5/8/12

Για όσους Ελληνες ονειρεύονται "Αναθέρμανση" και "Εξημέρωση" -Προπαγάνδα Νταβουτογλου Στην "Ιερουσαλήμ" των Κούρδων

Ο Νταβούτογλου ξεσηκώνει τους Τουρκμένους στην Κιρκούκ,
Σχετική Ανάρτηση :Τουρκμένοι ο Δούρειος Ιππος της Αγκυρας
Η Hurriyet αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του στο Κιρκούκ-η οποία αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τον τούρκο  Πρωθυπουργό Ερντογάν την περασμένη Τρίτη- ο Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου συμμετείχε στην προσευχή της Παρασκευής σε τέμενος της πόλης και έπειτα μίλησε στους Τουρκμένους της περιοχής η οποίοι ενθουσιάστηκαν από την πρώτη επίσκεψη Τούρκου ΥΠΕΞ έπειτα από 75 χρόνια.«Σας προσφέρουμε μια λευκή σελίδα για να την συμπληρώσετε με όποια αιτήματα επιθυμείτε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς στην Ανατολία γνωρίζουμε τα προβλήματά σας» δήλωσε στους τουρκμένους ο Τ/ΥΠΕΞ.

Μετά από 75 χρόνια  έρχομαι στο Κιρκούκ ως πρώτος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.Θα μας περιμένατε πολύ καιρό, αλλά υπόσχομαι ότι δεν θα συμβεί  αυτό  στο μέλλον. Στην αναφορά ποιήματος για το Κιρκούκ  του Abdulwahid Guzelioglu («Το βουνό μου έμαθε να επιβιώνω , οι σιδερένιες  αλυσίδες  δεν μπόρεσαν να με κρατήσουν δεμένο όμως το Κιρκούκ με έδεσε.), το πλήθος ζητωκραύγαζε, «το Κιρκούκ είναι Τουρκμενιστάν και θα παραμείνει Τουρκμενιστάν." Το Κιρκούκ είναι εξίσου σημαντικό για εμάς  όσο είναι σημαντικό και για τον Guzelioglu.

  «Το Ιράκ είναι ένας στενός φίλος της Τουρκίας», οι Ιρακινοί   είναι αδέλφια μας.Στο  Τουρκμενιστάν, κατοικούν Ασσύριοι, Κούρδοι και οι Άραβες. Όλοι οι Ιρακινοί είναι κάτι πιο ακριβό από ό τι η ζωή.μας Κάθε φορά που μια τρομοκρατική επίθεση, μια τραγωδία ή μια θλιβερή είδηση ​​συμβαίνει στο Ιράκ ραγίζει την καρδιά μας. Όταν μια τρομοκρατική επίθεση λαμβάνει χώρα στο Κιρκούκ και βλάπτονται τα αδέρφια μας οι καρδιές μας φλέγονται . Αν ζείτε στην ευτυχία και την ειρήνη, εμείς στην Τουρκία θα είναι ευτυχισμένοι. Εάν ένα αγκάθι τρυπήσει τα δάχτυλά σας, εμείς στην Τουρκία θα αισθανθούμε τον πόνο σας. Το Κιρκούκ είναι στην Καρδιά μας μεγαλώσαμε ακούγοντας Ιστορίες για αυτό

Το Κιρκούκ έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας είναι μια απο τις αρχαιότερες πόλεις  κα ιείναι μια πόλη όπου  Τουρκμένοι  Κούρδοι,Ασσύριοι  και Αραβες μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και αδελφωμένα και να συνυπάρξουν. Οι Τουρκμένοι του Κιρκούκ δεν θα χαθούν ποτέ κανείς δεν μπορεί να τους αδικήσει, είναι μια κοινότητα του, και από την κουλτούρα τους θα ωφεληθεί η Πόλη, Το Ιράκ και η Τουρκία

 Στο επαρχιακό συμβούλιο σήμερα λάβαμε πολλές αποφάσεις. Με τη βοήθεια του Θεού, η Τουρκία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την ανοικοδόμηση και την ασφάλεια στο Κιρκούκ. Το Κιρκούκ είναι το σύμβολο της ενότητας και της ακεραιότητας του Ιράκ. Εάν επικρατήσει η ειρήνη στο Κιρκούκ, ειρήνη και τη σταθερότητα θα επικρατήσει στο Ιράκ. Εάν υπάρχει ειρήνη και τη σταθερότητα στο Ιράκ, η Μέση Ανατολή θα ζεί στην ειρήνη και στην σταθερότητα.

