16/7/12

Η Ελλάδα πρέπει να παρατηρεί με ..τέσσερα μάτια τις εξελίξεις από την Ερμπίλ, τη Δαμασκό, την Άγκυρα, το Τελ Αβίβ και τη Λευκωσία, μέχρι τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν από τα Στενά του Βοσπόρου -και όχι της Ισταμπούλ, όπως δέχτηκαν να περάσει η ονομασία αυτή Έλληνες διπλωμάτες σε επίσημα κείμενα του ΝΑΤΟ- με κατεύθυνση τη ναυτική βάση που διατηρεί η Ρωσία στο λιμάνι της Ταρτούς, ως μέρος της πολιτικής της Ρωσίας για τη διεκδίκηση ρόλου και επιρροής στη Συρία, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, με αφορμή την ταύτιση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής με την πολιτική της Ουάσιγκτον στο ζήτημα της Συρίας, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η πρόταση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας να επιβληθούν μέτρα απομόνωσης εναντίον της Ρωσίας, ως αντίποινα στη στήριξη που παρέχει η Μόσχα στον Άσαντ και το καθεστώς του.
Η περίπτωση της στάσης που τηρεί η Τουρκία σε ένα ζήτημα που αποτελεί αντικείμενο και αιτία σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά για δυο λόγους.
Ο ένας έχει να κάνει με την ίδια την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και τον τρόπο που ασκείται τον τελευταίο αιώνα για ζητήματα που ξεπερνούν τον περίγυρό της.
Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο η εξωτερική πολιτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν στα χέρια των Νεοτούρκων, οι οποίοι, τη στιγμή που Ελλάδα προσπαθούσε να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα, κινήθηκαν βιαστικά και πήραν θέση στο πλευρό των λεγόμενων Κεντρικών Δυνάμεων, δηλαδή της Γερμανικής Αυτοκρατορίας και της Αυστροουγγαρίας. Το τίμημα της βιαστικής επιλογής ήταν ο διαμελισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διαμελισμός που θα είχε προχωρήσει και τα εδάφη της Ανατολής αν γινόταν καλύτεροι χειρισμοί από την Αντάντ και από την Ελλάδα στο ζήτημα της επανάστασης των Μπολσεβίκων.
Η Τουρκία, πληρώνοντας μεγάλο τίμημα για τη βιαστική επιλογή των Νεοτούρκων, στον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο τήρησε ουδέτερη στάση, καταφέρνοντας να μην έχει απώλειες στο τέλος του πολέμου και κερδίζοντας τον τίτλο του «Επιτήδειου Ουδέτερου». Την πολιτική αυτή η Τουρκία, παρότι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, τήρησε σε γενικές γραμμές μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα, καταφέρνοντας σε γενικές γραμμές να εξαργυρώνει τον όποιο ρόλο ή αποστολές ελάμβανε από τις Βρυξέλλες ή από την Ουάσιγκτον, εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
Η εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, η βάρβαρη εισβολή της Κύπρου το 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του νησιού, οι εκβιαστικές αθλιότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο και η επιβολή του τουρκοϊσλαμικού φασισμού στους Πομάκους, τους Αθιγγάνους και τους δημοκράτες τουρκογενείς της Θράκης, δεν υπήρχε πιθανότητα ούτε μια στο εκατομμύριο να συμβούν, αν η Τουρκία δεν είχε τις νατοϊκές πλάτες και κυρίως της Ουάσιγκτον.
Παρά την αμερικανική στήριξη που είχε η Τουρκία επί δεκαετίες έναντι της Ελλάδος, σε σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, η τουρκική εξωτερική πολιτική δεν τήρησε υπάκουη στάση απέναντι στην Ουάσιγκτον, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Πόλεμο του Κόλπου, του 1991 και την εισβολή στο Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ, το 2003. Και στις δυο περιπτώσεις, παρά την βούληση του Οζάλ την πρώτη φορά και του Ερντογάν τη δεύτερη, η τουρκική διπλωματία και ο στρατός, δηλαδή το βαθύ κράτος, εξέφρασαν σφοδρές αντιρρήσεις και η Τουρκία δεν συντάχθηκε με την πολιτική των ΗΠΑ.
Όμως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει. 
Μπορεί από το 2003 μέχρι σήμερα να έχουν περάσει μόνο δέκα χρόνια, όμως η αλλαγή που έχει γίνει στις δομές και τον τρόπο λήψεως αποφάσεων και άσκησης εξωτερικής πολιτικής στην Τουρκία είναι αλλαγές που με κανονικούς ρυθμούς θα ήθελαν έναν αιώνα. Η περίπτωση της Συρίας και η δήλωση Νταβούτογλου για απομόνωση της Ρωσία, είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα.
