5/7/12

O Σεραφείμ για το... μποζόνιο του Χιγκς (η σωματίδιο «Θεός»)

Με ένα άρθρο που συνδυάζει εντυπωσιακή γνώση των επιστημονικών θεωριών πάνω στο ερώτημα της ύπαρξης και μνημειώδη επιφυλακτικότητα έναντι της ίδιας της επιστήμης ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ κριτικάρει το... μποζόνιο του Χιγκς
Στο άρθρο του που δημοσιεύει στο romfea.gr ο κ. Σεραφείμ ξεκινά με ρήση από τον Μενέξενο του Πλάτωνα ότι "πάσα τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και πάσης άλλης αρετής, πανουργία, ου σοφία φαίνεται".

Προσθέτει (σ.σ. γράφτηκε ενόψει των ανακοινώσεων από το Cern) ότι "σήμερα σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των πολύμηνων ερευνών στον Μεγάλο Επιταχυντή Ανδρονίων και θα διακηρυχθεί όπως διεδόθη, ότι ανεκαλύφθη «επί τέλους» το Μποζόνιο τού Χίγκς, γνωστότερο και ως σωματίδιο «Θεός» και όχι όπως εσφαλμένα λέγεται «σωματίδιο τού Θεού»".

"Θα παρουσιασθεί, η δήθεν τρομακτική ανακάλυψις, ότι «το πεδίον τού υποατομικού σωματιδίου Χίγκς δρα σε ένα αόρατο ενεργειακό πεδίο στο Σύμπαν και προσδίδει υπόσταση στην ύλη και δημιουργεί τη μάζα των άλλων σωματιδίων» και επομένως «βρέθηκε το τελευταίο κομμάτι τού παζλ για την κατανόηση τού σύμπαντος».

Στην παρουσίαση θα παραστούν και οι τέσσερις φυσικοί, πού είχαν προτείνει την ύπαρξη τού σωματιδίου πριν 48 χρόνια, μεταξύ των οποίων ο Πήτερ Χίγκς, Ομ. Καθηγητής τού Πανεπιστημίου τού Εδιμβούργου και ο Ταμ Κίμπλ, Ομ. Καθηγητής στο Ιμπέριαλ Κόλετζ τού Λονδίνου" αναφέρει.

"Ο άνθρωπος κατά καιρούς προσπάθησε να ερμηνεύσει το σύμπαν και την ύπαρξη με πλήθος θεωριών. Ειδικότερα στην σύγχρονη εποχή η Κβαντομηχανική διατύπωσε θεωρία πού ανέτρεψε την νευτώνεια μηχανική και την κλασσική ηλεκτρομαγνητική θεωρία.

Η αρχή τής απροσδιοριστίας τού Χάιζεμπεργκ, κατά την οποία δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια η θέση και η ταχύτητα ενός υποατομικού σωματιδίου καθώς και η θεωρία τής σχετικότητος τούΑϊνστάιν σχετικά με τον χρόνο και το χωροχρόνο γενικότερα, μελετά την κινητική συμπεριφορά ενός σώματος πού κινείται με ταχύτητες πού πλησιάζουν την ταχύτητα τού φωτός (ειδική θεωρία τής σχετικότητος) καθώς και τα φαινόμενα της καμπύλωσης τού χωροχρόνου ως απόρροια της ύπαρξης βαρυτικών πεδίων (γενική θεωρία τής σχετικότητος).

Η έννοια τής «βαρυτικής ιδιομορφίας» πού είναι τού συρμού ισχυρίζεται ότι το σύμπαν προέρχεται από μία αρχική κατάσταση μάζας απειροστών διαστάσεων με τεράστια πυκνότητα και θερμοκρασία 14 περίπου δισ. χρόνια πριν.

Η νεώτερη θεωρία των «χορδών» αποπειράται να εξηγήσει την δομή τού σύμπαντος σε υποατομικό επίπεδο θεωρώντας και την επίδραση τής βαρυτικής δύναμης με την βοήθεια όχι σωματιδίων αλλά δομών με διαστάσεις, των λεγομένων χορδών.

Τέλος η θεωρία τού «χάους» ασχολείται με την συμπεριφορά ορισμένων μη γραμμικών συστημάτων και μελετά ντετερμινιστικά συστήματα καθώς και το συγγενές πεδίο της κβαντικής θεωρίας τού χάους" αναφέρει ο Πειραιώς.

