22/8/12

Και ο GeorgeTS Ptol τα πήρε στο κρανίο...


Σχόλιο του GeorgeTS Ptol στην ανάρτηση: Με τη λογική που επέβαλαν για την Παπαχρήστου, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δούρου και ο Στρατούλης θα πρέπει να εξοβελιστούν από την πολιτική, γιατί σχετίζονται με την τρομοκρατία
Ο GeorgeTS Ptol είπε...
Κύριε Καλεντερίδη, δεν είναι δύσκολο ούτε αθέμιτο να ακούς και να διαβάζεις την άποψη του καθενός. Δημοκρατία έχουμε και οφείλουμε όχι μόνο να ακούμε και να σεβόμαστε τις απόψεις των συνομιλητών μας αλλά και να τους προστατεύουμε. Αλλά το μονοπάτι που έχουν διαλέξει κάποιοι είναι επικίνδυνο όχι για μένα ή για κάποιο φυσικό πρόσωπο αλλά για την ίδια την Ελλάδα. Προσωπικά τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι γίνετε μία προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων.
Δεξιοί και αριστεροί, πασόκοι και νεοδημοκράτες, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοι και δεν συμμαζεύεται. Όταν αποτυγχάνει το ένα έρχεται ένα άλλο να πάρει την θέση του. Υπάρχει μία προσπάθεια κατάλυσης του κράτους και αποδόμησης όλων των θεσμών που παραδοσιακά συνθέτουν και υφαίνουν τον κοινωνικό ιστό.
Ως ενεργός πολίτης, που βλέπω την χώρα μου να είναι έρμαιο πάσης φύσεως στοιχείων εγκληματικών, διχαστικών κτλ. με ξενίζει και με εξοργίζει. Η αδιαφορία και ο «ωχαδερφισμος» μας έφτασε εδώ που είμαστε σήμερα. Αυτό πρέπει να σταματήσει και να λάβουν τα ανάλογα «κέντρα» το μήνυμα ότι οι Έλληνες έχουν πλέον ξυπνήσει (τουλάχιστον το ένα μάτι σιγά σιγά το ανοίγουμε). Πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, για τους προγόνους μας, για την σημαία μας για τον στρατό μας. Μπορεί αυτά που γράφω να φαίνονται γραφικά (…από πολλούς που δεν έχουν ιδέα από πατριωτισμό φασιστικά) αλλά η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι δεν βλέπεις πουθενά την Ελληνική σημαία. Μόνο κάτι κουρελιασμένες στα σχολεία και σε μερικά δημόσια κτήρια. Την ίδια στιγμή μόλις περάσεις τα σύνορα με την Τουρκία για Κωνσταντινούπολη παθαίνεις σοκ από τον αριθμό των σημαιών που έχουν. Χιλιάδες σε κάθε σημείο, σπίτια βενζινάδικα παντού. Κανείς (…η αν όχι κανείς ελάχιστοι είναι αυτοί που το κάνουν) δεν μιλά για έθνος, για πατρίδα για θρησκεία. Και όλο αυτό επειδή υπάρχουν μερικά ατομάκια που μόλις σε ακούσουν σου κολλάνε ταμπελάκια, φασίστας σου λένε.
Δημοκρατία σημαίνει ελευθερία, δικαιώματα αλλά έχει και υποχρεώσεις. Είναι όπως λένε ένα «πακέτο». Δεν μπορείς να πάρεις το ένα χωρίς το άλλο. Αυτό να το καταλάβουν ορισμένοι. 

18 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι πως δεν μας διδάσκουν την παλιά καλή ηθική των ελληνικών βιβλίων του 1800.
    Τα παιδιά δεν μαθαίνουν πως έχουν χρέος προς τον Θεό, τους γονείς, το γένος, την πατρίδα και την ανθρωπότητα.
    Δεν μαθαίνουν πως πρέπει να υπακούουν τους νόμους που δεν είναι αντίθετοι προς την κοινωνία, αν θέλουν να ζουν σε αυτό τον τόπο με τις οικογένειες τους.
    Αντίθετα τα παιδιά παίρνουν δωρεάν υγεία, παιδεία και υποδομές, οι γονείς και παππούδες τους διδάσκουν πως σκοπός στην ζωή είναι η τεμπελιά(εύκολη εργασία) και να περνάμε καλά με οποιοδήποτε μέσο. Οι πολιτικοί τους διδάσκουν πως όλοι τους χρωστάνε(κράτος, εργοδότες), ενώ τα παιδιά μόνο παίρνουν και δεν έχουν προσφέρει τίποτα που να αξίζει αμοιβή!

