4/7/12

Ισχυρή έκρηξη κοντά στο ελληνικό στρατόπεδο στο Αφγανιστάν

Ισχυρή έκρηξη κοντά στο ελληνικό στρατόπεδο στο Αφγανιστάν
Ίσχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 ώρα Ελλάδος έξω από την πύλη του στρατοπέδου της Ελληνικής Δυνάμεως Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) σε παρακείμενο βενζινάδικο (σύμφωνα άλλα Μέσα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από διαδοχικές αναφλέξεις φιαλών προπανίου.
 Από ελληνικής πλευράς υπάρχουν, κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δύο «ελαφρά τραυματίες» στρατιωτικοί με εγκαύματα στα χέρια «από την προσπάθειά τους να κλείσουν την πύλη», σύμφωνα με τα λεγόμενα στρατιωτικής πηγής.Πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν ήταν ατύχημα ή για κάποια σκόπιμη ενέργεια τρομοκρατικής μορφής.Για το συμβάν αναμένεται ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

-Δύο υπαξιωματικοί της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα στα χέρια από αυξημένη θερμότητα, στην προσπάθεια τους να ασφαλίσουν τις πόρτες του κτιρίου όπου στρατωνίζεται η δύναμη μαζί με άλλες συμμαχικές δυνάμεις.Τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις από την έκρηξη φιαλών προπανίου που είχε σημειωθεί σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο, στην Καμπούλ.Η έκρηξη στο πρατήριο σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 14:40 ώρα Ελλάδος. Στα στελέχη δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της αποστολής και δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική ή νοσοκομειακή φροντίδα. Η κατάστασή τους παρακολουθείται.
http://www.lifo.gr/now/world/12802
http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.