"Όλες οι ανωτέρω θεωρίες επιχειρούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο τής ζωής χωρίς καμμία αναφορά ή μάλλον με παγερά άρνηση και αποστροφή στο Υπερούσιο Πρόσωπο τού Παναγίου Θεού και αποδεικνύονται με τον τρόπο αυτό ετεροκίνητα νευρόσπαστα του αρχαίου δαίμονος, τα οποία μεταβάλλουν την επιστήμη από αλήθεια και θάμβος σε πανουργία και διαστροφή, γιατί επιδιώκουν να πείσουν ότι η τάξις, η αρμονία η σκέψις, η τελονομία, η σκοπιμότις και η πρόδηλος σοφία πού διέπει το υλικό Σύμπαν προέρχεται από άλογες και ασυνείδητες μονάδες ύλης πού μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, έδρασαν και δρουνμε αιτία την τυχαιότητα.

Σήμερα λοιπόν στην Γενεύη τής Ελβετίας «έξοχα μυαλά» θέλουν να μας καταπείσουν ότι το υποατομικό σωματίδιο μποζόνιο Χίγκς, πού είναι μία ασυνείδητη μονάδα ενέργειας, αν υπάρχει, δημιουργεί, συντονίζει, σχεδιάζει και καταστρώνει τα τρισεκατομμύρια των γαλαξιακών σχηματισμών, τούς σε αυτά υφισταμένους φυσικούς νόμους ώστε μην συγκρούονται μεταξύ τους, την αέναη κίνηση τής συμπαντικής ύλης-μάζης, την οργανική διάπλαση και τη ζωή των ενοργάνων όντων και φυσικά την αρμονία τού υλικού σύμπαντος" προσθέτει.

"Αυτό ακόμα το ασυνείδητο σωματίδιο, πού δεν έχει γνώση τού εαυτού του και δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα «τι είσαι;» καταστρώνει και δημιουργεί εκ τού μηδενός συνειδητά όντα όπως ο άνθρωπος, πού έχουν το συνειδέναι, υπερβαίνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ανοργάνου και οργανικής ύλης, τα αγεφύρωτα οργανικά χάσματα μεταξύ όλων των ειδών των γενών των ενοργάνων όντων, το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τού φυτικού κόσμου και των εμψύχων όντων, το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τού ανθρώπου και όλων των άλλων ενοργάνων και εμψύχων όντων.

Αν αυτή η αντίληψις δεν αποτελεί τον απόλυτο ορισμό τού κρετινισμού, τότε τι συνιστά κρετινισμό;

Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα γιατί πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες" λέει.

"Προτείνω δε στους εκλεκτούς αυτούς «σοφούς», των οποίων όπως κάθε ανθρώπου ο εγκέφαλος έχει ένα τρισεκατομμύριο νευρικές συνδέσεις πού «τυχαία» έγιναν από το ασυνείδητο μποζόνιο, εάν έχουν ανάγκη αιμοληψίας αυτοί ή συγγενικά των πρόσωπα να μην προστρέχουν πλέον στον αλτρουισμό των συνανθρώπων τους, αλλά να χρησιμοποιήσουν το αίμα των «εκλεκτών συγγενών» τους χιμπατζήδων,ουρακοτάγκωνγοριλώνγιββώνων κ.λ.π. για να διαπιστώσουν όχι στην θεωρία αλλά στην πρακτική εφαρμογή της την δήθεν αλήθεια τής «ανακαλύψεώς» των, περί τού «κοινού γεννήτορος μποζονίου» εκτός και αν το μποζόνιο έχει τέτοια ευφυΐα ώστε να κατασκευάζει σε κάθε είδος και έναν συγκεκριμένο αιματολογικό τύπο».

Αν είχε όμως τέτοια ευφυΐα γιατί να συνεντευξιάζονται εκ προσώπου του οι συγκεκριμένοι και όχι το ίδιο;" καταλήγει το άρθρο. '

Το αρχικό κείμενο: http://www.romfea.gr/epikairotita/13077-2012-07-04-10-25-58

15 σχόλια:

  1. >γνωστότερο και ως σωματίδιο «Θεός»<

    Την παραπάνω ονομασία δεν την έχω δει πουθενά. Όσο για τις διάφορες ονοματοδοσίες του μποζονίου Χιγκς, ισχύει το εξής:

    ΠΩΣ ΤΟ «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ» ΕΓΙΝΕ «ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»!

