16/9/12

20.000 δολάρια για ένα τρίμηνο και Κινέζα βοηθό για τον Παπανδρέου στο Harvard

20.000 δολάρια για ένα τρίμηνο και Κινέζα βοηθό για τον Παπανδρέου στο Harvard
Στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μάθημα ως καθηγητής στο Harvard, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.

Το πρώτο μάθημα που θα παραδώσει ο ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει τίτλο, «Ευρωπαϊκή Οικονομική Κατάσταση», αλλά σε αυτό πρόκειται να αναλύσει γενικότερα και το πρόβλημα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο πρώην πρωθυπουργός θα παραδίδει ένα μάθημα την εβδομάδα. Η αμοιβή του ορίστηκε στις 20.000 δολάρια για ένα τρίμηνο, ενώ το Πανεπιστήμιο του παραχώρησε και μία νεαρή ασιατικής καταγωγής, ως συνεργάτιδα, προκειμένου να τον βοηθάει σε ό,τι χρειαστεί.

Πηγή

18 σχόλια:

  1. Προ φόρων, μια που τους ξεσκίζουν εκεί στην Αμερική σε φόρους, ή καθαρά τα 20.000; Πάντως δεν είναι λεφτά αυτά για Αμερική ακόμα και καθαρά. Μάλλον φτηνιάρικα τον προσέλαβαν και κατ' αποκοπήν. Βλέποντας και κάνοντας. Να δούμε και πόσοι θα πατήσουν στα "μαθήματά" του. Θα είχε ενδιαφέρον αυτό το στοιχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτες ειναι και οι επιπτωσης της κοινωνιας Ζητιανοτζαμπατζη, που αφεινει συνειδητα ατιμωρητους τους Ανανιστες προδοτες, εγκληματικους τσαρλατανους και αποβλακωμενα ανδρεικελα οπως τον ΓΑΠ, να συνεχιζουν να κυκλοφορουν ελευθερα και να πληρωνονται απο τον φορολογουμενο.

    Θελουμε και τα παθαινουμε.

    - Μιχάλης Ιγνατίου, "Ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει από τον Ελλάδα"
    http://infognomonpolitics.blogspot.de/2012/01/blog-post_7125.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. That's how the kick backs work. Harvard recieved an endownment from the very same people who made a killing from the Greek crisis and the university pays the instigator.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτησις: Θα λαμβανει τις αποδοχες του ως βουλευτης μια και εκ τβν πραγματων δεν θα ειναι στη θεση του? Θα φορολογηθει εδω ή στην Αμερικη για τις αποδοχες αυτες?

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ρε παιδιά ο ΘΟΥ-ΒΟΥ στην αντίστοιχη ταινία που τραγουδάνε για των πρακτόρων τη σχολή που είναι χρήσιμη πολύ,που αναφέρονται;Στο London School of economics,στο Amherst,στο Harvard ή σε κάποια άλλη σχολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΑΖ

    «Αν βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις τον μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του», αναφέρει το Αρθρο 63§3. (πηγή)

    Ανάλυση σε ένα εκκαθαριστικό μισθοδοσίας βουλευτή

    O Αρμένης γείτονάς μας έλεγε: "Καρτί λαλήσει, καρντιά ραΐσει" :-)

    Και μην ξεχνάς ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ είμαι πολύ περίεργη να δώ, τι θα τον ρωτήσουν οι φοιτητές του Χάρβαρντ, όσοι βέβαια παρακολουθήσουν τις διαλέξεις του.
    Γενικά όμως, δεν μπορεί να πεί κανείς ότι δεν την έβγαλε καθαρή. Τιμητικό τίτλο του δίνουν όπως και να είναι...
    Αρα; Δεν τα κατάφερε κι΄άσχημα..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η έκπληξη δεν προέρχεται από τον ΓΑΠ, ούτε αν θα δηλώσει και πως τη αμοιβή του, ούτε πως θα είναι παρόν στις συνεδριάσεις της ελληνικής βουλής (στο κάτω κάτω μπορεί να πάρει απόσπαση για το Κογκρέσο στη Ουάσιγκτον)!