Ο άλλος λόγος για τον οποίον πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά το ζήτημα της Συρίας και η στάση που τηρεί η Τουρκία, μέχει να κάνει με τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα στο ίδιο ζήτημα. Ιστορικά και συναισθηματικά για μας τους Έλληνες η περίπτωση της Συρίας έχει γενικές ομοιότητες με αυτήν της Σερβίας
Το καθεστώς Άσαντ, παρότι αυταρχικό, είναι πολύ πιο δημοκρατικό από τα καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας. Οι χριστιανοί του ιστορικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας -που είναι εν διωγμώ και εδρεύει στη Δαμασκό λόγω του ότι η Τουρκία, που έχει διαπράξει τη γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων χριστιανών της Ανατολής, συνεχίζει τις βαρβαρότητες εναντίον των εναπομεινάντων χριστιανών- ζουν σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας κάτω από το καθεστώς της Συρίας. Αν μπορούσαν να μιλήσουν ελεύθερα οι χριστιανοί της Τουρκίας, θα δικαίωναν τη θέση μας. Όμως δεν μπορούν κι αυτό από μόνο του είναι μια απόδειξη.
Όμως, ενώ από τη μια πλευρά υπάρχει η λογική, το δίκαιο και η ιστορία, από την άλλη υπάρχει πλευρά υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα, που επιβάλλει η Ελλάδα να κρατήσει μια ισορροπημένη στάση, έχοντας το ένα μάτι στη Συρία και τα άλλα ...τρία στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.
Γιατί το λέμε αυτό.
Στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε μετά την τακτική σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, που έγινε στις 28 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη του τουρκικού RF-4E και ενώ επικρατούσε περίπου πολεμικό κλίμα στην Άγκυρα για αντίποινα εναντίον της Συρίας, αναφέρονται τα εξής:
Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν διεξοδικά τα μέτρα που ελήφθησαν και τα βήματα που θα γίνουν με στόχο την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ (sic) στη Μεσόγειο ενώ αξιολογήθηκαν και οι τελευταίες επί του θέματος εξελίξεις.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να συνεχιστούν άπασες οι δραστηριότητες που διεξάγονται σε συνεργασία όλων των φορέων και των υπηρεσιών μας, στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ (sic) στην Ανατολική Μεσόγειο, που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.
Δηλαδή, τη στιγμή που θα έπρεπε να ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα της κατάρριψης του πολεμικού της αεροσκάφος από τη Συρία, για να αποφασίσει αντίποινα και να προστατέψει το κύρος της που είχε ήδη πληγεί από την παθητική στάση της Τουρκίας, που δεν έκανε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, όταν ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν εννιά Τούρκους πολίτες στα διεθνή ύδατα, στο Μαβί Μαρμαρά, η Τουρκία κρατά σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της εξόρυξης φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12, εκεί που διεξάγει προκλητικά και παράνομα ασκήσεις αυτές τις μέρες, ανεβάζοντας την ένταση στις σχέσεις της με το Ισραήλ.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, αν και τα διαδραματιζόμενα στη Συρία είναι μείζονος σημασίας για την Τουρκία, αφού το πιο πιθανόν την επόμενη ημέρα είναι να δούμε να ξεφυτρώνει ένα δεύτερο αυτόνομο κουρδικό κράτος στην περιοχή, εξέλιξη που θα φέρει πιο κοντά τους Κούρδους στη θάλασσα και την Τουρκία στο διαμελισμό, η Άγκυρα συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στη ΝΑ Μεσόγειο, την Κύπρο και το Οικόπεδο 12, και να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει και να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ελέω NOBLE ENERGY.
Το τοπίο είναι εξαιρετικά περιπεπλεγμένο, αφού στην κυριολεξία η περιοχή βράζει.
Η Ελλάδα, παρότι σπαράσσεται από το πιο ηλίθιο πολιτικό δίλημμα που έχει τεθεί ποτέ, και αναφερόμαστε στο μνημόνιο – αντιμνημόνιο και τη νέα του βερσιόν, διαπραγμάτευση ή όχι, έχει υποχρέωση να παρατηρεί με ..τέσσερα μάτια τις εξελίξεις από την Ερμπίλ, τη Δαμασκό, την Άγκυρα, το Τελ Αβίβ και τη Λευκωσία, μέχρι τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον και να ακολουθήσει σώφρονα πολιτική, που μπορεί ακόμα και να αποκαταστήσει ιστορικές αδικίες που υπέστη ο Ελληνισμός τον 20ό αιώνα.
