6/7/12

Σαμαράς: Η κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα τετραετίας

Αυτή η κυβέρνηση θα πει την αλήθεια και θα δείξει αποφασιστικότητα, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής, στον μαραθώνιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις, την εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσολογίου μέχρι το 2013 καθώς και την καταπολέμηση της σπατάλης μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Από το βήμα της Βουλής, μιλώντας πρώτος στον «μαραθώνιο» των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς είπε ότι θα μιλήσει χωρίς γενικολογίες και περιστροφές, χωρίς εύκολες υποσχέσεις και υπεκφυγές.
«Ο λαός έχει ανάγκη από αλήθεια, προοπτική, ελπίδα και κουράγιο. Θα πω όλη των αλήθεια. Αυτή η κυβέρνηση θα πει την αλήθεια και θα δείξει αποφασιστικότητα, η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και εμείς θα δώσουμε όλες τις μάχες για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Η πρώτη μάχη που θα δώσουμε θα είναι η μάχη του αυτονόητου. Τώρα πρέπει ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε το προφανές γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από το τέλμα…η κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα τετραετίας».
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «θα τα πετύχουμε όλα αυτά με όπλο την αποφασιστικότητα και αυτή εκφράζεται από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής ευθύνης. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να χαιρετίσω τα τρία κόμματα που συναποτελούν τη νέα κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Με στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να διορθώσει τα λάθη που έγιναν και να ανοίξει το δρόμο προς την ανάπτυξη. Με στόχο να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολα αλλά τώρα έχουμε ως στήριγμα την ενότητα του ελληνικού λαού».
Αναφερόμενος στα κοινωνικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες, ο πρωθυπουργός είπε: «Το πρόβλημά μας δεν είναι κάποιες μεταρρυθμίσεις ή κάποιοι στόχοι που πρέπει να πιάσουμε. Είναι η κοινωνία. Δεν μπορούν οι Έλληνες πολίτες που κάποτε είχαν σπίτι να μην έχουν ή να τρέφονται με σισίτια. Δεν μπορούν συμπολίτες μας να αυτοκτονούν ή κάποιοι να μην νιώθουν ασφαλείς. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα από παρωπίδες ιδεολογικές ή κομματικές, θα δει το πρόβλημα. Το τι θα κάνουμε αναλυτικά θα το πουν οι υπουργοί στις ομιλίες τους. Εγώ θα μιλήσω γενικά και για τα πιο άμεσα».
«Κύρια επιδίωξή μας είναι να αναχαιτίσουμε την ύφεση», συνέχισε ο κ. Σαμαρά και δήλωσε: «Θα κάνουμε διαρθρωτικές δομές όχι γιατί μας το ζητά το μνημόνμιο αλλά γιατί πρέπει να το κάνουμε. Θα δώσουμε έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και θα προωθήσουμε και άλλες που δεν αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις, όπως οι σιδηρόδρομοι. Ακόμη και την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας. Και όχι τμηματικά. Ασφαλώς θα γίνουν με προσοχή, με διατήρηση του δικτύου και του ενεργειακού πλαισίου, με περιβαλλοντικές ρήτρες. Δεν τις βλέπουμε ταμειακά, τις βλέπουμε κυρίως αναπτυξιακά. Όποιος αναλάβει, θα πρέπει να κάνει επενδύσεις. Από την άλλη πλευρά θα είμαστε προσεχτικοί στην αποκρατικοποίηση των εταιρειών υδάτων. Θα προχωρήσουμε σε παραχωρήσεις και ανάπτυξη υποδομών. Θα αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του δημοσίου. με ειδικό φορέα αξιοποίησης της έκτασης από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Φυσικά θα ληφθούν μέτρα ούτως ώστε το περιβάλλον να προστατευτεί παντού», συμπλήρωσε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στην εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους 12,5 δισ. ευρώ που αυτή την στιγμή παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Επίσης, μέτρα για στήριξη ρευστότητας και επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζε. Επίσης προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσολογίου μέχρι το 2013 το οποίο θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
O πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε άμεσα μέτρα καταπολέμησης της σπατάληςμέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, παράλληλα με τη διοικητική μεταρρύθμιση ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία ανώτατου συντονιστικού οργάνου υπό τον πρωθυπουργό καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών συμψηφισμού των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες.
Oρκωμοσία Σαμαρά και βουλευτών
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έδωσε τον όρκο του βουλευτή στην Ολομέλεια, διότι απουσίαζε από την τελετή ορκωμοσίας της Βουλής της 28ης Ιουνίου, λόγω της ανάρρωσής του.
Ορκίστηκαν επίσης βουλευτές ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι την ημέρα της ορκωμοσίας της Βουλής βρίσκονταν σε κυβερνητική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Τον νενομισμένο όρκο έδωσαν ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που επίσης δεν είχαν ορκιστεί μαζί με τα άλλα μέλη της Βουλής.
Της τελετής ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ενώπιον του οποίου ορκίστηκαν οι βουλευτές.
Οι αρχηγοί των επτά κομμάτων της Βουλής θα μιλήσουν το βράδυ της Κυριακής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψήφο εμπιστοσύνης.
Τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
www.kathimerini.gr