Ο Θεός έχει χορηγήσει Κιρκούκ πολλά δώρα και των φυσικών πόρων είναι ένας από αυτά. Αυτή η πόλη πρέπει να ξαναχτιστεί με τους εν λόγω πόρους. Όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο το Κιρκούκ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα του πλούτου και της ευημερίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Τουρκία θα βοηθήσει πάντα

inews.com.cy, ekurdnet.


7 σχόλια:

  1. Μόνον εγώ είμαι που μου θυμίζει εντονότατα τον Hitler, εγώ δηλαδή θα τον θεωρούσα μέχρι και μίμο του Hitler, ομιλίες, βιβλία, όλα υποδηλώνουν Hitler! Έχω άδικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαθόλου άδικο Αλέξανδρε. Ο Νταβούτογλου είναι Ισλαμοφασίστας...με την βούλα!Είναι επικίνδυνος αυτός κ οι ομοϊδεάτες του. Κ ακόμα περισσότερο ένοχοι είναι όσοι στην Δύση εκκούσια ή ακούσια τους υποστηρίζουν ή τους ανέχονται απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Αλέξανδρο & Σπυρίδωνα

    Έχετε διαβάσει βιβλία του Ντα(β)ούτογλου (μάλλον χωρίς "β" προφέρεται, όπως είχα ακούσει από τον αείμνηστο Ν. Σαρρή); Στην Ελλάδα, είχε ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων τον «Στρατηγικό βάθος». Οι απόψεις διίστανται. Για να βοηθήσω, σας παραπέμπω στον "επικριτή" Βασίλη Φίλια και τον αντιθέτου απόψεως Παναγιώτη Ήφαιστο.


    Αν δεν φθάνουν τα παραπάνω, συνιστώ και την ενδιαφέρουσα εκπομπή των "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ", όπου οι κ.κ. Ήφαιστος, Γιανναράς, Σαρρής [εξαιρείται πλέον των κυρίων] και Καλεντερίδης συζητούν με τον οικοδεσπότη, Παντελή Σαββίδη για το επίμαχο βιβλίο.

    Έτσι και μόνον έτσι μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα, αν ο Ahmet Davutoğlu μοιάζει με τον Hitler, ή ο,τιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Nativist,

    Διάβασα το "σταρτηγικο" βάθος και μετά από αυτό είμαι πεπεισμένος πως η ιδεολογία του βασίζεται σε αυτή του Hitler. Θα σου αναφέρω μερικά παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό τώρα και πες μου κι εσύ τι γνώμη έχεις.

    Λέει στο βιβλίο του μηδενικά προβλήματα, μηδενικά προβλήματα έλεγε και ο Hitler

    Λέει στο βιβλίο του για τις Τουρκικες οι Οθωμανικές μειονότητες στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και τη Μέση ανατολή ακόμα και μέχρι την Κίνα και χρησιμοποιεί τους ορους κατά το δοκούν και εμφανίζεται ως προστάτης των ανθρώπων αυτών, μιλώντας ταυτόχρονα για τον ζωτικό χώρο της Τουρκίας, κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και ο Hitler μιλώντας για τις Γερμανικές μειονότητες της Ανατολικής Ευρώπης και τον Ζωτικό χώρο της Γερμανίας, βασιζόμενοι και οι δυο στον μεγάλο πληθυσμό των κρατών τους.
    Ο Νταβούτογλου προχωράει παραπέρα "ωραιοποιωντα" την Οθωμανική αυτοκρατορία, όπου το εμπόριο ήταν ελεύθερο, όπου Αιγύπτιοι και Τούρκοι συνδιοικούσαν ουσιαστικά και υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη και ευημερία υπό τον Σουλτάνο στην Κωσταντινούπολη πάντοτε.