    Το σωματίδιο Χιγκς έχει επικρατήσει να ονομάζεται από τα ΜΜΕ σωματίδιο του Θεού, ονοματολογία που έχει οδηγήσει σε πολλές παρεξηγήσεις. Αξίζει λοιπόν να διευκρινισθεί ότι το όνομα αυτό προέκυψε κατά σύμπτωση! Προέρχεται από τον τίτλο του βιβλίου του νομπελίστα φυσικού Λέον Λέντερμαν: «Το σωματίδιο του Θεού (The God Particle): Αν το Σύμπαν είναι η απάντηση, τότε ποια είναι η ερώτηση;». Ο Λέντερμαν αρχικά είχε γράψει στον τίτλο «Το καταραμένο σωματίδιο» («The godamn particle»)» αναφερόμενος στην πολύχρονη αποτυχία των επιστημόνων να το ανακαλύψουν. Ο εκδότης όμως θεώρησε ότι ο τίτλος αυτός δεν ήταν «καθωσπρέπει» και άλλαξε το godamn σε God.


    Πηγή

    YΓ: Δεν σχολιάζω τον Πειραιώς. Ας του απαντήσει ο Χιγκς, αν τολμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρα το ότι κατά το παρελθόν ο επίσκοπος Πειραιά έχει κάνει εύστοχες παρεμβάσεις, νομίζω πως η συγκεκριμένη είναι παντελώς ατυχης αλλα δεν έχει και καμια απολύτως επιστημονική βάση. Το Μποζόνιο του Higgs αλλα και η γενικότερη θεωρία του Higgs δεν προσβάλει την Θρησκεία πουθενά, εκτος και αν υποθέσουμε πως η επιστήμη προσβάλει την θρησκεία γενικότερα. Το Μποζόνιο Higgs δεν είναι σωματίδιο Θεός ούτε υποκαθιστά την ύπαρξη του Θεού, το μονο που κάνει είναι να εξηγεί το πως αποκτάται η ιδιότητα της μάζας, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
    Όσο για την τελευταία παράγραφο δεν είναι αξια κριτικής, διότι μόνον κάποιος εντελώς αμόρφωτος θα μπορούσε να την γράψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν άνθρωπος που γνωρίζει Φυσική Υψηλών Ενεργειών έσω να πω:

    Mπουρδολογίες και βλακείες.

    Δε θα σταθώ σε όλες τις βλακείες και τα λογικά άλματα γιατί θα γράφω μία ώρα. Το σωματίδιο Higgs δεν είναι ούτε σωματίδιο θεός, ούτε σωματίδιο του Θεού ούτε οτιδήποτε άλλο παρόμοιο όνομα. Αυτό το όνομα χρησιμοποιείτε κυρίως από δημοσιογράφους για τους γνωστούς λόγους. Το σωματίδιο Higgs μπορεί να αποτελεί το κρίκο που έλειπε από το λεγόμενο Καθιερωμένο πρότυπο και να έχει κάποιες μοναδικές (εάν όντως αυτές μετρηθούν έτσι στο πείραμα) αλλά δεν είναι τίποτα πιο "ιδιαίτερο" από όλα τα άλλα σωματίδια.

    Ακόμα παρόλο που το σωματίδιο Higgs παίζει κρίσιμο ρόλο στους μηχανισμούς που προσδίδουν μάζα στα σωματίδια του καθιερωμένου προτύπου κάθε άλλο παρά αποτελεί το τελευταίο κρίκο για τη κατανόηση του σύμπαντος. Μόνο τον εαυτό του εκθέτει όποιος υποστηρίζει τόσο πλανεμένα πράγματα. Ενδεικτικά αναφέρω τα ανοικτά ερωτήματα του τι είναι η σκοτεινή μάζα και τι η σκοτεινή ενέργεια.