Αρκεί να ξεπεράσει τον εσωτερικό ηλίθιο σπαραγμό, στον οποίον πρωτοστατούν οι νεολαϊκιστές νεοδημαγωγοί, με άρωμα ....Ουάσιγκτον!!!
Κυριακάτικη Δημοκρατία 

10 σχόλια:

  1. ".....και να ακολουθήσει σώφρονα πολιτική, που μπορεί ακόμα και να αποκαταστήσει ιστορικές αδικίες που υπέστη ο Ελληνισμός τον 20ό αιώνα."!!!!!!
    Σάββα θέλεις να μας πεις και άλλα σχετικά με αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΣΣΣΣΣΣ...κυριε Σαββα σιγά. Η πατριδα κοιμαται σαν την Περσεφονη στην αγκαλια της γής. Αφου κυριε Σαββα τα ξερετε τα πραγματα απο μεσα. Το κρατος μας ειναι προτεκτορατο των μεγαλων δυναμεων απο την ιδρυσή του. Αν τα αφεντικά αποφασισουν να μας διαλυσουν αυτο δεν μπορει να αποφευχθει... Πρςεπει να ειμαστε ρεαλιστές. Αν παλι αποφασισουν να μας αναθεσουν καποιο ρολο κομπαρσου σωθηκαμε. Καλον ειναι να κανουμε και καμια προσπαθεια, αλλά οπως ξερετε οι ανθρωποι που ανερχονται στα υπατα αξιωματα συχναζουν εις τα περιστυλια και τις στοες και ο μεσος ανθρωπακος που τους νομιμοποιει, απλα εχει βουτηγμενο το κεφαλι του στον ντορβα και αχολειται με τα μικροσυμφεροντακια του και συνηθιζει στις βρωμιες τους.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρεαλιστές ναί, αλλά όχι μοιρολάτρες. Ο άνθρωπος υπάρχει όσο σκέφτεται και όσο δεν παραιτείται.
    Οι διεθνείς παράγοντες, κρίνουν με βάση το που γέρνει κάθε φορά η πλάστιγγα συμφερόντων. Αυτό το στοιχείο, δεν είναι πάντα σταθερό, αλλάζει κατά περιόδους, αναλόγως των δυνητικών που αναπτύσσονται στη ροή των γεγονότων.
    Οποιος ολιγωρεί και εφησυχάζει, χάνει τις ευκαιρίες να αφουγκραστεί προυποθέσεις που θα μπορούσε να στρέψει προς όφελός του.
    Εκτός από τα οικονομικά, υπάρχουν και οι διεθνείς σχέσεις, η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική που πρέπει να κοιτάει μια χώρα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''η Άγκυρα συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στη ΝΑ Μεσόγειο, την Κύπρο και το Οικόπεδο 12, και να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει και να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της'',ενώ εδώ στο άλλο ''γήπεδο'' τί γίνεται;
    Όχι βεβαίως αυτά που πολύ ωραία αναλύονται και βεβαίως υλοποιούνται απο σοβαρά κράτη(πχ Ισραήλ).
    Εδώ διαβάζουμε καθημερινά στο διαδίκτυο ότι ''κλαδικές'' πιέζουν να αλλάξει η Στρατιωτική ηγεσία γιατί είχε τοποθετηθεί απο τους ''Παναθηναικούς'' πρίν 8 μήνες και γιατί προεκλογικά υποσχεθήκανε ότι θα επανέλθουν οι ''Ολυμπιακοί'' να πάρουν πρωτάθλημα.
    Δυστυχώς παρότι έχουμε πτωχεύσει σε όλα τα επίπεδα συνεχίζουμε την ίδια κατάντια και ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένα βάρος δεν δίνει η τουρκική διπλωματία στο οικόπεδο 12. Ολο το βάρος της είναι στην Ελληνική ΑΟΖ και στο Καστελλόριζο.Με την στάση της σε ότι αφορά την Κύπρο προσπαθεί να ξυπνήσει τα φοβικά σύνδρομα στην Ελλάδα και προσπαθεί εκλιπαρώντας να παραμείνει στο παιχνίδι της ενέργειας ζητώντας ο αγωγός να περνάει απ οτο έδαφος της.Σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί το μόνο πλεονέκτημα που θα έχει η Τουρκία θα είναι ο αγωγός που θα μεταφέρει Κουρδικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ο νοών νοείτω τι σημαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκία έμαθε πάντα να επωφελείται από διάφορες κρίσεις στην γύρω περιοχή της και να βγαίνει πάντα κερδισμένη.
