2/7/12

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LEYLA ZANA

Η Ανεξάρτητη βουλευτής του Diyarbakır προέβη σε δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Erdoğan

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LEYLA ZANA«Το κουρδικό θα το λύσει ο Erdoğan» μετά από αυτή την δήλωση, ο πρωθυπουργός εχτές πραγματοποίησε μια συνάντηση με την Ανεξάρτητη βουλευτή του Diyarbakır Leyla Zana, η οποία σήμερα προέβη σε δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Erdoğan. . Η Leyla Zana, σχετικά με τη συνάντηση σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε σε μια ατμόσφαιρα ευγένειας και ότι εξέφρασε τις προτάσεις της για την επίλυση του ζητήματος. Η Zana, διατύπωσε πως μετέφερε στον πρωθυπουργό ότι για την επίλυση του κουρδικού πρέπει να γίνουν μεγαλύτερα και όχι μικρά βήματα.
Αν και στη συνάντηση η ανεξάρτητη βουλευτής σημείωσε πως αποτελεί σημαντική εξέλιξη το ότι τα κουρδικά είναι μεταξύ των μαθημάτων επιλογής, υπογράμμισε τη σημασία για την εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα. Άλλη μια πρόταση της Zana στον πρωθυπουργό ήταν το θέμα εφαρμογής κατ’ οίκον κράτησης στον Öcalan. «Πιστεύω πως αυτή η συνάντηση θα επηρεάσει θετικά στην εξασφάλιση της ειρήνης, να ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα πορεία για τους λαούς και να ξανά ανοίξει η οδός των διαπραγματεύσεων που έχει διακοπή. Ο πρωθυπουργούς με τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και έπειτα, έχει δείξει την ειλικρινή στάση για την συνέχιση του διαλόγου. Για αυτό τον ευχαριστώ.

 Διατύπωσα πως μια χώρα που έχει καταργήσει τη ποινή θανάτου, κάλλιστα μπορεί να εφαρμόσει και την κατ’ οίκον κράτηση για τον Öcalan, αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Σημείωσα πως οι συναντήσεις του Όσλου αποτέλεσαν σημείο καμπής και πρέπει να ξανά αρχίσουν. Υπογράμμισα πως οι απαιτήσεις αφήστε τα όπλα θα τερματιστούν και οι επιχειρήσεις, είναι μη ρεαλιστικές. Επέστησα την προσοχή στην ανάγκη της Τουρκίας για μια βιώσιμη ειρήνη και διαλόγου και πως η βασική προϋπόθεση για αυτό είναι το περιβάλλον εμπιστοσύνης. Τέλος ανέφερα πως η κοινωνία έχε ανάγκη από περαιτέρω και ειλικρινή βήματα και όχι μικρά βήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Leyla Zana.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.