12/8/12

Περί Ξενίου Διός

του Σάββα Καλεντερίδη
Τις προηγούμενες ημέρες άρχισε η Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», με βάση την οποία η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, κάνει εξακρίβωση στοιχείων και όσους είναι παρανόμως εισελθόντες στη χώρα και δεν έχουν νόμιμα χαρτιά παραμονής, τους οδηγεί σε κέντρα φιλοξενίας, με σκοπό την απέλασή τους το συντομότερο δυνατόν.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση και το κράτος επιτέλους ξύπνησαν από τον δεκαετή εθνοκτόνο λήθαργο και αποφάσισαν να επιβάλλουν τη νομιμότητα*, σε ένα ζήτημα που απειλεί την επιβίωση του έθνους και του κράτους, ενώ ταυτόχρονα απειλεί και τους ίδιους τους μετανάστες, νομίμως ή όχι παραμένοντες στην Ελλάδα, αφού οι περιοχές όπου επικρατεί ο «νόμος της ζούγκλας» όλο και διευρύνονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας μας.
Δηλαδή, απ’ όποια σκοπιά και αν δει κανείς το θέμα, από την εθνική ή από την ανθρωπιστική, η επιβολή της νομιμότητας είναι αυτή που δίνει λύση στο πρόβλημα και τίποτε άλλο.
Όλα τα άλλα -και ιδιαίτερα οι ανέξοδες και εξόχως υποκριτικές κορώνες για τα δικαιώματα των μεταναστών- είναι δείγματα της ανείπωτης ανευθυνότητας κομμάτων, πολιτικών, μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων, που «τζογάρουν» πολιτικά στις πλάτες δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανομίας που επικρατεί στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Όσο για το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει μεταναστευτική πολιτική, είναι κι αυτό έωλο και υποκριτικό. Η Ελλάδα έχει νόμους που δεν τους τηρούν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και αυτό είναι ο κύριος λόγος της συσσώρευσης εκατομμυρίων δυστυχισμένων ψυχών στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που καταλήγουν στη χώρα μας, ξεπουλάνε τις περιουσίες τους στην πατρίδα τους, αφού συγγενείς και φίλοι που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, τους διαβεβαιώνουν ότι θα βρουν δουλειά, θα συγκεντρώσουν χρήματα, θα αποκτήσουν και πάλι περιουσία και θα λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους και της οικογένειάς τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς στην Ελλάδα. Επί πλέον, τους λένε ότι υπάρχει και η δυνατότητα να πάρουν ελληνική υπηκοότητα, με το «νόμο Ραγκούση», όπως επίσης και το όνειρο να εγκατασταθούν σε κάποια χώρα της Ευρώπης, όπου η κατάσταση είναι καλύτερη.
Πάνω στο ανωτέρω σκεπτικό στήνονται τα κυκλώματα των δουλεμπόρων στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, την Τουρκία και την Ελλάδα, που μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες δυστυχισμένους στην πατρίδα μας, με όλες τις επιπτώσεις που προαναφέρθηκαν.
Η λύση στο πρόβλημα δεν χρειάζεται ειδικές -και πολλές φορές πανάκριβες- μελέτες. Χρειάζεται αυτό που κάνει η κυβέρνηση και ο κ. Δένδιας, δηλαδή επιβολή της νομιμότητας, σε συνδυασμό με αύξηση των μέτρων πρόληψης καθ θωράκισης των συνόρων της χώρας, όπως η δράση των συνοριοφυλάκων και της Frontex, ο φράχτης στον Έβρο κ.λπ.
Τα πράγματα στο μεταναστευτικό είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι φαίνεται και από το πρόβλημα που δημιουργείται σε εθνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. Όταν συλληφθούν και αποσταλούν στην πατρίδα τους μερικές δεκάδες χιλιάδες παρανόμως εισελθόντες και διαμένοντες στην πατρίδα μας και όταν γίνει πολύ πιο δύσκολη η είσοδος νέων μεταναστών στην Ελλάδα, τότε θα σταλεί το σωστό μήνυμα στους μετανάστες της επόμενης μέρας ή έτους και τότε θα πάψουν να λειτουργούν τα ανάλογα κυκλώματα.
Έτσι απλά.
Φυσικά, αν είναι ορθό το πιο πάνω σκεπτικό τίθεται ευλόγως το εξής ερώτημα.
Γιατί επί τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις δεν εφάρμοζαν τη νομιμότητα;
Κι εδώ τα πράγματα είναι απλά.
Ο ένας λόγος είναι η ανικανότητα και η βλακεία.
Ο άλλος είναι το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου και των περί αυτόν να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια πολυ-πολιτισμική χώρα, γιατί έτσι θα επιτυγχανόταν πιο εύκολα η διάλυση του ελληνικού κράτους. Ό,τι απέτυχε στην Κύπρο, με το Σχέδιο Ανάν, θα πετύχαινε στην Ελλάδα, με τα εκατομμύρια μετανάστες και το ...ΔΝΤ.
Το ένα σκέλος, το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση -αν θέλει- μπορεί να το λύσει εύκολα και χωρίς λεφτά.
Μένει να λύσει και το άλλο, να απαλλάξει δηλαδή την πατρίδα μας από τα θανατηφόρα δεσμά των δανειστών, για να σωθεί το ελληνικό κράτος.
Αυτό είναι το δύσκολο.
Όμως, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

