7/8/12

Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι και μια "Ανοικτή Επιστολή" προς την κ. Χ. Κλίντον, εν όψει της επίσκεψής της στην Τουρκία

Η επίσκεψη της Χ. Κλίντον στην Τουρκία και "Το αυγό του τουρκικού φιδιού"
Σφαγή του Ουλούντερε: Τα τουρκικά F-16 σκότωσαν 35 παιδιά και η κυβέρνηση Ερντογάν καλύπτει τους ενόχους, γιατί είναι η ίδια ένοχος.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία, κυρίως μετά την είσοδο στον 21ο αιώνα, είναι γεγονός ότι μπήκε σε μια νέα περίοδο. Τη θέση της ολοκληρωτικής κεμαλικής ιδεολογίας, η οποία στηρίζεται στο φυλετικό εθνικισμό, ήγουν στην ανωτερότητα της τουρκικής φυλής -ας μην ξεχνάμε ότι ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν ο ...εμπνευστής της Θεωρίας της «Γλώσσας του Ήλιου»*- πήρε η ιδεολογία του Ισλάμ, με την ήπια μορφή του, όπως θέλουν να πιστεύουν οι υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ερντογάν και της πολιτικής του μετριοπαθούς Ισλάμ στην Ουάσιγκτον.
Η κεμαλική Τουρκία είχε φορτωμένες στην πλάτη της τις γενοκτονίες των χριστιανών (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων), τις σφαγές και τους εκτοπισμούς των Κούρδων, την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την εθνοκάθαρση των εγκλωβισμένων στα Κατεχόμενα, στην Κύπρο.
Είχε φορτωμένες στην πλάτης της ρατσιστικές θεωρίες που έλεγαν ότι «οι Κούρδοι είναι ορεσίβιοι Τούρκοι», ότι «ο ήχος καρτ-κουρτ” που βγαίνει όταν βαδίζει κανείς στα χιονισμένα βουνά, με την εκφορά του λόγου έγινε “κουρτ” και έτσι δημιουργήθηκε η λέξη “Κούρδος”. Άρα δεν υπάρχει κουρδικό έθνος».
Είχε φορτωμένες στην πλάτη της θεωρίες που ενστερνίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής σουνιτικής κοινωνίας ότι οι Αρμένιοι, οι Έλληνες και οι Αλεβίτες έχουν στις φλέβες τους βρώμικο αίμα, δημιουργώντας την πιο φανατική και μισαλόδοξη κοινωνία στην ανθρωπότητα, μια πραγματική ατομική βόμβα για την ουσιαστική συνεννόηση των λαών και την ειρήνη στο εσωτερικό της Τουρκίας και στην ευρύτερη περιοχή.
Όλοι πίστευαν, και κυρίως οι υποστηρικτές τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ότι οι πιστοί υπηρέτες του ...μετριοπαθούς Ισλάμ θα ακολουθούσαν μια διαφορετική πολιτική στα συγκεκριμένα ζητήματα και θα ξεφόρτωναν από την πλάτη της Τουρκίας και του τουρκικού λαού αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα, που έγιναν εναντίον της ανθρωπότητος και δεν παραγράφονται.
Όσοι πίστευαν σε κάτι τέτοιο γελάστηκαν οικτρά, γιατί ο Ερντογάν και η ομάδα του από τα κουράν κουρσού και τα θεοκρατικά σχολεία, όπου οι μουλάδες τους έκαναν ανεξίτηλη πλύση εγκεφάλου, απλά μετέτρεψαν τον φυλετικό σε θρησκευτικό ολοκληρωτισμό. Έτσι, αντί να οδηγήσουν σε πραγματικό εκπολιτισμό και εκδημοκρατισμό την τουρκική κοινωνία, την οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ριζοσπαστιοκοποίηση, βάζοντας στην ουσία βόμβα στην ειρήνη και τη συνεννόηση των λαών που ζουν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και των λαών που ζουν στις χώρες της περιοχής.
Αντί να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των χριστιανών και τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία εναντίον της ανθρωπότητας, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό στην εξιλέωση, τον αποβαρβαρισμό και τον εξανθρωπισμό την τουρκική κοινωνία, οι νεοοθωμανοί της κυβέρνησής του και ο ίδιος ο Ερντογάν υπερασπίζονται με θρησκευτικό φανατισμό τα εγκλήματα αυτά, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Η πρόσφατη περίπτωση της εν ψυχρώ δολοφονίας 35 νεαρών άμαχων Κούρδων στο Ουλούντερε, χωρίς να λογοδοτήσει κανείς στη δικαιοσύνη, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.
Απόδειξη επίσης είναι η αταλάντευτη και ανυποχώρητη θέση τους στα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπου η τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν δουλεύουν "ψιλο γαζί" την Ουάσιγκτον, τηρώντας πιο σκληρή στάση ακόμα και από αυτήν που θα τηρούσε ο Χίτλερ. Να μην ξεχνάμε δε ότι το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αφορά κυρίως τις ΗΠΑ, αφού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπάγονται εκκλησιαστικά περίπου δυο εκατομμύρια ορθόδοξοι Αμερικανοί πολίτες.
Απόδειξη επίσης αποτελεί η αποσταθεροποιητική και ανθελληνική τους πολιτική στη Θράκη, όπου οδηγούν μέρα με τη μέρα στον πλήρη εκφασισμό τους Έλληνες μουσουλμάνους, με το ελληνικό κράτος να παρατηρεί απλά τη βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των Πομάκων, των Ρομά και των δημοκρατικών στοιχείων της τουρκογενούς κοινότητας της ελληνικής Θράκης.
Απόδειξη επίσης αποτελούν οι σκληρές θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης στο Κυπριακό, όπου οι Τούρκοι συνεχίζουν τη βάρβαρη κατοχή του 40% του νησιού, από το 1974, τότε που τους έβαλαν στο νησί οι ΗΠΑ, όπως ομολόγησε στην ουσία ο άνδρας της κ. Χ. Κλίντον στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητώντας συγνώμη από τον ελληνικό λαό, μια συγνώμη χωρίς αντίκρυσμα, αφού και πάλι η Τουρκία συνεχίζει τις άθλιες απαιτήσεις της από την Ελλάδα με τις πλάτες της Ουάσιγκτον.
Απόδειξη αποτελεί η βάρβαρη και ρατσιστική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης στο Κουρδικό, που επιμένει να αγνοεί βάρβαρα και ρατσιστικά ένα λαό είκοσι εκατομμυρίων, οδηγώντας στα δικαστήρια ακόμα και τα ....πάρκα, γιατί έχουν κουρδικά ονόματα.
