3/7/12

Σχέδιο δράσης Τουρκίας – ψευδοκράτους κατά της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, σύμφωνα με τον Κουτσιούκ

Η Τουρκία μαζί με την ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα έχουν καταρτίσει από κοινού σχέδιο που περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κουτσιούκ δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας άρχισαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα με τη γνωστή εκδήλωση των Τ/κ στις Βρυξέλλες, ενώ τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια των έξι μηνών που θα προεδρεύει η Κύπρος. Πρόσθεσε δε ότι η κάθοδος των 4.500 περίπου Αυστριακών μαθητών για διακοπές στα κατεχόμενα είναι κάτι που περιλαμβάνεται στο σχέδιο δράσης.
Στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει θα γίνουν σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Κουτσιούκ, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί και οι διάφορες οργανώσεις που θα συμμετέχουν στη σύνοδο που θα διοργανωθεί από τους Ε/κ, με διαβήματα της Τουρκίας θα προσκληθούν και στα κατεχόμενα.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Στρασβούργο στις διάφορες επαφές που είχε με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του δήλωσαν, όπως είπε, όλοι ότι ήταν λάθος που η Κύπρος εντάχθηκε πλήρως στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Ο ψευδοπρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ομάδα Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας ότι ενώ αυτή ετοιμάζει εκθέσεις για τα κατεχόμενα, κάποια μέλη της δεν τα έχουν επισκεφθεί ποτέ.
http://www.sigmalive.com/news/politics/503424

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.