23 σχόλια:

  1. Ή με μεγάλη ευκολία λες ένα μεγάλο ψέμα,ή το ίδιο εύκολα το πιστεύεις και το λες.

    Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιο απο τα δυο είναι το χειρότερο.

    Η μόνη αλήθεια είναι ότι έχεις λίγο χρόνο στη διάθεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις ιδιωτικοποιήσεις δεν τις «βλέπει ταμιακά αλλά αναπτυξιακά»!
    Το «επιχείρημα» του είναι ότι αυτός που θα αναλάβει τον σιδηρόδρομο θα πρέπει να κάνει «επενδύσεις».
    Αν εγώ δηλαδή πουλήσω το σπίτι μου για να πληρώσω τα χρέη μου θα «αναπτυχθώ», επειδή ο νέος αγοραστής θα κάνει ανακαίνιση και θα αλλάξει ντουλάπια, κουφώματα κ.τ.λ.!!!

    Ποιο θα είναι το κέρδος του κράτους από την πώληση του ΟΣΕ;
    Το Φ.Π.Α που υποτίθεται ότι θα εισπράξει από την «ανακαίνιση» που πιθανόν να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης του Ο.Σ.Ε.;
    Η Αμερική είναι μια απολύτως ιδιωτική χώρα η οποία όμως είναι καταχρεωμένη σε ιδιώτες τραπεζίτες ή αλλιώς «επενδυτές»!
    Αυτό δεν είναι «μοντέλο ανάπτυξης» αλλά μοντέλο υποταγής στην «μικρή διεθνή ελίτ» όπως αποκαλεί και ο φίλος του ο Γιώργος τους διεθνείς τραπεζίτες.

    Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει ήταν να οδηγήσει στην φυλακή όλους τους πολιτικούς που υπόγραφαν τόσα χρόνια τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του Ο.Σ.Ε. και αγόραζαν τρένα ακατάλληλα για το δικό μας σιδηροδρομικό δίκτυο.
    Είναι δυνατόν να πληρώνουν 80.000 το χρόνο σε μια καθαρίστρια και μετά να μας λένε ότι ο Ο.Σ.Ε. είναι ζημιογόνος;

    Θα είναι λέει «προσεκτικοί» στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών υδάτων! Δηλαδή; Εγώ ο κακοπροαίρετος θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα «προσέξουν» πάρα πολύ έτσι ώστε να μην αφήσουν ούτε σταγόνα νερού στο δημόσιο. Ήδη έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των γεωτρήσεων και των πηγαδιών για να τα πουλήσουν σε ιδιώτες μετά.
    Δηλαδή εγώ θα χρηματοδοτήσω την γεώτρηση στο δικό μου χωράφι, το κράτος θα βάλει την υποδομή δηλαδή το ρολόι, μετά θα πουλήσει τα υδάτινα αποθέματα σε έναν τραπεζίτη και αυτός θα εισπράττει τα κέρδη από την «επένδυση» του.
    Σε κάποιες άλλες εποχές θα σας είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο.
    Πόσο κάνει το νερό κ Σαμαρά;
    Ποιος και με ποιο τρόπο θα το κοστολογήσει;
    Ποιοι είστε εσείς τελικά που αποφασίσετε να πουλήσετε την δική μου περιουσία; Το 38% των ψηφοφόρων δεν ψήφισαν. Από το υπόλοιπο 62% αθροιστικά και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχετε λάβει 48,19%.
    Στην πραγματικότητα εκπροσωπείται το 29% των Ελλήνων ψηφοφόρων.
    Είστε μια φασίζουσα μειοψηφία διότι θέλετε να επιβάλλεται την ιδιωτικοποίηση της χώρας χωρίς να ρωτήσετε τους Έλληνες πολίτες που είναι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Το 38% των ψηφοφόρων δεν ψήφισαν<

    Ας ψήφιζαν! Αφού δεν ψήφισαν, σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει. Εξαιρούνται οι αποχές, λόγω ανωτέρας βίας.

    Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται, διότι στην Ελλάδα οι δημόσιοι οργανισμοί γίνονται θέσεις διορισμού "ημετέρων". Το ξέρουμε καλά αυτό. Το ίδιο ήταν και η ΟΑ, μία αμαρτωλή ιστορία, που στοίχισε ακριβά στον ελληνικό λαό.

    >Είναι δυνατόν να πληρώνουν 80.000 το χρόνο σε μια καθαρίστρια και μετά να μας λένε ότι ο Ο.Σ.Ε. είναι ζημιογόνος;<

    Μα αυτό ακριβώς θα πει κακοδιαχείριση, η οποία, κατά τα φαινόμενα, δεν είναι ελέγξιμη στην Ελλάδα.

    Βεβαίως, οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και εφ' όσον δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του κράτους.

    Εκτός κι αν τόσα χρόνια δεν πειστήκαμε ότι το σοβιετικό μοντέλο και στην Ελλάδα είναι παταγωδώς αποτυχημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αυτό που αναζητώ, είναι μία δέσμευση για τον έλεγχο των ΜΚΟ, οι οποίες, απ' όσο γνωρίζω, δεν έπαψαν ποτέ να χρηματοδοτούνται (και) από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, πάντα χωρίς έλεγχο και παρά το ότι κάποιες απ' αυτές δημιουργούν προβλήματα στην χώρα. Παλιά, γνωστή ιστορία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν τω μεταξύ...

    Άναυδη Ή Άναβδι;

    *Έβγαλαν το "η" και το "ω" από τη γραμματική της Ε' και ΣΤ' δημοτικού*
    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/evgalan_to_h_kai_to_w_apo_th_grammatikh_ths_e_kai_st_dhmotikou.1845805.html

    -Τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!! Τα: α, ε, ι, ο, καιτο ου.

    -Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!

    -Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν
    πλέον!!!"

    Πλήρης αποδόμηση της Ελληνικής Γλώσσας, ετυμολογικής συνέχειας,μαθηματικής
    δομής της, μουσικότητας της, κατάργησή της ως εργαλείο σκέψης και ανάλυσης.
    Μετά τους Ιστορικούς Συνωστισμούς στα παράλια της Σμύρνης, ηχούν οι
    πένθιμες καμπάνες για τη Γλώσσα μας.
    Mε ραγδαίους ρυθμούς και απροκάλυπτα, μέσα στην λαίλαπα που βιώνουμε.

    Φυσικά οι 'παγκοσμιοποιητές' θα πληρωθούν αδρά από εμάς τους ίδιους για να μας "μάθουν Γράμματα".

    Πολλά φωνήεντα άχρηστα και αχρείαστα για εργάτες Ειδικών Εργασιακών Ζωνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ποσοστό της αποχής είναι λάθος,γιατί οι εκλογές έγιναν με τα στατιστικά στοιχεία του 2001,επειδή η τελευταία απογραφή δεν ήταν έτοιμη.

    Επομένως,όλοι όσοι απεβίωσαν απο τότε,υπήρχαν στους εκλογικούς καταλόγους.

    Επίσης,πολλοί είναι εκείνοι που ήταν εγγεγραμμένοι σε εκλογικές περιφέρειες μακριά απο τον τόπο διαμονής τους,και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν.

    Πιστεύω ότι είναι πολύ λίγοι εκείνοι που αδιαφόρησαν και δεν πήγαν να ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist,είναι παλαιά η συνταγή,να ''κακοδιαχειρίζεσαι'' μια ΔΕΚΟ,να την καθιστά ζημιογόνα,και ''δικαιολογημένα'' μετά να την ξεπουλάς.

    Η ''κακοδιαχείριση'' έχει δύο ευεργετικές συνέπειες για τους πολιτικούς,η μια είναι ότι δικαιολογεί μια αποκρατικοποίηση,και ο δεύτερος είναι ότι εξευτελίζει την αξία του προς πώληση οργανισμού.

    Οι επιχειρηματίες που στηρίζουν με πολλούς τρόπους τα κόμματα,έχουν και κάποιες απαιτήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο/Η Nativistείπε...
    @ Georgia Eleonor

    Τελικά, είναι εφτά τα φωνήεντα;