    Οπότε ή γονείς και οι «γκρινιάρηδες» πρέπει να διδάξουν και να εφαρμόσουν την παραδοσιακή ελληνική ηθική ή να το βουλώσουν και να θυσιάσουν τα παιδιά τους στον εμφύλιο των γερμανοτσολιάδων του Χίτλερ, με τους γερμανοτσολιάδες του Μαρξ και τους γερμανοτσολιάδες της Ενωμένης Ευρώπης, bonus γενοκτονία από λαθρομετανάστες και τουρκική εισβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί όλοι οι δήθεν πατριώτες έχουν σαν πρότυπο το στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας και το επικαλούνται συνέχεια?
    Μας αρέσει δεν μας αρέσει το πολιτικό σκηνικό έχει ώς εξής:
    Αριστερά που έχει αποδείξει την αξία της με τους αγώνες για την πρόοδο , τη Δημοκρατία.
    Μεσαίος χώρος : αυτοί που θαυμάζουν τον Άρη ,διαβάζουν Ρίτσο , ακούνε Θοδωράκη και στο τέλος ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. ή αντίστοιχα μνημονεύουν τον Καραμανλή , σοβαροί σαν τον Παυλοπουλο, εκστασιάζονται με το κομάντο τον Φαήλο και περιμένουν πότε το γένος Μητσοτάκη θα αναλάβει την πρωθυπουργία.
    Άκρα δεξιά με τους φασίστες νοημοσύνης ραδικιού , με την καρακιτς προγονοατρεία , που θέλουν να φέρουν το 4ο Ράιχ και την άρια φυλή.

    αν θέλει κάποιος ας συμπληρώσει την παραπάνω λίστα αν θεωρεί ότι δεν καλύπτω την περίπτωση του , δεν δικαιούται όμως να λέει ότι δεν έχει άποψη αλλά δεν εκφράζεται από κανένα κόμμα. Φτιάξε το δικό σου

    Εκεί είναι η Ρόδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Τώρα όμως ο πραγματικός κόσμος που όλος ο υπόλοιπος πλανήτης ζει…
    Κάθε μέρα στα Αλβανικά σχολεία τα παιδιά διδάσκονται ότι οι Έλληνες τους έσφαξαν και ότι κατέχουμε δικά τους εδάφη, Τσαμουριά, αμφισβητούν την ΑΟΖ της Ελλάδος και τα μέλη της ομογένειας υφίστανται καθημερινό διωγμό. Τα Σκόπια εδώ και 60 χρόνια κάνουν προπαγάνδα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν την Ελληνική ιστορία, Μακεδονία-Μ. Αλέξανδρος. Η Τουρκία κάθε μέρα προβαίνει σε παραβάσεις και παραβιάσεις του ΕΑΧ, φρεγάτες και κορβέτες τις κόβουν βόλτα οπλισμένες και με ανοικτά τα αισθητήρια (πράγμα παράνομο όταν εκτελείς αβλαβή διέλευση), μόνιμο casus belli σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμά της σύμφωνα με την Διεθνείς Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6ν.μ στα 12ν.μ . Πάνω κάτω σε ΠΟΛΥ γενικές γραμμές είναι τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής με τους γείτονες μας. Λίγο πολύ όλοι θέλουν και από ένα κομμάτι της Ελλάδος. Αφού αναφέραμε τα γεγονότα υπάρχουν δύο τρόποι που τα αντιμετωπίζεις. Ή αποκτάς την κατάλληλη αποτρεπτική δύναμη ή γίνεσαι προτεκτοράτο. Εγώ υποστηρίζω το πρώτο. Η Αριστερά το δεύτερο. Εγώ μία Ελλάδα ελεύθερη από κάθε εξωτερική επιρροή και η αριστερά μία Ελλάδα έρμαιο του δήθεν σωτήρα της.
    Για τους λαθρομετανάστες πέρα από τους βιασμούς, τις δολοφονίες το παραεμπόριο και η … λέπρα δεν χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι άλλο.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έγινε το 1204????? Ιστορία κανείς?
    Αν μου αναφέρεις μία χώρα χωρίς στρατό κερδίζεις bonus. Ακόμη και ο Καναδάς που ουσιαστικά δεν έχει απολύτως κανένα εχθρό στα σύνορά του (ίσως μερικές αρκούδες) έχει στρατό και μάλιστα με αρκετά σύγχρονα οπλικά μέσα. Το ίδιο και η Αυστραλία. Ακόμη και η Ελβετία έχει στρατό! Το ίδιο και η Κούβα, απαρχαιωμένο βέβαια αλλά έχει. Και εμείς με τόσα και τόσα προβλήματα δεν πρέπει να έχουμε. Τέτοια αριστερά να την χαίρεσαι. Αν έρθουν ποτέ στην εξουσία και κάνουν όσα γράφουν στις ιστοσελίδες τους η Ελλάδα θα είμαστε τυχεροί αν μείνει η μισή απ’ ότι σήμερα.
    Υ.Γ.
    Δήθεν πατριώτες είναι αυτοί που προτείνουν τον αφοπλισμό της χώρας και την παραχώρηση ή την συνεκμετάλλευση τμημάτων σε εχθρικές γειτονικές χώρες (προγραμματικές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα!). Κανείς δεν έχει σαν πρότυπο την Τουρκία. Όταν όμως βλέπεις την γείτονα να δαπανά τεράστια ποσά σε οπλικά συστήματα τα οποία στρέφει καθημερινά κατά της Ελλάδος τι περιθώρια έχεις??
    ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια???? Μυαλό κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα όσο για την προσφορά κάθε πολιτικού χώρου μάλλον έχεις χάσει την μπάλα. Η Αριστερά της Ελλάδος παρουσιάζει μία τραγική διαφορά με την αριστερά όλου του υπόλοιπου πλανήτη. Μία ιδιομορφία η οποία σας εξαιρεί από το να λέγεστε αριστεροί. Η ιδιομορφία αλλά ταυτόχρονα και παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με το έθνος από το οποίο προέρχεστε. Κάτι σαν τον καρκίνο να πούμε. Ρωσία Κίνα Β. Κορέα Κούβα όλες οι χώρες με αριστερό προσανατολισμό προσπάθησαν και προσπαθούν να γίνουν υπερδυνάμεις η να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. ΑΝ και αυτό δεν σου λέει κάτι μάλλον μιλάς άλλη γλώσσα. Είναι το μοναδικό πολιτικό αριστερό κίνημα το οποίο στρέφεται και επιδιώκει συστηματικά την καταστροφή της χώρας στην οποία ζει (!). Tragic…

