30/7/12

Συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα που χάνεται: Οι πρυτάνεις και οι καθηγητές καταργούν τη Δημοκρατία και αλλάζουν επειγόντως το νόμο που περιορίζει τις παρανομίες τους

Οξύτατη αντίδραση Διαμαντοπούλου εν όψει αλλαγών στο νόμο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Η πρώην υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για «ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα».
Την έντονη αντίδραση της Αννας Διαμαντοπούλου έχουν προκαλέσει οι αλλαγές που προωθούνται στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η πρώην υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για «ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα».
Τονίζει ακόμη ότι «οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελούν συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για παθογένειες των ΑΕΙ» και υποστηρίζει ότι «η κοινή λογική, που επιτάσσει ένας νόμος πρώτα να εφαρμόζεται και στη συνέχεια, αν και όπου χρειάζεται, να βελτιώνεται, έχει απλά τεθεί στο περιθώριο».
Όπως αναφέρει, «με το πρώτο σχέδιο Νόμου που ετοιμάζεται για τη νέα Βουλή, αντί νέων μεταρρυθμίσεων αρχίζει το ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα, μιας μεταρρύθμισης που αποτύπωσε, με εντυπωσιακή πλειοψηφία στη Βουλή, τη θέληση του ελληνικού λαού για δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με αξιοκρατία, εξωστρέφεια, σύνδεση με την παραγωγή, διεθνή αναγνώριση και ουσιαστική προσφορά στην ελληνική νεολαία, θέτοντας στο περιθώριο κατεστημένες καταστάσεις».
Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος, η κ. Διαμαντοπούλου σημειώνει ότι «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».
«Πώς μπορεί να ανακτηθεί αξιοπιστία της χώρας και του πολιτικού μας συστήματος, πως θα προωθηθούν άλλες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, ξεχνώντας μια πλειοψηφία των 4/5 της Βουλής, δημιουργώντας συνειδησιακό πρόβλημα στους βουλευτές, απαξιώνοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία;», διερωτάται η πρώην υπουργός Παιδείας. «Πρόκειται», συμπληρώνει, «για επιβεβαίωση καταδικασμένων λογικών και πρακτικών συνολικά του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη Χώρα μας στο σημερινό αδιέξοδο».
Αναφερόμενη στην ψήφιση του νόμου επί της θητείας της στο υπουργείο Παιδείας, η κ. Διαμαντοπούλου παρατηρεί ότι «η επιτυχία μιας ευρύτατης συναίνεσης για την Παιδεία στη Βουλή, δημιούργησε αίσθημα αισιοδοξίας και ανάτασης» και εκτιμά ότι «η τύχη αυτής της μεταρρύθμισης θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο όχι μόνο για το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και της χώρας».
«Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, αυτή τη κρίσιμη ιστορικά στιγμή που θα ανοίξουν τους δρόμους που χρειάζεται η χώρα», καταλήγει.

Αντίθετος στις αλλαγές και ο Γ. Πανάρετος
Αντίθετος με τις αλλαγές που προωθούνται στο νόμο για τα ΑΕΙ είναι και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος εκτιμά ότι η ΔΗΜΑΡ, η οποία τον είχε καταψηφίσει, επέβαλε τις απόψεις της οι οποίες ταυτίζονται με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη ΝΔ αναφέρει ότι, αναλαμβάνοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ικανοποιεί το κομματικό της ακροατήριο, καθώς, στην ουσία, επαναφέρει το νόμο Γιαννάκου και για το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι αποδέχεται την κατεδάφιση ενός νομοθετήματος το οποίο πέρασε χωρίς σημαντικό πολιτικό κόστος, για λόγους που είναι εύκολα εξηγήσιμοι, υπονοώντας την ακαδημαϊκή ιδιότητα του Προέδρου του Κινήματος.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Όσοι είναι καθηγητές, έχουν διοριστεί από το ελληνικό κράτος μέσα από διεργασίες που ο νόμος προβλέπει και την τελική έγκριση είχε και έχει το υπ.παιδείας. Όσοι γίνονται πρυτάνεις γίνονται μέσα από διαδικασίες που ο νόμος προβλέπει και η τελική νομική απόφαση είναι του υπ.παιδείας επίσης.
    Προς τι το κλάμα και η υποκρισία;
    Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον ''ντόρο''; Οι καθηγητές και οι πρυτάνεις ευθύνονται για την πολιτική του ''κάθε χωριό και ...ίδρυμα''; Ότι ήταν το κράτος όλα τα χρόνια ήταν και το υπουργείο παιδείας.... Όσο για την περιβόητη πλειοψηφία της βουλής που έφερε τον ''νέο'' νόμο δεν εξέφραζε τίποτα εκείνη την περίοδο όσον αφορά την κοινωνία, ήταν η πλειοψηφία της εθνικής προδοσίας και των μνημονίων για να μην ξεχνιόμαστε. Η κα.Μπίντελμπεργκ στηρίχτηκε σε υπαρκτά προβλήματα της παιδείας για να περάσει ένα νόμο παραγγελία των εργοδοτών της. Είναι βέβαια περίεργο ότι μέσα από την φαύλη περίοδο του 2010-2011-12, κάποιοι θυμούνται μόνο τον νόμο Διαμαντοπούλου ως σωτηρία ....του δεν ξέρω τι.
    Τυχαίο; δεν νομίζω.
    Υπάρχουν φαύλοι καθηγητές; ναι υπάρχουν, υπάρχουν αδυναμίες στην παιδεία ; ναι υπάρχουν. Δικαιούται η φαυλότητα να τα διορθώσει; ΟΧΙ δεν δικαιούται διότι δικό της ήταν το γήπεδο τόσα χρόνια και το κουρέλιασε.

    Αγαπητέ Σάββα, ο τίτλος του άρθρου δεν συνάδει προς την αλήθεια η την πραγματικότητα αν θες της κατάστασης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νιλουν ολοι μιλα και η "υπουργος φωτοτυπιας"!! Αληθεια σε ποιο πανεπιστικαο ιδρυμα ειπαμε οτι θα παει η εν λογω κυρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ελπίζω ακόμα ότι είναι φάρσα. Εκτός κι΄αν άνοιξε καμιά σχολή φωτοτυπίας πουθενά και δεν το ξέρω.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.