    7 Ιουλίου 2012 6:50 μ.μ.
    Και φωνάζουν δυνατά μας έλεγε ο μακαρίτης δάσκαλος μας. έπειτα ακολουθούσε παν ζουρλισμός για να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο, ίσως συμβαίνει και αυτό, αν και δεν νομίζω ότι όλα γίνονται βάσει σχεδίου. Πάρε για παράδειγμα τους γεωργικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι έκαναν επιχειρήσεις (τυποποίηση και ενδοχώρια πώληση, ή εξαγωγή προϊόντων). Όλοι ήσαν χρεοκοπημένοι. Γιατί; Διότι διόριζαν τους "ημέτερους", συγγενείς και φίλους των προέδρων, έκαναν κακοδιαχείριση, καταχρήσεις κλπ. Τελικά ποιος πλήρωσε; Μα το κράτος, διότι αυτοί δανείζονταν από την ΑΤΕ κι έκαναν αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλες, υγιείς επιχειρήσεις, ιδιωτικές όμως, μέχρι που τις κατέστρεψαν. Μετά την είσοδο στην ΕΕ, όταν έχασαν τα προνόμια, έκλεισαν κι αυτοί και μείναμε χωρίς επιχειρήσεις. Την ζημιά τους, πάντως, την πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος, οι δε σχετικοί με τα συνεταιριστικά έχουν ακόμη τεράστιες περιουσίες.

    Το ίδιο συνέβη με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επίσης είχαν 10πλάσιους από τους απαιτούμενους υπαλλήλους. Όλα χρεοκοπημένα. Αν δεν ήταν κρατικά, ποιος θα τα υποχρέωνε να προσλάβουν τόσο προσωπικό και να παίξουν τα αποθεματικά των, δηλαδή τα λεφτά των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο, για να βγει ο Σημίτης πρωθυπουργός το 2000;

    Αυτά, όμως, όπως και τους συνεταιρισμούς, δεν τα εποφθαλμιούσε κάποιος ιδιώτης, έτσι δεν είναι;

    Ο Γιάννης Μαρίνος και όχι μόνο, έχει πολλάκις επισημάνει το καταστροφικό κρατικό κτήνος, το μόνο σοβιετικού τύπου της Δύσης.

    Ο κόσμος πάει μπροστά. Εμείς δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ακόμη σε σοβιετικά μοντέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ο/Η Nativistείπε...
    Αν κρίνουμε από την σύγχιση που διέπει την απάντηση στο άρθρο που παρέθεσες, επιλέγω 7- ψάχνω γιά Τζάρτζανο κατεπειγόντως.
    Άλλο εξέλιξη και άλλο βιασμός και γλωσική πτώχευση.

    Αν η απάντηση δεν σε ικανοποιεί, τότε μπορείς να επιλέξεις κάτωθι ένα-δύο 'οριστικά ίσως" σαν τελεσίδικη απάντηση, που θα ικανοποιούσε και τον αρθρογράφο.

    Τα φωνήεντα λοιπόν είναι 7;

    - Ίσως να είναι.
    - Ίσως να μην είναι.
    - Ίσως να είναι και να μην είναι.
    - Ίσως να είναι απροσδιόριστο.
    - Ίσως να είναι και απροσδιόριστο μαζί.
    - Ίσως να μην είναι και απροσδιόριστο μαζί.
    -Ίσως να είναι και να μην είναι και απροσδιόριστο μαζί.

    Εδώ πού έχουμε φτάσει τι άλλο να πώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των Υδάτινων Πόρων, ένα έχω να πω:

    Είναι εκτός μέτρου ανθρώπινου και λογικής.
    Προσωπικά το ερμηνεύω σαν Ύβρη.
    Δεν μπορεί να επικαλείται - με οποιοδήποτε πρόσχημα- Ιδιωτικοποίηση, εκτός αν αυτοί που το επικαλούνται, είναι σε θέση να το παράξουν εκ του μηδενός.

    Το ίδιο και για τον Αέρα που αναπνέουμε, αν και προς το παρόν δεν τίθεται θέμα, ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Nativist ¨
    "Το ίδιο συνέβη με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επίσης είχαν 10πλάσιους από τους απαιτούμενους υπαλλήλους. Όλα χρεοκοπημένα. Αν δεν ήταν κρατικά, ποιος θα τα υποχρέωνε να προσλάβουν τόσο προσωπικό και να παίξουν τα αποθεματικά των, δηλαδή τα λεφτά των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο, για να βγει ο Σημίτης πρωθυπουργός το 2000;"

    Νάτιβιστ εσύ εδώ περιγράφεις κατάχρηση, υπεξαίρεση, απιστία κ.ά.