    Για του λόγου το αληθές και το αντάρτικο πόλεως που θέλουν να επιβάλουν (διαλέξεις γνωστού ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ), η τρομοκρατία κτλ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ : Ονομάστε μία τρομοκρατική οργάνωση με ρίζες σε άλλο πολιτικό χώρο πλην της αριστεράς. (η Χ.Α. για να σε προλάβω είναι κόμμα και δεν έχει διαπράξει ανθρωποκτονία… επίσημα βέβαια αλλά όπως είπες και εσύ έχουν το κριτήριο της αθωότητας μιας και δεν έχει αποδειχτεί τίποτα…)

    Βέβαια ο απλός κόσμος ο οποίος ψηφίζει αριστερά δεν είναι τρομοκράτες βέβαια. Απλά παραπληροφορημένοι ή αγανακτισμένοι με όλους τους άλλους. Δεν έγινε η Αριστερά 32% σε μία μέρα…

    Υ.Γ
    Επειδή κουράστηκα να γράφω… δεν ανοίγεις και κάνα βιβλίο ιστορίας και όχι αυτά που σας πασάρουν. Μπες σε γνωστούς εκδοτικούς οίκους, τμήμα ιστορίας και διάλεξε. Ο ριζοσπάστης δεν μετράει. Άλλο να είσαι τυφλός και άλλο να κρατάς τα μάτια σου κλειστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >και τα μέλη της ομογένειας υφίστανται καθημερινό διωγμό<

    Μην κάνεις το λάθος να βαφτίζεις του Έλληνες της Β. Ηπείρου ομογενείς. Δεν είναι μετανάστες στην Αλβανία, αλλά αυτόχθονες, γηγενείς!!

    Το λάθος αυτό, το οποίο υποβιβάζει τους ομοεθνείς της Β. Ηπείρου, Κων/λεως, Πόντου κλπ., τούς στερεί το απαράγραπατο δικαίωμα στην πατρογονική τους εστία, εξισώνοντάς τους με τους ομογενείς της Διασποράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Nativist, ναι σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Λάθος χαρακτηρισμός μιας και δεν είναι μετανάστες αλλά Έλληνες οι οποίοι ζούσαν ανέκαθεν σε αυτά τα εδάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ GeorgeTS Ptol

    Αμφισβητείς ότι φασίστες εθνοπροδότες προέβησαν σε γενοκτονίες Αλβανών (Τσάμηδων) που μέχρι τότε αρμονικά συμβίωναν με τους Έλληνες ? Αμφισβητείς τον βίαιο διωγμό τόσον χιλιάδων από τις εστίες τους ? Δηλαδή να ξεχάσουν τον φασίστα συνεργάτη των Γερμανών Ζέρβα?
    Να ξεχάσουν και τόσες χιλιάδες Μακεδόνες τον βίαιο διωγμό τους από τα πατρογονικά τους εδάφη και την δήμευση των περιουσιών τους?
    Όσον αφορά την Τουρκία και αντί 6 να είναι 12 κλπ εμείς θεωρούμε ότι όλη η θάλασσα είναι δική ΜΑΣ και όταν λέω ΜΑΣ το εννοώ γιατί είμαστε υπέρ της φιλίας και συνήπαρξης των δύο λαών . Το Αιγαίο δεν θα έπρεπε να χωρίζει τα δύο κράτη αλλά να τα ενώνει . Μόνο κάτι φασίστες επιμένουν να κάνουμε πόλεμο για κάτι βραχονησίδες που δεν καρφώνεις όυτε καρφίτσα στον χάρτη.
    Παρβάσεις του νόμου κάνουν και οι Έλληνες όχι μόνο οι μετανάστες το ίδιο και με τις αρρώστιες το ότι δεν καταναλώνουν αλκοόλ όμως δεν σε συμφέρει να το αναφέρεις γιατί τα ουίσκι είναι αγγλικα και οι μπύρες γερμανικές.
    Το 1204 ? να το πιάσουμε από το προπατορικό αμάρτημα καλύτερα ?
    Και τι μου φέρεις ώς παράδειγμα ? Το καναδά που εξακολουθεί να είναι αποικία και σπεύδει για βοήθεια όπου εμπλέκονται Άγγλοι? ή την Ελβετία το συμβολικό κέντρο του κεφαλαίου ?
    Έχεις την εντύπωση ότι αποκτώντας στρατό θα γίνεις Ελβετία...!
    Η Αριστερά έχει να δείξει πάρα πολλούς αγωνιστές που ηγήθηκαν ενάντια στον φασισμό και στο κεφάλαιο τόσο στην Ρωσία , στην Κίνα , στην Κούβα, Λατινική Αμερική , ΝΑ Ασία.
    και στην Ελλάδα στον αντιφασιστικό αγώνα στο'40 στο πολυτεχνείο στην Κύπρο κλπ. Πες μου ένα δεξιό !
    Για δες σήμερα ποιός μιλάει με την Μέρκελ και ποιός με τον Τσάβες και βγάλε συμπέρασμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Κανείς (…η αν όχι κανείς ελάχιστοι είναι αυτοί που το κάνουν) δεν μιλά για έθνος, για πατρίδα για θρησκεία. Και όλο αυτό επειδή υπάρχουν μερικά ατομάκια που μόλις σε ακούσουν σου κολλάνε ταμπελάκια, φασίστας σου λένε."

