2/7/12

Επικρίσεις Ερντογάν κατά Wall Street Journal

Επικρίσεις Ερντογάν κατά Wall Street Journal

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία έγραψε ότι το τουρκικό αεροσκάφος που κατερρίφθη στις 22 Ιουνίου από τη Συρία βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κι όχι στον διεθνή, όπως δηλώνει η Αγκυρα, ενώ ο τουρκικός στρατός επανέλαβε σε ανακοίνωσή του ότι το τουρκικό F-4 βρισκόταν πάνω από τα διεθνή χωρικά ύδατα και ανακοίνωσε την άφιξη προσεχώς ενός αμερικανικού υποβρυχίου για να μετάσχει στις έρευνες στον τόπο της συντριβής.

Η εφημερίδα "δημοσίευσε δυστυχώς μια πληροφορία που δεν είναι ακριβής".

Στα τέλη της εβδομάδας, η αμερικανική εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο επικαλείται πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με το οποίο το τουρκικό F-4 "επλήγη μάλλον από το αντιαεροπορικό πυροβολικό που βρίσκεται στην (συριακή) ακτή, ενώ βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο".

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος", όπως δηλώνει η Τουρκία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα. Η Wall Street Journal προσθέτει ότι το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό ύψος και με μειωμένη ταχύτητα και ότι ήλεγχε μάλλον τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η αμερικανική εφημερίδα δημοσιεύει αυτές τις δηλώσεις καθώς παίζει το παιγνίδι της αντιπολίτευσης εν μέσω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

"Βρίσκονται σε περίοδο προεδρικών εκλογών εκεί και η εφημερίδα αυτή δρα κατ` αυτόν τον τρόπο για λογαριασμό ενός αντιπολιτευόμενου κόμματος. Αυτό έχει στόχο τον πρόεδρο Ομπάμα", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνάντηση στο Καϊσερί (Καισάρεια), στην κεντρική Τουρκία.

"Οπως έχουμε εξηγήσει επανειλημμένως, το αεροσκάφος μας (κι όχι δύο αεροσκάφη όπως ειπώθηκε) κατερρίφθη πάνω από την ανατολική Μεσόγειο στον διεθνή εναέριο χώρο (...) καθώς πετούσε μόνο του και όχι οπλισμένο, ήλεγχε τις αποδόσεις των ραντάρ μας στην περιοχή", αναφέρει το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην ιστοσελίδα του. Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους δεν έχουν βρεθεί, διευκρινίζει ο τουρκικός στρατός, προσθέτοντας ότι το αμερικανικό υποβρύχιο Nautilus, θα φτάσει στη ζώνη στην οποία συνετρίβη το F-4 αύριο για να μετάσχει στις έρευνες.
http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.