    Το πρόβλημα δεν είναι πως ήταν κρατικά, αλλά πως το Κράτος καταχράσθηκε την Εξουσία που του παρασχέθηκε ακριβώς για τους αντίθετους λόγους. Είπαμε να μην βαφτίζουμε το Κρέας Ψάρι για να διακαιολογήσουμε τα χειρότερα ως εξυπακουόμενα.
    Φυσικό επόμενο μετά τις διαπιστώσεις που παραθέτεις- και πλείστες όσες άλλες- είναι η τιμωρία των υπεύθυνων και η εξυγίανση του Δημοσίου- ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ- όπως δρομολογείται ως φυσικό επόμενο, που είναι μια άλλη μορφή στρέβλωσης και κατάχρησης του Δημόσιου πλούτου.
    Η Φυγή από την Σκύλλα είναι η Χάρυβδη λοιπόν;
    Είναι αυτό υγιές; ή ακόμα νοείται σαν νόμιμο τίμημα η καθολική εξόντωση και ο εκμηδενισμός των πάντων;
    Ειλικρινά απορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nativist,αντί να μου αναφέρεις ένα παράδειγμα που λόγω κακοδιαχείρισης δεν πήγαν καλά οι συνεταιρισμοί,καλύτερα θα ήταν να ψάξουμε ΟΛΟΙ μας έστω και ΕΝΑ παράδειγμα που να λειτούργησε όπως έπρεπε.

    Φυσικά και δεν διαφωνώ με αυτά που έγραψες,αλλά συμφωνώ και με την Γεωργία

    -Φυσικό επόμενο μετά τις διαπιστώσεις που παραθέτεις- και πλείστες όσες άλλες- είναι η τιμωρία των υπεύθυνων και η εξυγίανση του Δημοσίου- ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ- όπως δρομολογείται ως φυσικό επόμενο, που είναι μια άλλη μορφή στρέβλωσης και κατάχρησης του Δημόσιου πλούτου.-

    ΥΓ
    Ακόμη και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς τα κομματικά έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Georgia Eleonor

    Σου παρέθεσα ένα κείμενο αρκετά μεγάλο, για να δεις την αντίθετη άποψη και μέσα από τον διάλογο.

    Η δική μου γνώμη και απάντηση είναι ότι, μετά την μεταπολίτευση, επικράτησε το πνεύμα της ήσσονος προσπαθείας και στην γλώσσα, με αποτέλεσμα να την καταστρέψουν. Εδώ και 30 τόσα χρόνια, ακούμε για παιδιά δυσλεκτικά, δυσμαθησιακά και παρόμοια φαιδρά, χάριν των οποίων πρέπει να απλουστευθεί η γλώσσα. Κανείς δεν είπε ότι η (υπερ)απλούστευση αυτή εξυπηρετεί και τους δασκάλους, διότι τους γλυτώνει από τον κόπο να διδάξουν αυτά τα δυσμαθησιακά παιδιά. Πώς το έκαναν οι παλιότεροι δάσκαλοι;
    Άρα, ήσσον προσπάθεια όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και τους δασκάλους.

    Η κατάργηση των τόνων και των πνευμάτων είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να μάθει ένα παιδί ορθογραφία από την ετυμολογία της λέξεως, γι αυτό βλέπομε, κυρίως στο διαδίκτυο, αυτό το όργιο ανορθογραφίας, κακογραφίας, ασυνταξίας και γενικά κακής χρήσης της γλώσσας.
    Η κατάργηση των "άχρηστων" αρχαίων ελληνικών, απλώς απέκοψε τους νεοέλληνες από τις ρίζες της γλώσσας τους, σε σημείο που τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να διαβάσουν π.χ. Παπαδιαμάντη. Πώς τον διαβάζαμε εμείς;

    Νομίζω ότι η απάντησή μου είναι σαφής. Δεν είμαι δάσκαλος, δεν είμαι φιλόλογος, αλλά είμαι Έλληνας και λυπούμαι για την κατάντια αυτή. Διότι περί κατάντιας πρόκειται.-

    Όσον αφορά στο δεύτερό σου σχόλιο, είπα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνονται με φειδώ κι εκεί που χρειάζεται. Ασφαλώς οι υδάτινοι πόροι δεν πρέπει επ' ουδενί να ιδιωτικοποιηθούν. Είχε ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ στον "Εξάντα" του Αυγερόπουλου, σχετικά με το εμπόριο νερού.

    Στο τρίτο σου σχόλιο, με ερμηνεύεις αυθαίρετα, ενώ είμαι σαφέστατος. Απλώς πρόσθεσα και την περίπτωση των ταμείων, για να δείξω τι γίνεται σε όλους τους κρατικούς/κρατικοδίαιτους οργανισμούς. Πού βλέπεις το λάθος; Δεν είχαν (έχουν;) το 10πλάπασιο από το απαιτούμενο προσωπικό, όπως και η ΔΕΗ, η ΟΑ, ο ΟΣΕ κλπ; Δεν βόλευαν τους βουλευτές να βολεύουν "ημετέρους" άχρηστους αργόμισθους, τεμπέληδες και ανίκανους ως επί το πλείστον, οι οποίοι στον ιδιωτικό τομέα δεν θα μπορούσαν και ούτε ήθελαν οι ίδιοι να προσληφθούν, επειδή έπρεπε να δουλεύουν;