    Τέλος όσον αφορά αυτή τη μανία μερικών ιερωμένων για αναφορά στο θεό μέσα στους φυσικούς νόμους, η οποία είναι αχαρακτήριστη θα πω το εξής. Τόσο δύσκολο τους είναι να φανταστούν ότι ο θεός δημιούργησε το κόσμο με τέτοια συνέπεια και ποιότητα ώστε να μη χρειάζεται να επεμβαίνει κάθε λίγο σε αυτόν προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί (αντίθετα με εμάς για παράδειγμα που πρέπει κάθε να κάνουμε σέρβις κάθε λίγο στο αμάξι για να συνεχίσει να λειτουργεί).

    Όποιος φυσικός μελετά φυσική που εξερευνά τόσο βαθιά τα μυστήρια του σύμπαντος δε μπορεί παρά να σκεφτεί αρκετές φορές τη φράση "Τα πάντα εν σοφία εποίησε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Nativist,
    "The God Particle":"Σωματίδιο θεός", αλλιώς θα ήταν "The God's Particle" η "The Particle of God".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος όσον αφορά αυτή τη μανία μερικών ιερωμένων για αναφορά στο θεό μέσα στους φυσικούς νόμους, η οποία είναι αχαρακτήριστη θα πω το εξής. Τόσο δύσκολο τους είναι να φανταστούν ότι ο θεός δημιούργησε το κόσμο με τέτοια συνέπεια και ποιότητα ώστε να μη χρειάζεται να επεμβαίνει κάθε λίγο σε αυτόν προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί (αντίθετα με εμάς για παράδειγμα που πρέπει κάθε να κάνουμε σέρβις κάθε λίγο στο αμάξι για να συνεχίσει να λειτουργεί).


    Γιατί δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι και ο κόσμος θέλει καθημερινό σέρβις, ακρίβώς όπως το αμάξι μας, γιατί φθείρεται καθημερηνά, είναι φθαρτός, αυτό λέγεται Θεία Πρόνοια.
    Και αυτό γόνεται, η θεία παρέμβαση, γιατί ο άνθρωπος δεν "εργάζεται" όπως έχει χρέος τον κόσμο αλλά τον καταστρέφει καθημερηνά. π.χ. Φουκοσίμα, πυρκαγιές, βομβαρδισμοί κτλπ. Αυτά φέρνουν τους νόμους σε κλατάσταση κακολειτουργίας. Οι νλομοι απλά λειτουργούν για να προφυλάξουν από την καταστροφή ή να δείξουν τον τρόπο λειτουργίας, π.χ, αν μία στροφή "παίρνεται" με 70 λειτουργεί η φυγόκεντρος και όλα καλά. Αν την "πάρει" κάποιος με 170 δεν ισχύει ο νόμος και κάποιος πρέπει να "βάλει" το χεράκι Του για να μη γίνει χαμός. Αυτό πιστεύω θέλει να δηλώσει ο επίσκοπος. Άλλωστε αν δεν το έβαζε θα γινόταν χαμός.
    Αυτό που μου αρέσει πάντα είναι η ταραχή που πιάνει τους επιστήμονες στο θέμα "Θεός". Είναι αστείο γεγονός. Κύριοι είσαστε, όσο και αν είσαστε θαυμαστότερα από τα άλλα, έχοντας 10 τάλαντα αντί 5 ή 1, κτίσματα. Μη γίνεσθαι και άλογα χωρίς Λογική εκ του Λόγου, Εν αρχή ην ο Λόγος κεξ.

    Θα με διασκεδάσει αφάνταστα μια τρομακτικά επιστημονικώς τεκμηριωμένη απάντηση ή σοκαριστική αντίδραση, όπως και μία περιφρονητική ή προσβλητική. Τα πάντα ματαιότης, κύριοι, οι πάντες πεθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από γραμματικής πλευράς, έχεις δίκιο, Κριστιάν, αλλά παντού αποδόθηκε ως σωματίδιο τού Θεού και όχι "σωματίδιο Θεός". Άλλωστε, το τελευταίο δεν βγάζει νόημα. Δεν μπορεί ένα σωματίδιο να είναι Θεός. Ούτε και θεϊκή κατάρα (Goddamn Particle).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ε, καλά τώρα, βαλθήκατε όλοι να απαντήσετε στον Πειραιώς, ως επιστήμονες και γνώστες, όπως και ο άγνωστος. Μα δεν είναι εκεί το ζήτημα.

