4/7/12

Νέες αποθήκες κατασκευάζονται στην Ε.Φ. Κατακυρώνονται οι προσφορές για την 1η φάση των εργασιών

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑμε την υπαίθρια εναποθήκευση πυρομαχικών σε διάφορα στρατόπεδα και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, αλλά και οι ακατάλληλες υφιστάμενες εγκαταστάσεις σε κάποιες μονάδες, φαίνεται ότι έχει γίνει μάθημα για το ΓΕΕΦ και το ΥΠΑΜ. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ήδη τροχιοδρομούνται οι διαδικασίες για ριζικές αλλαγές στις αποθήκες πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς. Έχει αποφασιστεί όπως ξεκινήσει σε φάσεις η κατασκευή νέων αποθηκών σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς σε όλες τις επαρχίες. Επίσης όπου είναι δυνατόν θα γίνει αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων αποθήκευσης πυρομαχικών. Για την πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής των πρώτων αποθηκών έχουν προκηρυχθεί προσφορές και αναμένεται η κατακύρωσή τους προκειμένου να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών θα ακολουθήσουν διαδικασίες και για άλλες φάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχει ληφθεί απόφαση μετά και από εισήγηση της επιτροπής που είχε συσταθεί για έλεγχο των αποθηκών της Εθνικής Φρουράς είτε να κατασκευαστούν καινούργιες εγκαταστάσεις είτε να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες.

Στόχος του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας είναι με την ολοκλήρωση όλων των φάσεων, όλες οι αποθήκες πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών της Εθνικής Φρουράς να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί, συστάθηκε ειδική επιτροπή για έλεγχο και επιθεώρηση των χώρων και εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς, όπου αποθηκεύονται πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και καύσιμα. Η επιτροπή πραγματοποίησε επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλα τα στρατόπεδα και περί τα τέλη Νοεμβρίου ετοίμασε και παρέδωσε στον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, έκθεση με τα ευρήματά της. Από τους ελέγχους που διενεργήθησαν σε 60 στρατόπεδα προέκυψε ότι πολλές αποθήκες δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.