31/7/12

Γερμανία - 3 χρεωκοπίες, και δύο παγκόσμιοι πόλεμοι με χαρισμένες τις αποζημιώσεις...

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει όμοιο κόμμα στην Ευρώπη. Είναι ένα καθαρά ναζιστικό Κόμμα. Παραπέμπω στα εξώφυλλα των εντύπων τους – που το τελευταίο χρόνο τα έχουν προσαρμόσει. Τα περισσότερα έχουν τον Χίτλερ, τη σβάστικα, τον ύμνο στον Χίτλερ και προσπαθώ να καταλάβω πώς ο Ελληνας που δέχθηκε την Κατοχή –με ιστορία από το Δίστομο, τα Καλάβρυτα– αναζητεί σήμερα καταφύγιο στους ναζιστές. Εμείς δώσαμε μεγάλες μάχες για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ακούσατε πουθενά να παίρνει πρωτοβουλία η Χρυσή Αυγή; (Δεν το είπε Αριστερός Μουλάς)
Συνέντευξη του Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ...
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,769052,00.html

Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά?

Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.


Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.

Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.

Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε; ...;..

Ritschl Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.

Spiegel Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;

Ritschl Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.

Spiegel Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;

Ritschl Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.

Spiegel Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;

Ritschl Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

Spiegel Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;

Ritschl Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.

Spiegel Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;

Ritschl Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα Haircut", που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.

Spiegel Πως είπατε;

Ritschl Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.

Spiegel Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;

Ritschl Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.

Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.

Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.

Spiegel Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;

Ritschl Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.

Spiegel Τι εννοείτε;

Ritschl Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα». Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.

Spiegel Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία;

Ritschl Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι' αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

http://harryklynn.blogspot.gr/

11 σχόλια:

  1. Η συνέντευξη αυτή δόθηκε στο "Der Spiegel" ή μάλλον δημοσιεύτηκε, την 21 Ιουνίου 2011 κι έκτοτε κάνει τον γύρο και του ελληνικού ιστοχώρου. Κι εδώ την επισημαίνει ο Θεοδόσιος - Theodosios.

    Όπως και αλλού έγραψα, ποιο το όφελος της επανάληψης γνωστών και χιλιοειπωμένων πραγμάτων, όταν η Ελλάδα δεν φροντίζει, για λόγους άγνωστους σε μένα τουλάχιστον, για την είσπραξη των οφειλών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λόγοι:
    Α) Επανάληψη Μητήρ Μαθήσεως
    Β)Εάν η λήθη είναι Αρετή η Μνήμη είναι Χρέος
    Γ)Αυξηση επισκεψιμότητας Ιστότοπου Χάρρυ Κλύν ο οποίος και κοσμεί την Ελληνική Κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουτοπόνηρος το άθρο Μιχαλολιάκου για τον Χίτλερ ποιός το επέβαλε?

    Και χρωστάς και μια απάντηση για το παλικάρι τον Βουλευτη που μίλησε στο cnn turk


    Το "κοινωνικό έργο" είναι προπέτασμα καπνού αυτα σε τίποτα χαιβάνια όχι εδώ

    Για την αντικειμενικότητα είναι δύσκολο να μιλήσεις γιατί για να το καταλάβεις πρέπει να έχεις και το καταλληλο επίπεδο γνωσεων και κοινωνικής μόρφωσης

    π.χ. μουλάς είανι θρησκευτικός (μουσουλμανικός) τίτλος.
    ξέρεις κανέναν ελληνα να τον κατέχει και δή αριστερό; Φυσικά κα ιδεν υπάρχει δικαιούμαι λοιπόν να σου πω Τους Ξέφυγες ή σε Αφησαν>

    Οσο για αρχές αξίες και ηθος εκει κιαν υπολείπεσαι οποτε καλό θα είναι να αναζητήσουν αντικαταστάτη σου αλλα δεν νομίζω ότι θα βρούν το νους υγιής εν σώματι υγιεί και το κοινός νούς είναι αγνωστες παράμετροι και τρομάρα σας μαύρη μιλάτε και για αρχαιοελληνικό πολιτισμό

    Και λέω μιλάτε γιατι το κήρυγμα μίσους εκει σε κατατάσσει. Δεν περιμένω να καταλάβεις τι γράφω ευελπιστώ κάποιους απ οτους ανωτέρους σου να το καταλαβει και να σε αποσύρει έτσι για να έχει αδερφέ και λίγο ενδιαφέρον η αντιπαλότητα

