4/7/12

Εκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ εγκρίθηκε για κάθε υπάλληλο της Βουλής

Εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ εγκρίθηκε για κάθε υπάλληλο της Βουλής. Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1000 ευρώ.
Η απόφαση αυτή ήδη προκαλεί αντιδράσεις. Απαράδεκτη τη χαρακτήρισε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαράδεκτο το επίδομα των υπαλλήλων της βουλής... 2000 για να κάθονται...».
Παράλληλα, το Mega μετέδωσε πως στο θέμα παρενέβη ο νέος πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι δεν προκειται οι υπαλληλοι της Βουλής να πάρουν το επίδομα των 1.000 ευρώ.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Η δήλωση Μεϊμαράκη θα με ικανοποιούσε, αν έλεγε ότι καταργείται άπαξ δια παντός το εν λόγω προνόμιο, όπως και οι δύο επιπλέον μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής (16ος και 15ος).

    Το ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα πάρουν αυτοκίνητο, εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτε, για να μην πω ότι λαϊκίζουν κιόλα. Αν ένας απ' αυτούς ζητούσε την κατάργηση της παροχής αυτοκινήτων στους βουλευτές από την Βουλή (νομίζω είχε θεσπιστεί επί ημερών Κακλαμάνη), αυτό μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί, βεβαίως. Δεν νοείται η διατήρηση προνομίων κάποιων, τη σημερινή εποχή, όταν τόσοι άλλοι συμπολίτες τους έχουν υποστεί πλήγματα ανεπανόρθωτα από την κρίση.
    Επιτέλους σ΄αυτόν τον τόπο, δεν είναι άνθρωποι μόνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εχουν και άλλοι που τα φορτώνονται όλα, δικαίωμα να ζούνε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Δεν νοείται η διατήρηση προνομίων κάποιων, τη σημερινή εποχή, όταν τόσοι άλλοι συμπολίτες τους έχουν υποστεί πλήγματα ανεπανόρθωτα από την κρίση.<

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, αν θέλουμε ισονομία και ισοπολιτεία, ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.