    Και μέσα σε όλα λοιπόν και αφού αναφέρεται συνεχώς σε ρήσεις των Αρχαίων Ελλήνων, ώστε να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία τα γραφόμενα αναφέρεται πολύ λίγο στην Ελλάδα σχετικά, διαχωρίζοντας Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο όπως τον βολεύει αυτόν αναφερόμενος στα "δικαιωματ" της Τουρκίας επί των νησιών κατοικημένων και ακατοίκητων, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε συνθήκη, λέει επίσης πώως η Τουρκια πρέπει να ασκεί "αφιψιλου" πολιτική απέναντι στις Βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα, επικροτεί την κρίση της Κύπρου και πετάει και το ότι οι Ορθόδοξοι στα Βαλκάνια είναι με τους Ρώσους, οι Καθολικοί με τους Γερμανούς, άρα οι Αμερικανοι θα επωφεληθούν από τους Μουσουλμάνους, και όμως τους έπεισε με αυτό που έγραψε, αναφερόμενος στο Μουσουλμανικό τόξο που θα χωρίζει την Ελλάδα από τους υπολοιπους λαούς. Στα ματια του πρέπει να είμαστε όπως η Πολωνια για τον Hitler.

    Εξυμνεί παντού τους Οθωμανούς με κάτι ανοησίες του τύπου, οι πολιτισμοί της Μέσης Ανατολής κέρδισαν από την δυναμικότητα των Νομαδικών φυλων, εννοεί τις σφαγές και τις λεηλασίες προφανώς.

    Οι πράξεις του από την άλλη αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη λατρεία του στον Hitler, μιλάει για μηδενικά προβλήματα και χρησιμοποιεί όλες τις Τουρκικες μειονότητες η Μουσουλμανικές μειονότητες, αναλόγως την περίπτωση, επιθετικά και για να δημιουργεί προβλήματα στις γείτονες χώρες, όπως έκανε και ο Hitler, η Τουρκια έχει τρομερή ανάπτυξη που βασίζεται σε δανεικά στο διωγμό των Κούρδων από τα σπίτια τους και στην τρομερή ανάπτυξη της Πολεμικής Βιομηχανίας, η οποια προβλέπεται να απορροφήσει κονδύλια πάνω από 80 dis τα επόμενα 10 χρονια και μήπως και λέω λίγα δεν ξέρω. Κάνει αγώνα για να κερδίζει την Elite ξένων κρατών, όπως έκανε και ο Hitler, μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Hitler είχε μαγέψει πολύ κόσμο από τις μετέπειτα εχθρικές χώρες, μέχρι και ηγέτες, παράδειγμα για την Τουρκια αποτελεί ο Donald Trump αλλα και ο Obama, ο οποιος όπου βρεθεί και όπου σταθεί μας λέει ποσο αξιόπιστος συνομιλητής είναι ο Ερντογάν, ναι αυτός που είπε ότι η Ολυμπιακή φλόγα ανήκει στην Τουρκια και ο Όμηρος είναι "τρουρκος", αυτός που λέει ότι οι Τούρκοι είναι απόγονοι των Τρώων, Θεός φυλάξει δηλαδή.

    Αν εννοείς ότι δεν αναφέρεται στη φυλετική ανωτερότητα των Τούρκων όπως ο Hitler και δεν είναι αντισημίτης η Ανθέλληνας, τότε θα σου έλεγα πως αυτό έλειπε να έλεγε τέτοιες βλακείες διεθνώς, δεν είναι χαζός, αύται οι ιδέες του Hitler είναι άλλωστε που τον καταδίκασαν αργότερα στην ιστορία, όχι τότε βεβαια, άλλωστε αυτή τη δουλειά την αφήνει σε άλλες ομάδες στην Τουρκια όπου μιλούν για τον Παντουρκισμό αλλα και σε ομάδες καθηγητάδων στην Αμερική, οι οποιοι μιλούν για τα ίδια ακριβώς θέματα, που να δεις τι χαμός γίνεται στο Iran με αυτό το θέμα και στο Αζερμπαϊτζάν. Αν διαφωνείς πάντως πραγματικά θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποια σημεία του βιβλίου έχουν ομοιότητες με το "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ", αλλά δεν ξέρω αν είναι ηθελημένες ή μη, ούτε αν φτάνουν για να χαρακτηρισθεί συνολικά σαν αντιγραφή του. Γι αυτό παρέπεμψα σε άρθρα και συζήτηση αρμοδιοτέρων εμού για να κρίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε και τυχόν ομοιότητες Τουρκμένων και "τουρκικής μειονότητας "Θράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βεβαίως δεν είναι αντιγραφή, είναι κάτι πολύ χειρότερο, είναι εμπνευσμένο από το αγών μου, που σημαίνει ότι ο συγγραφέας ενστερνίζεται τις απόψεις του Hitler και σημαίνει πως εμείς έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.