 *Νομιμότητα: Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τη νομιμότητα στο ζήτημα των μεταναστών που παραμένουν παράνομα στη χώρα, την ίδια στιγμή σκύβει το κεφάλι στο κύκλωμα της ανομίας των πρυτάνεων και των καθηγητών που έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα χειρότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Αυτό είναι ο ορισμός της ανακολουθίας και του παραλογισμού, αφού, εκτός των άλλων, δίνεται και το "σωστό" μήνυμα στις κάθε λογής συμμορίες που κάθε τρεις και λίγο ακυρώνουν τη δημοκρατία, δηλώνοντας με έπαρση ότι οι νόμοι που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων όποτε ξεσηκώνονται  μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα για να επιβάλλουν τη βούλησή τους επί της βούλησης του λαού που εκφράζεται δι' αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο.

Εφημερίδα Δημοκρατία

33 σχόλια:

  1. Η παρανομία και η ατιμωρησία ήταν γενικά τα πυρηνικά όπλα που χρησιμοποίησε ο ευαγγελιστής της μεγάλης αλλαγής και οι συν αυτώ, σε συνδυασμό δε με τη στρατηγική της διάλυσης των θεσμών και της παιδείας, μετάλλαξε κυριολεκτικά τον παραδοσιακό Έλληνα και καταρράκωσε τη χώρα σε βαθμό δύσκολα αναστρέψιμο.
    Οι λαθρομετανάστες ήταν ένα ακόμα μελλοντικό υπερόπλο, αφού μέσα από αυτούς θα δημιουργούνταν ένα συμπαγές εκλογικό ποσοστό, ικανό να τους διατηρεί στην πολυπόθητη εξουσία.
    Η απάντηση σε όλα αυτά τα σχέδια αλλά και άλλα πολλά ήταν και παραμένει η πιστή εφαρμογή της νομιμότητας, έστω και τώρα, όπως τονίζεται στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό το άρθρο σου, Σάββα. Συγχαρητήρια.

    Θα μείνω λίγο στο "Γιατί επί τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις δεν εφάρμοζαν τη νομιμότητα;", επειδή απασχολεί πολλούς.

    Εκτός αυτών που αναφέρεις, καθ' όλα σωστών, υπάρχουν κι άλλοι:

    α) Οι μετανάστες βόλευαν λόγω φθηνών (ανασφάλιστων) εργατικών.

    β) Μετά την μεταπολίτευση και με επίταση την δεκαετία του '80 κι εντεύθεν, επεκράτησε στην χώρα ο η αριστερίστικη νοοτροπία και ο πολιτικώς ορθός λόγος, στον οποίο, λίγο-πολύ, αναφερθήκαμε τελευταίως, λόγω Παπαχρήστου. Όπως την δεκαετία του '50 και μέχρι τέλους της χούντας, κανείς δεν ήθελε να έχει πάρε-δώσε με την αριστερά, διότι στιγματιζόταν, έτσι μετά την χούντα, κανείς δεν ήθελε να έχει πάρε-δώσε με την δεξιά, διότι χαρακτηριζόταν χουντικός, φασίστας κλπ.

    Όλα τα κόμματα, ακόμη και η ΝΔ, προσπαθούσε να πείσει ότι ... αριστεροφέρνει. Αυτή ήταν και η λογική του λούλιου "μεσαίου χώρου" (περισσότερα εδώ) . ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΣΑΝ ΔΕΞΙΟΙ!

    Έτσι, όταν μας προέκυψαν οι λαθρομετανάστες την δεκαετία του 90, κανείς δεν έβαλε φραγμό, κυρίως λόγω φτηνών εργατικών. Όταν όμως το πρόβλημα είχε ήδη λάβει σοβαρές διατάσεις την επόμενη δεκαετία, ουδείς τολμούσε να μιλήσει, διότι θα χαρακτηριζόταν "ρατσιστής", "ακροδεξιός", "φασίστας" κλπ. Θα έχανε την αριστερίστικη καλή μαρτυρία (τρομάρα της!). Ας μην λησμονούμε ότι στο ΠαΣοΚ αλληλοπροσφωνούνταν "συντροφοι"(*) μέχρι το 2004. Ο Γιωργάκης το κατάργησε.