    Αναρωτιέμαι πως το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου σύμφωνα με τη κατάταξη της Σαγκάης -που τόσο διαφημίζεται αλλά έμμεσα πλην σαφώς δυσφημεί όλα τα μη αγγλοσαξονικά πανεπιστήμια) μπορεί να προσλάβει ως καθηγητή οικονομίας έναν άνθρωπο χωρίς ακαδημαϊκό παρελθόν και με IQ κάτω του 80.

    Μετά το Βερολινέζικο Κβαντρίγκα από το χέρι του Άκερμαν, περιμένω τώρα το Νόμπελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κριστιάν,

    Η απαξίωση τον θεσμών, είναι, ως φαίνεται, διεθνές φαινόμενο πλέον.

    Αφού ήθελε Κινέζα, γιατί δεν πήρε τον Σημίτη, ο αγνώμων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κριστιάν, έχεις απόλυτο δίκιο ν΄απορείς. Και εγώ από το ίδιο πάσχω..
    Θλίβομαι μονάχα για κάτι, ειδικά με το Χάρβαρντ. Θα θυμάσαι χτές το άρθρο για τον Σαμουήλ Χάου. Επειδή έχω ασχοληθεί κάπως με την ιστορία του, αναφέρεται κάπου το φιλελληνικό ρεύμα που αναπτύχθηκε τότε στο Χάρβαρντ, πρωτοστατούντος του πρύτανη Εβερετ, ο οποίος υπήρξε ένθερμος φιλέλληνας. Αν διαβάσει κανείς τους λόγους που πρόφερε ο Εβερετ, εμπνέοντας στη συνέχεια βουλευτές από τις διάφορες Πολιτείες, αποκλείεται να μην συγκινηθεί. "Ω Αμερικανοί, πώς αντέχει η καρδιά σας ν΄αφήσουμε αυτή την ιερή Γή, τη Γή του Ομήρου και του Πλάτωνα, στα χέρια των βαρβάρων..".
    Ναί, το Χάρβαρντ ήταν η κοιτίδα του φιλελληνισμού στην Αμερική και υποτίθεται, ότι μέχρι σήμερα, τιμώντας τις κλασσικές σπουδές, δίνει στην Ελλάδα προβάδισμα.
    Μα από τη στιγμή που άκουσα τα περί ΓΑΠ και των διαλέξεών του, κοντεύει να μου στρίψει.
    Μα το Χάρβαρντ; Είναι δυνατόν;
    Τι να πώ..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Nativist

    Μετά το Νόμπελ Ειρήνης του Χουσείν Ομπάμα τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσε.
    Απαξίωση των θεσμών; Μα το Χάρβαρντ δεν εφάρμοσε ποτέ «θεσμούς», είναι ιδιωτικό ίδρυμα που κατάντησε σιγά σιγά επιχείρηση (business) –μέχρι εκεί θεμιτό- αλλά φυτώριο εκπαίδευσης των στελεχών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ξέρω ότι δεν σ’ αρέσουν τα «συνωμοτικά», σε αντίθεση με τη γνώμη μου που λέω ότι αυτοί είναι οι συνωμότες. Έμποροι και συνωμότες εφαρμόζουν τους θεσμούς όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, για αυτό χρειάζεται ισχυρό πατριωτικό κράτος.