    Είναι γεγονός ότι έχει πάρει πάρα πολύ απάνω της την συνεργασία της με διεθνείς παράγοντες, και τώρα, άντε μάζεψέ την...
    Ετσι γίνεται συνήθως με τον κάθε κακομαθημένο, όταν τον αφήνεις να αποκτήσει μεγάλη δύναμη.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια σημαντική λεπτομέρεια,νομίζω πως είναι το γεγονός ότι η Συρία είναι η πρώτη μη πετρελαιοπαραγωγός χώρα που δέχεται ''ανθρωπιστική επίθεση''.

    Επιπλέον,οι Αμερικανοί εκτός του ότι έχουν προεκλογική περίοδο,θα δυσκολευόντουσαν πάρα πολύ να δικαιολογήσουν στην κοινή γνώμη μια επέμβαση στη Συρία,δίχως σοβαρή αιτία,και μάλιστα διακινδυνεύοντας να έρθουν αντιμέτωποι με τη Ρωσία.

    Απο την άλλη,οι Ευρωπαίοι,εν μέσω της κρίσης,θα ήταν επίσης πολύ δύσκολο να πείσουν τους λαούς τους για την αναγκαιότητα ενός πολέμου στη Συρία,ο οποίος ουδεμία σχέση δεν θα έχει με εκείνο της Λιβύης,που έκαναν περίπατο.

    Όπως έχω ξαναγράψει,οι Αμερικανοί δεν δίστασαν να ρίξουν τους δίδυμους Πύργους για να δικαιολογήσουν μια σειρά απο στρατιωτικές επεμβάσεις,και δεν θα διστάσουν ούτε και τώρα να θυσιάσουν την Τουρκία,για τον ίδιο λόγο.

    Η Ελλάδα,κατά τη γνώμη μου,δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να εμπλακεί στην υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο είναι μονόπλευρο εναντίον της δύσης
    1. Μας λέει ο αρθρογράφος «Παρά την αμερικανική στήριξη που είχε η Τουρκία επί δεκαετίες έναντι της Ελλάδος, σε σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, η τουρκική εξωτερική πολιτική δεν τήρησε υπάκουη στάση απέναντι στην Ουάσιγκτον». Τι έκανε η Ελλάδα κατά την διάρκεια αυτών των δεκαετιών? Απλά η Ελλάδα έλεγε ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» τότε γιατί οι ΗΠΑ να πάρουν το μέρος της Ελλάδας? Εμείς πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε κάθε βοήθεια από τις ΗΠΑ αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι να κατηγορήσουμε και να απαξιώσουμε κάθε δυτικό. Δεν έχουμε καταλάβει κάτι που το έχουν καταλάβει οι Τούρκοι εδώ και πολύ καιρό ότι η μόνη υπερδύναμη είναι η Αμερική και ότι η Ρωσία υποχωρεί όταν η Αμερική πιέζει. Απλώς κοιτάξτε που κατέληξαν πολλοί δικτάτορες φίλοι της Ρωσίας Σαντάμ, Καντάφι, Μιλόσεβιτς και άλλοι.
    2. Το άρθρο παρουσιάζει με παραπλανητικό τρόπο την Συρία σαν δημοκρατικό καθεστώς με το να το συγκρίνει με Σουηδική Αραβία, Κατάρ, και Τουρκία. Στην πραγματικότητα η Σύρια είναι ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς δέκα φορές χειρότερο από την Ελληνική δικτατορία το 67.
    3. Ο αρθρογράφος μας λέει «Το τοπίο είναι εξαιρετικά περιπεπλεγμένο, αφού στην κυριολεξία η περιοχή βράζει». Λοιπόν το τοπίο δεν είναι καθόλου περίπλοκο. Η Ελλάδα πρέπει να πράξει κατά το συμφέρον της χωρίς συναισθηματισμούς και παλινδρομήσεις. Συμφωνίες με ΗΠΑ/Ισραήλ για εξόρυξη πετρελαίου και άσε τους Τούρκους να απειλούν.