    (*)Σύντροφος εκ του συν+τρέφομαι = Αυτός με το οποίο τρώγω μαζί. Σωστή η προσφώνηση, αλλά φαίνεται κάποιος ελληνόφωνος σύμβουλος του Γιωργάκη τού εξήγησε την σημασία κι έκρινε ότι δημιουργεί περίεργους συνειρμούς στους υποψιασμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Ο κ. Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου παρευρέθη και ο Αρχιεπίσκοπος, δήλωσε: «..με την απόδοση Ιθαγένειας στους μετανάστες θα χτίσουμε ένα νέο «πολυπολιτισμικό πατριωτισμό όπου οι σχέσεις πολίτη και κράτους θα οικοδομηθούν σε νέα βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης..».
    2) Τον Αύγουστο του 1999 ο κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη στο περιοδικό KLIK (περίοδος Β, Νο12, 148) με τίτλο ¨Αν δεν ήμουν Παπανδρέου θα δούλευα σε γκέτο μαύρων¨, ανέπτυξε τις ιδέες του σχετικά με τα «πλεονεκτήματα» του πολυπολυτισμικού κράτους σε σχέση με το μονοεθνικό. Με την βοήθεια της ψήφου του Ελληνικού λαού, τις απόψεις αυτές ο κ. Παπανδρέου τις μετουσιώνει σε πράξη, αρχίζοντας πρώτα με την κατάργηση της λέξεως Έθνος από τα υπουργεία και τους οργανισμούς και μετά με την χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοεθνείς μουσουλμάνους. Μεταξύ άλλων είπε ο ανθέλληνας πρωθυπουργός:
    Οτι σημαντικότερο όλων είναι η συνύπαρξη των λαών. O πολυπολιτισμικός χαρακτήρας των κρατών. Aνοχή στο διαφορετικό, ανοχή στον διπλανό σου ασχέτως αν είναι άλλης φυλής, άλλης θρησκείας, άλλης εθνότητας και άλλης πολιτικής άποψης. Aυτά είναι και τα ιδανικά που πρέπει να προωθεί η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα κρίνονται εκ τού αποτελέσματος και επομένως θα φανεί αν όντως υπάρχει κάποιο επεξεργασμένο σχέδιο ή απλά είναι άλλο ένα πυροτέχνημα με στόχο τις διαρροές προς Καμμένο και Χ.Α. Πάντως, και μόνο από τον τελείως ατυχή τίτλο τής επιχείρησης ("Ξένιος Ζευς", για όνομα τής γκαμήλας δηλαδή) ο Δένδιας δίνει την εντύπωση ότι κάνει κάποιου είδους βρωμοδουλειά και ψάχνει για ευφημισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ kimon

    Ο τελευταίος που θα κατέκρινα είναι ο Παπανδρέου. Αυτός έζησε σε πολλά μέρη, δεν πήρε καθόλου ελληνική παιδεία (διετέλεσε, όμως, υπουργός της!), «πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω», είναι κατανοητό ότι αισθάνεται βολικότερα μέσα σε μία πολυπολιτισμική, ή πολυεθνική, αν θέλεις, κοινωνία. Όπως αυτή των ΗΠΑ (πολυεθνική).

    Προσπάθησε να μετατρέψει και το κατάφερε εν μέρει, ένα καθαρά εθνικό κράτος, την Ελλάδα, σε πολυεθνικό-πολυπολιτισμικό. Το βίασε με την ανοχή (σύμπραξη;) των κατοίκων του. Και δεν ξεκίνησε καν αυτός τον βιασμό, ούτε το έγκλημα ήταν στιγμιαίο. Άλλοι το ξεκίνησαν, διαρκείας 20 ετών ήταν κι αυτός μονάχα το τελείωσε. Αυτός δεν είναι Έλληνας. Οι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ απλά να θυμίσω ότι η παγκόσμια διακυβέρνηση που κάποιοι οραματίζονται,ενώ άλλοι υπηρετούν είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους,δεν επιθυμεί σύνορα,έθνη κράτη,και συμπαγείς εθνοτικά χώρες όπως η Ελλάδα.Ότι έχει σχέση με ανεξαρτησία,αυτάρκεια κλπ δεν έχει θέση στον αχταρμά που οραματίζονται,και με ύπουλα μέσα επιβάλουν.

    Τώρα,τι τους έπιασε ξαφνικά και αποφάσισαν οι κυβερνώντες να κάνουν τ αυτονόητα;

    Μάλλον η απάντηση είναι στο ότι φοβούνται 1)το χάος σε περίπτωση χρεοκοπίας 2)την χειραγώγηση τους απο ξένα κέντρα,ειδικά αυτή την περίοδο που η ένταση έχει βαρέσει κόκκινο στην ευρύτερη περιοχή.

    Μπήκε το αυγό στον πισινό δηλαδή,και είπαν να κινητοποιηθούν,έστω και πρόχειρα.

    Είναι πλέον αργά για δάκρυα,δεν υπάρχει αρκετός χρόνος απ'ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 μερες Ξενιος Ζευς
    Προσήχθησαν 6.690 αλλοδαποί
    Συνελήφθησαν 1.555 αλλοδαποί γιατί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα
    88 απελασεις (!!!)