    @ Ελίνα

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Χάρβαρντ είναι και αυτό που περιγράφεις, αλλιώς δεν θα μπορούσε να σταθεί σαν «επιχείρηση». Έχει βγάλει εξέχουσες προσωπικότητες, και διαθέτει από τους καλύτερους επιστήμονες (π.χ. ΓΑΠ) στον κόσμο γιατί πληρώνει και έχει και καλή ονομασία –που καλλιεργείται με απίστευτα μεγάλες δαπάνες.
    Το όνειρο του νέου οικονομολόγου που ξεκινά τη καριέρα του είναι να πάρει μια θέση στη Goldman Sachs, από κει ανοίγουν όλοι οι δρόμοι της προσωπικής επιτυχίας τους, δες Μόντι, Νράγκι, Παπαδήμο κλπ. Για το νεαρό επιστήμονα (π.χ. ΓΑΠ), με το ίδιο τρόπο, το όνειρο είναι να πάρει μια θέση στο Χάρβαρντ (για τις περισσότερες πανεπιστημιακές ειδικότητες).
    Βέβαια υπάρχουν και μεγάλοι επιστήμονες που δεν το επιδιώκουν η ακόμα και αρνούνται. Τέτοια είναι η περίπτωση του μεγάλου Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή που προτίμησε να μείνει στην Ευρώπη, να εργαστεί για τη Μεγάλη Ιδέα και το Πανεπιστήμιο της Ιωνίας, για να παραμείνει τελικά κορυφαίος καθηγητής στη ναζιστική Γερμανία, γιατί τόσο αγαπούσε την πατρίδα, την Ευρώπη και την επιστήμη του.
    Θα μπορούσε, σαν τον Αϊνστάιν –τον άπατρι- να είχε κάνει εξαιρετική καριέρα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κριστιάν,

    Πιστεύω από άγνοια, διότι σε θεωρώ καλόπιστο, κάνεις άσχημα τσουβαλιάσματα.

    Κατ' αρχάς, το Χάρβαρντ είναι (ήταν) το ίδιο θεσμός, αυτό εννοώ. Εν τάξει, δεν κατάλαβες και το καταλαβαίνω.

    Ο Einstein δεν ήταν άπατρις, τον έκαναν. Τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, επειδή ήταν Εβραίος και ασφαλώς το μετάνιωσαν πικρά. Βρες την επιστολή παραίτησής του προς τον τότε πρύτανη του Humboldt Universität του Βερολίνου και συνάδελφό του Max Plank και μην αφήνεις τον αντισημιτισμό σου να σε παρασύρει σε άτοπα, για τα οποία μάλλον δεν μπορεί να είσαι περήφανος.

    __________________________________

    In February 1933 while on a visit to the United States, Einstein decided not to return to Germany due to the rise to power of the Nazis under Germany's new chancellor.[54][55] He visited American universities in early 1933 where he undertook his third two-month visiting professorship at the California Institute of Technology in Pasadena. He and his wife Elsa returned by ship to Belgium at the end of March. During the voyage they were informed that their cottage was raided by the Nazis and his small recreational boat was confiscated. Upon landing in Antwerp on 28 March, he immediately went to the German consulate where he turned in his passport and formally renounced his German citizenship.[53]

    In early April, he learned that the new German government had passed laws barring Jews from holding any official positions, including teaching at universities.[53] A month later, Einstein's works were among those targeted by Nazi book burnings, and Nazi propaganda minister Joseph Goebbels proclaimed, "Jewish intellectualism is dead."[53] Einstein also learned that his name was on a list of assassination targets, with a "$5,000 bounty on his head."[53] One German magazine included him in a list of enemies of the German regime with the phrase, "not yet hanged".[53]

    He resided in Belgium for some months, before temporarily living in England.[56][57] In a letter to his friend, physicist Max Born, who also emigrated from Germany and lived in England, Einstein wrote, ". . . I must confess that the degree of their brutality and cowardice came as something of a surprise."[53] (Wikipedia).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Nativist

    "Πιστεύω από άγνοια, διότι σε θεωρώ καλόπιστο, κάνεις άσχημα τσουβαλιάσματα.
    Κατ' αρχάς, το Χάρβαρντ είναι (ήταν) το ίδιο θεσμός, αυτό εννοώ. Εν τάξει, δεν κατάλαβες και το καταλαβαίνω." Εντάξει, ας πούμε ότι έτσι είναι.

