3/8/12

Πονοκέφαλος από εβραϊκή κατασκήνωση Δημιουργήθηκε εντός της νεκρής ζώνης της Άχνας

ΠΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ διακατέχει τις αρμόδιες Αρχές σε σχέση με τη δημιουργία μεγάλης εκπαιδευτικής κατασκήνωσης, που θα φιλοξενεί ορφανά παιδιά ηλικίας14-17 ετών από το Ισραήλ, σε χώρο της νεκρής ζώνης στην Άχνα. Η ιδέα για εγκατάσταση τέτοιας κατασκήνωσης και ο σκοπός για τον οποίο θα λειτουργεί ουδόλως ενοχλούν, ωστόσο επιφυλάξεις εκφράζονται ως προς την επιλογή του χώρου. Η κατασκήνωση θα βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, πολύ μακριά από το Δασάκι Άχνας και το Αυγόρου, σε μέρος όπου η πρόσβαση για επιτήρηση, ακόμη και για παροχή βοήθειας, δεν θα είναι εύκολη. Λαμβάνεται υπόψη ότι, λόγω των διενέξεων στη Μέση Ανατολή, οι Ισραηλινοί αποτελούν συχνά στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα είναι σε θέση να παρέχει ασφάλεια στην κατασκήνωση μέσα στη νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Φ", ήδη ζητήθηκε από το Αρχηγείο Αστυνομίας λεπτομερής έκθεση γύρω από την υπόθεση και ετοιμάζεται. Εκτός από τα ζητήματα ασφάλειας των κατασκηνωτών, που θα επισημαίνονται στην έκθεση, θα αναφέρεται ακόμη το γεγονός ότι στην περιοχή της μόνιμης κατασκήνωσης των Ισραηλινών υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως αποθήκες και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, θέσεις μάχης και διασποράς, καθώς επίσης και οχυρωματικό πολυβολείο μόλις 50 μέτρα βόρεια της κατασκήνωσης. Ακόμη, σε απόσταση λιγότερη του ενός χιλιομέτρου βρίσκεται φυλάκιο των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, που δεσπόζει της περιοχής, ενώ η θέση του φυλακίου της Εθνικής Φρουράς, λόγω και της μορφολογίας του εδάφους, δεν θα επιτρέπει την παροχή προστασίας στους Ισραηλινούς κατασκηνωτές. Την ίδια ώρα οι Αρχές των βρετανικών Βάσεων φαίνεται να μένουν αμέτοχες στο θέμα, αφού ούτως ή άλλως ο χώρος της κατασκήνωσης βρίσκεται εκτός των ορίων τους.

Πίσω από την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της κατασκήνωσης βρίσκεται ο ραβίνος της Λάρνακας, ο οποίος ενοικίασε με πολυετές συμβόλαιο το χωράφι όπου τοποθετήθηκαν λυόμενα υποστατικά. Επίσης ο ραβίνος υπέβαλε αιτήσεις για ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του χώρου, ενώ έδωσε και οδηγίες για κατασκευή πισίνας.

Όπως πληροφορηθήκαμε από αρμόδια πηγή, εάν όλα πάνε καλά οι πρώτοι νεαροί Ισραηλινοί επισκέπτες αναμένονται περί τα τέλη Αυγούστου. Οι νεαροί εκτός από ψυχαγωγία, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, θα τυγχάνουν εκπαιδευτικής επιμόρφωσης σε θέματα κτηνοτροφίας αγελαδοτροφίας, σε φάρμες Αχνιωτών κτηνοτρόφων.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.