    Κάτι σαν το μπάσκετ να μπαινεις στην ρακέτα και να ταπώνεσαι συνέχεια καταντά λίγο βαρετό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου απαντήσω ένα -ένα ,

    ξεκινώντας από τη διευκρίνηση ότι εκπροσωπώ τον εαυτό μου και την κοινή λογική και ο μόνος που ανησυχώ ότι μπορεί να με αποσύρει στο μέλλον είναι κανά "λαϊκό δικαστήριο" με διορισμένους κομισάριους για την κάλυψη της νομιμότητας, (αναφέρομαι σε γνωστές συνοπτικές διαδικασίες που ξέρεις)

    Αναφέρεις "μιλάτε γιατι το κήρυγμα μίσους εκει σε κατατάσσει..." πράγματι δεν καταλαβαίνω ελπίζω να μην με κατατάσεις σε καμιά ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση που αγνοώ... αλλά το κήρυγμα μίσους που το είδες ; άλλα διαβάζεις από αυτά που γράφω ;

    Ξέρω πολλούς πάντως απόλυτους δογματικούς μουλάδες της "προοδευτικής" αριστεράς που ξέρουν να ερμηνεύουν τα κρυφά νοήματα πίσω από τα ανέκδοτα. Δυστυχώς το λεξικό που άνοιξες δεν είχε της φωτογραφίες τους...

    Έψαξα να σου βρω συνεντεύξεις του παληκαριού να μιλάει στον ΑΝΤ και το ΜΕGA για το μοίρασμα τροφίμων σε Έλληνες και τελικά είχες δίκιο μόνο στο cnn turk βρήκα , εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις να δούμε αν συμφωνούμε ...

    Δηλαδή όταν ο άλλος ενεργεί θα το βλέπουμε σαν προπέτασμα καπνού ;
    εγω ήξερα μια ενέργεια την αποδοκιμάζουμε ή την επιβραβευουμε τώρα θα λέμε περιμένω να διαλυθεί το προπέτασμα καπνού να δούμε τις συνέπειες μετά θάνατον; Δεν ξέρω τι να πω;

    Το άρθρο για τον Χίτλερ στο spiegel και στο time δεν ξέρω αν το επέβαλε ο Μιχαλολιάκος αν θες την γνώμη μου θα έλεγα ότι ο ίδιος ο Χίτλερ την επέβαλε , έχει πολλές διασυνδέσεις και παντού τόσα χρόνια τώρα.

    Για πες μας όμως τι τίτλο (μαστερ-διδακτορικό)πρέπει να κατέχουμε ή σε ποιό επίπεδο νιρβάνας πρέπει να έχουμε φτάσει για να μπορούμε να ερμηνεύουμε και να κατανοούμε τα ανέκδοτα ;
    ή θα προτείνεις να θεσμοθετηθεί σαν ποινικό αδίκημα όποιον μιλάει για αρχαιοελληνικό πολιτισμό;

    Σύντροφε οφείλω να σου αναγνωρίσω ότι η μετριοφροσύνη σου ξεπερνά τις ικανότητές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο επόμενος να διαβεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αφήνεις άφωνο ,έβγαλες κιόλας απόφαση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να γυρίσουμε στο θέμα των αποζημιώσεων. Η Γερμανία με το ανεξόφλητο ποσό που οφείλει στην Ελλάδα, θα είχε να πληρώνει περί τα 500 δις περίπου.
    Οσο δυνατή οικονομία και αν ήταν , θα γονάτιζε. Οπότε σου λέει "ας κάνω τον άγριο με τα χάλια των Ελλήνων (που φρόντισε να διαφημίσει αρκούντως ο κ. ΓΑΠ μας!!!) και κάατι θα πληρώσω. Πλήν όμως, αυτό το "κάτι"θα το έχω βγάλει διπλό και τρίδιπλο και θα έχω πάρει μαζί και τις εμπράγματες εγγυήσεις. Αλλιώς ο γερμανικός λαός θα με έτρωγε ζωντανό (ή)..
    Αυτό που λένε "εκεί που μας χρωστάνε, μας παίρνουν και το βόδι" εδώ ταιριάζει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδη πολλοι χρυσαυγητες η κρυφοχρυσαυγητες αναφεροντα συχνα στα αρχαιοελληνικα ιδεωδη..απο που και εως που ο ρατσισμος και ο ναζιςμος ηταν αρχαιο ιδεωδες?Γιατι φοβουντε να πουνε τα στελεχη της χα οτι εινε φιλοχιτλερικα και καλυπτονται πισω απο τον μανδυα του ((εθνικου αγωνιστη))Σε ολα τα εντυπατους μεχρι και το 2007 και οι φωτογραφιες τους και τα αρθρα τους ηταν γεματα φιλοχιλτερικο θαυμασμο και οδυνη γιατην ηττα του ναζιζμου.Στις τελευταίες τους δημοσιευσεις κανουν παλι ρεσιταλ ρατσισμου και φιλοχιλερισμου.
    Αποσπάσματα από το εμετικό άρθρο που δημοσιεύουν:

