30/8/12

Στρατιωτική άσκηση 1-16 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν οι Βρετανικές Βάσεις

Τη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης ρουτίνας, ανακοινώνουν οι Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου-Επισκοπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των ΒΒ, αναμένεται σε κάποιες από τις ημέρες της άσκησης και ιδιαίτερα το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου, να υπάρξει κάποια ταλαιπωρία στη διακίνηση στην περιοχή. Επίσης, προστίθεται, αναμένεται να γίνουν κάποιες ελεγχόμενες εκρήξεις και καλείται το κοινό και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων να μην ανησυχήσουν στο άκουσμα τους.

6 σχόλια:

  1. Πολύ καλές οι αναρτήσεις Nativist. Το θέμα των Βρετανικών Βάσεων χρειάζεται πολιτική βούληση. Ιδέες υπάρχουν και πατριώτες υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ, βέβαια βούληση θέλουν.

    Προχθές σε είχα ρωτήσει κάτι σχετικά με τον Τουρκοκύπριο, αλλά δεν είδα να μού απαντήσεις, εκτός κι αν ξέχασα να κάνω εγγραφή στην σχετική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην προηγούμενη που ήταν για το ίδιο θέμα. Κοίταξα χθες, αλλά δεν την βρήκα.

    Έγραφες για τα προνόμια των Τ/κ και σε ρώτησα γιατί είναι έτσι και αν γίνεται με την λογική να τους κρατήσουν μακριά από την "μητέρα"-Τουρκία.

    Έγραφα επίσης, ότι είναι μείζον το θέμα αναγνώρισης πτυχίου από μη αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο εκ μέρους της Αγγλίας και διερωτήθηκα αν συνεχίζει η αγαστή συνεργασία Βρετανών με τους Τ/κ, αν και είναι φαναιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν νομίζω να υπάρχει καμία λογική στην ιδιαίτερη μεταχείριση των λεγόμενων ¨τουρκοκυπρίων¨. Αυτή η κατάσταση είναι επακόλουθο της πολιτικής ¨καλής θελήσεως¨ που ακολουθούν οι κυπριακές κυβερνήσεις ανέκαθεν, ειδικότερα την τελευταία δεκαετία. Ίσως να προσπαθούν να αποδείξουν οτι το κυπριακό κράτος έχει καλές προθέσεις και επιδιώκει την λύση του προβλήματος. Το αποτέλεσμα όμως είναι να εκμεταλλεύονται οι ¨τουρκοκύπριοι¨ και η Τουρκία την νοοτροπία αυτή και η δική μας πλευρά να υποχωρεί ατάκτως.
    Σήμερα φτάσαμε σε σημείο να αναγνωρίζει ο καθένας οτι οι ¨τουρκοκύπριοι¨ έχουν περισσότερη ελευθερία στην Κύπρο αλλά οι πλείστοι δεν έχουν το θάρρος να απαιτήσουν κλείσιμο των οδοφραγμάτων διότι θα κατηγορηθούμε από την διεθνή κοινότητα οτι επιθυμούμε την διχοτόμηση και την απομόνωση των ¨τουρκοκυπρίων¨ πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης λένε οτι θα μας κατηγορήσουν για παρεμπόδιση της ελευθερίας διακίνησης διότι με το μονομερές κλείσιμο των οδοφραγμάτων γινόμαστε εμείς αυτοί που εμποδίζουμε την ελεύθερη διακίνηση και όχι ο τουρκικός στρατός. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ενδοτισμού. Η δική μου απάντηση σ΄ αυτά τα επιχειρήματα είναι οτι αν θέλουμε να πάει ο τόπος μπροστά πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τα αίσχη του παρελθόντος και να πάψουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες για την ανεπάρκειά μας. Η διαφωνία των διεθνών ¨ειρηνευτών¨ θα είναι αναπόφευκτη αλλά κάποτε πρέπει να ξεσηκωθούμε.
    Πολλά Βρετανικά πανεπιστήμια έχουν στις αιτήσεις εισδοχής τους δύο επιλογές για την Κύπρο, μια για τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και μια για τις κατεχόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.