    Αυτό είναι το πρόβλημα τού όλου συλλογισμού. Δεν είναι μερικά ατομάκια. Αν ήταν, τότε δεν θα υπήρχε καν πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι είμαστε προτεκτοράτο και σαν εκπρόσωποι προτεκτοράτου δρούσαν (και δρουν) όλες οι "ηγεσίες". Κλασσικότερη περίπτωση η χούντα. Νατοϊκή μέχρι το κόκκαλο, έφερε εις πέρας "επιτυχώς" την επιχείρηση ακρωτηριασμού τής πατρίδας (διχοτόμηση Κύπρου) "τής πρεσβείας ρήμασι πειθόμενη". Τα υπόλοιπα τα ολοκλήρωσε ο εθνάρχας (αυτός που τα είχε ξεκινήσει στη Ζυρίχη).

    Αυτοί οι "ηγέτες" λοιπόν (δεξιοί και χουντικοί), είχαν σαν ψωμοτύρι το τρίπτυχο "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια" (ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση κόλλησαν και ένα τέταρτο, το "διαφημίσεις"...). Μοιραία, όταν πήγαν στον πάτο και στο λαϊκό ανάθεμα, παρέσυραν μαζί τους και την "πατρίδα" και τη "θρησκεία" και την "οικογένεια" (δυστυχώς όμως μάς έμειναν οι διαφημίσεις). Πάνω εκεί έκανε παιχνίδι μία μεταμοντέρνα "αριστερή" ελίτ (αλλά και το νεοφιλελεύθερο κομμάτι τής δεξιάς) και ενοχοποίησαν τον όρο "έθνος", "εθνικός", "εθνικισμός". Έτσι κι αλλοιώς, και οι ηγεσίες τής ελληνικής αριστεράς ηγεσίες προτεκτοράτου ήσαν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η αποδοχή πριν από κανάν αιώνα τής "Ένωσης Βαλκανικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών" και των παρελκομένων της (π.χ. "Μακεδονία"...).

    Κοινός παρονομαστής κάτω από τα σχεδόν πανομοιότυπα επιχειρήματα τής μεταμοντέρνας αριστεράς και της νεοφιλελεύθερης δεξιάς (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ) είναι η παγκοσμιοποίηση. Η απομείωση και εξάλειψη δηλαδή τών εθνικών χαρακτηριστικών (και συνόρων) προς χάρη τής ανεμπόδιστης και ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας (και κερδοφορίας) τού υπερεθνικού και πολυεθνικού κεφαλαίου. Και βέβαια, η παγκοσμιοποίηση δεν έχει καμμία σχέση με τον διεθνισμό (παρά μόνο στα κεφάλια τών μεταμοντέρνων...). Απλά, στην πατρίδα μας αυτή η επίθεση κατά τής ελληνικότητας είναι πιο άγρια απ' ότι αλλού επειδή κουβαλάμε κάποιες χιλιάδες χρόνια στην πλάτη μας που είναι δυσκολότερο να εξαλειφθούν.

    Η αντιδιαστολή τού "εθνικού" με το "λαϊκό" είναι τεχνητή (πολύ απλά επειδή δεν υπάρχει έθνος δίχως λαό) και στην Ελλάδα επιβλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον ξένο παράγοντα μετά τον πόλεμο. Το γεγονός ότι έθνος = λαός, δεν είναι κάποια δική μας παραξενιά ή ακατάσχετη προγονολατρεία. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην Κούβα όπου παντού κυριαρχεί το σύνθημα Patria o Muerte ("Πατρίδα ή Θάνατος").

    Εκεί βρίσκεται λοιπόν η ρίζα τού προβλήματος, στην παγκοσμιοποίηση και στην προσπάθεια παγκόσμιας κυριαρχίας τού μεγάλου κεφαλαίου. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με "μερικά ατομάκια", αλλά με ένα ισχυρό και πολυπλόκαμο διεθνές σύστημα που διαθέτει απεριόριστα "resources" και μπορεί έτσι να κατασκευάζει "δεξιούς" και "αριστερούς" τοπικούς καθεστωτικούς "διανοούμενους" που ροκανίζουν εθνικές και λαϊκές συνειδήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ά μέρος