    4. Ο αρθρογράφος επιμένει να κατηγορεί τις ΗΠΑ και στην τελική του φράση «Αρκεί να ξεπεράσει τον εσωτερικό ηλίθιο σπαραγμό, στον οποίον πρωτοστατούν οι νεολαϊκιστές νεοδημαγωγοί, με άρωμα ....Ουάσιγκτον». Έχει ο συγγραφέας επιχειρήματα για το ότι η Ουάσινγκτον φταίει για τις αποτυχίες της Ελλάδας? που είναι τα επιχειρήματα του? Δηλαδή σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Ουάσινγκτον φταίει που έχουμε ανέντιμους πολιτικούς και ανέντιμους ψηφοφόρους??? Η αλήθεια είναι ότι η Ουάσινγκτον κάνει την δουλεία της και υποστηρίζει τα συμφέροντα των Αμερικανών όπως μπορεί. Μπορούμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο?

    - Παν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παν. Καρά
    δεν είναι ότι απαξιώ να σου απαντήσω.
    Απλά, αν και ξέρω εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, σε καλώ να δεις με προσοχή τα παρακάτω βίντεο.
    Αφορούν την προδοσία της Κύπρου.
    Την προδοσία στην οποία κομπάρσοι μπορεί να ήταν αριστεροί αντιδυτικοί, πρωταγωνιστές όμως ήταν δυτικόφιλοι σαν και του λόγου σου.
    Τί να κάνουμε, ο Ελληνισμός είχε πάντα και αγωνιστές πατριώτες και άτομα που ήταν έτοιμα να δώσουν γην και ύδωρ.
    Προδοσία της Κύπρου: Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε Νεοέλληνες!
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4306.html
    Προδοσία της Κύπρου: Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε (2) Το Πραξικόπημα και η Εισβολή στην Κύπρο - Ιούλιος 1974!
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/07/2-1974.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Skal –
    Τo άρθρο και τα σχόλια μου δεν έχουν απευθείας σχέση με την προδοσία της Κύπρου. Επομένως η ανταπάντηση σου είναι εκτός θέματος. Αντί επιχειρημάτων προτάσεις προσωπικές επιθέσεις. Αν έχεις ώρα και διάθεση κατέρριψε τα επιχειρήματα μου και πρότεινε λύσεις με λογική και τότε θα συμφωνήσω ευχαρίστως μαζί σου. Με χαρακτηρίζεις φιλοδυτικό, αυτό είναι συμπέρασμα σου, η γνώμη μου είναι ότι στις παρούσες συγκυρίες μας συμφέρει καλλίτερα να έχουμε συμφωνίες με Ισραήλ/ΗΠΑ αντί να αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο στους Τούρκους. Επειδή ανέφερες την Κύπρο, με την λογική σου ότι συμφωνίες με δυτικούς/Ισραήλ είναι προδοσία τότε οι Κύπριοι που έχουν κάνει συμφωνίες με τους Ισραηλινούς είναι προδότες? Ενώ αντιθέτως ξέρεις τι σχέσεις είχε μέχρι τώρα η Συρία με τα Κατεχόμενα και την Τουρκία? Οι Ισραηλινοί είναι οι μόνοι που τόλμησαν αν παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Τουρκιάς και της κατεχόμενης Κύπρου μόλις οι Τούρκοι άρχισαν να απειλούν για ΑΟΖ. Ενώ οι Ελλαδικές σφυρίζουν αδιάφορα ακόμα και όταν τα Τουρκικά πολεμικά κάνουν σεργιάνι στο Σούνιο. Εδώ πρέπει να σου ξεκαθαρίσω ότι τίποτα από αυτό που κάνουν το Ισραήλ η οι ΗΠΑ είναι επειδή μας αγαπούν, κάνουν ότι τους συμφέρει. Οι πολιτικές τους είναι πολλές φορές απαράδεκτες αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε ότι είναι καλλίτερο για την Ελλάδα χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις. Να σώσουμε την Ελλάδα πρώτα και μετά να σώσουμε τον υπόλοιπο κόσμο.
    Αλλά επειδή έριξες την συζήτησε σε προσωπικό επίπεδο μου δίνεις το δικαίωμα να σου απαντήσω σε προσωπικό επίπεδο επίσης. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις τι εννοώ. Χρησιμοποιείς προσωπικές επιθέσεις και βαριές λέξεις όπως ‘προδοσία’ με επιπολαιότητα και χωρίς αιτία. Την μόνη εξήγησε που μπορώ να δώσω είναι ότι αντανακλάς σκέψεις και πράξεις που είναι βαθειά αποτυπωμένες στο DNA και στην συνείδηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.