30/7/12

Παπαχρήστου και Ρεπούση

του Κώστα Πικραμένου*
    Στην Ελλάδα ανέκαθεν ο δημόσιος λόγος ήταν πτωχός σε επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις. Επικρατούσαν πάντοτε οι κοκορομαχίες, οι βερμπαλισμοί, οι γενικεύσεις και ο λαϊκισμός με τους εκάστοτε “δημοσιογράφους” να ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” στο όνομα της τηλεθέασης...
Από την Κανέλη μέχρι τον Άδωνι και από το  Γιακουμάτο μέχρι τον Ντινόπουλο (σ.σ για να αναφερθούμε στους σύγχρονους Εθνοπατέρες...) η δημόσια συζήτηση “πάτωσε” μέχρι να έρθει η σφαλιάρα του Κασιδιάρη και να περάσουμε στον αστερισμό του trash TV

Boύλα Παπαχρήστου
Η υπόθεση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι στην Ελλάδα η υποκρισία περισσεύει. Ενώ η χώρα ΔΕΝ διαθέτει σύγχρονο νομικό πλαίσιο ποινικοποίησης του ρατσιστικού λόγου (όπως αντιθέτως συμβαίνει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες)  εξαντλήσαμε την υποκριτική ευαισθησία μας στο σχόλιο της Παπαχρήστου στο twitter.

Προσοχή: H εν λόγω αθλήτρια θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του ΣΕΓΑΣ αλλά όχι στην Τακτική Δικαιοσύνη. Δηλαδή θα κινηθεί μία διαδικασία πειθαρχικού χαρακτήρα χωρίς ποινικές συνέπειες. Ο ρατσιστικός λόγος της Παπαχρήστου θα κριθεί από τον ...ΣΕΓΑΣ και μόνο. Αν δεν ήταν αθλήτρια δε θα είχε ούτε πειθαρχικές συνέπειες!
 σσ Πληροφορούμαι ότι επερώτηση στη Βουλή θα καταθέσει για το θέμα ...ο Κασιδιάρης. Τυχαίο; 
Η απουσία νομικού πλαισίου που να ποινικοποιεί το ρατσιστικό λόγο δίνει το δικαίωμα στο Μιχαλολιάκο της ΧΑ και τους συν αυτώ να εκφράζονται ελεύθερα και να προπαγανδίζουν το μίσος και το ρατσισμό. Σε άλλες χώρες ο Αρχηγός της ΧΑ θα ήταν τρόφιμος του Κορυδαλλού...Όχι όμως στην Ελλάδα του 2012!
Αυτός είναι επίσης ο λόγος που οι πράκτορες του Προξενείου στη Κομοτηνή καλλιεργούν ελεύθερα τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό στα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης και κανείς δεν τους αγγίζει ούτε ο τοπικός εισαγγελέας. 
To σχέδιο νόμου Καστανίδη παρά τις υπερβολές του ουδέποτε ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή. Γιατί άραγε;

Μαρία Ρεπούση
Η Ρεπούση έχει γίνει δικαιώς “στόχος” από την εποχή της υπόθεσης του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού περί “του συνωστισμού στη προκυμαία της Σμύρνης”. H ίδια αναγνώρισε το λάθος της δημόσια στην εκπομπή “Φάκελοι” του ΣΚΑΙ. Προκάλεσε με την απαξιωτικού χαρακτήρα αποχώρηση της από το Κοινοβούλιο κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Ποντιακής γενοκτονίας. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε είναι τουλάχιστον γελία για Πανεπιστημιακό λειτουργό... 
Όσον αφορά όμως στις θέσεις της Ρεπούση για τον εκκλησιασμό των Ελληνοπαίδων στα Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία το θέμα είναι ευρύτερο. Είμαστε ή όχι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας;  Ποια η εμπειρία κρατών που έχουν ήδη (πχ η Γαλλία από το 1905) προβεί στη κοσμικοποίηση του Δημοσίου; Οδήγησε σε κοινωνική πρόοδο και εκσυγχρονισμό της κοινωνίας ή όχι; Είναι απλώς εμμονή άθεων αριστερών και ελευθεροτεκτόνων (μασόνων) ή αντιθέτως εδραιώνει την αντίληψη ότι το Κράτος είναι ουδέτερο έναντι των πολιτών του ανεξάρτητα της θρησκευτικότητας τους;