    Το σχόλιό σου το μόνο που μου προκάλεσε είναι γέλιο. Πραγματικά όμως ξεράθηκα στο γέλιο όταν διάβαζα αυτά που γράφεις. Θα σε δικαιολογήσω ως ένα σημείο, αν και δεν γνωρίζω την ηλικία σου, γιατί το σύστημα διαπαιδαγώγησης της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια πάσχει σε θέματα ιστορίας. Διαφωτισμός και βιομηχανική επανάσταση σου λένε μετά…. Εδώ δεν ξέρουν τι έγινε το ΄40 και διδάσκουν στα παιδιά την Γαλλική επανάσταση.
    Παρά τον πειρασμό που μου βάζεις να σου απαντήσω, δεν θα το κάνω. Δεν το κάνω για δύο λόγους.
    -Πρώτον γιατί ο σκοπός μου έχει επιτευχθεί και αυτός δεν είναι κανένας άλλος από το να αποδείξω ότι έχεις έλλειμμα Ιστορικής Γνώσης (όπως σου είπα άνοιξε και κάνα βιβλίο ιστορίας και όχι αυτά που σας πασάρουν), Δημοκρατικής και Εθνικής συνείδησης.
    -Και δεύτερον γιατί έδωσα την δυνατότητα σε ορισμένους αναγνώστες να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους και δεν πρέπει να φοβούνται να εκφράσουν ελεύθερα την εθνική τους συνείδηση. Παρά τον πόλεμο που έχουν ανοίξει ορισμένα κέντρα για την δολοφονία του Έθνους, της Ελλάδος δεν θα τα καταφέρουν. Όσα ταμπελάκια κι αν κολλήσετε δεν θα καταφέρετε το έργο σας. Αργά ή γρήγορα ο Έλληνας θα αφυπνιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΄Β μέρος

    Όλα μου τα σχόλια δεν αναφέρονταν σε σένα (παρά μόνο οι ερωτήσεις τις οποίες δεν μπορείς να απαντήσεις ούτως η άλλως) αλλά στόχευαν τους υπόλοιπους αναγνώστες, οι οποίοι φοβούμενοι τον «προοδευτισμό» και την «πολυπολιτισμικότητα» που προσπαθούν να φέρουν με το έτσι θέλω ορισμένα κέντρα σταμάτησαν να εκφράζουν ελεύθερα την εθνική τους συνείδηση. Δεν είμαι και τόσο άσχετος για να καταλάβω ότι όσες αποδείξεις και αν σου φέρω, ότι και αν σου γράψω δεν πρόκειται να σε αλλάξω και δεν το θέλω. Το πολύ πολύ να σε βάλω σε σκέψεις αν υπάρχει υγιής νοημοσύνη και από εκεί και πέρα θα τα καταφέρεις και μόνος σου. Δασκάλους δεν χρειάζεσαι. Πρέπει εμείς οι Έλληνες (εγώ πρώτος, δεν κάνω μαθήματα) να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Οι πατεράδες και οι παππούδες μας ούτε laptop είχαν ούτε αυτοκίνητα ούτε τίποτα αλλά κράτησαν την Ελλάδα αδούλωτη (… δεν καταφέρομαι ενάντια της τεχνολογίας ως μέσο για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών αλλά τον αυτοσκοπό απόκτησης ολοένα και περισσότερων αγαθών που δεν μας είναι απαραίτητα και μπαίνουν πάνω από τον συνάνθρωπό μας και την πατρίδα μας). Ο παππούς μου (97 χρονών πρόσφυγας από τον Πόντο) πολλές φορές με μαλώνει όταν βλέπει την ζωή που κάνουμε και το πώς καταντήσαμε την Ελλάδα και μου λέει «… εμείς να φάμε δεν είχαμε, Χριστό και πατρίδα είχαμε γι’ αυτό και σας μεγαλώσαμε και σας κάναμε ανθρώπους». Για μένα δεν υπάρχει οικονομική κρίση. Ηθική κρίση υπάρχει στον τόπο μας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα ορθοποδήσουμε ακέραιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >Να ξεχάσουν και τόσες χιλιάδες Μακεδόνες τον βίαιο διωγμό τους από τα πατρογονικά τους εδάφη και την δήμευση των περιουσιών τους?<

    Όχι, ευωνυμούλη μου, δεν πρέπει να ξεχάσουν. Όπως δεν πρέπει να ξεχάσουν το αντίστοιχο οι Έλληνες της Μ. Ασίας και του Πόντου και της Κωνσταντινουπόλεως. Συμφωνείς;

    >Το Αιγαίο δεν θα έπρεπε να χωρίζει τα δύο κράτη αλλά να τα ενώνει<

    Μα ασφαλώς και μάς ενώνει. Αν δεν μάς ένωνε, πώς θα έρχονταν για καφέ οι τουρκικές φρεγάτες στο Πασαλιμάνι, έτσι δεν είναι;

    Το ελληνικό αίμα που οι έχυσαν οι Τούρκοι στον πόντο και την Μ. Ασία, τι λες, πρέπει να μάς ενώνει ή να μάς χωρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιγκουίνε,

    Πολλά χρόνια θα ζήσεις. Προχθές σε σκεφτόμουνα παρακολουθώντας την ταινία "Batman Returns" :-)

    Συμφωνώ με το σχόλιό σου, μονάχα στο τέλος νομίζω ότι το μπέρδεψες.