    "Ο Einstein δεν ήταν άπατρις, τον έκαναν." Ναι, επομένως ήταν άπατρις, δεν έχει σημασία το πώς έγινε. Ας σημειώσουμε ότι του προτάθηκε να γίνει ο πρώτος Πρόεδρος του νέους ισραηλινού κράτους και εκείνος δεν το δέχθηκε.

    "μην αφήνεις τον αντισημιτισμό σου να…" δεν είμαι αντισημιτικός, από πού προκύπτει αυτό;
    Είμαι θαυμαστής του Αϊνστάιν όπως και πολλών άλλων ταλαντούχων Εβραίων στις επιστήμες και στην ερμηνευτική μουσική. Ο όρος «άπατρις» που σε σοκάρει από τι φαίνεται, δεν το χρησιμοποιήσα απαξιωτικά ουτέ είναι απαξιωτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >Εντάξει, ας πούμε ότι έτσι είναι<

    Είναι θέμα έννοιας και γι αυτό σού λέω ότι μπορεί να μην κατάλαβες, παρά τα εκπληκτικά πράγματι ελληνικά σου.

    >Ναι, επομένως ήταν άπατρις<

    Τι εννοείς με την λέξη "άπατρις"; Άπατρις είναι αυτός που δεν έχει πατρίδα. Όχι αυτός που τον έδιωξαν από την πατρίδα του. Έχει διαφορά το πράγμα! Η πρόταση, που του έγινε το 1952, απερρίφθη, διότι ο άνθρωπος δεν ήταν πολιτικός. Και ο Elie Wiesel την απέρριψε. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό.

    >δεν είμαι αντισημιτικός, από πού προκύπτει αυτό;<

    Ε, ... :-))

    >Ο όρος «άπατρις» που σε σοκάρει από τι φαίνεται, δεν το χρησιμοποιήσα απαξιωτικά ουτέ είναι απαξιωτικός.<

    Δεκτό. Χαίρομαι πάντα να μιλώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σωστά Κριστιάν. Ακόμα και τα μεγάλα Πανεπιστήμια, υπολογίζουν πολύ τους σπόνσορες.
    Αν λοιπόν αυτοί κέρδισαν από τα γκρόσο κόλπα που προκάλεσε ένας πολιτικός κάπου, επιβραβεύεται.
    Υπάρχει βέβαια και μια άλλη υποψία που άκουσα. Ισως η υπόθεση Χάρβαρντ, να έχει κάποια σχέση και με την προεκλογική αντιπαράθεση Ομπάμα-Ρόμνευ. Ενα τέτοιο γεγονός, μπορεί να πυροδοτήσει αγανάκτηση σε κάθε Ελληνα (για την τιμητική επιβράβευση που λέγαμε), όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ..ομογένεια.
    Χωρίς να είμαι βέβαιη αν αυτό ισχύει, μεταφέρω απλά μια άποψη που άκουσα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Nativist

    κοίταξε Φίλτατε Nativist, δεν βλέπω τον λόγο να μου βάλεις ετικέτα, και ας πιστεύεις ό τι θέλεις. Μπορεί να σου φανούν αντισημιτικά κάποια σχόλια μου, και αυτό είναι υποκειμενικό, όσον αφορά τις αναρτήσεις μου, πρώτα δεν αντανακλούν τις προσωπικές μου αντιλήψεις, και δεύτερα αναρτώ συχνά άρθρα από το ισραηλινό τύπο μέχρι και ορισμένα καθαρά σιωνιστικά. Θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις τον χαρακτηρισμό που μου αποδίδεις. :-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφού το λες εσύ, φίλε Κριστιάν, πρέπει να αναγνωρίσω ότι έκανα λάθος.

    Ανακαλώ, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.