3/7/12

Ισραήλ: Μέσα σε ένα εξάμηνο το Ισραήλ κατέστρεψε δύο κατασκοπευτικά συστήματα στο νότιο Λίβανο, με τα οποία παρακολουθούσε τη Χεζμπολάχ.

Ισραηλινά μαχητικά αεριωθούμενα κατέστρεψαν σήμερα ένα σύστημα κατασκοπείας, που το ίδιο το Ισραήλ είχε παλαιότερα συνδέσει με ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο ιδιοκτησίας της Χεζμπολάχ, στο νότιο Λίβανο, όπως βεβαίωσε η σιιτική οργάνωση με ανακοινωθέν της στη Βηρυτό. Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Αλ Μανάρ μετέδωσε σήμερα ότι "ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα κατέστρεψαν το κατασκοπευτικό σύστημα που βρισκόταν μεταξύ των χωριών του νότιου Λιβάνου Ζραρίγια και Ταγιέρ Φιλσάι, επειδή το είχαν ήδη εντοπίσει οι δυνάμεις που είναι πιστές στη Χεζμπολάχ.
Μετά αυτήν την αεροπορική επίθεση, όλη η περιοχή αποκλείστηκε από την Χεζμπολάχ. Και τον Δεκέμβριο του 2011 το Ισραήλ είχε καταστρέψει άλλον κατασκοπευτικό μηχανισμό, συνδεδεμένο με άλλο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της σιιτικής οργάνωσης εγκατεστημένο στο νότιο Λίβανο, αυτήν τη φορά στα περίχωρα της Σρίφα. Η κυβέρνηση του Λιβάνου γι αυτά τα κατασκοπευτικά συστήματα έχει υποβάλει δαμαρτυρίες στον ΟΗΕ, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι "με παρόμοιες πρακτικές παραβιάζει την κυριαρχία του Λιβάνου".
 Μ.Ι. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.