21/8/12

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Αλβανίας

ΤΟ αλβανικό ΥΠΕΞ αντέδρασε σε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα του Μαρίν Μέμα, δημοσιογράφου. Όπως μεταδίδεται από την Αλβανία, χθες κλήθηκε στο ΥΠΕΞ εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, ο οποίος συναντήθηκε για 40 περίπου λεπτά με τον ΓΓ του Υπουργείου, Γκασμέν Τουρντίου. Μετά τη συνάντηση, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι το ΥΠΕΞ παρακολούθησε με ιδιαίτερη ανησυχία το περιστατικό της Κυριακής, όταν στον δημοσιογράφο του Τop Channel, Μαρίν Μέμα, δεν επιτράπηκε η είσοδος στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας από τις Αρχές της συνοριακής αστυνομίας στο σημείο διέλευσης «Μαυρομάτη».
Σχετικά με το περιστατικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΓΓ του ΥΠΕΞ, Γκασμέν Τουρντίου, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας. Το ΥΠΕΞ θεωρεί, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι τα εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία δεν αντικατοπτρίζουν την εκφρασθείσα βούληση των δύο πλευρών, ούτε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στέλνοντας ένα αρνητικό μήνυμα.

Ο κ. Τουρντίου, ζήτησε από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας να πληροφορηθεί τους λόγους της άρνησης εισόδου στην Ελλάδα του Μαρίν Μέμα, ο οποίος καταχωρήθηκε ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στον Εθνικό Κατάλογο της Ελλάδας.

Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι η πράξη αυτή έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα στην εβδομαδιαία εκπομπή «Η άλλη Αλβανία» έχει κατά το παρελθόν παρουσιάσει ρεπορτάζ για την κληρονομιά των τσάμηδων στην Ηγουμενίτσα, τους Φιλιάτες κ.ά.
http://www.philenews.com/digital/ 

1 σχόλιο:

  1. Καιρος ειναι να ξεκινησουμε απο καπου εστω και ετσι ειναι μια αρχη για να τρηξουν τα δοντια των γειτονων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.