    Τι πάει να πει "Είπαμε να μην βαφτίζουμε το Κρέας Ψάρι για να διακαιολογήσουμε τα χειρότερα ως εξυπακουόμενα";

    >Φυσικό επόμενο μετά τις διαπιστώσεις που παραθέτεις- και πλείστες όσες άλλες- είναι η τιμωρία των υπεύθυνων και η εξυγίανση του Δημοσίου<

    Τώρα μάλιστα, σωθήκαμε. Και μέχρι τότε δεν θα έχομε υπηρεσίες, αλλά θα πληρώνομε πανάκριβα τους κρατικο΄θυς φορείς. Όχι, Georgia, δεν καταργώ το ΔΗΜΟΣΙΟ, αλλά το ΔΗΜΟΣΙΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, που έχει αποτύχει παταγωδώς. Όπου ανακατεύτηκε τα έκανε θάλασσα και μετά πλήρωνε ο φορολογούμενος. Ε, εγώ αρνούμαι να συνεχιστεί αυτό το μασκαραλίκι.

    Δεν ξέρω για τι βλέπεις σαν "Χάρυβδη" τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αν ποτέ η Ελλάδα (και όχι μόνο) πέτυχε κάτι, το πέτυχε χάρη σ' αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε αυτό που γράφεις για τη γλώσσα συμφωνώ,αλλά θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα σε σχέση με εμένα.

    Στο σχολείο η ορθογραφία ήταν το πιο δυνατό μου σημείο,ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

    Αργότερα,μετά το σχολείο,δεν τύχαινε ούτε να διαβάσω κάτι αλλά ούτε και χρειαζόταν να γράψω.Μετά απο χρόνια,όταν άρχισα να γράφω σχόλια εδώ,παρατήρησα ότι έγραφα ανορθόγραφα,και ομολογώ ότι αυτό με σόκαρε αρκετά,δεν το περίμενα να μου συμβεί,γιατί όπως σου ανέφερα ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

    Μου έκανε τρομερή εντύπωση,και απο τότε προσπάθησα να το διορθώσω.

    Για τους δασκάλους που ανέφερες,ένας που είχα στο δημοτικό συνδικαλίστηκε και φτάσαμε μέχρι και στο σημείο να με αφήνει εμένα στην έδρα να προσέχω την τάξη...Όποτε γούσταρε ερχόταν ή έφευγε,καταλαβαίνεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρήστο, είδα το σχόλιό σου τώρα, αλλά νομίζω ότι η απάντησή σου στην Georgia (πρέπει να) καλύπτει κι εσένα.

    Μην μπερδεύετε την φύση των πραγμάτων. Αν ο κοινοβουλευτισμός δημιουργεί το πελατειακό κράτος (τουλάχιστον ως εφαρμόζεται εν Ελλάδι), έτσι και οι κρατικοί οργανισμοί/επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν το πελατειακό αυτό κράτος.

    Δεν είναι θέμα μονάχα τιμωρίας των υπευθύνων και καθαρίσαμε. Η "θεσούλα στο δημόσιο" και μάλιστα συνοδευόμενη από την μονιμότητα (ελληνική πατέντα κι αυτή), προάγει την τεμπελιά, την αδιαφορία και την διαφθορά.

    Στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να δουλέψεις και αυτό είναι που τρομάζει τους Έλληνες. Ο ιδιωτικός τομέας έχει ως στόχο το κέρδος και γι αυτό έχει απαιτήσεις, δεν προσλαμβάνει όσους κι όσους και τις ζημίες του τις πληρώνει ο ίδιος και όχι ο φορολογούμενος. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως οι ΠΑΕ, αλλά δεν είναι ο κανόνας, όπως οι κρατικές επιχειρήσεις.

