18/7/12

Προδοσία της Κύπρου: Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε Νεοέλληνες!

3 σχόλια:

  1. Το βίντεο αναφέρετε στα γεγονότα με μια κομουνιστική προοπτική και είναι λανθασμένο.

    Αναφέρω μόνο το παράδειγμα στην αρχή που λέει ότι «άρχισαν οι δικοινοτικές ταραχές μεταξύ Δεξιών Ελληνοκυπρίων και δεξιών Τουρκοκυπρίων». Αυτό είναι λάθος και ψέμα που λένε τα κουμουνια.

    Το υπόλοιπο βίντεο δεν το βλέπω για να μην κάνω εμετό.
    Οι δικοινοτικές δεν άρχισαν το 63 άλλα το 56 με 57. Το δε σχέδιο για δικοινοτικές εκπονήθηκε από τον Νιχατ Εριμ στις αρχές της δεκαετίας του ’50 στην Τουρκία και είναι η στρατηγική για διχοτόμηση που ακλούθησε η Άγκυρα μέχρι σήμερα.

    Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν Δεξιοί όπως θέλει να πιστεύει ο κάθε μαλακας άλλα ήταν και είναι Τούρκοι εθνικιστές και αποσχιστές. Οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν έζησαν ειρηνικά με τους Ελληνοκύπριους άσχετα με την επίσημη προπαγάνδα της Κυπριακής Κυβέρνησης που δηλώνει το αντίθετο (μπορώ να μιλήσω με ιστορικά παραδείγματα).

    Οι Τουρκοκύπριοι και η ηγεσία τους είχαν δυο γραμμές στο Κυπριακό. Από την μέρα που μπήκαν οι Άγγλοι ζητούσαν την επιστροφή της Κύπρου στην ιδιοκτησία της Τουρκιάς. Το 56 με 57 όταν είχαν καταλάβει ότι αυτό ήταν ανέφικτο υιοθέτησαν νέα γραμμή, αυτή της διχοτόμησης, την οποία έχουν μέχρι σήμερα.

    Κάτι τελευταίο που θέλω να πω είναι ότι σε αυτή την κουμμουνιστική θεώρηση της ιστορίας οι Ελλαδιτες (και οι απλοί πολίτες) είναι ένοχοι ενώ ο Τουρκοκύπριος που μπορεί και να σκότωσε αιχμαλώτους πολέμου, που καταπατά την περιουσία μας, έχει παρει 2-3 σπίτια, παίρνει διαβατήριο, απεργιακό και σύνταξη από εμας, πουλαει αρχαια, είναι στο δημόσιο της «ΤΔΒΚ» (ενας στους τέσσερις) και θέλει να ενωθούμε για να πάρει αύξηση αλλα να μην φύγει ο τούρκικος στρατός και να συνεχίσουν να έχουν αυτονομία, αυτος δεν φταίει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως δεν είναι τυχαίο και το ότι το άρωμα πολιτικού διχασμού πάει παρέα με κάθε εθνική συμφορά..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασα να αναφέρω ότι οι ελληνοκύπριοι δεξιοί που αναφέρει το βίντεο ήταν στην πραγματικότητα παιδία που κάλεσε εθελοντικά η πατρίδα, το νόμιμο Κυπριακό κράτος, που δεν είχε στρατό 3 χρονιά μετά την ανεξαρτησία. Πήγαν εθελοντές για να αντιμετωπίσουν την τουρκανταρσία, τους πάνοπλους τουρκοκύπριους (που εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή είχαν περισσότερα όπλα από εμάς και υποστηρίζονταν από το τουρκικό κράτος) και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τουρκοκύπριων εναντία σε ανυποψίαστους πολίτες (πχ. πυροβολισμοί κατά αυτοκινήτων που απλα ταξίδευαν στον δρόμο Λευκωσίας Λεμεσού κλπ).

    Για αυτούς τους Ελληνοκύπριους γράφτηκε το τραγούδι του Μίκη Θεωδορακη ο ύμνος της εθνοφρουράς. Στους «δεξιούς» αυτούς συμμετείχαν και γνωστοί αγωνιστές/πατριώτες όπως ο Βάσος Λυσσαρίδης και ο Νίκος Κουτσού.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε το βίντεο του Λαζάρου Μαύρου, γιατί έχασε η ΕΟΚΑ μας και κέρδισε η ΜΙΤ τους.
    Το nick αυτού που έκανε το βίντεο τα λέει όλα: Aristeros93

    Κάθε επέτειος του πραξικοπήματος είναι μια γιορτή ανθελληνισμού από το ΑΚΕΛ, πίσω από το συνθήματα για πραξικόπημα συνηθίζει αυτό το κόμμα να κρύβει όλες τις βρωμιές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.