3/7/12

Λιποτάκτησαν Σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες

 Σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες που υπηρετούσαν στην πόλη Χόμς λιποτάκτησαν χθες μαζικά και κατέφυγαν στην Τουρκία . Ο ένας από τους λιποτάκτες ήταν στρατηγός και διοικητής της μονάδας πυροβολικού που σφυροκοπούσε την Χομς, ενώ μαζί του κατέφυγαν στην Τουρκία και άλλοι επτά αξιωματικοί.

Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι 85 Σύροι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό Απαϊντίν, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι οι στρατιωτικοί μπήκαν στην Τουρκία από το Ρεϊχανλί, μαζί με μια ομάδα προσφύγων αποτελούμενη από συνολικά 293 άτομα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν πολλές γυναίκες και παιδιά. Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 35.000 πρόσφυγες και λιποτάκτες σε καταυλισμούς κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

OHE: Αμείωτη η ροή όπλων στις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία
Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες λαμβάνουν όλο και περισσότερα όπλα, γεγονός που τροφοδοτεί τη βία καθώς η σύρραξη των τελευταίων 16 μηνών στη Συρία συνεχίζεται, κατήγγειλε σήμερα η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι.«Η συνεχιζόμενη προμήθεια όπλων στη συριακή κυβέρνηση και στους αντιπάλους της τροφοδοτεί την αύξηση της βίας», ανέφερε η Πιλάι σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας της ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. «Κάθε περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της σύγκρουσης πρέπει να αποφευχθεί με οποιοδήποτε κόστος».
Η Πιλάι δεν διευκρίνισε από πού προέρχονται τα όπλα, αν και η Ρωσία και το Ιράν είναι από τους προμηθευτές-κλειδιά της συριακής κυβέρνησης, ενώ το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία μεταφέρουν όπλα στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.