    ειναι γνωστο οτι απελασεις γινονται μονον και αν βρεθουν θεσεις σε επιβατικες πτησεις προς τις χωρες τους , ετσι βεβαια αποκλειονται απελασεις παρανομων με τις χωρες των οποιων δεν εχουμε απευθειας πτησεις …. αποτελεσμα μια επιχειρησης για την οποια συγνωμη που θα το πω δεν υπηρχε κανενας σχεδιασμος ηταν να πηγαινουν τους συλληφθεντες βολτα ανα την Ελλαδα μεχρι να καταληξουν στις σχολες αστυνομιας οι οποιες τωρα διαμορφωνονται για να στεγαστουν , φυσικα ολο αυτο προκαλεσε και αναταραχη σε τοπικες κοινωνιες …. στις συλληψεις ειχαμε 1 στους 4 , κανεις φυσικα δεν πιστευει οτι ειναι μονον τοσοι οι παρανομοι , αρα επεσε συρμα και κρυφτηκαν μεχρι να τελειωσει το σοου , το ιδιο και στον εβρο , δεν επεσε η εισοδος λαθρομεταναστων αλλα σταματησε απο τους δουλεμπορους και το τουρκικο κρατος , ολα οπως φαινεται θα επιστρεψουν σε κανονικους ρυθμους σε μερικες μερες
    λεπτομερεια εξαιρετικα κρισιμη : δεν εχω ακουσει για καμια συλληψη ελληνα που να νοικιαζε η να απασχολουσε λαθρομεταναστη …. συγνωμη αλλα ετσι δεν κανουμε τιποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευελπιστουμε ως Εθνος οι πολιτικη σκηνη να κανει το χρεος της με αποδοση το πολυ 20% απο οσα υποσχεθηκε προεκλογικα. Προς το παρον απο οσα φαινονται στα δικα μου ματια,η επιχειριση Ξενιος Ζευς περισσοτερο ψηφοθηρικη μοιαζει. Δεν μπορω να αποφυγω ομως καποια θετικα σχολια ως προς την ΕΛ.ΑΣ. ,παρ'ολη την αποσυνθεση της, για το μειζον ζητημα του λαθρομεταναστευτικου που μας αφορα ολους και περισσοτερο στο εγγυς μελλον αφου το Δουβλινο 2 ειναι αυτο που καιει τα συνορα μας κατ'εμε. Με χαροποιησε ιδιαιτερα και μονο το γεγονος οτι η Φροντεξ/Μοσαντ/ΜΙΤ πηραν το μηνυμα πως ο συγκεκριμενος νομος μπηκε σε λειτουργια. Και τελος θα ηθελα να πω πως ακομη και οι φωτιες που εχουν κατακαψει ολη την χωρα σχετιζονται με το λαθρομεταναστευτικο. Ολες οι απαντησεις σας θα μου ηταν χρησιμες! Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα εκφράσω μια πάγια θέση μου, η οποία πολλάκις έχει δαιμονοποιηθεί ως ρατσιστική, ξενοφοβική, και φασιστική. Η εισροή λαθρομεταναστών από υποανάπτυκτες χώρες δεν προσφέρει τίποτα στην μεγέθυνση του ΑΕΠ, κι ακόμα χειρότερα, διαβρώνει το ανθρώπινο κεφάλαιο των προηγμένων κρατών στις οποίες φιλοξενούνται. Το βιβλίο του Τίμο Σαράτσιν στην Γερμανία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχή υποβάθμιση του πνευματικού επιπέδου της Γερμανικής κοινωνίας, εφόσον οι μετανάστες σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης δεν κατορθώνουν να φθάσουν τις επιδόσεις των γηγενών Γερμανών.Εκθέσεις των Υπουργείων Εσωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας έχουν προβεί στις ίδιες διαπιστώσεις. Πέρα από τα όποια κοινωνικα-οικονομικά αίτια που εμποδίζουν την εκπαιδευτική ανέλιξη των παιδιών μεταναστών, νέες έρευνες αποδεικνύουν πως ο οικογενειακός και κοινωνικός περίγυρος των μεταναστών αλλά και το πνευματικό τους επίπεδο αποτελούν τροχοπέδη στην επίτευξη έστω και του κατώτερου πήχυ εκπαιδευτικής επίδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποιος παραβίασε τα σύνορα της Ελλάδος στο παρελθόν ή πρόκειται να τα παραβιάσει στο μέλλον δεν δικαιούται καμία νομιμοποίηση ούτε αυτός ούτε οι απόγονοι του. ΑΥΤΟ θα έδινε το σωστό μήνυμα σε όλους.
    Αν κάποιος θέλει να επιλύσει στα αλήθεια το πρόβλημα θα πρέπει να αρχίσει να διώχνει τους αλβανούς που ήρθαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ πριν από 20 και 25 χρόνια.
    Μέχρι στιγμής ο «Ξένιος Ζευς» συλλαμβάνει τους παράνομους και τους οδηγεί στα κέντρα φιλοξενίας που σημαίνει δωρεάν στέγη φαγητό κ.λ.π.
    Φοβερό επίτευγμα! Μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής το οποίο οι λάτρεις του Σαμαρά δεν το «αντελήφθησαν»είπαν να δώσουν μια ωραία παράσταση γιατί μετά έρχονται τα νέα …μέτρα.
    Τώρα λοιπόν που «έλυσε» το μεταναστευτικό ο Σαμαράς θα «λύσει» και το οικονομικό. Πως; Θα ιδιωτικοποιήσει όλη τη χώρα και όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα να πουλήσει θα πάει στην Γερμανία και θα παραλάβει και αυτός το βραβείο της ειλικρινείας όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Είναι προκλητικό αυτοί που εξοργίζονταν ακούγοντας το «λεφτά υπάρχουν» να μένουν αδιάφοροι μπροστά στα ψέματα που είπε προεκλογικά ο Σαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φυσικά και υπάρχει λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών με τα ακόλουθα βήματα :

    1. Τελεσίγραφο σε όλες τις πρεσβείες και προξενεία των χωρών προέλευσης των λαθρομεταναστών να μεριμνήσουν ώστε να αποστείλουν πίσω στην πατρίδα τους τους πολίτες τους που είναι παρανόμως στην Ελλάδα.Ευρεία δημοσίευση στα ΜΜΕ ώστε να πληροφορηθούν όλοι οι λαθρομετανάστες την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης.