    Προφανώς και δεν μπαίνει σε επιστημονική ανάλυση ο Μετροπολίτης, αφού αποδείχνει ότι είναι και γνώστης του θέματος.

    Απλώς λέει με κάποια οργή ότι ψάχνουμε για Μποζόνια και ξεχνάμε την αγάπη προς τον πλησίον, αυτό δηλαδή που δίδασκε αυτός που οφείλει ο Μητροπολίτης να υπερασπιστεί ή καλύτερα να μας Τον ( Ας γράψω το "Τον" με Τ κεφαλαίο για να μην σοκκάρω τους θρήσκους) υπενθυμίσει.

    Εγώ βρίσκω την ανάλυσή του έξοχη και χαριτωμένη!

    Οσο για το μπζόνιο, σορυ αλλά το έχω γραμμένο!

    @ Νατιβίστ,

    Σωματίδιο "Θεός" με την έννοια ότι από κει ξεκινούν τα πάντα....
    τώρα τρέχα γύρευε. Τι ψάχνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έγραψα ότι δεν σχολιάζω τον Πειραιώς, όμως, βλέπω ότι πέρασε στο "ντούκου" η φράση: "Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα γιατί πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες"

    Καταλαβαίνετε ότι σε άλλες εποχές, ή υπό άλλες συνθήκες, ο άνθρωπος αυτός δεν θα δίσταζε να ρίξει κόσμο στην πυρά; Καταλαβαίνετε ότι ο διαπρύσιος αυτός κήρυκας της "αγάπης", ελάχιστα διαφέρει, αν διαφέρει, από τους Ταλιμπάν και ότι, αν μπορούσε, δεν θα δίσταζε να διδάξει την "αγάπη" προς Εκείνον ακόμη και με τον βούρδουλα;

    Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια φανατισμένα άτομα έχουν δημιουργήσει προβλήματα και γεννάται το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να είναι μητροπολίτης και μάλιστα στην μεγαλύτερη Μητρόπολη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Καταλαβαίνετε ότι σε άλλες εποχές, ή υπό άλλες συνθήκες,'

    Θα με κάνεις να συμφωνήσω λιγουλάκι μαζί σου, ο φανατισμός_δογματισμός κρύβεται πίσω από διάφορα προσωπεία. Θα συμφωνούσα περισσότερο αν τον ήξερα καλύτερα.


    'Τον ( Ας γράψω το "Τον" με Τ κεφαλαίο για να μην σοκκάρω τους θρήσκους)'

    Τέτοιο σοκάρισμα δείχνει πράγματι θρήσκους, ανθρώπους που ασχολούνται και πιστεύουν σε θρησκείες. Στη Βυζαντινή μεγαλαγράμματη όλες οι λέξεις ήταν με κεφαλαία, στην μικρογράμματη το κείμενα 'τον' έχουν κανονικά. Είναι νέο φρούτο το κεφαλαίο (Τ.)

    'Σωματίδιο "Θεός" με την έννοια ότι από κει ξεκινούν τα πάντα....
    τώρα τρέχα γύρευε. Τι ψάχνεις...'

    Και αυτό να μην ισχύει φάγανε καλό χρήμα, αν δεν ψάχνουν_φτιάχνουν τίποτε όπλα. Ας μή γίνω Κασσάνδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Nativist,
    Ξεχνάς ότι δαιμόνια και δαίμονες στην αρχαία ήταν κάτι τελείως διαφορετικό απο την σημασία που πήρε απο την Δύση.

    Φέρνει νέα δαιμόνια, = νέες γνώσεις.

    Ασε τα περί πυράς και τα λοιπά, γιατι δεν ισχύουν στην καθ ημάς Ανατολή! Και το εννοώ απολύτως σοβαρά. Η Ανατολική εκκλησία δ εν είχε ούτε ιερά εξέταση ούτε ιερά πυρά και προφανώς δεν θα αποκτήσει ούτε σήμερα.

    Δες το θέμα και λιγουλάκι απο την πλευρά του Jean,

    λεφτά παίρνουν οι κρετίνοι οι επιστήμονες και ξεχνούν όλα τα υπόλοιπα.