    - "Η λευκή φυλή ώφειλε το προβάδισμά της στην υπεροχή της και την ανωτερότητα της ευφυΐας της."
    - "όλοι γνωρίζουμε πως ο εκφυλισμός του αίματος, η γέννησις ελαττωματικών πλασμάτων... είναι εγκλήματα χειρότερα από τον φόνο"
    - "Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλωνται σε στείρωση.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ («ελληνική μεραρχία τάνκς») ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ.
    «Ποτάμι από ατσάλι, υπόγεια κυλά
    Άγγιγμα θεών πλέον λυσσομανά
    Του μέταλλου το άμορφο, συμπαγή μορφή
    παίρνει από του Wotan την ιερή αφή

    Μαυροντυμένα SS, αδέρφια Σπαρτιατών
    Της Λευκής Φυλής των πέτρινων φρουρών
    Φορούν τους 70 τόνους ατσαλιού
    Το μούγκρισμα των Panzer που έρχονται ακούν

    Griechische Panzer Division
    Das ist das Griechische Panzer Division
    Das ist das Griechische Panzer Division
    Griechische Panzer Division

    Ξανά προς νέες νίκες ο Μαύρος μας Στρατός
    Βαδίζει ανηλεής, θρήνος και οδυρμός
    ανώφελοι εχθροί σέρνονται στη γη
    θανατηφόρα ερπύστρια τους ποδοπατεί

    Δούλοι των Εβραίων τη Δρέσδη δεν ξεχνώ
    τις άγονες ψυχές θα εκδικηθώ
    Κάθε φυλακή σαν του Σπαντάου θα γκρεμίσω
    σε νέο πεδίο μάχης θα σας αφανίσω

    Griechische Panzer Division
    Das ist das Griechische Panzer Division
    Das ist das Griechische Panzer Division
    Griechische Panzer Division»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καποιοι θαυμαζουν τη χρυση αυγη για το κοινωνικο τησ εργο..δηλαδη την ελεημοσυνη και την επαιτεια που (επιβαλουν )) στην αξιοπρεπεια του ελληνικου λαου για μερικα ψηφουλακια.θα τους προτεινα να διαβασουν το βιβλιο του κουσουμβρη(υπαρχηγου της χρυσης αυγης μεχρι και το 2002)...ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ..θα δουν ποιο κομμα τους στηριζει οικονομικα και για την γερμανοπληκτη λατρεια της ηγεσιας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασίλη πρόσθεσε ακόμα
    -Βουλευτής της Χρυσής Αυγής μίλησε στο cnn turk και δεν ανέφερε το πραμικρό για τον ρόλο της Τουρκίας στην λαθρομετανάστευση (που λόγος για Αιγαιο Θράκη Κύπρο)
    -Ο ιδιος βουλευτής σε επερώτηση στην Ελληνική Βουλή αναφορικά με το Ραμαζάνι και τις τελετές εορτασμού του δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τον ρόλο της Τουρκίας
    -Ο ίδιος βουλευτής είχε πεί σε δημόσια συγκέντρωση οτι θα γίνει του αντέννα αν καποιος στην βουλή μιλήσει για "Μακεδονία-Σκόπια" αναχαμό για τον ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια
    -Ποιές οι πρωτοβουλίες της Χρυσής Αυγής για τις γερμανικές αποζημιώσεις;
    -Με το να κυνηγά λαθρομεταναστες αυξάνει τα κέρδη των διακινητών ναί ή όχι?

    Απο όλα αυτα προκύπτει τι σόι πατριωτισμό πρεσβεύει
    για να κανει σαματά καλή είναι απο ουσία μηδέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.