    >Το γεγονός ότι έθνος = λαός, δεν είναι κάποια δική μας παραξενιά ή ακατάσχετη προγονολατρεία. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην Κούβα όπου παντού κυριαρχεί το σύνθημα Patria o Muerte ("Πατρίδα ή Θάνατος").<

    Άλλο έθνος (να βάλω ορισμό, ή περιττεύει;) και άλλο λαός. Λαός είναι οι κάτοικοι μίας χώρας, ασχέτως εθνικότητος. Υπάρχει ελβετικός λαός, χωρίς να υπάρχει ελβετικό έθνος, έτσι δεν είναι;

    Στην Κούβα, το σύνθημα "Patria o Muerte", από τον Μεξικανικό Πόλεμο του 1847, το οποίο έκανε γνωστό ο Ché Guevara, όπως σίγουρα ξέρεις, αναφέρεται ασφαλώς στην Πατρίδα και όχι το Έθνος. Οι Λατινοαμερικανοί δεν έχουν έθνη, διότι είναι Ισπανοί (με ντόπιες προσμείξεις), πλην Βραζιλιάνων, που είναι Πορτογάλοι. Στον Ν. Κόσμο δεν ε΄χουν αίσθηση έθνους (κι ας λένε οι Αμερικανοί "American Nation"). Μονάχα πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ Από τη μέχρι τώρα συναναστροφή, είτε στον τόπο καταγωγής μου είτε στον τόπο που σπούδασα δεν διαπίστωσα ότι τα άτομα τα οποία κολλάνε τα ταμπελάκια είναι μέλη ενός οργανωμένου κυκλώματος. Εγώ θα τα χαρακτήριζα αδύναμες προσωπικότητες που ψάχνοντας τρόπο να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν σε κάποιο σύνολο υιοθετούν αντεθνικά χαρακτηριστικά έλλειψη ιστορικής γνώσης αλλά και διάθεσης να μάθουν. Μαγκιά το λένε ορισμένοι. Τώρα μπορεί να κάνω και λάθος, έχει ξανασυμβεί. Προτεκτοράτο είμαστε όχι γιατί υπήρξε η χούντα ή η αριστερά αλλά γιατί ο Έλληνας τείνει να μην έχει ιστορική γνώση και να επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος. Αυτό το οποίο κάνουμε και σήμερα. Πάντα βάζουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από το κοινωνικό, πάνω και από την πατρίδα. Μάθαμε να λέμε φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος. Όχι, εμείς φταίμε. Γιατί?? Γιατί όταν μας τάζουν λαγούς και πετραχήλια δεν αναρωτιόμαστε πως θα γίνουν όλα αυτά. Ποιοι είναι αυτοί που μας τα τάζουν? Ο πολιτικός ο οποίος θα δεχτεί να μας κάνει το ρουσφέτι τι άνθρωπος είναι? Το λαμόγιο κάνει λαμογιές, ο επιστήμονας ή ο ηθικός άνθρωπος θα μας πετάξει έξω. Βέβαια εμείς ποιον άραγε θα ψηφίσουμε? Μόνο πώς να γεμίσει η τσέπη μας. Γι’ αυτό φτάσαμε ως εδώ.

    @ Nativist Για Μακεδόνες που να σφαγιάστηκαν ή να εκτοπίστηκαν από έλληνες (λες και οι Μακεδόνες είναι κάτι άλλο…) δεν έχω ακούει ούτε και υπάρχει κάποια ιστορική αναφορά πουθενά. Μιας και είμαι Μακεδόνας οι μόνοι που σφάγιασαν Μακεδόνες ήταν οι Τούρκοι και κατόπιν οι πρόγονοι των Σκοπιανών, οι Βούλγαροι. Οι Μακεδόνες ήταν και είναι Έλληνες κατοικούντες στην βόρεια Ελλάδα για πάνω από 3500 χρόνια. Δεν το λέω εγώ, το λένε αρχαιολογικά ευρήματα. Οι σκοπιανοί οι οποίοι θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες είναι σλαβικά φύλα τα οποία εμφανίστηκαν στα βόρεια σύνορα του Βυζαντίου τον 6ο μ.Χ αιώνα δηλ πριν 1300 περίπου χρόνια. Τώρα ποια σχέση έχουν με εμάς τους Μακεδόνες μόνο η νοσηρή φαντασία των σκοπιανών μπορεί να σκαρφιστεί. Και όποιος σκεφτεί να το αμφισβητήσει αυτό πρώτα ας κάνει μία βόλτα σε αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας εντός και εκτός Ελλάδος. Αν δεν καταλάβει τον λόγο θα του εξηγήσω μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έλα ρε συ Nativist, ε όχι και Ντάνι ντε Βίτο!>)

    Ναι, είναι σαφής η διάκριση τών εννοιών, πλην όμως δεν μπορεί να υπάρξει έθνος δίχως λαό (γι αυτό έβαλα το =). Αυτό που με τσαντίζει είναι ότι από τον πόλεμο και δώθε ή θα ήσουν με τον Λαϊκό Στρατό ή με τον Εθνικό Στρατό, ή θα επιδίωκες εθνική ενότητα ή λαϊκή ενότητα κλπ. Ποτέ και τα δύο, λες και είναι αντίθετα! Η τελειότερη έκφραση τού διαίρει και βασίλευε.