Βεβαίως η αντίδραση συντηρητικών κύκλων είναι αποδεκτή σε μία ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία. Όμως το ύφος και ο τόνος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (στη Φλώρινα) δεν είναι παραγωγικός προκειμένου να διεξαχθεί γόνιμος δημόσιος διάλογος. Αντιθέτως προκαλεί πόλωση και αποκλείει κάθε πιθανότητα σοβαρής συζήτησης. Θυμόμαστε τα καραγκιοζιλίκια επί εποχής Χριστόδουλου με τις λαοσυνάξεις.
Η άποψη μου είναι σαφής και καθαρή: Κάθε θεσμός οφείλει να αυτοπεριορίζεται στις αποκλειστικές αρμοδιότητες του. Το Σχολείο εκπαιδεύει, ο Στρατός φυλάει τα σύνορα, το Νοσοκομείο θεραπεύει, η Αστυνομία προστατεύει τον Πολίτη, η Πυροσβεστική σβήνει φωτιές και η Εκκλησία τελεί Μυστήρια και φιλανθρωπίες. Διαφορετικά γιατί να μην υπάρχει πρωινή προσευχή για τους Φαντάρους, τους Φοιτητές στα Πανεπιστήμια, τους Πυροσβέστες και τους Αστυνομικούς; Γιατί να μην παραδίδεται μία ώρα μαθηματικά μετά τη λειτουργία της Κυριακής στους πιστούς εντός της Εκκλησίας; 
Πέρα από το διαχωρισμό του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τίθεται το ερώτημα της προσωπικής επιλογής περί θρησκευτικότητας. Γιατί πρέπει να δηλώνω ή όχι τα θρησκευτικά μου πιστεύω ανάλογα με το αν συμμετέχω ή όχι στην πρωϊνή προσευχή; Γιατί θα πρέπει να ορκίζομαι ή όχι στο Ευαγγέλιο ως μάρτυρας στο Δικαστήριο; Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά και δημόσια και όχι μέσω εγκυκλίων a la carte που ετοιμάζονται μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις περί σκοτεινών κύκλων και δίνεται τροφή στους κάθε λογής συνωμοσιολόγους.

4 σχόλια:

  1. Διυλίζοντας τον κόνωπα οι σκοταδιστές μουλάδες της “προοδευτικής “ αριστεράς προσπαθούν να εγκαταστήσουν στην Ελλάδα ένα καθεστώς μόνιμης τρομοκρατίας,σταλινομαοκικού τύπου ,του λαού ποινικοποιώντας τον λόγο και την ελεύθερη έκφραση .
    Ποτέ δεν θα μπορέσουν να εξηγήσουν γιατί “για κουνουπιού τσίμπημα” τιμωρήθηκε τόσο απάνθρωπα διεθνώς αναγνωρισμένη αθλήτρια Ολυμπιακών επιδόσεων . Είναι ρατσιστικός ο προσδιορισμός “Αφρικανός” ή μηπως “ τα κουνούπια του δυτικού Νείλου” ; Ή έστω ακόμη να εξηγήσουν ποιό κρυφό ρατσιστικό νόημα κρύβονταν πίσω από τι λέξεις. Δεν θα εξηγήσουν γιατί απλά δεν υπάρχει , ένα ανεκδοτο είναι σου φαίνεται αστείο γελάς αλλιώς το προσπερνας.
    Αλλά γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ; άλλος είναι ο λόγος και δεν τολμούν να τον πουν αλλά έχουν επιστρατεύσει όλα τα φερέφωνα των ΜΜΕ και του διαδικτύου γνωστά και από “παλιότερους αγώνες” να προβοκάρουν τον συνειρμό των αναγνωστών δείχνοντας πιστόλια και βίντεο αερομαχιών , καταδικάζοντας την βία και τον ναζισμό !!!
    Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ανασταίνοντας πάλι το φάντασμα της σταλινικής προπαγάνδας ότι η ευρώπη κινδυνέυει από από τους ναζί και η κάθε Παπαχρήστου σαν μάγισσα του μεσαίωνα θα επαναφέρει τον Χίτλερ στη ζωή να ολοκληρώσει την καταστροφή.
    Η μόνη κατηγορία είναι ότι ενδέχεται να κάνει επερώτηση στη βουλή ο Κασιδιάρης …

    Έλεος προστατέψτε μας , βάλτε στην φυλακή όλη την ΧΑ να γλιτώσει η Ελλάδα αλλά πείτε μας γιατί ; θα κάνουν σαπούνια τους λαθρομετανάστες ; θα ξαναφέρουν τον Χίτλερ πίσω από την μυστική βάση υποβρυχίων της ανταρκτικής που κρύβεται μαζί με τον Ελβις ; ή επειδή λέει αυτό που λέει και ο Πικραμένος στο ποστ να “φυλάει ο στρατός τα σύνορα “

    Όλοι η Bildeberg ,όλη η αριστερά αλλά και η “λεγόμενη” δεξιά κράτησαν την ίδια στάση ,
    προκύπτει κάποιο συμπέρασμα ;

    Αλλά ποιός να απαντήσει ; τα φερέφωνα που αναπαράγουν την γραμμή της “εθνικής” “πατριωτικής” και “προοδευτικής” αριστεράς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Προσοχή: H εν λόγω....Γιατί άραγε;<

    Η δημοκρατία των δικαστηρίων, όπως την δίδαξε ο μεγάλος Ροβεσπιέρος.

    Πώς θα την προτιμούσατε την τιτιβίστρια, κ. Πικραμένε, καταδικασμένη σε ισόβια, λιθοβολημένη, ή μήπως καρατομημένη στην Place de Grève; Πάντα βέβαια στον όνομα της Δημοκρατίας ....