Απόδειξη αποτελεί η φονταμενταλιστική ρατσιστική πολιτική της στην πΓΔΜ, το Κόσοβο, τη Βοσνία και την Αλβανία....
Απόδειξη αποτελεί και η συμμετοχή της στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία εναντίον των χριστιανών και των αλαουιτών από φανατικούς δολοφόνους σουνίτες, τους οποίους φιλοξενεί, εκπαιδεύει και εξοπλίζει η Άγκυρα, με την υποστήριξη μυστικών υπηρεσιών χωρών της Δύσης.
Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη ότι το αυγό του φιδιού θα παραμείνει για χρόνια ανοικτό στην περιοχή μας, σκορπίζοντας φυλετικό και θρησκευτικό μίσος.
Τελευταίο παράδειγμα του σουνιτικού εκβαρβαρισμού και εκφασισμού που έχει υποστεί η τουρκική κοινωνία είναι η επίθεση που δέχτηκε οικογένεια Κούρδων αλεβιτών στην κωμόπολη Σουργκού (Sürgü), της επαρχίας Ντογάνσεχιρ του νομού Μαλάτειας. Αξίζει πραγματικά να δούμε πώς εξελίχτηκαν τα γεγονότα. Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού ένας τυμπανοκρούστης τριγυρνά στις γειτονίες και ειδοποιεί τους πιστούς για την έναρξη και τη λήξη της ημερήσιας νηστείας. Ένας τέτοιος τυμπανοκρούστης, χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που μπορεί να κάνει τα πάντα εν ονόματι του τουρκικού έθνους και του Ισλάμ, έκανε το έθιμο αυτό στο Σουργκού. Η οικογένεια των Εβλί ζήτησε από τον τυμπανοκρούστη όταν περνάει μπροστά από τα σπίτια τους να μην χτυπάει το τύμπανο, γιατί οι ίδιοι είναι αλεβίτες και δεν υπάρχουν άλλοι σουνίτες εκεί. Ο τυμπανοκρούστης θεώρησε τη σύσταση της οικογένειας των αλεβιτών ως προσβολή στο Ισλάμ και επέστρεψε σε μερικά λεπτά με περισσότερους από εκατό "θιγμένους" μουσουλμάνους (η εκβαρβαρισμένη-εκφασισμένη κοινωνία που λέγαμε), οι οποίοι άρχισαν να πετροβολούν το σπίτι του Εβλί, να σπάνε τα τζάμια και να βάζουν φωτιά στο στάβλο του, κραυγάζοντας θρησκευτικά συνθήματα συνοδευόμενα από τις απαραίτητες ύβρεις, όπως «βρωμοαλεβίτες» και «βρωμοκούρδοι», γιατί οι Εβλί κουβαλούσαν δύο «αμαρτίες». Εκτός από αλεβίτες είναι και Κούρδοι! Τέτοιο θράσος!!!
Ο λιθοβοληθείς Εβλί παραπονέθηκε στον τοπικό δήμαρχο, ο οποίος απάντησε ως εξής: «Εγώ δεν μπορώ να συγκρατήσω κανέναν. Να φύγετε από δω.».(άλλο παράδειγμα παραδοσιακής λειτουργίας του τουρκικού κράτους)
Ο τοπικός νομάρχης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αντί να αναφερθεί στο γεγονός και να αναλάβει τις ευθύνες του ως εκπρόσωπος της πολιτείας, κατήγγειλε τον τύπο και τα ΜΜΕ για προβοκατόρικη δράση επειδή που ανέδειξαν το γεγονός, ενώ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν, που ριζοσπαστικοποείται όλο και περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρας της ...κρίσεως για το Κουρδικό, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ έκανε λόγο για ευρύτερο σχέδιο προβοκάτσιας εναντίον του ίδίου και του κόμματός του.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος και τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος της φυλετικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας που υπάρχει στους κόλπους της τουρκικής σουνιτικής κοινωνίας με τις ολόθερμες ευλογίες του Ερντογάν εν έτει 2012, σας μεταφέρουμε την απάντηση που έδωσε ο τυμπανοκρούστης Μουσταφά Εβσί που προκάλεσε το πογκρόμ εναντίον της οικογένειας Εβλί, σε δημοσιογράφο της Ραντικάλ για το θέμα: «Το θέμα αυτό δεν είναι προσωπικό, είναι η ευθύνη και η αποστολή που έχουμε όλοι μας έναντι του Ισλάμ. Αν χρειαστεί θα δώσουμε εμείς τα χρήματα που χρειάζονται, αυτή η οικογένεια να φύγει απο δω».
Τις ίδιες ημέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, όπου οι Κούρδοι κινούνται για τη δημιουργία ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους, άλλοι αγανακτισμένοι σουνίτες επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων οικοδόμων στο Αγιάζαγα της Κωνσταντινούπολης, εξαναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τη δουλειά και το κατάλυμά τους και να φύγουν, λέγοντάς τους ότι αν δεν φύγουνμ θα χυθεί αίμα!
Τα ίδια έγιναν την 1η Αυγούστου και στην κωμόπολη Νταλιάν της επαρχίας Ορτάτζα του νομού Μούγλων, όπου εκατοντάδες έξαλλοι εθνικιστές σουνίτες επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Popin Restaurant και σε 15 οικοδόμους, όλοι τους κουρδικής καταγωγής, με το αιτιολογικό ότι ανήρτησαν την κουρδική σημαία και έγραψαν πινακίδα που έλεγε ότι «Απαγορεύεται η είσοδος σε Τούρκους». Αυτή τη φήμη διέδωσαν κάποιοι, την οποία υιοθέτησε αβίαστα  ή μάλλον με χαρά η κοινωνία, για να αρχίσει το πογκρόμ. Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου γνωρίζουν πολύ καλά τι γράφουμε. 
Η απάντηση του επάρχου σε όλα αυτά ήταν: «Μην ανησυχείτε, θα ακυρώσω την άδεια του εστιατορίου». Κουβέντα για τα στίφη των βαρβάρων.
Αυτή είναι η κατάσταση στην τουρκική κοινωνία, το τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση Ερντογάν εν έτει 2012.
Γι' αυτό οι υποστηρικτές του Ερντογάν και του ΑΚΡ στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διεθνής κοινότητα, η Ευρώπη, οι γειτονικές της Τουκρίας χώρες και ιδιαίτερα εμείς, η Ελλάδα και η Κύπρος, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα, γιατί το αυγό του φιδιού θα συνεχίσει να ξερνά μίσος και αίμα για πολλά χρόνια.
Εκτός κι αν επιτέλους ξυπνήσουμε και κινητοποιηθούμε.

