4/7/12

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Κύπρο: Ισχυρά μηνύματα για ΑΟΖ και Κυπριακό στην Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως για την ΑΟΖ θα γίνουν ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα και πως η αλλαγή στάσης της Τουρκίας στο Κυπριακό θα είναι προς το συμφέρον της ίδιας και της ευρωπαϊκής της πορείας
Του Νίκου Μελέτη
Με ένα ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία ώστε να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της η επίλυση του Κυπριακού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, εκφράζοντας και πάλι την πλήρη στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες δίκαιης λύσης του Κυπριακού.
Ο κ. Αβραμόπουλος, που η παρουσία του στη Λευκωσία συνέπεσε με την έναρξη της ιστορικής για το νησί προεδρίας στην ΕΕ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια, τον πρόεδρο της Βουλής Γ. Ομήρου και τους πολιτικούς αρχηγούς και συζήτησε τόσο τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας όσο και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο οι κ. Χριστόφιας και Αβραμόπουλος συζήτησαν και τις εξελίξεις στα ενεργειακά που είναι στις προτεραιότητες των δύο χωρών, αλλά ο Έλληνας υπουργός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν η Ελλάδα μελετά την ανακήρυξη της ΑΟΖ της.
«Η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της ανά πάσα στιγμή. Όλες οι κινήσεις της εντάσσονται σε έναν κεντρικό σχεδιασμό και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν ανακοινώσεις» απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της Τουρκίας αλλά και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ν. Έρογλου που «δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για πρόοδο» και επισήμανε ότι μετέφερε ο ίδιος το μήνυμα στον κ. Νταβούτογλου ότι η αλλαγή στάσης εκ μέρους της Τουρκίας στο Κυπριακό θα είναι προς το συμφέρον της ίδιας και της ευρωπαϊκής πορείας της αλλά και για την εμπέδωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην κυπριακή προεδρία της ΕΕ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα η Ελλάδα θα μπει στον δρόμο της «ανάπτυξης και της προόδου» και παρά τις   αντιξοότητες θα παραμείνει ο «σημαντικότερος αρωγός και συμπαραστάτης» της Κύπρου.
ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. Πήγε ο τενεκές να κάνει θόρυβο κατρακυλώντας στα σοκάκια!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο ισχυρά είναι τα μηνύματά μας που τους υποδεικνύουν το... συμφέρον τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.