    Τι τα θέλετε, τι γυρεύετε; Συγκρίνετε την ΟΑ πώς ήταν στα χέρια του Ωνάση και πώς κατάντησε στα χέρια του Δημοσίου. Υπάρχει και το ερώτημα πώς είναι τώρα στα χέρια του Βγενόπουλου, αλλά ας μην λησμονούμε ότι υπάρχουν και κακοί επιχειρηματίες. Τις ζημιές της πάντως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, δεν θα της φορτωθεί ο ελληνικός λαός, εκτός κι αν την ξαναπάρει πίσω το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αντιλαμβάνομαι ότι σου είναι σχεδόν αδύνατον,ακόμη και να υποθέσεις ότι το Ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να λειτουργεί υποδειγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Nativist
    α)Το σχόλιό μου για την γλώσσα υποκρύπτει χιούμορ - αν δεν το κατάλαβες, που φτάσαμε να επικαλούμαστε αρχές Ζεν ή Απροσδιοριστίας ως προς την ύπαρξη των Φωνηέντων. Συμφωνώ μαζί σου σε όσα γράφεις σχετικά.
    β) Σχετικά με τον Ιδιωτικό τομέα δεν έχω κανένα πρόβλημα, πλήν διαφωνώ ως προς την ανάγκη Ιδιωτικοποίησης των Πάντων. Πιστεύω πως το υγιές είναι η ύπαρξη μεικτής οικονομίας.
    Διαφωνώ σφόδρα με την απαξίωση της Κοινωφέλειας και της Στρατηγικής σημασίας ορισμένων τομέων.
    Αυτό εννοώ που όταν λέω "βαφτίζουμε το Κρέας ψάρι" έγκειτα στην εξίσωση της Εκποίησης ως Μεταρρύθμισης, χωρίς να αναφέρομαι σε εσένα, αλλά στους στόχους του Μνημονίου. Στόχοι που εξαρχής ήταν και είναι η υφαρπαγή του Δημόσιου πλούτου του "επι της επιφανείας, του αέρα, των υποκάτω της Γης μας και της Θαλάσσης μας.
    -Ως προς το Δημοσιοϋπαλληλικό τερατούργημα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν αρχής γενομένης με την άρση της μονιμότητας, κριτήρια ΑΣΕΠ και γιατί όχι ΕΞΙΣΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ; (Δεν αναφέρομαι σε μισθούς ΡΟυμανίας).

    Ίσως όπως λέει και ο Χρήστος:
    "Αντιλαμβάνομαι ότι σου είναι σχεδόν αδύνατον,ακόμη και να υποθέσεις ότι το Ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να λειτουργεί υποδειγματικά."
    Αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατον- απλά δεν στοχεύουμε προς αυτό, για τους λόγους που προανέφερα (ΜΝΗΜΟΝΙΟ).

    Να προσθέσω πως κατά την ταπεινή μου άποψη η το μεγαλύτερο μέρος Κυριαρχίας έως τώρα παραχωρήθηκε με την Εκποίηση του ΟΤΕ με την Ελλάδα να μην ελέγχει τον Νευραλγικότερο τομέα για την εποχή μας δλδ τις Επικοινωνίες.
    Η δε Ντόιτσε Τέλεκομ που πήρε και απαξίωσε τον πλούτο του΄, έχει και την δυνατότητα της "ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ" δλδ ελέγχου των ΠΑΝΤΩΝ μέσω λογισμικού, από τα γραφεία της στην Γερμανία.

    γ)Για τα Νερά, χαίρομαι για την απάντησή σου και θα δώ την παραπομπή αργότερα. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι δεν έχεις αντιληφθεί πως το πρόγραμμα των Ιδιωτικοποιήσεων διακατέχεται ακριβώς από αυτό το ακραίο πνεύμα και οι εδώ εκτελεστές του υπερθεματίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Georgia, Χρήστο,

    Δύο κουβέντες, για να κλείσω το θέμα, επί του οποίου θα μπορούσαμε να γράφομε εσαεί:

    >Αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατον- απλά δεν στοχεύουμε προς αυτό, για τους λόγους που προανέφερα (ΜΝΗΜΟΝΙΟ).<

    Λάθος. Είναι εντελώς αδύνατον, εφ' όσον το κράτος ευρίσκεται στα χέρια των συμμοριών, που αυτοαποκαλούνται κόμματα. Πάντα διεφθαρμένα ήσαν, πάντα διεφθαρμένο ήταν, χωρίς πάντα να υπάρχει μνημόνιο. Αντιθέτως μάλιστα, στο μνημόνιο φθάσαμε εξ αιτίας της διαφθοράς των/του. Δεν το αντιλαμβάνεστε;

    >με την Ελλάδα να μην ελέγχει τον Νευραλγικότερο τομέα για την εποχή μας δλδ τις Επικοινωνίες.<

    Ούτε οι ΗΠΑ τις ελέγχουν, αφού ανέκαθεν εκεί οι τηλεπικοινωνίες ήσαν ιδιωτικές. Θυμάμαι κάποιες μεγάλες εταιρείες, όπως τις RCA, WUD, TWX, ITT. Θα υπάρχουν ασφαλώς κι άλλες. Πώς διασφαλίζει εκεί το κράτος τις απόρρητες γραμμές των ΕΔ, του FBI, της CIA και όποιες άλλες θέλει/πρέπει να ελέγχει; Και βεβαίως δεν είναι μόνον οι ΗΠΑ. Απλώς, ένα παράδειγμα έδωσα, για τον σαθρό ισχυρισμό, ότι τάχα δεν θα ελέγχομε το απόρρητο των κρατικών υπηρεσιών μας, λόγω ιδιωτικοποίησης. Αρλούμπες.

