7/6/12

To "αδαμάντινο ιωβηλαίο" της βασίλισσας Ελισάβετ .Μήπως έχετε μουρλαθεί;

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:-Το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο.- Κατηγορήθηκε για διακίνηση και κατοχή οπλισμού και η δίκη του ορίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1957. Ο Ευαγόρας δεν αφήνει τους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν και παραδέχεται ενοχή. Παρ’ όλες τις προσπάθειες να αποτραπεί ο απαγχονισμός του Παλληκαρίδη, η (τότε και νυν) Βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε την απονομή χάριτος, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής.3Ιουνιου 2012
Η πιο πάνω διαφήμιση δημοσιεύτηκε σήμερα 4/6/2012 στον Φιλελεύθερο και πραγματικά με σόκαρε. Με σόκαρε, διότι είχα την εντύπωση πως ο Φιλελεύθερος είχε αφήσει πίσω οριστικώς τον κακό και «επιτήδειο ουδέτερο» εαυτό του.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, κύριε Παττίχη, δεν είναι μία άλλη βασίλισσα, ούτε είναι μία συμβολική γιαγιά των Άγγλων, αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, άμεσα συνδεδεμένο με την τραγωδία της Κύπρου. Είναι ο ηγέτης ενός κράτους που έως σήμερα κατέχει ένα μεγάλο μέρος της πατρίδας μας, είναι ο ηγέτης ενός κράτους που δεν έπαψε ποτέ να συνωμοτεί και να ραδιουργεί εναντίον μας, ασκώντας αφόρητες πιέσεις για να υποταχθούμε κι άλλο και στην Αγγλία και στους Τούρκους.

Δεν είναι προς τιμήν σας, του Φιλελεύθερου και της CYPRUS WEEKLY κι εσάς προσωπικά, που ο 
Ύπατος Αρμοστής των Άγγλων, κύριος Κιντ, υιοθέτησε την παρότρυνση των εφημερίδων σας να γιορτάσει και η Κύπρος, μάλιστα με τον τρόπο που μας προσβάλει διπλά, το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας. Με το τέχνασμά του αυτό, ο κύριος Κιντ θέλει αφενός να μας υπενθυμίσει ότι ακόμα είμεθα υπό την κατοχή τους και αφετέρου πως η αποικιοκρατία δεν έκανε κανένα κακό στην Κύπρο, αλλά αντιθέτως τόσο καλοί ήσαν οι Άγγλοι, που εκατοντάδες Κύπριοι ονόμασαν τα παιδιά τους Ελισάβετ προς τιμήν της Βασίλισσάς τους. Φυσικά μ’ αυτά θέλουν να αποκρύψουν κάτι άλλο, πως η κυρία αυτή δεν είναι αναμεμειγμένη στη δολοφονία των εννέα απαγχονισθέντων αγωνιστών μας.
Η σκρόφα αυτή, κύριε Παττίχη, είχε άπειρες ευκαιρίες να ζητήσει συγγνώμη για την άρνησή της να δώσει χάρη στους νεαρούς αγωνιστές μας. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να έριχνε τις ευθύνες στους πολιτικούς, διασώζοντας το κύρος της ως ανώτατος άρχων του λαού της, θα μπορούσε ακόμη, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο, να έλεγε έστω και ένα τυπικό ΣΟΡΡΥ, αλλά ούτε αυτό έπραξε. Και δεν το έπραξε, διότι εμείς ως σκατολαός και κυρίως εμείς ως σκατοηγεσία αυτού του σκατολαού ΔΕΝ την αναγκάσαμε. Εάν ο Φιλελεύθερος έγραφε τότε «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ», θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά τα ρεμάλια του Δήμου Λευκωσίας, μαζί με τον αγγλοσάξονα Λέλλο, της έδωσαν και τα κλειδιά της Λευκωσίας. Τι ντροπή!

