2/7/12

Ασ. Παπαγεωργίου: Στόχος η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακή πύλη

Η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη, η αξιοποίηση των εγχώριων πόρων υδρογονανθράκων και η ανακήρυξη ΑΟΖ συγκαταλέγονται στους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο συνέδριο του Economist, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας θα εξειδικευθεί με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με συγκεκριμένους όρους και δεσμεύσεις, καθώς η ενέργεια αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. «Δεν είναι μόνο ποσοτικές, αλλά και ποιοτικές προϋποθέσεις, που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν».
Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι αναμένονται οι προσφορές για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) ενώ τον Σεπτέμβριο, εάν τηρηθεί, όπως είπε, σφιχτό χρονοδιάγραμμα, μπορούν να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες διεθνών διασυνδέσεων του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου, όπως ο ελληνοβουλγαρικός (IGB) και ο ελληνοϊταλικός (IGI) αγωγός. Τόνισε ακόμη ότι άλλα σχέδια αγωγών, όπως ο ΤΑΡ (Ελλάδα- Βουλγαρία- Ιταλία) και ο South Stream, θα συμβάλουν, εφόσον υλοποιηθούν, στην πραγματοποίηση επενδύσεων, τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας αερίου και την ασφάλεια τροφοδοσίας της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. αν εννοεί αγωγούς, ή πετελαιοαεριοπηγές, ή έστω και καλώδια, πάσο. Εάν εννοεί φουρφούρια και καθρέφτες, δεν ντράπηκα να το λέω για πασόκους, δεν θα ντραπώ να το πω και για Νουδουάτες, το είπαν δηάδή οι Μανιάτες,, ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ. Και στην Κρήτη το λένε.

    Κανείς δεν θα πει όχι σε καλώδια, και να το φωνάζω. ΟΧΙ λέμε στις απάτες. Δεν λέμε όχι στην ένεργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.