2/7/12

ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΟΥΤΕ 1.000 ΕΥΡΩ Φοιτητές «χάκεψαν» μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ

Φοιτητές «χάκεψαν» μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ

Πανεπιστημιακή ομάδα έκανε «ψηφιακή αεροπειρατεία» σε σκάφος των υπηρεσιών ασφαλείας, αποδεικνύοντας πόσο ευάλωτοι είναι πολίτες και κρατικός μηχανισμός σε αντίστοιχες πρακτικές από τρομοκράτες

Στο εργαστήριο ραδιοπλοήγησης του πανεπιστημίου του Τέξας, στο Οστιν, ο καθηγητής Τοντ Χάμφρις είχε εξαιρετική εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας του και αποφάσισε να βάλει ένα στοίχημα για να αποδείξει σε όλους (και κυρίως σε μελλοντικούς εργοδότες) τι μπορεί να πετύχει, με ελάχιστα μέσα.

Ετσι, προκάλεσε τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας για το εσωτερικό των ΗΠΑ, το διάσημο department of homeland security, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να πάρει τον έλεγχο ενός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν τους πολίτες.

Η υπηρεσία δέχθηκε την πρόκληση και όπως αποδείχθηκε, ήταν μία πολύ κακή ιδέα για το κύρος της, ειδικά ενώ σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα στόλο 30.000 τέτοιων σκαφών για τους ουρανούς των ΗΠΑ.

«Η παραπλάνηση του δέκτη GPS ενός μη επανδρωμένου σκάφους είναι ένας άλλος τρόπος να κάνεις αεροπειρατεία», είπε ο Χάμφρις στο Fox, προσθέτοντας ότι «σε πέντε ή δέκα χρόνια θα έχουμε 30.000 τέτοια αεροπλάνα στον εναέριο χώρο μας ... κάθε ένα από αυτά θα μπορούσε να μετατραπεί σε πύραυλο που θα στραφεί εναντίον μας», όπως έγινε με τις αεροπειρατείες της 11ης Σεπτεμβρίου.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.