    2. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας και για όσους δεν έχουν προωθηθεί από τις πρεσβείες τους:

    Προσαγωγή και μεταφορά των λαθρομεταναστών με Ελληνικών συμφερόντων πλοία συνοδεία πολεμικού ναυτικού στην Δυτική Σαχάρα που είναι νομικά ασύντακτο κράτος και δεν μπορεί να μας πει κανείς τίποτα. Απελευθέρωση κανόνων εμπλοκής στο ΠΝ για όποιον προσπαθήσει να εμποδίσει την μεταφορά.

    Απαλλαγή από κάθε είδους φορολογία για μία δεκαετία σε όσους αλλοδαπούς και Έλληνες πλοιοκτήτες συμμετάσχουν στην διαδικασία μεταφοράς προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ τα σκάφη τους.


    Τελεσίγραφο στον ΟΗΕ να μεριμνήσει για την υποδοχή- διαβίωση τους. Σταδιακή μεταφορά τους με γρήγορους ρυθμούς ώστε να πιεστούν οι ίδιοι οι λάθρο να ζητήσουν από τις πρεσβείες τους επαναπατρισμό.

    Σε κάθε λαθρομετανάστη δωρεάν μία ευχαριστήρια επιστολή της Ελληνικής κυβερνήσεως για όσα προσέφερε στην πατρίδα μας όλα αυτά τα χρόνια και ένα αν αντίτυπο του ''Οδηγού επιβίωσης στην έρημο''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Kostas

    Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης (εισβολής), θα λυθεί μόνο όταν το σάπιο πολιτικό σύστημα επιτρέψει στον στρατό να εκτελέσει την αποστολή του, όπως αυτή σαφώς αναφέρεται στο Σύνταγμα της χώρας. Δηλαδη, την αντιμετώπιση κάθε εισβολής αλλοεθνών και την υπεράσπιση της πατρίδας δια των όπλων.Κάθε άλλη ενέργεια αποτελεί «φιλολογική λέσχη συζητήσεων» που μαθηματικά θα οδηγήσει στην καταστροφή της πατρίδος.Αν δεν γίνει αυτό, νομοτελιακά την αποστολή αυτή θα την εκτελέσουν οι πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε την θλιβερή πρωτοπορία στην Ευρώπη να διαθέτουμε μία ρατσιστική ανθελληνική αριστερά και μία αστική τάξη χωρίς εθνική συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 26χρονος Πακιστανός που οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εισαγγελία για απόπειρα βιασμού νεαρής Βρετανίδας στα Μάλια.Αραγε σήμερα συνεχίζεται ο «Ξένιος Ζεύς»; Μάλλον όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο σύγχρονος πολιτισμός ο σύγχρονος πόλεμος η σύγχρονη ανθρώπινα κατασκευασμένη δουλοπρεπής θεοκρατία, θυμήθηκε στην αναίτια για τον απλόν υγιή νουν αλλά και παράνομα (κατά πλείστους ειδήμονες ιθύνοντες κλπ) μνημονιακή αποδιοργάνωση της χώρας να χρησιμοποιήσει ξαφνικά μέχρι και τον Ξένιον Δίαν.
    Η ενθύμηση αυτή έγινε όταν φάνηκαν τα Ελληνικά ποσοστά νέων για μετανάστευση από την ωραιότερη αλλά και πλουσιότερη χώραν του κόσμου προς τις δήθεν προοδευμένες και ανεπτυγμένες που προκαλούν επιβάλλοντας όπου θέλουν αυτό και αυτά τα φαινόμενα

    Ευτυχώς που το μόνο που δεν θνήσκει είναι ο πατέρας θεών τε και ανθρώπων, οι ελεύθερες ψυχές, η αλήθεια και η γεμάτη ήρωες εναντίον εχθρών και προδοτών Μυθική ιστορία μας.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kimon

    Η πορεία του Μαύρου Χρήματος απο την Λαθρομετανάστευση, απο το Εμπόριο Ναρκωτικών και απο το Εμπόριο Λευκής Σαρκός - κοινως σε ποιές τσέπες και σε ποιά ταμεία καταλήγει- ειναι η βασική αιτία της διαιώνισης της "απάθειας" της Ελληνικής Πολιτείας.

    Οποιος τολμήσει και σπάσει το απόστημα θα μπορεί να μιλά στους άλλους ως Ελληνας προς ανθέλληνες μέχρι τότε καλό θα είναι να σταματήσουν ενθεν και εκείθεν οι χαρακτηρισμοί είναι ΟΛΟΙ στο Ιδιο τσουβάλι.