    Εδώ γελά το χείλι κάθε πικραμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με εξέπληξε η "επιστημονική" τεκμηρίωση του άρθρου του κυρίου Πικραμένου.
    Ο"προοδευτικός" αυταρχισμός είναι σαν το χρήμα και τον βήχα!Δεν κρύβεται! >Ποινικοποίηση του ρατσιστικού λόγου!< υπονοείται φυσικά η ποινικοποίηση του λόγου και κάθε αντίθετης άποψης εν γένει!
    'Άκου, βλέπε, σώπα"το δόγμα της νέας τάξης αλλά και της ελληνικής αριστεράς!!!Χρυσώνουμε το χάπι της παγκοσμιοποίησης και συσκευάζουμε ακαθαρσίες σε κουτάκι πολυτελείας!
    Είμαι σίγουρος ότι άμα υπήρχε νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει την άρθρωση του "ρατσιστικού!" λόγου οι Τούρκοι λόγω ευγνωμοσύνης , όχι μόνο δεν θα διεκδικούσαν πλέον ,Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο, πετρέλαια και φυσικό αέριο αλλά θα μας επέστρεφαν και την ,Κωνσταντινούπολη την Σμύρνη και τις λοιπές παράλιες πόλεις της Μικράς Ασίας !!! Είναι δε σφόδρα πιθανό ότι θα είχαν γίνει, φανατικοί φιλέλληνες!!! :-)
    Ακόμα και η καλπάζουσα φαντασία κάπου σταματάει ωστόσο του κυρίου Πικραμένου δεν γνωρίζει σύνορα,
    >Το σχέδιο νόμου Καστανίδη παρα τις υπερβολές του ουδέποτε ψηφίσθηκε από την Ελληνική Βουλή!Γιατί άραγε?<
    Ναι ,έλα ντε!γιατί δεν ψηφίσθηκε? Επιστήμονες ακόμη ερευνούν ,τα αίτια, αλλά!" ζορίζονται" αφάνταστα και η απάντηση, μάλλον θα αργήσει να έρθει.Γι' αυτό ποντάροντας στην τύχη του αρχάριου θα κάνω μία προσπάθεια να δώσω τη λύση στον τρομερό αυτό γρίφο!!!
    Αναρωτιέμαι, να υπάρχει άραγε περίπτωση ο νόμος να μην ψηφίσθηκε επειδή... ήταν υπερβολικά , υπερβολικός???
    >καραγκιοζιλίκια επί εποχής Χριστόδουλου<
    Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "ο αποθανών δεδικαίωται"
    Αυτό μάλλον δεν ισχύει το 2012 ιδίως για τον προοδευτικό χώρο.
    Σύμφωνα με την ανώτερη ηθική της νέας τάξης η τυμβωρυχία και οι τυμβωρύχοι δεν διώκονται αλλά αντιθέτως επιβραβεύονται από τους κρατούντες γιατί! ...η κουλτούρα τους το επιτρέπει!!! Πάντως για τον Χριστόδουλο τα γεγονότα δείχνουν ότι εν αντιθέσει με δημοσιογράφους και λοιπούς προοδευτικούς ,ότι είναι καταξιωμένος στην συνείδηση όλου του λαού!
    >προσωπικές επιλογές περί θρησκευτικότητας... < Αυτές είησαν ,προ πολλού ,εις απώλειαν. Παγκόσμια θρησκεία το Ισλάμ και... με το στανιό!!!
    >Κάθε θεσμός οφείλει να αυτοπεριορίζεται στις αποκλειστικές αρμοδιότητές του<
    Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους που προσπαθούν να βγάλουν νόμους και φιρμάνια εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και προσπαθούν να ιδιοποιηθούν νομοθετική εκτελεστική και δικαστική εξουσία ώστε να γίνουν παρακράτος."
    Φύκια για μεταξωτές κορδέλες??? Το άρθρο δεν πείθει!Παρ' όλα αυτά ,εάν το επαναλάβουμε περίπου εκατό χιλιάδες φορές στον κόσμο ,θα βρεθούνε και μερικοί αφελείς που θα το πιστέψουν!
    Η κυρία Ρεπούση εάν κατάλαβα καλά από το άρθρο μάλλον θεωρείται καμένο χαρτί.Ωστόσο άλλοι στην θέση της θα παλέψουν να σταματήσει ο εκκλησιασμός των μαθητών, που θα αντικατασταθεί με επισκέψεις στο τζαμί στον Βοτανικό.
    Εκεί θα εξετάζονται οι μαθητές στην απαγγελία αποσπασμάτων του Κορανίου.
    Οι μαθητές που θα αποτυγχάνουν να θυμηθούν ότι "ο Αλλάχ είναι ο ένας και μοναδικός Θεός και ο Μωάμεθ ο προφήτης του" θα τιμωρούνται πάραυτα όπως συμβαίνει σήμερα και στην Αγγλία, οι δε καθηγητές θα εξευτελίζουν τους γονείς όταν θα παρουσιάζονται στο σχολείο για απολογία, εάν το παιδί για οποιοδήποτε λόγο αρνηθεί να ακολουθήσει το σχολείο του στην επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.