρκίας, που φθάνουν τα 135 δισ. δολάρια, επωφελείται - συνέχισε - και το ψευδοκράτος.

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία δήλωσε ότι το ψευδοκράτος δεν αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα χάρη στην Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι οι διαπραγματεύσεις αναβλήθηκαν λόγω της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία και όλα δείχνουν ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

Ο κυριότερος λόγος που δεν επιλύθηκε το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι η αναγνώριση του νότου, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ο οποίος εκπροσωπείται σε όλα τα φόρα σε αντίθεση με τους Τ/κ που υποφέρουν - κατά την έκφρασή του - από τα «εμπάργκο». Οι Ε/κ, συνέχισε, απορρίπτουν κάθε πρόταση των Τ/κ για ισότητα, λέγοντας ότι οι Τ/κ δεν πρόκειται να αποδεχτούν δικαιώματα μειονοτήτων.

Κατά την επίσκεψη των Τούρκων βιομηχάνων στο λεγόμενο υπουργό οικονομίας και ενέργειας, Σουνάτ Ατούν, αυτός επέκρινε την ε/κ πλευρά για τα ''εμπάργκο'' κατά των Τ/κ, λέγοντας ότι αυτό δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της ΕΕ και γι' αυτό πιστεύει ότι η Προεδρία της Κύπρου δεν θα είναι επιτυχημένη.

Με τη συμβολή και της Τουρκίας, είπε, οι Τ/κ προσπαθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα ''εμπάργκο'', λέγοντας ότι η ανόρθωση της οικονομίας θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον πολιτικό τομέα.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/49352 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.