29/8/12

Άνοιξε ξανά η «πύλη» του Αιγαίου για τους παράνομους μετανάστες Μετά τη σφράγιση των συνόρων στον Έβρο

Πηγή: Καθημερινή - Γιάννης Σουλιώτης
Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στη Σύμη και τη Λέσβο συνελήφθησαν 146 παράνομοι μετανάστες
Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στη Σύμη και τη Λέσβο συνελήφθησαν 146 παράνομοι μετανάστες
Εντυπωσιακή αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του ανατολικού Αιγαίου καταγράφεται τελευταία, μετά την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο.



Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στη Σύμη και τη Λέσβο συνελήφθησαν 146 παράνομοι μετανάστες, ενώ μόνο χθες, 40 στη Σύμη και 39 στο Φαρμακονήσι.

Την ίδια στιγμή στον Έβρο έχει μηδενιστεί η ροή παράνομων μεταναστών. Ενώ στις 2 Αυγούστου είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο 447 αλλοδαποί, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου συνελήφθησαν μόλις 2 και στις 22 Αυγούστου κανείς.

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» διαμορφώνεται επί τα χείρω, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο της ευθύνης για την πρώτη χώρα εισδοχής, χωρίς κανένα επωφελές για την Ελλάδα αντάλλαγμα.

1 σχόλιο:

  1. Όπως είναι μέσα στις βάρκες πρέπει να τους στέλλουν πίσω στην Τουρκία και η ΕΛ.ΑΣ. να ξεκαθαρίσει οτι δεν φέρει καμία ευθύνη για μη Έλληνες πολίτες οι οποίοι επιλέγουν να εισέλθουν παρανόμως στη χώρα. Ούτε συλλήψεις ούτε κέντρα υποδοχής ούτε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.