Δεν φτάνει να σαμποτάρουμε τις εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας για αυτές τις γιορτές της ντροπής. Όλοι θα πρέπει να δείξουμε την αντίθεσή μας, παίρνοντας τηλέφωνα διαμαρτυρίας στους αριθμούς που αναγράφει η διαφήμιση που βλέπετε πιο πάνω. Ούτε αυτό φτάνει. Θα πρέπει όλοι να πάρουμε τηλέφωνα και στον Φιλελεύθερο και στην CYPRUS WEEKLY και να τους δώσουμε να καταλάβουν πως κάποιοι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ σ’ αυτόν τον μίζερο τόπο.

Καλούμε και τα κανάλια, ειδικά αυτά που προσδιορίζονται ως εθνικόφρονα, δηλαδή τον ΑΝΤ1 και το ΣΙΓΜΑ, κάθε φορά που θα αναφέρουν κάτι για τις εκδηλώσεις προς τιμήν της Βασίλισσας στην Κύπρο, να προβάλουν και τη φωτογραφία του ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ, έτσι, για να μην ξεχνάμε που ζούμε.

Γι’ αυτούς τους Κυπραίους που θα παρευρεθούν μαζί με τ’ αδέλφια τους, τους Τουρκοκύπριους, στις εκδηλώσεις γιορτής της ύπατης Αρμοστείας, ένα έχω να πω: Χωρίς αυτούς, πράκτορες και μη, χωρίς τα υποταγμένα μυαλά, χωρίς τους εθελόδουλους, η ταπεινωτική ΗΤΤΑ των Άγγλων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, και σήμερα ούτε τους Τούρκους θα είχαμε πάνω απ’ τα κεφάλια μας ούτε τους Εγγλέζους, μα ούτε και τους δικούς μας εφιάλτες.

Φίλε Νίκο, λυπάμαι γι’ αυτό το άρθρο. Σου στέλνω δώρο μία μεταξοτυπία των 9 απαγχονισθέντων μαρτύρων μας. Θα ήθελα να ξέρω επίσης πόσα θα στοιχίσει να δημοσιευτεί αυτός ο πίνακας στην ίδια θέση που βάλατε τη Βασίλισσα, με την παρότρυνση να μη συμμετέχει ο κόσμος στις γιορτές της ντροπής. 
http://vasosftohopoullos.wordpress.com/

4 σχόλια:

 1. Ακουσατε να σχολιασουν το θεμα υπο το πρισμα της δολοφονιας των αγωνιστων της ΕΟΚΑ τα media????????
  Απλά ο "κυριαρχος λαός" φαντασιωνεται μεγαλεια βλεποντας τελετες και αρλούμπες, ξεχνώντας την πεινα του. Πουλανε αυτά....

  ΑΖ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ καημένε Ακρίτα, νομίζεις ότι όλοι βλέπουν τα πράγματα με τα δικά σου, άδολα μάτια! Βρε καλά να περνάμε κι ας πάει και το παλιάμπελο! Τον Παλληκαρίδη υα σκεφτόμαστε τώρα; Ας πρόσεχε με ποιον πήγαινε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ζήτησε τα οστά του αδελφού του
  Ο ΑΔΕΛΦΟΣτου Γεώργιου Ττόουλου της 182Μ.Π.Π., που έπεσε μαχόμενος στις 20 Ιουλίου 1974 και ετάφη από συστρατιώτες του, πραγματοποίησε εκδήλωση έξω από τη Βουλή ζητώντας τα οστά του για να τα θάψει χωρίς να διενεργηθεί ταυτοποίηση. «Γνωρίζουμε ότι είναι ο αδελφός μου και δεν θέλουμε να ξενιτευτούν τα κόκαλά του», αναφέρει σε ανοικτή επιστολή που κυκλοφόρησε.

  Φιλελευθερος 07/06/2012

  Το έγκλημα δεν σταματησε στην ΕΟΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ε το φιέστα, φούρκα, φαρίνα, είναι παλιά συνταγή.
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.