    Πότε είχες καλύτερες τηλεπικοινωνίες, τώρα, με τον ανταγωνισμό, ή προ 10ετίας (20ετίας; Δεν θυμάμαι και ούτε θέλω να θυμάμαι), όταν μετά τις 10πμ ήταν αδύνατο να επικοινωνήσεις με Αθήνα (από την επαρχία), ή μέσα στην Αθήνα; Ξεχνάτε αυτή την φρίκη, ή δεν την ζήσατε;

    Τα σοβιέτ καταργήθηκαν απ' αυτούς που τα είχαν. Δεν θα τα κρατήσομε στην Ελλάδα για να μας ταλαιπωρούν.

    Τα δύο λόγια έγιναν πολλά. Αν δεν πειστήκατε, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχ, και μιας περί τηλεπικοινωνιών, να μην λησμονήσω και το άλλο σημαντικό, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Θυμάστε τι πληρώναμε παλιά με το κρατικό μονοπώλιο του ΟΤΕ και ιδίως στα υπεραστικά τηλεφωνήματα; Ποιος τολμούσε να μιλήσει πάνω από δύο-τρία λεπτά και αφήστε δα το εξωτερικό. Σήμερα σου παρέχονται θαυμάσια πακέτα, με τα οποία πληρώνεις μία αστική μονάδα για να τηλεφωνείς οπουδήποτε, ανάλογα με την συμφωνία, η δε πολυλογία στο τηλέφωνο δεν μπλοκάρει πια τις γραμμές, όπως παλιά.

    Ο ΟΤΕ χρέωνε τα μαλλιοκέφαλά του (μάλλον τα δικά μας), διότι είχε να θρέψει μία στρατιά τεμπέληδων κατακομματιασμένων. Θυμάστε τις "υπηρεσίες" του και προπαντός την "ευγένεια", με την οποία σας αντιμετώπιζαν; Έκαναν μία ώρα να σηκώσουν το τηλέφωνο των πληροφοριών, αν το σήκωναν βέβαια και ουαί και τρισαλίμονο αν τολμούσες να διαμαρτυρηθείς! Σήμερα; "Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε", "μήπως θέλετε να σας συνδέσουμε" και άλλα τέτοια ΕΥΝΟΗΤΑ για άλλα κράτη, αλλά όχι για την βαλκανική, ελληνική σοβιετία!

    Φρικιώ και μόνο στην ανάμνηση εκείνων των τρισάθλιων εποχών.

    Τ Ε Λ Ο Σ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Χρήστο
    Αυτός ο ΟΤΕ που περιγράφεις δεν είναι αυτός που ξεπουλήθηκε.
    Ο ΟΤΕ ήταν κταταιότατος με υποκαταστήματα στα βαλκάνια. Το ένα στη ΦΥΡΟΜ το έκλεισε ή Ντόιτσε, γιατί διατηρούσε δικό της υποκατάστημα, με τεράστια ζημία για το Ελλ.Δημ.
    Άυτόν τον ΟΤΕ τον έχτισαν οι υπάλληλοί του, που προφανώς δεν είναι όλοι λαμόγια.
    Παραβλέπεις τις καταδίκες της Ντόιτσε από την ΕΕ για τους μικρομετόχους που επίσης ζημίωσε και επίσης το Τεράστιο Κόστος που επωμισθήκαμε ως κράτος με την πρόωρη συνταξιοδότηση. Κατά τα λοιπά ως Homo katanaloticus- προς το παρόν όλα καλά.
    Αυτή η ισοπεδωτική απαξίωση όλων των Δ.Υ. καταντά εμφιλιοπολεμική κια δεν είμαι σύμφωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατά λάθος, στο τελευταίο σχόλιο ενώ απευθυνόμουν στον Νάιτιβιςτ έγραψα Χρήστο.
    Συμπληρωματικά σχετικά με τις αρλούμπες: μακάρι να έχεις εσύ δίκιο (το παρελθόν εδώ άλλα μας λέει, ξέρεις μέχρι Πρωθυπουργό μέσω Vodafon).
    Να μου επιτρέψεις ωστόσο, -για να το κλείσω και εγώ το θέμα- να αμφιβάλω αν οι εταιρίες που προαναφέρεις, ή όποιες άλλες είχαν το δικαίωμα συλλογής στοιχείων ανεξέλεγκτα και εκ του μακρόθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.