*Gunes Dil Teorisi, Θεωρία της Γλώσσας του Ήλιου: Πρόκειται για εντελώς αβάσιμη επιστημονικά θεωρία, σύμφωνα με την οποία τα Τουρκικά είναι μια από τις αρχαιότερες γλώσσες και η βάση όλων των γλωσσών του κόσμου. Τη θεωρία αυτή ανέπτυξε προσωπικά ο Μουσταφά Κεμάλ τη δεκαετία του 1930, στηριζόμενος σε 41σέλιδη αδημοσίευτη εργασία με τίτλο «La Psychologie de Quelques Elements des Langues Turques», που είχε κάνει ο σερβικής καταγωγής Αυστραλός γλωσσολόγος Dr. Phil. Hermann Kvergic. Ο Κεμάλ το 1935 έγραψε βιβλίο με τίτλο «Η Τουρκική Γλώσσα από Ετυμολογικής, Μορφολογικής και Φωνητικής Άποψης (Etimoloji, Morfoloji ve Fonetik Bakimdan Turk Dili), αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν σε συνέχειες στην εφημερίδα Ulus (Έθνος).
Η συγκεκριμένη θεωρία του Μουσταφά Κεμάλ υποτίθεται ότι συμπλήρωνε τη θεωρία που είχε εφεύρει ο ίδιος για την ανωτερότητα του τουρκικού έθνους, σύμφωνα με την οποία ο κάθε Τούρκος έχει ιδιαίτερο αίμα, που του δίνει υπερφυσικές ιδιότητες και τον καθιστά ανώτερο από όλους τους άλλους ανθρώπους. Στη θεωρία αυτή στηριζόταν το σύνθημα: «Ένας Τούρκος αξίζει περισσότερο από ολόκληρη την ανθρωπότητα».
Η επιστημονική σοβαρότητα της «Θεωρίας της Γλώσσας του Ήλιου» φαίνεται από την απάντηση που έδωσε στους φοιτητές του ο καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας Ibrahim Necmi Dilmen, όταν τον ρώτησαν για ποιο λόγο σταμάτησε να διδάσκει τη συγκεκριμένη θεωρία αμέσως μετά το θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, το 1938: «Από τη στιγμή που πέθανε ο Ήλιος, πώς μπορούσε να μείνει ζωντανή η θεωρία του;»
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία

