2/7/12

ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ-ΣΕΝΑΡΙΑ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ


Για προβοκάτσια κατηγορεί την Άγκυρα η Τεχεράνη, με την ιρανική τηλεόραση  Press TV να υποστηρίζει πως το τουρκικό αεροσκάφος που κατερρίφθη από συριακά πυρά, πιθανότατα ήλεγχε το αμυντικό σύστημα της Συρίας για λογαριασμό των ΗΠΑ. Η ενέργεια αυτή ήταν εχθρική , για αυτό και η Συρία αντέδρασε όπως έπρεπε, αναφέρει η Τεχεράνη.
Την ώρα που ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε το παραπάνω σχόλιο ο βουλευτής του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Mehmet Ali Ediboglu (εκλέγεται στην Αλεξανδρέττα) αποκάλυψε τα εξής:

«Πριν από δέκα μέρες εξαφανίστηκε ένα  αεροσκάφος τύπου MIG-21 των Αεροπορικών Δυνάμεων της Συρίας, το οποίο βρέθηκε στο Λίβανο. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Τελ-Αβίβ, όπου αφαίρεσαν τους κωδικούς του ηλεκτρονικού του υπολογιστή. Στη συνέχεια μετέφεραν το αεροσκάφος στη Βάση του Ιντζιρλίκ. Εκεί φόρτωσαν  τους κωδικούς του στο αεροσκάφος F-4  για να παραπλανήσουν τη Συρία. Η Δαμασκός μετά την κλοπή του MIG-21 έκλεισε τον εναέριο χώρο της για όλα τα αεροσκάφη ακόμα και για τα δικά της επειδή περίμενε ισραηλινή επίθεση».

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του βουλευτή, τότε η Άγκυρα έστειλε εν γνώσει της στο θάνατο τους δυο πιλότους για να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να οριοθετήσει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα της με τη Συρία, όπου θα απαγορεύονται οι πτήσεις, για να μπορεί ανενόχλητα να προωθεί αντικαθεστωτικούς και άλλες δυνάμεις στο εσωτερικό της Συρίας. 
http://www.elzoni.gr/html/ent/620/ent.23620.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.