7/7/12

Τα μυστικά της Τραπεζούντας και το "σταυρουδάκι" του Κώστα

7 σχόλια:

  1. Συγκινήθηκα θα λεγε κανεις εαν δεν ήταν ο κύριος καθηγητής, οτι είναι μια ψεύτικη ιστορία σαν αυτές που έβλεπα στον ελληνικό κινηματογράφο, έργα που είχε κάνει και ο Ν.Ξανθόπουλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε, μέσα στον καύσωνα, βάλθηκες να μας πλαντάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tήν πρώτη φορά πού είχα δεί τήν εκπομπή δάκρυσα. Ξαναδάκρυσα καί τώρα. Αυτά τά χώματα δέν θά τά ξεχάσουμε όσο καί νά θέλουν οι προδότες πού μάς κυβερνούν. Εκατομμύρια παιδιά μάς άρπαξαν οι Τόυρκοι καί ο Τατσόπουλος μάς μιλούσε γιά πολυπολιτισμική καί ανεκτική οθωμανική αυτοκρατορία. Καί μπήκε καί στήν Βουλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιστορία έχει καί συνέχεια. Όταν ο Ευφραιμίδης επέστρεφε, σκεφτόταν πώς θά πεί στήν γερόντισσα γιά τόν χαμένο γιό της. Θά ήταν τρομερή η συγκίνηση. Αλλά την γερόντισσα δέν τήν πρόλαβε ζωντανή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ fstav
    Εμ βλέπετε, ότι όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται "πολυπολιτισμικές αντιλήψεις" (που κατά βάθος, αμνηστεύουν όλα τα εγκλήματα των γειτόνων μας και τις σφαγές των δικών μας ανθρώπων), μάλλον δεν έχουν πληρώσει φόρο αίματος στις οικογένειές τους.
    Οποιος δεν πόνεσε και δεν έχασε, εύκολα πουλάει και χαρίζει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά που άλλα είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλα όχι.
    Ένα παρόμοιο περιστατικό άκουσα από τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη (ράφτη Ποντιακών στολών, κάτοικο Σουρμένων Αττικής).
    Μια γυναίκα κατά τη διάρκεια των διώξεων έχασε τον άνδρα και τα δυο αγόρια της και μετά τον ξεριζωμό εγκαταστάθηκε στην Δράμα με ότι της είχε απομείνει, ένα βρέφος κοριτσάκι.
    Αρκετά χρόνια μετά τον ξεριζωμό αποφάσισε να πάει στο σπίτι της στον Πόντο να βρει τα χρυσαφικά και τις χρυσές λίρες που είχαν κρύψει φεύγοντας.
    Ο ένοικος του σπιτιού ήταν αξιωματικός του Τουρκικού στρατού. Καλοδέχθηκε και φιλοξένησε για πολλές μέρες την επισκέπτριά του.
    Στις συζητήσεις τους, του είχε εκμυστηρευτεί ότι έχασε τον άνδρα και τα δυο αγόρια της και τον παρακάλεσε αν μπορούσε να μάθει κάτι σχετικά. Του είπε ότι ζούσε με ότι της είχε απομείνει, μια κόρη.
    Κάποια στιγμή η γυναίκα αποφάσισε να του πει για τα κρυμμένα χρυσαφικά και ζήτησε ένα μικρό μόνο μέρος από αυτά. Πράγματι βρήκαν τα χρυσαφικά και την άφησε να πάρει όσα και ότι ήθελε.
    Όταν ήρθε η μέρα της αναχώρησης, ο αξιωματικός της έδωσε ένα μπαούλο με διάφορα δώρα γι αυτήν και την κόρη της και την συνόδευσε ο ίδιος μέχρι τα σύνορα.
    Όταν έφτασε η γυναίκα στο σπίτι της στη Δράμα, άνοιξε το μπαούλο και μέσα στα δώρα ήταν και τα υπόλοιπα κοσμήματα και λίρες και ένα γράμμα που έλεγε:
    "Αγαπημένη μου μάνα εγώ είμαι ο ένας σου γιος, ο άλλος όπως και ο πατέρας σκοτώθηκαν. Όπως είδες έχω οικογένεια και μια καριέρα στο στρατό, γι αυτό και δεν μπορώ να σε επισκεφθώ εγώ. Εσύ όμως όποτε θέλεις μπορείς να έλθεις."
    Κώστας Π. Μαυρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.