11 σχόλια:

  1. Ποιές οι ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις σφαγές Ορθοδόξων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Ιωάννη, πλλλάκα μας κάνεις;
    Σε ένα τέτοιο άρθρο βρήκες ευκαιρία να αναφερθείς στον Οικουμενικό Πατριάρχη;
    Λάθος άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eμένα με ανησυχεί πάρα πολύ η στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας από την Ουάσιγκτον.Όσο εντείνεται η αντιπαράαθεση Ρωσίας-ΗΠΑ, τοσο θα αναβαθμίζεται η Τουρκία. Κ σε αντίθεση με το παρελθόν (π.χ. 19ος αιώνας), επίθεση της Ρωσίας κατά της Άγκυρας θα επισύρει την συσστράτευση του ΝΑΤΟ στο πλευρό των γενοκτόνων πασάδων.Μόνον οι Κούρδοι απέμειναν να αποδυναμώσουν την Τουρκία.Ένα είναι σίγουρο: εάν το ΠΚΚ οδηγήσει την κατάσταση ασφαλείας στα επίπεδα του 90, η Τουρκία θα αποχαιρετίσει επενδύσεις, τουρισμό, κ εξαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα,

    Βλέπω στο κατατοπιστικότατο άρθρο σου (να πω συγχαρητήρια και πάλι;) ότι την "ρεπούσια" εκδοχή της τουρκικής ιστορίας (μυθολογίας, μάλλον) ξεκίνησε ο "μπαμπάς" των Τούρκων.

    Αυτή η (ανα)θεώρηση φαίνεται ότι δεν σταμάτησε ποτέ, αν κρίνω από τα λίγα που έχω κατά καιρούς διαβάσει. Οι Ίωνες ήταν αρχαίοι Τούρκοι, που εξελληνίστηκαν βιαίως, ο Όμηρος ήταν ο Ομέρ-πασάς κλπ. Μάλλον απ' αυτούς διδάχτηκαν και οι Σκοπιανοί.

    Το ερώτημά μου είναι το εξής: Ενέχει/ενείχε ο Κεμαλισμός το στοιχείο του επεκτατισμού (ιμπεριαλισμού); Δεν είναι αυτός μεταγενέστερος, από την εποχή, δηλαδή, του Οζάλ και ανασύρθηκε και επεξεργάστηκε από τους ισλαμιστές (Νταούτογλου);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι, ο κεμαλισμός χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια, γιατί έχει ως στόχο την ομογενοποίηση των εθνών και των φυλών που κατοικούν στην Τουρκία.
    Δηλαδή, πρώτα αφομοίωση, να γίνουν όλοι φανατικοί Τούρκοι, και μετά εξωστρέφεια.
    Δεν γίνονται και τα δυο μαζί, όπως αποδείχτηκε από τις "πατάτες" που έκανε ο Νταβούτογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ, Σάββα.