    Οφείλω να ομολογήσω ενα λάθος μου

    οτι το ένα τσουβάλι είναι απο λινάτσα και το άλλο απο ναυλον αυτη είναι η ειδοποιός διαφορά και μόνο αυτη ούτε καν το "χρώμα" γιατί μςε τόσο γκρίζο αλλάζει η απόχρωση που ειναι αδύνατη η καταγραφή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To μόνο που καταφέρνει ο Σαμαράς με το πογκρόμ εναντίον αυτών που ξεχωρίζουν από το χρώμα του δέρματός τους είναι να προσεγγίζει όλο και πιο πολύ τις ναζιστικές θέσεις της Χρυσής Αυγής . Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα είχε το βέτο της ΔΗΜΑΡ στην υπουργοποίηση του Βορίδη όταν ο Δένδιας εφαρμόζει αυτό τον διωγμό ανθρώπινων ψυχών.

    Θα συμφωνήσω με την προσέγγιση του Ακρίτα που εστιάζει ότι το πογκρόμ αυτό το μόνο που ουσιαστικά θα καταφέρει είναι να αυξήσει τα κέρδη όλων αυτών που κρύβονται πίσω από τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την ανάγκη όλων αυτών των ανθρώπων να καταφύγουν στην ασυλία της πολιτισμένης Ευρώπης.
    Συγχαρητήρια στον Ακρίτα για την ήρεμη ,ουσιαστική και ανθρώπινη προσέγγιση του προβλήματος. Όλοι φασίστες που κραυγάζουν κατακρίνοντας κάθε άλλη άποψη όλο αυτό τον καιρό καλό θα ήταν να επανεξετάσουν πιο ήρεμα την ουσία του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η γνώμη μου και την εχω πει πολλές φορές είναι οτι έχουμε πόλεμο, ειδικά εμείς οι κάτοικου στις γνωστές πολύπαθες περιοχές!!, και εγω έτσι θέλω να αντιμετωπίσω το θέμα!! με ευχολόγια δεν λύνεται. Ηθικοί και πραγματικοί ένοχοι είναι πάνω απο ΟΛΑ οι Τσιπραρίζοντες και οι φιλεύσπλαχνοι δήθεν αντιρατσιστές, η εμεις η οι λαθρομετανάστες. Κατοικος του 6 Διαμερισματος, Αθηνων, -(που μου λενε ολοι μα γιατι δεν φευγεις απο κει, και ρωτω που να παω και με τι λεφτα αποη πολιτεια ξοδευει δισεκατομμυρια για τους λαθραιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. “Our social fabric is in danger of unraveling. The immigration problem is perhaps even bigger than the financial one,” Dendias told Skai radio on Monday.He said the “invasion of immigrants” was the biggest Greece has faced since the invasion of the Dorians….” (Ekathimerini, August 7th 2012)

    Απο το αρθρο "The Fate of Greece's Refugees and Migrants: Picking the Grapes or Getting Swept Up"
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=32304

    ...με σαφη προσανατολισμο pro-cladistine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ kimon

    11 Αυγούστου 2012 8:28 π.μ

    Ακριβώς.

    11 Αυγούστου 2012 8:53 π.μ.

    Ούτε για τον Σύρο (καθαρή περίπτωση οπλοκατοχής, οπλοχρησίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας) κατάφεραν να συμφωνήσουν εισαγγελέας και ανακρίτρια. Αν ήταν Έλληνας, θα είχε προφυλακιστεί εκ του ασφαλούς. Η ιδιαίτερη μεταχείριση των λαθρομεταναστών συνεχίζεται, άρα και ο πραγματικός Ξένιος Ζεύς, σε διαστρεβλωμένη εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντως,οι χειρισμοί της κυβέρνησης μαρτυρούν προχειρότητα και βιασύνη.

    Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν καταφέρουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό,τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει.

    Έρχονται εκλογές;

    Τους ανησύχησε η άνοδος της ΧΑ;

    Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα χειραγωγηθούν οι λαθρομετανάστες απο ξένα κέντρα;

    Ανησυχούν για αναταραχές σε περίπτωση χρεοκοπίας;

    Φοβούνται για ενίσχυση του μεταναστευτικού ρεύματος λόγω Συρίας;

    Όλα τα παραπάνω;

    Κάποια πετριά θα φάγανε ξαφνικά και αποφάσισαν να κάνουν τα αυτονόητα;

    ΥΓ
    Τους λαθρομετανάστες κάποιοι τους ενοικιάζουν σπίτια,αποθήκες,καταστήματα,τους προσφέρουν εργασία,τους εφοδιάζουν με τεράστιους όγκους εμπορευμάτων,τους διακινούν,τους στηρίζουν και τους ενημερώνουν.

    Για τους παραπάνω δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα,πυροτεχνήματα λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρήστο για μια ακόμη φορά έθεσες επι των τύπων των ήλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δέστε αυτό το video και παρακολουθήσετε προσεκτικά την συμπεριφορά των περιοίκων. Είναι από μία πρόσφατη συμπλοκή, μια από τις πολλές, σχεδόν καθημερινές πια, μεταξύ ημεδαπών και αλλοδαπών.

    Ας δει την αυθόρμητη συμπεριφορά κάθε καλοθελητής και μετά να κατηγορήσει τους Έλληνες για ρατσισμό. Το ελληνικό φιλότιμο και η ελληνική φιλοξενία, παρ' όλα τα πλήγματα που δέχεται, εξακολουθεί να υπάρχει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σίγουρα θα χαθεί και είναι κρίμα. Δεν είμαστε, αλλά θα γίνουμε ρατσιστές, διότι αυτό επιβάλλει το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

    @ kimon

    Σε συνέχεια αυτών που σού έγραψα σήμερα (12:28 μ.μ.), να είσαι βέβαιος ότι τούτος δω δεν θα την βγάλει τόσο εύκολα, όσο ο Πακιστανός και ο Σύρος. Είναι Έλληνας, βλέπεις!