    Εφευρίσκουν για το χρήμα ότι γουστάρουν τα αφεντικά τους: Βόμβες, τέλειες που αφανίζουν ακόμα και τα μερμήγκια, μεταλλαγμένα που αφανίζουν τα φυσικά είδη! Ο,τι θέλετε, κανείς δεν τους ελέγχει. Μάλιστα όλος ο κόσμος είναι έτοιμος να χειροκροτήσει!

    Ε! να πάνε στα τσακίδια και αυτοί και τα μποζόνιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ange-ta

    >το αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά<

    Σου φαίνεται εσένα να έχουν αυτά τα δαιμόνια σχέση με τα "κενά δαιμόνια", για την εισαγωγή των οποίων καταδικάστηκε σε θάνατο ο Σωκράτης;

    Έγραψα: "Καταλαβαίνετε ότι σε άλλες εποχές, ή υπό άλλες συνθήκες, ο άνθρωπος αυτός δεν θα δίσταζε να ρίξει κόσμο στην πυρά;"

    Γράφεις: "Ασε τα περί πυράς και τα λοιπά, γιατι δεν ισχύουν στην καθ ημάς Ανατολή! Και το εννοώ απολύτως σοβαρά. Η Ανατολική εκκλησία δ εν είχε ούτε ιερά εξέταση ούτε ιερά πυρά και προφανώς δεν θα αποκτήσει ούτε σήμερα."

    Προφανώς, δεν κατάλαβες τι γράφω. Το σχόλιό σου είναι μάλλον άστοχο.

    Τα υπόλοιπα είναι απλές εικασίες, βάσει των οποίων πρέπει να σταματήσει κάθε έρευνα, ύποπτη για την κατασκευή όπλων κλπ. Άρες, μάρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Αν το Μποζόνιο του Χιγκς είναι τόσο έξυπνο, ας δώσει συνέντευξη» λέει ο Πειραιώς Σεραφείμ

    Μια πολύ καλή παρότρυνση...., αλλά αντιπαραθέτω μια ποιο ενδιαφέρουσα πρόταση, ότι εάν ο Θεός συμφωνήσει να παρουσιασθεί για να κάνει διάλογο με το Μποζόνιο του Χιγκς, υπόσχομαι, να του φέρω το Μποζόνιο, αλλά με μια συμφωνία, ο Θεός, να παρουσιαστεί πρώτος.....

    Δρ. Ευάγγελος Αρκάς
    Λονδίνο, Η.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Δρ. Ευάγγελος Αρκάς

    >ο Θεός, να παρουσιαστεί πρώτος.....<

    Μα παρουσιάστηκε δια του επί της Γης αποκλειστικού εκπροσώπου του, ελαφρώς σκοτεινού τη όψη και με αρειμάνιον μύστακα. Δεν τον αντελήφθητε; Απορώ!

    Πώς να κάνει διάλογο μαζί του το άμοιρον μποζόνιον, τολμά; Φοβούμαι ότι δεν θα μπορέσετε να το πείσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Nativist,

    Δεν θα επιμείνω στην ερμηνεία των λόγων του Πειραιώς, καθόσον με αφήνει αδιάφορη. Όπως και η ανακάλυψη του λόξιγκα.

    Αλλά:
    Ε, όχι και εικασίες η πορεία που έχει πάρει σήμερα η επιστήμη!

    Όχι και εικασίες!

    Δηλαδή τι περιμένεις να δεις ακόμα;

    Οχι μόνο στην πολεμική βιομηχανία γίνεται το έλα να δεις από εφευρέσεις ολικής καταστροφής, αλλά κυρίως στην "ειρηνική βιομηχανία" η κατάσταση έχει φτάσει στο πιο κάτω δεν πάει άλλο.
    Ρουφιανοεργαλεία εκπληκτικής ικανότητας και εμβέλειας.
    Η χημική βιομηχανία στην καθημερινή μας διατροφή σπάει καθημερινά κάθε ρεκόρ.
    Η μηχανική βιολογία εχει αφήσει πίσω τον Οργουελ, όταν κατοχυρώνει τον έναν μετά τον άλλον οργανισμό ως "εφεύρεση" και ζητάει "πνευματικά δικαιώματα" για "προστασία" της ζωής.


    Τώρα τι να λέμε, δηλαδή; Από πού ν αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.......

    ΑΝ για εσένα αυτό είναι πρόοδος, εγώ πάσο. Και κάτσε να ψειρίζεις τα λόγια του κάθε παπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.