    Για τη Λατινική Αμερική όντως έτσι είναι. Βρίσκονται στη φάση τής εθνογένεσης. Έχουν κοινή γλώσσα (και λαό σε πολλές χώρες, π.χ. στις Άνδεις), αλλά έχουν και πολλές επί μέρους διαφορές στην κουλτούρα. Π.χ. άλλη η κουλτούρα τού Αργεντίνου (Ισπανο-Ιταλο-Ινδιάνοι) και άλλη του Κουβανού (Ισπανο-Νέγροι). Γι αυτό διαφέρει και η σάλσα από το τάνγκο. Γι αυτό επίσης τα πειραχτήρια οι Κουβανοί τού κόλλησαν το "Τσε" τού Ερνέστο Γκεβάρα.

    Τέλος, η σύνδεση τής πατρίδας με το έθνος είναι προφανής. Το περιβάλλον (η πατρίδα) τού καθενός διαμορφώνει ήθη. Γι αυτό κοντεύουν οι διάφοροι προπαγανδιστές, μετά το έθνος, να ενοχοποιήσουν και την έννοια "πατρίδα". Τουλάχιστον, ένα πράγμα που θα έπρεπε να διδαχθούμε από τούς Λατινοαμερικάνους είναι το γεγονός πως αν θέλεις να ορίζεις την τύχη σου πρέπει πρώτα απ' όλα να ορίζεις την πατρίδα σου (μέσω ιδίας πολιτικής, συνόρων, ελέγχων, δασμών, ακόμα και εθνικοποιήσεων όπου είναι απαραίτητο, με λίγα λόγια άσκηση εθνικής κυριαρχίας). Γιατί άμα ορίζεις την πατρίδα σου, τότε μπορείς να εφαρμόσεις ότι σου αρέσει. Θές σοσιαλισμο; Σοσιαλισμό. Θες καπιταλισμό; Καπιταλισμό. Ή ότι άλλο στο τέλος - τέλος.

    Ιδιαίτερα εμείς, που διαθέτουμε εθνικό κράτος, θα είμαστε για πολλά γιαούρτια αν τελικά επιτρέψουμε να μάς το διαλύσουν ("αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα"...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Πιγκουϊνε θα σε ξαναέστελνα στην κατάψυξη αλλά στο τέλος διέκρινα τον Αριστερό μέσα σου

    >>Εκεί βρίσκεται λοιπόν η ρίζα τού προβλήματος, στην παγκοσμιοποίηση και στην προσπάθεια παγκόσμιας κυριαρχίας τού μεγάλου κεφαλαίου.<<

    Μόνο η Αριστερά πολεμάει το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία όπως όλοι γνωρίζουμε γι'αυτό τρέμουν οι αγορές στην ιδέα μια αριστερής κυβέρνησης.

    @ Nativist

    ο che ήταν διεθνιστής στα χνάρια του μεγάλου Μπολιβάρ , μια λατινική Αμερική χωρίς σύνορα .

    Η Αριστερά αγωνίζεται γι'αυτή την ιδέα για μια ευρώπη χωρίς φραγμούς . Τα σύνορα μας ενώνουν δεν μας διχάζουν , μην αφήνετε την ξενοφοβία να σας κυριεύσει, οι εργάτες έχουν παντού τα ίδια προβλήματα.
    Και οι Έλληνες οφείλουν να ξεχάσουν το ιμπεριαλιστικό τους παρελθόν , η Αριστερά είχε προειδοποιήσει για την Μικρασιατική καταστροφή

    @ GeorgeTS Ptol

    Είσαι φασίστας και εθνικιστής που περιμένεις να βάλουμε τσαρούχια και να πάρουμε την Αγία Σοφιά. Χορτάσαμε πατρίδα τα πέτρινα χρόνια της χούντας και μετά τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Δεξιά να που μας οδήγησαν !
    Εσύ να διαβάσεις καλύτερα για τους αγώνες της Αριστεράς το'40 και στη χούντα ενάντια στον φασισμό και τους εθνοπροδότες δοσίλογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ….και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις με επιβεβαίωσες. Μου έκανες επιτέλους την χάρη να αποκαλυφθείς! Σ’ ευχαριστώ για το δώρο σου. Κινήθηκες πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα αλλά τελικά τα κατάφερες! Να το διχαστικό που έγραφε ο κ. Καλεντερίδης. Να και η έλλειψη Εθνικής και Δημοκρατικής Συνείδησης που έγραφα. Τώρα όσο για το ιστορικό κομμάτι ασε… Τα ταμπελάκια δεν θα σε βοηθήσουν ούτε θα απαντήσουν τα αναπάντητα ερωτήματα που σου έθεσα. Οι Έλληνες ξυπνάνε, σκέφτονται, θυμούνται και αντιδρούν….