    @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Συμφωνώ μεν, πλην κάτι πρέπει να γίνει, διότι η κατάσταση πιέζει. Ο κόσμος θα πάρει τον νόμο στα χέρια του και η ΧΑ θα γίνει κόμμα εξουσίας. Η ευθύνη σαφώς δεν είναι των ψηφοφόρων, αλλά των κομμάτων που αδράνησαν πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Nativist,είναι προφανές ότι δοκιμάζονται οι αντοχές όλων των ανθρώπων που επηρεάζονται απο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

    Καλώς ή κακώς,όσο φιλάνθρωπος και φιλόξενος λαός και αν είμαστε,είναι βέβαιο ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια.

    Πρώτα απ'όλα,η αντιμετώπιση του προβλήματος θα πρέπει να προέλθει απο την πολιτεία,συντεταγμένα και με επαγγελματισμό,και όχι άναρχα,απο κάποιες ομάδες,οι οποίες σίγουρα δεν μπορούν να χειριστούν την κατάσταση,άσχετα τι πιστεύουν.

    Η ΟΥΣΙΑ λοιπόν του ζητήματος,κατά την ταπεινή μου γνώμη,βρίσκεται στους παράγοντες που συντηρούν και υποβοηθούν την κατάσταση αυτή,με το αζημίωτο φυσικά.

    Λοιπόν,τους ανθρώπους αυτούς κάποιοι τους ενοικιάζουν σπίτια,αποθήκες,καταστήματα κλπ.

    Κάποιοι άλλοι τους προμηθεύουν με απίστευτες ποσότητες εμπορευμάτων που πωλούνται παράνομα.Οι ποσότητες είναι πολύ μεγάλες για να μη μπορεί να εντοπιστούν οι προμηθευτές τους.

    Κάποιοι άλλοι τους μεταφέρουν,με ποσά διόλου ευκαταφρόνητα ως αντίτιμο,αλλά και πάλι,παρόλο που μιλάμε για διακίνηση χιλιάδων ανθρώπων,ελάχιστοι λαθροδιακινητές έχουν συλληφθεί.

    Κάποιοι άλλοι τους παρέχουν απο ενημέρωση σχετικά με νομικά πλαίσια ,δικαιώματα κλπ,μέχρι και πολιτική στήριξη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

    Με λίγα λόγια,αν η κυβέρνηση και η αστυνομία στόχευε σε αυτούς που τους παρέχουν κατοικία,δουλειά,εμπορική στέγη,και κάθε είδους παροχή,τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ πιο σημαντικά,αλλά κυρίως μόνιμα.

    Να τους απελάσουμε όλους αυτούς είναι αδύνατον,να μη γελιόμαστε,αλλά μπορούμε να τους κάνουμε να φύγουν.

    Στην Ευρώπη δεν μπορούν να πάνε,αν καταφέρουμε να μη μπορούν να μείνουν και στην Ελλάδα,σε συνδυασμό και με ορισμένες έξυπνες κινήσεις,θα καταφέρουμε την αντιστροφή του μεταναστευτικού ρεύματος ΠΡΟΣ την Τουρκία.

    Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι το σημείο κλειδί.

    Οι λαθρομετανάστες έρχονται απο την Τουρκία προς την Ελλάδα,αλλά εδώ υπάρχουν δυνατότητες να εκμεταλλευτούμε το πρόβλημα προς όφελος μας.

    Η Τουρκία είναι μια μουσουλμανική χώρα,με οικονομική ευημερία,ενώ η Ελλάδα έχει τα οικονομικά χάλια που όλοι γνωρίζουμε.

    Επομένως,το έξυπνο θα ήταν να επιχειρήσουμε να αντιστρέψουμε το μεταναστευτικό ρεύμα ΠΡΟΣ την Τουρκία.

    Με ρόπαλα δεν λύνεται το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Tελικά πώς καταφέρνουμε σ' αυτήν τη χώρα να κάνουμε τα εύκολα δύσκολα!
    Ξεκίνησε μια προσπάθεια προδήλως ορθή και δεν μπορούμε να πούμε το εξής απλό.
    Καλή η προσπάθεια, αν συνεχιστεί και δεν αποδειχτεί άλλη μια φούσκα των πολιτικών, καλό για την κοινωνία και για την πατρίδα.
    Τα υπόλοιπα, όπως διακινητές, δικηγόροι, λαθρέμποροι, ενοικιαστές΄, Τούρκοι κλπ ασφαλώς και έχουν τη σημασία τους.
    Όμως το πρόβλημα θα λυθεί με τον τρόπο που ξεκίνησε και ελπίζουμε να συνεχίσει ο Δένδιας.
    Είπαμε, να μην κάνουμε τα εύκολα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι δύσκολο να συλληφθούν οι διακινητές, δικηγόροι, λαθρέμποροι, ενοικιαστές;

    Θα λυθεί το πρόβλημα αν δεν εξαλειφθούν πρώτα ή παράλληλα οι ''υποδομές'' που τροφοδοτούν τη λαθρομετανάστευση;

    80 ΘΑ διώχνουμε και χιλιάδες θα έρχονται.