    Επιβεβαιώνεις την αντίληψή μου για τον κεμαλισμό, σε αντιδιαστολή με τις νεοοθωμανικές (αυτοκρατορικές) βλέψεις Οζάλ => Ερντογάν/Νταβούτογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Σπυρίδων
    Ναί, αλλά το ...ρόπαλο που κρατούσε ο Ομπάμα κατά τη συνομιλία του με τον Ερντογάν;
    Γενικά όμως, καλά θα κάνουν οι σύμμαχοι να αντιληφθούν ότι αναβαθμίζοντας συνεχώς την Τουρκία, πυροβολάνε τα πόδια τους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πάντα σχεδόν εξαρτώνται απο τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην Τουρκία,η οποία κατά τη γνώμη μου προορίζεται για το ρόλο του δολώματος.

    Θα τη θυσιάσουν στο βωμό του Ανώτερου Στρατηγικού Σχεδιασμού τους.

    Ο Πέρες,στη συνέντευξη στο Μέγκα,μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των μεθόδων καλλιέργειας,του 20% καλλιεργήσιμων εκτάσεων που διαθέτουμε και το γνώριζε καλά...Βρε καλώς τη Μονσάντο.

    Συνέχισε ακροβατώντας μεταξύ απειλών και φιλικών συμβουλών,διαφημίζοντας την Παγκόσμια Διακυβέρνηση....!!!!!!(το αναφέρει ξεκάθαρα)

    Και καταλήγει στο θέμα της Συρίας,και πιο συγκεκριμένα του Άσσαντ,λέγοντας ότι είναι αδύνατον για τη διεθνή κοινότητα να παραμείνει αδρανής στη δολοφονία μικρών παιδιών!!!!!! Ας μη το σχολιάσω αυτό καλύτερα,θα αρκεστώ στο να γελάσω και μόνο με το φοβερό αυτό ανέκδοτο του Ισραηλινού αξιωματούχου.

    Τον Παπανδρέου γιατί τον αλλάξαμε,ακόμη δεν το έχω καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεν το είχες καταλάβει Χρήστο, δεν θα ρώταγες...
    Οσο για τις δολοφονίες μικρών παιδιών που αναφέρεις, χρησιμοποιείται κι΄αυτό σαν ένα είδος δολώματος ένθεν-κακείθεν (και από τις δύο πλευρές των αντιμαχομένων). Τα συνηθισμένα δηλαδή...
    Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει.
    Και στη φουκαριάρα τη Συρία έχει συμβεί αυτό. Οπως και σ΄εμάς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρήστο,

    >Ο Πέρες,στη συνέντευξη στο Μέγκα,μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των μεθόδων καλλιέργειας,του 20% καλλιεργήσιμων εκτάσεων που διαθέτουμε και το γνώριζε καλά...Βρε καλώς τη Μονσάντο<

    Στα θέματα γεωργίας (και όχι μόνο), οι Ισραηλινοί έχουν κάνει μεγάλες προόδους και ασφαλώς τα γνωρίζουν πολύ καλά. Λες ο Πέρες να μην εργάστηκε σε Κιμπούτς, όπως άλλωστε και οι δικοί μας ... "ηγέτες" (sic);
    Καλά θα έκαναν να τον ακούσουν, λοιπόν. Πολλά έχομε να μάθουμε και όχι να ... πάθουμε από τέτοιους ανθρώπους, πίστεψέ με. Μην είσαι τόσο εβραιοφοβικός!

    >Συνέχισε ακροβατώντας μεταξύ απειλών και φιλικών συμβουλών,διαφημίζοντας την Παγκόσμια Διακυβέρνηση....!!!!!!(το αναφέρει ξεκάθαρα)<

    Μήπως υπάρχει κάπου αυτή η ομιλία για να διαβάσω τις απειλές (ποιον απειλούσε;) και την διαφήμιση.

    Ομολογώ ότι, απ' αυτά που άκουσα στις ειδήσεις των 9 μμ, δεν αποκόμισα τέτοια εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο,

    Για να μην χαλούμε την ανάρτηση του Σάββα, έλα .. "από κάτω" [:-)]

    Η επίσκεψη Πέρες στην Αθήνα και ο "Ανώτερος στρατηγικός σχεδιασμός και ΑΟΖ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.