    Υ.Γ.
    Φιλική συμβουλή:1ο αν θέλεις κάποιος να σε πάρει στα σοβαρά διάβασε πρώτα τι σημαίνει φασίστας και εθνικιστής. Δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο ορισμός και κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς αγράμματος. Να παραθέσω ορισμό? Άσκοπο και άκαιρο.
    Και 2ο δεν νομίζω να ζούσες στα χρόνια της χούντας, να τους άκουσες και να χόρτασες κιόλας. Επειδή βρέθηκαν ορισμένοι άχρηστοι (χούντα κτλ) που επικαλέστηκαν μία αλήθεια (πατρίδα-θρησκεία-ελευθερία) σημαίνει ότι η αλήθεια είναι ψέμα? Για τα τσαρούχια και την Αγιά Σοφιά δεν ξέρω αν θα ήθελα να σε δω. Μάλλον θα έκανες τον προσκυνητή στους Τούρκους.

    Αυτά από μένα, δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο. Mission Accomplished!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ

    Ο Ντάνι ήταν ασχημούλης Πιγκουίνος… πάντως εξαιρετικός. Γιατί δεν τον βάζεις avatar;

    >δεν μπορεί να υπάρξει έθνος δίχως<

    Μπορεί. Οι Εβραίοι τα χρόνια της Διασποράς. Οι Παλαιστίνιοι, εκτός από το ότι κατατάσσονται στην ευρύτερη ομοεθνία των Αράβων. Βλέπεις ότι οι τελευταίοι, χωρίς κράτος, άρα και χωρίς λαό, έγιναν δεκτοί στον ΟΗΕ, διότι είναι Ο.Ο. Εθνών. Αν ήταν κρατών, δεν θα μπορούσε να τους δεχτεί. Όπως σού εξήγησα, ο λαός αντιδιαστέλλεται ως προς το έθνος, κατά το ότι ο πρώτος είναι συνάρτηση εδάφους (κράτος) και όχι απαραιτήτως έθνους (μπορεί να είναι πολυεθνικός), ενώ το δεύτερο υπακούει στο ομότροπον, ομόγλωσσον, όμαιμον και ομόθρησκον (μετάφερέ τα στην σύγχρονη μορφή) και (μπορεί να) υπερβαίνει τα όρια του κράτους (Έλληνες Πόντου, Β. Ηπείρου, ή Διασποράς).

    Σωστά αυτά που λές για την Λ. Αμερική. Όπως έγραψα κι εγώ, ισπανική βάση με προσμείξεις. Ο Γκεβάρα ήταν Αργεντινός, αλλά σαν Κουβανός υπουργός το είπε το σχετικό στον ΟΗΕ (1964).

    Σκοπός της ΝΤΠ είναι η διάλυση των εθνικών κρατών, επειδή αυτά διατηρούν καλύτερα τα εθνικά χαρακτηριστικά, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό των εθνών. Γι αυτό έχουν δαιμονοποιήσει τον εθνικισμό, που είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας από τις δαγκάνες της ΝΤΠ. Όσο κρατούμε την ιδέα του έθνους, τόσο αντιστεκόμαστε στην διάλυση. Σαν συμπαραστάτες στο έργο της, η ΝΤΠ βρήκε τους «χρήσιμους ηλιθίους», όπως την Αριστερά (ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ημίν), οι οποίοι προπαγανδίζουν τους σκοπούς της, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν (εξ ου και ηλίθιοι, χωρίς εισαγωγικά). Τάσσονται υπέρ της πολυμεταναστεύσεως, η οποία σκοπό έχει την διάλυση των εθνών, ασχέτως του ότι έτσι εξυπηρετούν και το κεφάλαιο, εξασφαλίζοντάς του φτηνά εργατικά. Δηλαδή, δουλεύουν για την ΝΤΠ και το κεφάλαιο, ενώ κατά τα άλλα υποτίθεται ότι πάνε κόντρα σ’ αυτό. Δηλαδή, δυο φορές ηλίθιοι, αλλά χρήσιμοι όμως στα αφεντικά των. Ακριβώς επειδή είναι ηλίθιοι.

    Απλός βασικός ορισμός, για να μην μπερδεύεσαι: Πατρίδα είναι το σπίτι, Έθνος η οικογένεια. Το σπίτι μπορεί να κατοικηθεί κι από άλλους για διάφορους λόγους, όπως και μέλη της οικογένειας να ζήσουν εκτός σπιτιού. Δεν παύουν να είναι οικογένεια και να θυμούνται το σπίτι από το οποίο ξεκίνησαν, ή προέρχονται. Ως σπίτι, στην περίπτωση της Ελλάδος, δεν πρέπει να νοείται το ελλαδικό κράτος μόνο, αλλά η ευρύτερη ιδέα της πατρίδος, που αγκαλιάζει το προρρηθέν κράτος, αλλά και την Β. Ήπειρο, τον Πόντο κλπ., δηλαδή όλες τις εστίες ελληνισμού.

    Ελπίζω να σε κάλυψα. Συγγνώμη για το μακροσκελές, αλλά δεν τα κατάφερα να γράψω λιγότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ GeorgeTS Pto (23 Αυγούστου 2012 10:38 μ.μ.)

    Δεν θέλει να καταλάβει, διότι κάνει απλώς την δουλειά του.

    Μόλις έγραψα στον Πιγκουίνο περί "χρησίμων ηλιθίων". Δεν βλέπεις ότι δεν απαντά στο σχόλιό μου 23 Αυγούστου 2012 7:11 μ.μ.

    Μην ασχολείσαι περισσότερο. Άλλωστε και από την πατενταρισμένη μορφή που γράφει, φαίνεται τι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.