    Μακάρι να είχα εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση,αλλά δυστυχώς δεν...και δεν φταίω εγώ για αυτό.

    Ναι,συγχαρητήρια στον Δένδια,αφού φτάσαμε στο σημείο να δίνουμε συγχαρητήρια για τα απολύτως αυτονόητα,ακόμη και αν γίνονται με προχειρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στην ουσία,η διαφωνία μου είναι ότι όπως σε όλα,έτσι και σε αυτό το σοβαρό θέμα,έχουμε βάλει και πάλι χαμηλά τον πήχη,και μάλιστα ελπίζουμε να μην περάσουμε και πάλι απο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σάββα η προσπάθεια είναι ορθότατη απλά ο καθείς μας την άποψη του καταθέτει για τα επόμενα βήματα
    τα οποία και θα καθορίσουν την επιτυχία της προσπάθειας.Η αρχή είναι εύκολη φορές η συνέχεια απαιτεί στήριξη κα ιυποστήριξη σε κάθε επίπεδο απο όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρήστο,

    Ο Σάββας έχει δίκιο και στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το σημερινό του Κρανιδιώτη. Βέβαια, ούτε εγώ περιμένω ότι θα διώξουμε έτσι του λαθρομετανάστες.

    Μόλις σήμερα τα έγραφα πάλι με τον Ακρίτα. Ρίξε μια ματιά. Αλλά "παρά ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα" ...

    Ποιος μίλησε για ρόπαλα και τι εννοείς μ' αυτά;

    >Επομένως,το έξυπνο θα ήταν να επιχειρήσουμε να αντιστρέψουμε το μεταναστευτικό ρεύμα ΠΡΟΣ την Τουρκία<

    Ξέχνα το. Η Τουρκία δεν δέχεται λαθρομετανάστες. Ούτε καν άσυλο δεν δίδει, αν δεν έχει συμφέρον. Όπου το δίνει (π.χ. Σύρους αντικαθεστωτικούς), το κάνει διότι προσδοκά οφέλη. Κατά τα άλλα και στο σημείο αυτό έχει γραμμένο τον ΟΗΕ και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στα παλιότερα των υποδημάτων της.

    Τα κυκλώματα είναι πολύ δύσκολο να τα αγγίξεις, διότι πρέπει να ξεπατώσεις όλο το πολιτικό σύστημα, το οποίο είναι εντελώς σάπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ακρίτα, Χρήστο και λοιποί φίλοι
    ειδικά αυτό το θέμα δεν σηκώνει κομματικοποίηση και άλλα παιχνίδια και δεν αναφέρομαι σε σας.
    Στην Ελλάδα θα μείνουν αρκετοί, πολλοί μετανάστες, όσους σηκώνει η χώρα, όσοι μπορεί να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.
    Και θα ζήσουν εδώ εκμεταλλευόμενοι την ελληνική φιλοξενία και τις ομορφιές αυτής της χώρας, ισότιμα με τους αυτοχθονες κατοίκους.
    Όμως αυτή η ιστορία έχει αρχή και τέλος.
    Ο αριθμός που μπορεί να σηκώσει η χώρα και η κοινωνία έχει ξεπεραστεί προ πολλού.
    Τώρα σκούπα και πίσω.
    Δεν υπάρχει άλλη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. «Στην Ελλάδα θα μείνουν αρκετοί, πολλοί μετανάστες, όσους σηκώνει η χώρα!»
    Γιατί; Θεωρείται αναπόφευκτο; Θεωρείται αναγκαίο; Θεωρείται μη αναστρέψιμο; Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μείνουν πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα, πόσοι είναι αυτοί που το θέλουν αυτό; Εγώ προσωπικά δεν σηκώνω ούτε έναν λαθρομετανάστη και ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος.
    Ρίξτε μια ματιά στα μέτρα που παίρνει το Ισραήλ για τους μετανάστες. «Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι ένα “κοινωνικο-οικονομικό πρόβλημα, αλλά ένα στρατηγικό πρόβλημα” λέει ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Eli Yishai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο «αριθμός» τον μεταναστών είναι δευτερεύον ζήτημα. Το πρόβλημα είναι η παράνοια, γιατί παράνοια είναι κάποιος να παραβιάζει τα σύνορα της Ελλάδας και μετά να ζει ισότιμα!!! με τους Έλληνες πολίτες.
    Νομιμοποίηση των μεταναστών στα πλαίσια της λογικής της νομιμοποίησης των αυθαίρετων εγώ δεν μπορώ να τη δεχθώ.
    Για να γίνω σαφής.
    Αν ένα νομοθετικό σώμα έχει τι δύναμη να νομιμοποιεί το παράνομο τότε μπορεί να διαπράττει οποιαδήποτε παρανομία θέλει και εκ των υστέρων να την καθιστά νόμιμη.
    Θα μπορούσε για παράδειγμα να διαπράξει κάποιος ένα φόνο και μετά να νομιμοποιηθεί ο φόνος που διέπραξε ώστε να αφεθεί ελεύθερος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.